• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 13.2°C / 17.9°C
  1 BF
  76%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  14°C 11.3°C / 15.3°C
  1 BF
  85%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  15°C 12.0°C / 17.7°C
  2 BF
  73%
 • Ιωάννινα
  Ομίχλη
  9°C 8.9°C / 9.7°C
  0 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 11.3°C
  2 BF
  93%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  11°C 9.7°C / 14.6°C
  0 BF
  82%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 6.4°C / 7.9°C
  0 BF
  100%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  14°C 12.6°C / 17.4°C
  1 BF
  74%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.2°C / 19.3°C
  5 BF
  69%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  16°C 13.9°C / 15.9°C
  2 BF
  77%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.8°C / 18.4°C
  5 BF
  59%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 14.0°C / 16.7°C
  0 BF
  77%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 14.9°C
  0 BF
  82%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.5°C / 9.9°C
  0 BF
  93%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  9°C 9.5°C / 9.5°C
  1 BF
  84%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  21°C 17.8°C / 21.0°C
  2 BF
  63%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  15°C 13.4°C / 18.1°C
  2 BF
  75%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 10.3°C / 14.9°C
  1 BF
  81%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  13°C 10.2°C / 15.3°C
  1 BF
  71%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  7°C 6.8°C / 6.8°C
  0 BF
  87%
EUROKINISSI

Ομαδική παραίτηση γιατρών με αιχμές και καταγγελίες, στο «Διαλυνάκειο» Νοσοκομείο

 • A-
 • A+

Σε ομαδική παραίτηση προχωρούν εννέα γιατροί του Νοσοκομείο Νεάπολης «Διαλυνάκειο» της Κρήτης, καταγγέλλοντας την κατάσταση που επικρατεί, την οποία δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν «επικίνδυνη». 

Μεταξύ άλλων σημειώνουν ότι όλοι τους είναι εμβολιασμένοι, και τονίζουν ότι «εξαναγκάζονται» σε παραίτηση,  καθώς θέλουν να διαφυλάξουν την επαγγελματική και προσωπική αξιοπρέπειά τους.

Η ανακοίνωση των γιατρών

Ως Γενικοί Οικογενειακοί Ιατροί (ΓΟΙ) , διορισμένοι στο ΓΝ-ΚΥ Νεαπόλεως και στα Περιφερειακά Ιατρείας Ευθύνης του, είμαστε υπεύθυνοι για την λειτουργία της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον δήμο Αγίου Νικολάου και την ευρύτερη περιοχή. Υπενθυμίζουμε ότι ΟΛΟΙ εμβολιαστήκαμε ως οφείλαμε για να προστατευτούμε οι ίδιοι και οι συμπολίτες μας.

Πέραν της αγωγής υγείας στην κοινότητα, είμαστε υπεύθυνοι για τα εξής:

Διαρκή λειτουργία του ΓΝ.ΚΥ Νεαπόλεως, του ιατρείου επειγόντων, της Παθολογικής Κλινικής και της Κλινικής Covid χωρίς την πρωινή καθημερινή παρουσία και εφημερία (ενεργή ή ετοιμότητας) Παθολόγου! Τακτική λειτουργία των τακτικών ιατρείων και των τεσσάρων, από τα επτά, ΠΙ. Σημειώνεται ότι ένας ιατρός τελεί υπό παραπομπή στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας, έτερος είναι σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια, έτερο ΠΙ παραμένει κενό λόγω συνταξιοδότησης και προσφάτως κατέθεσε παραίτηση ο ιατρός του ειδικού ΠΙ Φυλακών Νεάπολης. Οι 9 εναπομείναντες κατανέμονται στο ΚΥ Νεάπολης (3 ΓΟΙ) στα ΠΙ Ελούντας, Βραχασίου, Χουμεριάκου, Κριτσάς (4 ΓΟΙ) και στην Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Αγίου Νικολάου (2ΓΟΙ).

Καθημερινή λειτουργεία της ΤΟΜΥ Αγίου Νικολάου, η οποία εξυπηρετεί χιλιάδες άτομα, στελεχωμένη μέχρι σήμερα αποκλειστικά από τους δύο ιατρούς του ΚΥ Νεαπόλεως. Αυτή τη στιγμή ένας μεγάλος αριθμός εγγεγραμμένων στον τρίτο ιατρό της δομής αδυνατεί να εξυπηρετηθεί καθώς η θέση του παραμένει κενή λόγω αναστολής. Ως εκ τούτου υπάρχει αυξημένη ροή προς το ΚΥ Νεαπόλεως , ως ΚΥ αναφοράς του ΤΟΜΥ Αγίου Νικολάου.

Εκτός των άλλων, δραστηριοποιούμαστε σε επίπεδο Δήμου Αγ.Νικολάου με τις εμβολιαστικές γραμμές σε ΚΥ Νεαπόλεως και ΤΟΜΥ Α.Ν., με Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος, διενέργεια “παπ τεστ”, Κατ’Οίκον Νοσηλεία Ογκολογικών Ασθενών (ΚΟΝ), Εμβολιαστικές Κινητές Ομάδες Κατ’Όίκον Εμβολιασμού, ενώ σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας με το μεγίστης σημασίας για την επιτήρηση και τον επιδημιολογικό έλεγχο της πανδημίας αποτελεί η δράση των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) για όλο το νομό Λασιθίου, με έδρα το ΠΙ Βραχασίου-ΚΥ Νεαπόλεως.

Εδώ και χρόνια οι ΓΟΙ του ΚΥ Νεαπόλεως είναι οι μόνοι που βοηθούν με εκατοντάδες ενεργείς εφημερίες την γειτονική δομή του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Αυτή η βοήθεια όμως πλέον καθίσταται ,με υπαιτιότητα του ΓΝΑΝ, επικίνδυνη για μας τους ίδιους, καταστροφική για την ΠΦΥ της περιοχής και τους εξυπηρετούμενους εγγεγραμμένους πολίτες μας και ιδιαίτερα επισφαλής για τους ασθενείς που προσέρχονται στο ΤΕΠ του ΓΝΑΝ.

Επικίνδυνη για μας τους ίδιους διότι υπάρχει σαφής άρνηση συνεργασίας των επιμέρους ειδικοτήτων με αποκορύφωμα την πρόσφατη καινοφανή απόφαση Επιστημονικού Συμβουλίου για άρνηση συμμετοχής ειδικευομένων της Εσωτερικής Παθολογίας στην λειτουργία του ΤΕΠ. Το γνωστικό μας αντικείμενο είναι η προνοσοκομειακή και πρωτοβάθμια αντιμετώπιση και όχι το να φροντίζουμε να μην ενοχληθούν ιατροί άλλων επιμέρους ειδικοτήτων από την ανάπαυση τους στο νοσοκομείο κατά την εφημερία τους ή να διασφαλίζουμε την ανενόχλητη ξεκούραση των σε ενεργή εφημερία ιατρών εκτός νοσοκομείου. Η (ακούσια) μετακίνηση μας σε δευτεροβάθμιο ή τριτοβάθμιο νοσοκομείο δεν σημαίνει ότι συναινούμε σε υπέρβαση του πλαισίου εργασίας μας ή σε απαξίωση του επαγγελματικού μας ρόλου ως ΓΟΙ. Επισφαλής για τους ασθενείς που προσέρχονται στο ΤΕΠ, εξαιτίας της ψυχικής και σωματικής μας εξουθένωσης.

Καταστροφική για τους πολίτες που πλέον δεν βρίσκουν συνάντηση με τον προσωπικό οικογενειακό τους ιατρό, δεν υπάρχει συνέχεια στην φροντίδα υγείας με αποτέλεσμα ανεπαρκή πρόληψη, διαχείριση και έλεγχο χρονίων νοσημάτων στην κοινότητα ευθύνης μας.

Όπως έχουμε συνδράμει επανειλημμένως στο παρελθόν στις κατά καιρούς “ έκτατες κρίσεις” υποστελέχωσης του ΓΝΑΝ έτσι κληθήκαμε και στην τελευταία “κρίση” εν μέσω πανδημίας και υπό δυσμενέστατες συνθήκες να συνδράμουμε με 20 εφημερίες !!! Κι αυτό καθώς η αναστολή ανεμβολίαστων ιατρών του ΓΝΑΝ η αναστολή αδειών, η ανασφάλεια λόγω της συνεχούς έκθεσης στην πρώτη γραμμή, η απώλεια κάθε προγραμματισμού στην προσωπική μας ζωή μας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους, θέλοντας να διαφυλάξουμε την επαγγελματική και προσωπική αξιοπρέπειά μας ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.

οι ΓΟΙ του ΚΥ- ΓΝ Νεάπολης

 • ΑΛΕΞΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
 • ΓΚΙΑΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 • ΚΑΡΠΟΥΖΗ ΑΘΗΝΑ
 • ΞΗΡΟΥΧΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 • ΟΤΑΠΑΣΙΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ
 • ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
 • ΣΠΑΝΑΚΗ ΑΘΗΝΑ
 • ΤΣΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ ΜΑΡΙΟΣ
 • ΧΑΡΑΣΑΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραιτήθηκαν εννέα γιατροί του νοσοκομείου Νεαπόλεως Λασιθίου
Την ανακοίνωση της ομαδικής παραίτησής τους από τις θέσεις τους απέστειλαν την Παρασκευή προς τον διοικητή των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου, εννέα γενικοί οικογενειακοί γιατροί του Διαλυνάκειου...
Παραιτήθηκαν εννέα γιατροί του νοσοκομείου Νεαπόλεως Λασιθίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανοικτή επιστολή γιατρών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου: «Δεν έχουμε γιατρούς»
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, περιγράφουν με ανοικτή επιστολή προς τους πολίτες του Ρεθύμνου τέσσερις γιατροί-διευθυντές του Νοσοκομείου της πόλης.
Ανοικτή επιστολή γιατρών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου: «Δεν έχουμε γιατρούς»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Αντιδρούν οι γιατροί στις μετακινήσεις προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία
Τις μετακινήσεις αναισθησιολόγων από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους το Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων και το Δ.Σ. του Εργασιακού Συλλόγου.
Χανιά: Αντιδρούν οι γιατροί στις μετακινήσεις προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΔΕ σε νοσοκομείο του Ηρακλείου - Έδιωξαν παιδί με οξεία σκωληκοειδίτιδα
Ένορκη Διοικητική Εξέταση έχει διαταχθεί σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, μετά από περιστατικό κατά το οποίο οι γιατροί του ΤΕΠ άφησαν ένα παιδί 7 ετών να φύγει, έχοντας, όπως αποδείχθηκε τελικά, οξεία...
ΕΔΕ σε νοσοκομείο του Ηρακλείου - Έδιωξαν παιδί με οξεία σκωληκοειδίτιδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προς ΝΟΔΕ Ρεθύμνου: «Συγχαρητήρια που κατέχετε φωτογραφίες»
Επίθεση προς την ΝΟΔΕ Ρεθύμνου σχετικά με την αναφορά της σε ανακοίνωση ότι τρεις από τους γιατρούς που παραιτήθηκαν από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου είχαν παρεβρεθεί σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε το «Μέτωπο...
Προς ΝΟΔΕ Ρεθύμνου: «Συγχαρητήρια που κατέχετε φωτογραφίες»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας