• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  25°C 19.7°C / 26.2°C
  3 BF
  27%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  24°C 21.4°C / 26.4°C
  2 BF
  57%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  26°C 22.7°C / 26.0°C
  3 BF
  35%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 19.2°C
  0 BF
  82%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.9°C / 19.9°C
  3 BF
  68%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.0°C / 23.2°C
  1 BF
  59%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.4°C / 19.5°C
  2 BF
  55%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.5°C / 23.5°C
  2 BF
  28%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.7°C / 23.8°C
  4 BF
  56%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.1°C / 20.9°C
  3 BF
  60%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.2°C / 22.8°C
  5 BF
  73%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.3°C / 24.7°C
  0 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.5°C / 26.5°C
  2 BF
  47%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.1°C / 20.1°C
  0 BF
  35%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  23°C 18.5°C / 25.1°C
  1 BF
  39%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.8°C / 24.9°C
  3 BF
  63%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.0°C / 26.0°C
  2 BF
  37%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.8°C / 23.8°C
  2 BF
  55%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 21.7°C / 23.9°C
  1 BF
  48%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.1°C / 19.1°C
  1 BF
  79%
ICON/ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αντιδρούν στις μετακινήσεις γιατρών από ΚΥ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

 • A-
 • A+
Την αντίδραση των γιατρών του Κέντρου Υγείας Καστελλίου του Δήμου Μινώα-Πεδιάδας προκάλεσαν οι μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας της ενδοχώρας προς το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, προκειμένου να στελεχώσουν τις κλινικές covid, καθώς το νοσοκομείο βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.

Οι γιατροί του ΚΥ Καστελλίου εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται στα προβλήματα που θα προκύψουν για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, λόγω της απομάκρυνσης ιατρικού προσωπικού προς τα μεγάλα νοσοκομεία των πόλεων.

Όπως τονίζουν οι γιατροί, για να λειτουργήσει επαρκώς το Κέντρο Υγείας χρειάζεται ούτως ή άλλως ένα μεγάλο αριθμό ιατρικού και λοιπού προσωπικού ενώ προσθέτουν ότι αυτή η ανάγκη σε ανθρώπινο δυναμικό έχει πολλαπλασιαστεί, τόσο με την καθημερινή στελέχωση ιατρείου COVID στο ΚΥ, όσο και με τη λειτουργία δυο εμβολιαστικών κέντρων στο ΚΥ Καστελλίου και το ΠΙ – ΤΟΜΥ Χερσονήσου.

«Κατανοούμε ότι το υπουργείο δίνει εντολές επικαλούμενο την κρισιμότητα των περιστάσεων και ειλικρινά σεβόμαστε τη συγκυρία. Όμως, πολύ φοβόμαστε ότι ανοίγουμε ένα παράθυρο που δε θα κλείσει εύκολα και τίποτα δε θα εμποδίσει την επανάληψη αναγκαστικών μετακινήσεων στο μέλλον», προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε, ότι πρώτα πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο και δευτερευόντως από υπηρεσιακό έγγραφο για την μετακίνηση-απόσπαση 2 γιατρών από την ΠΦΥ , τον έναν από το Κ.Υ. Καστελλίου , στα ΤΕΠ του Βενιζελείου.

Για ακόμη μια φορά ο φτωχός συγγενής του συστήματος υγείας που ονομάζεται ΠΦΥ ,απαξιώνεται και αντιμετωπίζεται για να χρησιμοποιηθεί εμβαλωματικά στα τεράστια κενά που υπάρχουν στο σύστημα υγείας.

Στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας που περνάμε, η ΠΦΥ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης που δίνει η χώρα μας, εμβολιάζοντας την πλειοψηφία των πολιτών, παρακολουθώντας και στηρίζοντας όλους τους ασθενείς που δε χρειάστηκε να νοσηλευτούν ,παραπέμποντας εγκαίρως αυτούς που χρειάστηκε, συνεχίζοντας να παρέχουμε ιατρική φροντίδα στα χρόνια και καθημερινά προβλήματα των ασθενών μας που δεν σταμάτησαν να υπάρχουν λόγω covid 19.

Πιο συγκεκριμένα, στο ΚΥ Καστελλίου

 • έχουμε την ευθύνη για το Δήμο Χερσονήσου με 4 διθέσια περιφερειακά ιατρεία  και μια υβριδική δομή διθέσιου ιατρείου και ΤΟΜΥ στη Χερσόνησο
 • έχουμε την ευθύνη για τις 2 από τις 3 δημοτικές ενότητες του Δήμου Μινώα Πεδιαδός
 • έχουμε την ευθύνη για το περιφερειακό ιατρείο Αγ. Παρασκιών του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και 
 • έχουμε την ευθύνη για το Ειδ. Περ. Ιατρ. Κρατ. Αερολ. Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», το οποίο είναι και κέντρο εφημερίας.

Για να λειτουργήσει επαρκώς αυτός ο οργανισμός χρειάζεται ούτως ή άλλως ένα μεγάλο αριθμό ιατρικού και λοιπού προσωπικού. Αυτή η ανάγκη σε ανθρώπινο δυναμικό  έχει πολλαπλασιαστεί, τόσο με την καθημερινή στελέχωση ιατρείου COVID στο ΚΥ, όσο και με τη λειτουργία δυο εμβολιαστικών κέντρων στο ΚΥ Καστελλίου και το ΠΙ – ΤΟΜΥ  Χερσονήσου. 

Έχουμε πετύχει μια ισορροπία οριακή, με το να μην χρησιμοποιούμε το δικαίωμα των ρεπό, να λαμβάνουμε τις ελάχιστες δυνατές άδειες και να μετακινούμε το προσωπικό από ανάγκη σε ανάγκη και από ιατρείο σε ιατρείο. Αποτέλεσμα αυτού του αγώνα είναι ότι, 18 μήνες τώρα, δεν έκλεισε κανένα ιατρείο και δε έμειναν ακάλυπτες ανάγκες του πληθυσμού ευθύνης. Αποτέλεσμα αυτού του αγώνα είναι τα δείγματα που έχουν σταλεί,  οι άνθρωποι που έχουν εξεταστεί και οι ασθενείς που παρακολουθήθηκαν στο σπίτι και ελάφρωσαν τα νοσοκομεία του νομού. Αποτέλεσμα αυτού του αγώνα είναι τα εμβόλια που έχουν γίνει στα εμβολιαστικά κέντρα μας. Αυτός ο αγώνας έχει γίνει και θα συνεχίσει να γίνεται με αποκλειστικό κριτήριο την αίσθηση του καθήκοντος και μακριά από επικοινωνιακές παράτες. 

Έρχεται, τώρα, το υπουργείο και διαπιστώνει ότι ένα δευτεροβάθμιο  νοσοκομείο της τάξης μεγέθους του Βενιζελειου, έχει ανάγκη μετακίνησης προσωπικού από την Πρωτοβάθμια για να συνεχίσει να λειτουργεί. Δε θα σταθώ στο τι συμβαίνει στο Βενιζέλειο, γιατί δε ζήτησε προσωπικό, γιατί φεύγει το προσωπικό που διορίστηκε ή όποιο άλλο λογικό ερώτημα προκύπτει. Είναι στη διακριτική ευχέρειά σας ο έλεγχος και η απόδοση ευθύνης.

Θα σταθώ σε όσα μας αφορούν σαν ΚΥ Καστελλίου. Θεωρώ ότι τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου λαμβάνουν υπόψιν τις εισηγήσεις των τοπικών υπηρεσιών. Μετά από αυτή την παραδοχή, θα σας παρακαλούσα να μας εξηγήσετε με πιο σκεπτικό επιλεχθήκαμε να στερηθούμε τις υπηρεσίες ενός ακόμη στελέχους μας για να καλυφθεί το ΤΕΠ COVID του Βενιζελειου.

Κατανοώ ότι το υπουργείο δίνει εντολές επικαλούμενο την κρισιμότητα των περιστάσεων και ειλικρινά σέβομαι τη συγκυρία. Όμως, πολύ φοβάμαι ότι ανοίγουμε ένα παράθυρο που δε θα κλείσει εύκολα και τίποτα δε θα εμποδίσει την επανάληψη αναγκαστικών μετακινήσεων στο μέλλον. Η πρακτική αυτή μπορεί να είναι αποδεκτή σε άλλες περιοχές της χώρας, όμως, τα δεδομένα στο Ηράκλειο είναι τελείως διαφορετικά. Η απαξιωτική για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας λογική, που διέπει αυτές τις αποφάσεις δε μπορεί να γίνεται αποδεκτή στο Ηράκλειο που αποτελεί την πρωτοπορία της Γενικής Ιατρικής 

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα ακόμη να σταθώ σε μια παράμετρο που ξεπερνά το απλό διαδικαστικό θέμα. Μετά από περισσότερα από 25 χρόνια θητείας στο ΕΣΥ και έχοντας την ευθύνη για το συντονισμό μιας μονάδας από 3ετιας, ο Συντονιστής Επιστημονικής Λειτουργίας δε θεωρείται ότι θα έπρεπε να έχει μια πραγματική και ουσιαστική συνεργασία με την κεντρική υπηρεσία; Τις αποφάσεις θα τις λάβετε εσείς, την πραγματικότητα και τα δεδομένα, όμως, τα ζούμε και τα γνωρίζουμε, ως άμεσα εμπλεκόμενοι, όλοι εμείς που εργαζόμαστε στο πεδίο καθημερινά. 

Οι Γιατροί του ΚΥ Καστελλίου».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Ζητούν να αποσυρθεί η οδηγία για τη μείωση της καραντίνας
Την απόσυρση της οδηγίας που μειώνει την καραντίνα όσων νοσούν από κορονοϊό σε πέντε ημέρες, ζητά με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Ζητούν να αποσυρθεί η οδηγία για τη μείωση της καραντίνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνοδός ασθενή που πέθανε στο ΠΑΓΝΗ κατηγορεί τη διοίκηση για την διασπορά του ιού
Τον διοικητή και τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ κατηγορεί για την ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού ένας συνοδός ασθενή που πέθανε από κορονοϊό εντός του νοσοκομείου.
Συνοδός ασθενή που πέθανε στο ΠΑΓΝΗ κατηγορεί τη διοίκηση για την διασπορά του ιού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φωλιά κορονοϊού στο ΠΑΓΝΗ
Πάνω από 40 κρούσματα σε ασθενείς, συνοδούς και υγειονομικούς ● Η διοίκηση κλείδωσε όλες τις πόρτες πλην της κεντρικής εισόδου, ρίχνοντας την ευθύνη στους συνοδούς των ασθενών ● Δωρεάν τεστ για όλους ζητά το...
Φωλιά κορονοϊού στο ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Κλείδωσαν (κυριολεκτικά) το ΠΑΓΝΗ για να μην μπαίνουν συνοδοί
Μετά τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη διοίκηση ότι κλείδωσε με λουκέτα όλες τις πλάγιες εισόδους του νοσοκομείου για να μην μπαίνουν μέσα οι...
Ηράκλειο: Κλείδωσαν (κυριολεκτικά) το ΠΑΓΝΗ για να μην μπαίνουν συνοδοί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξεπέρασαν τα 40 τα κρούσματα στο ΠΑΓΝΗ μετά τη διασπορά του κορονοϊού
Στη μη τήρηση των μέτρων από τους συνοδούς ασθενών οφείλεται η πρόσφατη ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορονοϊού, σύμφωνα με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Ξεπέρασαν τα 40 τα κρούσματα στο ΠΑΓΝΗ μετά τη διασπορά του κορονοϊού

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας