• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  33°C 31.6°C / 34.5°C
  4 BF
  34%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 29.1°C / 34.0°C
  3 BF
  47%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  34°C 33.0°C / 37.0°C
  3 BF
  36%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  2 BF
  37%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.9°C / 33.0°C
  3 BF
  48%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  32°C 28.5°C / 34.4°C
  2 BF
  53%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  28°C 27.9°C / 29.8°C
  3 BF
  32%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  35°C 35.2°C / 35.2°C
  2 BF
  26%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 27.8°C / 30.4°C
  4 BF
  55%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.9°C / 30.7°C
  5 BF
  45%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.4°C / 27.8°C
  5 BF
  61%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 29.6°C
  2 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.9°C / 29.9°C
  0 BF
  54%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  33°C 33.4°C / 33.4°C
  1 BF
  27%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 30.5°C / 33.8°C
  2 BF
  37%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.8°C / 29.8°C
  4 BF
  44%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  33°C 31.9°C / 34.0°C
  3 BF
  22%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.3°C / 29.4°C
  2 BF
  63%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  29°C 29.2°C / 32.2°C
  3 BF
  73%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  30°C 30.2°C / 30.2°C
  1 BF
  49%

Το στάδιο Μοιρών.

Ηράκλειο: Δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο Φαιστού

 • A-
 • A+
Τον εκσυγχρονισμό του σταδίου Μοιρών Ηρακλείου και την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου ξιφασκίας στην Πόμπια Ηρακλείου, υπέγραψαν μέσω των προγραμματικών συμβάσεων, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Επίσης, επαναλειτουργεί, έπειτα από οκτώ χρόνια, το κολυμβητήριο Μοιρών ενώ ανακοινώθηκαν τα έργα για την δημιουργία κέντρου κωπηλασίας στο φράγμα Φανερωμένης, πίστα motocross και πάρκων αναρρίχησης.

Τα δύο έργα έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υφυπουργείου Αθλητισμού, με συνολικό προϋπολογισμό 2.850.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες, για τον εκσυγχρονισμό του σταδίου Μοιρών του Δήμου Φαιστού, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 33 μηνών, πρόκειται να δημιουργηθεί ένα Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο με δυνατότητα εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ, προσαρμοσμένο στις αρχές τις προσβασιμότητας. Πλήρης αναμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, με φυτεύσεις και δημιουργία χώρων στάθμευσης, τοποθέτηση κερκίδων για περίπου 2.000 θεατές, κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου κερκίδων, ανακατασκευή στίβου και χλοοτάπητα, κατασκευή γηπέδου 5Χ5, αίθουσας οργάνων-αποδυτηρίων και κλειστού γυμναστηρίου ξιφασκίας, στην Πόμπια του Δήμου Φαιστού.

Το κλειστό γυμναστήριο ξιφασκίας θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες προπόνησης των αθλητών της περιοχής και θα φιλοξενεί εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις. Σύμφωνα με τη μελέτη, στο γυμναστήριο ξιφασκίας θα αναπτυχθούν 12 πίστες, κερκίδες 200 θέσεων, αποδυτήρια αθλητών και βοηθητικοί χώροι. Θα γίνει διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου με την κατασκευή ανοικτού γηπέδου μπάσκετ, χωμάτινο γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 και μικρές υποδομές στίβου, όπως βαλβίδα ρίψεων, σκάμμα άλματος εις μήκος και διάδρομοι δρόμου ταχύτητας 60 μ.

Ο κ. Αυγενάκης επισκέφθηκε, μαζί με τον κ. Νικολιδάκη, το ανακαινισμένο Κολυμβητήριο Μοιρών. Η εγκατάσταση, η οποία ήταν κλειστή για 8 χρόνια, είναι πλέον έτοιμη να παραδοθεί προς χρήση στην τοπική κοινωνία. Επίσης, προχωρά και η κατασκευή μεταλλικού κελύφους του κολυμβητηρίου Μοιρών και η ενεργειακή του αναβάθμιση, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, έργο που είναι ήδη ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

«Όραμα και στόχος μας είναι να παράσχουμε στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στη νέα γενιά, τα αναγκαία έργα για όλα τα αθλήματα, ανεξαρτήτως δημοφιλίας» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, τονίζοντας τη θέληση υπουργείου και κυβέρνησης ώστε «να προσφέρουμε περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης, συνδέοντας τον αθλητισμό και με τον τουρισμό, ιδιαίτερα στο άθλημα της ξιφασκίας, στο οποίο η περιοχή μας έχει μεγάλη παράδοση. Επιπλέον, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που επιτέλους, μετά από οκτώ χρόνια, ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας του Δήμου Φαιστού υλοποιείται. Το κολυμβητήριο Μοιρών, το οποίο ήταν αφημένο στην παρακμή, πλέον επαναλειτουργεί και θα εξυπηρετεί και πάλι τις ανάγκες των αθλουμένων της περιοχής».

Άλλα τρία αθλητικά έργα

Ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε, παράλληλα, την έγκριση της ένταξης κι άλλων αθλητικών έργων για τον Δήμο Φαιστού στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υφυπουργείου Αθλητισμού. Έργα με θετικό πρόσημο για την ανάπτυξη λιγότερο προβεβλημένων αθλημάτων, αλλά και την κάλυψη αναγκών για όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της αθλητικής οικογένειας της περιοχής:

 • Δημιουργία, προσβάσιμων για ΑΜΕΑ, υποδομών αθλητικών δραστηριοτήτων και κέντρου προβολής περιβάλλοντος φράγματος Φανερωμένης, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ. Μία ιδανική περιοχή, στην οποία μπορούν να φιλοξενηθούν αθλήματα, όπως η κωπηλασία.
 • Κατασκευή πίστας Motocross στην περιοχή Σκορβούλων-Φανερωμένης, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ
 • Κατασκευή πάρκων αναρρίχησης στον Δήμο Φαιστού, προϋπολογισμού 570.000 ευρώ
 • Δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων (μίνι γήπεδα ποδοσφαίρου 5x5) στις Τοπικές Κοινότητες Καμαρών, Σίβα, Βοριζίων, Σκουρβούλων και Πιτσιδίων, προϋπολογισμού 125.000 ευρώ το καθένα.

«Η προσπάθειά μας για τον εκσυγχρονισμό και τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, μικρών και μεγάλων, είναι συνεχής. Δουλεύουμε ασταμάτητα στο πλαίσιο της αθλητικής μεταρρύθμισης που έχει χαράξει με απόλυτη συνέπεια εδώ και δύο χρόνια το υφυπουργείο Αθλητισμού, προς όφελος του κυττάρου του ερασιτεχνικού αθλητισμού, των σωματείων και των αθλητών, προς όφελος της αθλητικής οικογένειας και των τοπικών κοινωνιών», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγέλλουν τον Δήμο Χερσονήσου για «χαράτσι» στην χρήση του γηπέδου
Την απόφαση της δημοτικής αρχής Χερσονήσου να επιβάλει ενοίκιο στην χρήση του γηπέδου, καταγγέλλει το ΔΣ του σωματείου «Ρωμανός».
Καταγγέλλουν τον Δήμο Χερσονήσου για «χαράτσι» στην χρήση του γηπέδου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναβαθμίζονται οι αθλητικές υποδομές της Κρήτης - Στο επίκεντρο το Παγκρήτιο
Μνημόνιο συνεργασίας για την αναβάθμιση αθλητικών υποδομών συνυπέγραψαν ο υφυπουργός Αθλητισμού και ο περιφερειάρχης Κρήτης - Υποσχέσεις Αυγενάκη για την αναβάθμιση του Παγκρήτιου Σταδίου και την υποστήριξη...
Αναβαθμίζονται οι αθλητικές υποδομές της Κρήτης - Στο επίκεντρο το Παγκρήτιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Κλείνουν αθλητικές εγκαταστάσεις, αναβάλλονται εκδηλώσεις
Αναστέλλονται οι πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου καθώς και η λειτουργία των Δημοτικών Αθλητικών Κέντρων ενώ αναβάλλονται οι περισσότερες εκδηλώσεις. Ανάλογα μέτρα σε Ρέθυμνο, Άγιο...
Κρήτη: Κλείνουν αθλητικές εγκαταστάσεις, αναβάλλονται εκδηλώσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: 3 εκατ. ευρώ για αθλητικές εγκαταστάσεις
Η χρηματοδότηση αφορά στην κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Τυμπάκι, του δήμου Φαιστού, και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του ανοιχτού κολυμβητηρίου Ηρακλείου.
Ηράκλειο: 3 εκατ. ευρώ για αθλητικές εγκαταστάσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προετοιμάζεται το Παγκρήτιο για να υποδεχτεί την Εθνική
Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο Παγκρήτιο Σταδίο, ενόψει του πρώτου εντός έδρας αγώνα της Εθνικής μας Ομάδας Ποδοσφαίρου για τα προκριματικά του EURO 2020, στις 8 Ιουνίου κόντρα στην Ιταλία.
Προετοιμάζεται το Παγκρήτιο για να υποδεχτεί την Εθνική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παγκρήτιο Στάδιο: Χρηματοδότηση για στέγαστρο και φωτοβολταϊκά
Τη χρηματοδότηση με 1,5 εκατ. € προκειμένου επιδιορθωθούν τα προβλήματα στο στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας. Με το έργο θα επιδιορθωθούν τα προβλήματα που είχαν προκληθεί...
Παγκρήτιο Στάδιο: Χρηματοδότηση για στέγαστρο και φωτοβολταϊκά

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας