• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 17.5°C / 20.1°C
  0 BF
  70%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 16.4°C / 18.9°C
  0 BF
  64%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 18.4°C / 21.0°C
  2 BF
  75%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 14.7°C / 14.9°C
  3 BF
  82%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  3 BF
  67%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 15.8°C / 18.2°C
  1 BF
  67%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 14.1°C
  2 BF
  58%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  21°C 18.6°C / 20.6°C
  1 BF
  83%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 20.8°C / 22.1°C
  4 BF
  66%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  1 BF
  82%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 18.9°C / 20.7°C
  3 BF
  68%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 15.1°C / 16.6°C
  4 BF
  77%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 19.9°C / 20.9°C
  2 BF
  60%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  18°C 17.9°C / 18.5°C
  0 BF
  63%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.6°C / 18.5°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 22.1°C / 22.8°C
  2 BF
  55%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 17.7°C / 20.3°C
  2 BF
  64%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 17.1°C / 17.3°C
  0 BF
  82%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.2°C / 18.9°C
  2 BF
  71%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 13.8°C
  1 BF
  69%

Από την κινητοποίηση εκπαιδευτικών στα Χανιά (15/04).

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη στα Χανιά

 • A-
 • A+
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διοργανώνουν την προσεχή Τετάρτη σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονείς και φοιτητές στα Χανιά.

Το συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανιων, η ΕΛΜΕ Χανίων καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι και σύλλογοι γονέων.

Οι εκπαιδευτικοί θα διαδηλώσουν, όπως αναφέρει ο ΣΕΠΕ Χανίων, «για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, για την θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας».

«Με αφορμή την έναρξη μιας ακόμη εξαιρετικά δύσκολης σχολικής χρονιάς τόσο λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας αλλά και του ασφυκτικού πλαισίου ελέγχου κάτω από το οποίο καλούνται οι εκπαιδευτικοί να προσφέρουν το έργο τους, ο ΣΕΠΕ Χανίων, στο πλαίσιο του Πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου το απόγευμα της Τετάρτης 15/9 στο κέντρο των Αθηνών από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ) διεκδικώντας την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, καλεί τους εκπαιδευτικούς σε κινητοποίηση την ίδια μέρα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων, στις 6.μ.μ.», αναφέρεται στο κάλεσμα του ΣΕΠΕ Χανίων.

Στο συλλαλητήριο ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει και η ΕΛΜΕ Χανίων, η οποία παράλληλα ανακοίνωσε τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα, με φόντο το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, αλλά και την μονιμοποίηση εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων:


«ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΛΜΕ, ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ, ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ, Γ.Σ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ υπηρετώντας τη δημιουργία ενός ανατρεπτικού κινήματος που θα απαιτεί :

 • ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Με 15 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο στο τμήμα, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, μαζικά δωρεάν τεστ για όλους, προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα, εξοπλισμό των σχολείων με υγειονομικά μέσα, αύξηση των κονδυλίων για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών στην εκπαίδευση. Καμιά σκέψη για μονιμοποίηση και νομιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης. Κατάργηση της ΠΝΠ για εξ αποστάσεως. Μαζικά επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ με την ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (γιατροί, ΜΕΘ, νοσοκομεία κλπ). Ο εμβολιασμός είναι ανάγκη και δικαίωμα. Απορρίπτουμε τον εκφοβισμό και τη στοχοποίηση. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό. Όλοι μαζί θα υπερασπίσουμε κάθε συνάδελφο που θα βρεθεί μπροστά στο φάσμα της απόλυσης ή της στέρησης μισθού.
 • Ανασυγκρότηση της ύλης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για την κάλυψη των μορφωτικών ελλειμμάτων των παιδιών από την τηλεκπαίδευση. Άμεσα μέτρα ενίσχυσης των παιδιών με ενισχυτική διδασκαλία σε κάθε σχολείο.
 • Κατάργηση όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που νομοθετήθηκαν ως τώρα για το δημόσιο σχολείο. Η αξιολόγηση εκπαιδευτικών, σχολείων και σχολών δεν θα περάσει. Όχι στην ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων, μαθητών που φέρνει η εξωτερική και εσωτερική αξιολόγηση των σχολείων.
 • Κατάργηση ΤΩΡΑ της ΕΒΕ στα γενικά και ειδικά μαθήματα. Να καλυφθούν τώρα όλες οι κενές θέσεις των Πανεπιστημίων. Αύξηση των εισακτέων. Η Τράπεζα θεμάτων στα Λύκεια θα μείνει στα χαρτιά. Καμιά σκέψη για πανελλαδικές εξετάσεις PISA στην ΣΤ΄δημοτικού και Γ΄Γυμνασίου.
 • Όχι στο νέο αυταρχικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων με τους εσωτερικούς κανονισμούς, τον πανοπτικό έλεγχο, την κατάργηση της στοιχειώδους δημοκρατίας και παιδαγωγικής ελευθερίας των Σ.Δ, τις υπερεξουσίες των δ/ντων, και της επιβολής του διευθυντικού δικαιώματος. Καμιά περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων εκπαιδευτικών, μαθητών. Ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη. Αγώνας για δημοκρατία και παιδαγωγική ελευθερία στα σχολεία.
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Δουλειά με όλα τα εργασιακά-ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Μαζικοί διορισμοί τώρα με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος (μείωση αριθμού μαθητών, όρια συνταξιοδότησης, ωράριο εργαστηρίων κλπ). Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και προϋπηρεσία! Κατάργηση του προσοντολόγιου! Κατάργηση όλων των νέων μορφών ελαστικής εργασίας. Επαναφορά του ωραρίου στη ΔΕ, μείωση ωραρίου στην Πρωτοβάθμια. Όχι στην καταστρατήγηση του ωραρίου με εργασία εκτός σχολικού ωραρίου (επιμορφώσεις, συνεδριάσεις, εκπαιδευτικοί όμιλοι κλπ
 • Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια εκπαίδευση. Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, ποιοτική, δημοκρατική εκπαίδευση όλων των παιδιών.
 • Κάλυψη όλων των κενών στην ειδική Αγωγή. Ένας εκπαιδευτικός για κάθε παιδί στην παράλληλη στήριξη. Καμία έκπτωση στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας.
 • Αύξηση των δαπανών τώρα στην Παιδεία και όχι για RAFALE και την αστυνομία. Δεν είμαστε επαίτες χορηγών και εισπράκτορες αντίτιμου στα σχολεία.

Η πρότασή μας απευθύνεται στην ΟΛΜΕ και στις ΕΛΜΕ, τις οποίες και καλούμε σε κάθε περίπτωση να συντονιστούν επιδιώκοντας την συζήτηση, τις αποφάσεις, τους δρόμους υλοποίησής τους, μια που μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση χρειάζεται σκληρός, αποφασιστικός, ανυποχώρητος απεργιακός αγώνας διαρκείας με πολύμορφες δράσεις.

 1. Μετά από δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης και διάλυσης των συλλογικών διαδικασιών να γίνουν οι πρώτες μαζικές Γ.Σ των σωματείων μας. Μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ για διενέργεια Γ.Σ. προέδρων το Σάββατο 25/9 αποφασίζουμε νέα Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων τη Δευτέρα 20/9, στις 6:00μμ, στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου.
 2. Στηρίζουμε τον σημαντικό αγωνιστικό, εργατικό σταθμό που είναι η κινητοποίηση στη ΔΕΘ στις 11/9.
 3. Καλούμε σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 15/9, 6:00μμ, στην Πλατεία Αγοράς με εκπαιδευτικούς , μαθητές, γονείς και φοιτητικούς συλλόγους.
 4. Καλούμε σε Συντονισμό μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών για κινητοποίηση, που να απαιτεί την κατάργηση της ΕΒΕ, την άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων στα πανεπιστήμια, καθώς και όλων των ζητημάτων της παιδείας την Τετάρτη 15/9 , 8:00μμ, στα γραφεία της ΕΛΜΕ (1ο γυμνάσιο).
 5. Αποφασίζουμε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση Δευτέρα 20/09, 13:00, στη ΔΔΕ, διεκδικώντας το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, τις εγκρίσεις όλων των τμημάτων με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας. Να δοθούν και να καλυφθούν όλα τα κενά των σχολείων.
 6. Καταθέτουμε πρόταση για 24ωρη απεργία την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη . Κλιμακώνουμε με νέες Γ/Σ και Γ/Σ προέδρων στην λογική του παρατεταμένου και πολύμορφου αγώνα με αποφάσεις για 48ωρες ή μεγαλύτερης διάρκειας απεργιακές κινητοποιήσεις.
 7. Να δοθούν όλα τα κενά στους συναδέλφους αναπληρωτές της Α’ φάσης και με διαφάνεια να τοποθετηθούν με βάση τις δηλώσεις και τα μόρια των συναδέλφων.
 8. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις στην παράλληλη στήριξη και ΕΒΠ. Καλούμε σύσκεψη με ενδιαφερόμενους γονείς και συλλόγους γονέων την Παρασκευή 17/9, στις 6:00μμ, στα γραφεία της ΕΛΜΕ (1ο γυμνάσιο) για τα ζητήματα της ειδικής αγωγής.
 9. Επικαιροποιούμε άμεσα την απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αυτοαξιολόγησης – ατομικής αξιολόγησης, όπως ισχύει με βάση τις αποφάσεις ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ.
 10. Κανένας συνάδελφος/ισσα να μην αποδεχτεί τον ρόλο μέντορα, συμβούλου τάξης κλπ. Οι συνάδελφοι να απέχουν από τις συνεδριάσεις αυτές των Σ/Δ, συμμετέχοντας στην απεργία-αποχή, καθώς είναι μέρος της δημιουργίας του μηχανισμού αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης. Επιδιώκουμε να συνεδριάσουν οι Σ/Δ και να κάνουν σαφές πως δεν γίνονται αποδεκτές οι υπερεξουσίες των Δ/ντων, απαιτώντας τη συλλογική παιδαγωγική ευθύνη για τη λειτουργία και τα ζητήματα του σχολείου.
 11. Καμπάνια ενημέρωσης γονέων, μαθητών (συσκέψεις – επιστολές) για το τοπίο που διαμορφώνεται στη δημόσια εκπαίδευση. Κοινές πρωτοβουλίες.
 12. Ενιαίο μέτωπο εκπαιδευτικών σωματείων. Κοινή δράση με ΔΟΕ και ΣΕΠΕ.
 13. Να πραγματοποιηθούν οι εκλογές του σωματείου μας δια ζώσης το Δεκέμβρη, όπως προβλέπεται καταστατικά. Η διενέργεια των εκλογών δια ζώσης είναι βασικό και αναφαίρετο δημοκρατικό και συνδικαλιστικό μας δικαίωμα».
Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Διαδήλωσαν για ασφαλή σχολεία και πανεπιστήμια
Μαζικά συλλαλητήρια για άνοιγμα των πανεπιστημίων αλλά και την ασφαλή παρουσία των μαθητών στα σχολεία, πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης σε Ηράκλειο και Χανιά.
Κρήτη: Διαδήλωσαν για ασφαλή σχολεία και πανεπιστήμια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την μετατροπή σχολικών μονάδων σε πρότυπα ή πειραματικά και τις πιέσεις που ασκούνται σε διευθυντές για να προβούν στη σχετική αίτηση, θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικοί στα Χανιά...
Χανιά: Αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Διαδήλωσαν κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.
Χανιά: Διαδήλωσαν κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί για τα... βασικά στα σχολεία
Κάλεσμα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηρακλείου πραγματοποιεί η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και η «Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου» -...
Κρήτη: Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί για τα... βασικά στα σχολεία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας