• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  16°C 12.5°C / 18.0°C
  1 BF
  72%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 11.2°C / 15.8°C
  1 BF
  77%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  16°C 14.3°C / 18.0°C
  2 BF
  68%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 11.4°C
  0 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.9°C / 10.9°C
  2 BF
  76%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  13°C 11.2°C / 15.2°C
  2 BF
  75%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.0°C / 10.1°C
  1 BF
  76%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  17°C 15.1°C / 17.6°C
  1 BF
  78%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.6°C / 19.2°C
  4 BF
  75%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 13.9°C / 16.9°C
  3 BF
  67%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.7°C / 19.6°C
  4 BF
  52%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.6°C / 16.6°C
  2 BF
  59%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.1°C / 19.1°C
  2 BF
  71%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 9.5°C / 11.9°C
  0 BF
  87%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  9°C 9.5°C / 9.5°C
  1 BF
  90%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 15.8°C / 21.8°C
  3 BF
  62%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.0°C / 17.0°C
  2 BF
  74%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 11.5°C / 15.5°C
  0 BF
  77%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  14°C 12.0°C / 15.9°C
  2 BF
  71%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  10°C 9.8°C / 9.8°C
  1 BF
  73%

Ηράκλειο: Συλλαλητήριο από καλλιτέχνες και εργαζόμενους στον πολιτισμό

 • A-
 • A+
Συλλαλητήριο στο κέντρο του Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη από καλλιτέχνες, μουσικούς και εργαζόμενους στον Πολιτισμό.

Το συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωΐ στην πλατεία Ελευθερίας και διοργανώνεται από το παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι στον κλάδο διεκδικούν τη συνέχιση της επιδότησης μέσω του Μητρώου Καλλιτεχνών, από τον Ιούνιο και για όσο διάστημα το επάγγελμα δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά, καθώς και φορολογικές διευκολύνσεις.

Επίσης, σαν τοπικό Παράρτημα, ο σύλλογος διεκδικεί την περαιτέρω στήριξη των μελών του λόγω του ειδικού καθεστώτος lockdown που υπήρχε σε Χανιά και Ρέθυμνο, και εξακολουθεί να υπάρχει στο Ηράκλειο.

«Στο νησί μας, με την μέθοδο των mini-lockdown η Κυβέρνηση στοχοποίησε και στοχοποιεί τον κλάδο μας, συνδέοντάς τον με την αύξηση των κρουσμάτων. Το μοναδικό μέτρο που πάρθηκε για την καταπολέμηση της αύξησης των κρουσμάτων -εκτός της απαγόρευσης της κυκλοφορίας- ήταν να απαγορευτεί η μουσική στην εστίαση και στα ξενοδοχεία τη στιγμή που επιτρεπόταν σε συναυλίες, γάμους, βαφτίσεις», αναφέρεται στο κάλεσμα, όπου τονίζεται πως «πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ότι δεν μένουμε άπραγοι σε μέτρα που παίρνονται για εμάς, χωρίς να σκέφτονται ότι μας κόβουν το εισόδημα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την εξασφάλιση, της Υγείας μας και της επιβίωσης μας!

Τρίτη χειμερινή περίοδος που η Πανδημία χτυπά τη δουλειά μας και τη ζωή μας. Όπως φαίνεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα το επάγγελμα μας και για αυτό το χειμώνα θα λειτουργήσει μέσα στην ανασφάλεια και την πίεση. Για τους εργαζόμενους του κλάδου δεν υπάρχουν άλλα οικονομικά περιθώρια, μετά από ενάμιση χρόνο, με περιορισμούς, αναστολή εργασίας.

Το καλοκαίρι που πέρασε ο τουρισμός κατέγραψε ρεκόρ, ειδικά τον Αύγουστο, ενώ η μουσική και ο χορός απαγορεύονταν σε πολλά τουριστικά μέρη.

Στο νησί μας, με την μέθοδο των mini-lockdown η Κυβέρνηση στοχοποίησε και στοχοποιεί τον κλάδο μας, συνδέοντάς τον με την αύξηση των κρουσμάτων. Το μοναδικό μέτρο που πάρθηκε για την καταπολέμηση της αύξησης των κρουσμάτων -εκτός της απαγόρευσης της κυκλοφορίας- ήταν να απαγορευτεί η μουσική στην εστίαση και στα ξενοδοχεία τη στιγμή που επιτρεπόταν σε συναυλίες, γάμους, βαφτίσεις. Την ίδια στιγμή βλέπαμε η τουριστική περίοδος να κινείται σε κανονικές συνθήκες, η πληρότητα στα ΚΤΕΛ, στα καράβια και στα αεροπλάνα να αγγίζει το 100% , τα λιμάνια και τα αεροδρόμια να ασφυκτιούν από κόσμο. Τα συνεχιζόμενα lockdown σε Ηράκλειο, Χανιά συμπλήρωσαν ένα μήνα ενώ στο Ρέθυμνο 20 μέρες.

Συνάδελφοι/ισσες, και άρση του lockdown να έχουμε, πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ότι δεν μένουμε άπραγοι σε μέτρα που παίρνονται για εμάς, χωρίς να σκέφτονται ότι μας κόβουν το εισόδημα. Πρέπει να στείλουμε μήνυμα στην Κυβέρνηση, ότι η στοχοποίηση του κλάδου μας δε θα περάσει!

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση Κυβέρνηση προσπαθεί να μεταβιβάσει τις ευθύνες της στις πλάτες μας. Αποφάσισε να κόψει όποια επιδότηση έδινε, από τον Ιούνιο και μετά, ενώ προσπαθεί να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα μας, χωρίζοντας μας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Μπροστά σε ένα χειμώνα που θα χαρακτηριστεί, από την υπολειτουργία των χώρων εργασίας μας και τις μεγάλες πιέσεις για να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι αμοιβές μας δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια!

Μετατρέπουμε την αγανάκτηση μας σε οργάνωση και διεκδίκηση!

Πρώτος σταθμός, μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 9 Σεπτέμβρη

Τοπικά και Πανελλαδικά διεκδικούμε:

 • Συνέχιση της επιδότησης μέσω του Μητρώου Καλλιτεχνών (και αυτών που γράφτηκαν μετά τις 10/1), από το Ιούνιο και για όσο διάστημα το επάγγελμα δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά
 • Να υπολογισθούν τα ένσημα από το επίδομα, μέσω Μητρώου, με βεβαίωση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για κάθε εργαζόμενο, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλιστική κάλυψη όλων, αλλά και η επιδότηση ανεργίας και η παροχή του εποχικού βοηθήματος.
 • Διεύρυνση και όχι συρρίκνωση των Δημόσιων Πολιτιστικών δομών και των δομών Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης.
 • Σαν τοπικό Παράρτημα ,την περαιτέρω στήριξη των μελών μας λόγω του ειδικού καθεστώτος lockdown που υπήρχε σε Χανιά/Ρέθυμνο,και εξακολουθεί να υπάρχει στο Ηράκλειο
 • Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και τα Τέλη Κυκλοφορίας. Αναστολή πληρωμών σε Εφορία, Τράπεζες, Υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

**Υπενθυμίζουμε ότι θα υπάρξει μουσική διαμαρτυρία ,όσοι συνάδελφοι θέλουν να συμμετάσχουν να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο για τον καλύτερο συντονισμό».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κινητοποίηση διαμαρτυρίας των μουσικών στο Ηράκλειο
Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα τοπικά περιοριστικά μέτρα σχεδόν σε ολόκληρη την Κρήτη που αποτρέπουν από την εργασία τους αρκετούς καλλιτέχνες και μουσικούς, απευθύνει το Παράρτημα Κρήτης του...
Κινητοποίηση διαμαρτυρίας των μουσικών στο Ηράκλειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέα διαμαρτυρία καλλιτεχνών στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης
Διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποίησαν μέλη της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στις Τέχνες Ηρακλείου.
Νέα διαμαρτυρία καλλιτεχνών στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κινητοποίηση καλλιτεχνών και στην Κρήτη - Ζητούν στήριξη από την Πολιτεία
Δυναμική ήταν η συμμετοχή στο Ηράκλειο στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε, από καλλιτέχνες που εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον των επαγγελμάτων τους - Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στα...
Κινητοποίηση καλλιτεχνών και στην Κρήτη - Ζητούν στήριξη από την Πολιτεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε κινητοποιήσεις οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης
Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα Δευτέρα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα του κλάδου και κυρίως για τη νέα ΚΥΑ για τους βοσκοτόπους, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, θα...
Σε κινητοποιήσεις οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας γονέων στο Ηράκλειο για τα κλειστά σχολεία
Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνουν οι γονείς των 24ου και 31ου Δημοτικών σχολείων Ηρακλείου που συστεγάζονται στο κτίριο επί της οδού Γερωνυμάκη, καθώς παραμένει κλειστό για τρίτη βδομάδα μετά τον σεισμό της...
Παράσταση διαμαρτυρίας γονέων στο Ηράκλειο για τα κλειστά σχολεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ για την ενίσχυση της Υγείας
Κινητοποιήσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και στην εντατικοποίηση της εργασίας τους, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ για την ενίσχυση της Υγείας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας