• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 6.7°C / 9.7°C
  2 BF
  50%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  6°C 4.2°C / 7.7°C
  4 BF
  40%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.2°C / 11.2°C
  4 BF
  52%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  6°C 5.9°C / 5.9°C
  2 BF
  26%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  3°C 2.9°C / 2.9°C
  0 BF
  56%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  5°C 4.3°C / 7.1°C
  1 BF
  44%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  1°C 1.4°C / 2.4°C
  2 BF
  30%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  6°C 4.1°C / 10.6°C
  2 BF
  60%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 9.4°C / 11.8°C
  5 BF
  63%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  8°C 2.9°C / 7.9°C
  3 BF
  46%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 10.7°C
  4 BF
  49%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  5°C 5.1°C / 8.6°C
  5 BF
  46%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  12°C 12.2°C / 12.2°C
  3 BF
  65%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  6°C 1.5°C / 7.1°C
  2 BF
  44%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 1.5°C / 7.3°C
  1 BF
  72%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 7.8°C / 10.8°C
  3 BF
  58%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  8°C 7.0°C / 9.8°C
  3 BF
  47%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 4.3°C / 7.7°C
  2 BF
  36%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  6°C 4.3°C / 7.8°C
  2 BF
  39%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  2°C 1.8°C / 1.8°C
  2 BF
  69%
EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

ΠΑΓΝΗ: Ειδικευόμενοι γιατροί καλύπτουν με υπερεργασία τα εμβολιαστικά κέντρα

 • A-
 • A+
Επιστολή προς την Ιατρική Υπηρεσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Ηρακλείου απέστειλαν οι ειδικευόμενοι της Ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου, σχετικά με την κάλυψη των εμβολιαστικών κέντρων από ειδικευόμενους Ψυχιατρικής.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι ειδικευόμενοι της Ψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, όπως όλοι οι ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι του νοσοκομείου, καλούνται από τον Μάιο να καλύψουν με βάρδιες τα εμβολιαστικά κέντρα, σημειώνοντας πως ολόκληρα τμήματα του νοσοκομείου καλύπτονται μέσω της υπερεργασίας των εργαζομένων είτε από φιλότιμο ή από την απειλή. 

Όπως καταγγέλλουν οι ειδικευόμενοι, το ίδιο το πρόγραμμα κάλυψης των εμβολιαστικών κέντρων ανακοινώνεται τελευταία στιγμή, ορισμένες φορές μία μέρα πριν την προκαθορισμένη βάρδια και χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν σε αυτό το πρόγραμμα του εκάστοτε ειδικευόμενου, την ίδια στιγμή που όπως τονίζουν, εδώ και έναν χρόνο έχουν ανασταλεί και οι άδειές τους.

«Η υποστελέχωση της Ψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ (3 ενεργοί επιμελητές και η διευθύντρια της κλινικής έχουν μείνει πια) σε συνδυασμό με τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των δύο νομών που εξυπηρετεί, καθώς και οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις σε διορισμούς συναδέλφων που βρίσκονται στη λίστα αναμονής της ειδικότητας, εντατικοποιεί ακόμα περισσότερο τη δουλειά μας και καθιστά την κάλυψη των αναγκών της κλινικής (Οξέα, Βραχεία, διασυνδετική ψυχιατρική, κινητή μονάδα) αλλά και της εκπαίδευσής μας (rotation Παθολογίας και νευρολογίας, εκπαιδευτικό πρόγραμμα) πρακτικά αδύνατη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, μέσω της οποίας ζητούν να απαλλαγούν από αυτά τα καθήκοντα που δεν άπτονται της ειδικότητάς τους.

Αναλυτικά η επιστολή των ειδικευόμενων της Ψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ:


«Οι ειδικευόμενοι της Ψυχιατρικής κλινικής ΠΑΓΝΗ όπως όλοι οι ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι του νοσοκομείου καλούμαστε από το Μάιο να καλύψουμε με βάρδιες τα εμβολιαστικά κέντρα του νοσοκομείου, ευθύνη που όφειλε να αναλάβει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και δεν έχει θέση σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο που εκπαιδεύει νέους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Αντίθετα επιλέχθηκε για άλλη μια φορά η εύκολη λύση της κάλυψης από το ήδη υπάρχον προσωπικό όπως έγινε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τις κλινικές και τα ΤΕΠ covid. Η στελέχωση αυτή έγινε χωρίς καμία προετοιμασία και εκπαίδευση για πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες ή αντενδείξεις εμβολίων, πέρα από κάποια εγχειρίδια που μας απεστάλησαν τα οποία οφείλαμε με δικιά μας ευθύνη και μόνο να μελετήσουμε. Η εκπαίδευση αυτή ήταν ακόμα πιο επιβεβλημένη στη δικιά μας περίπτωση που η αντιμετώπιση μιας πιθανής ανεπιθύμητης ενέργειας πχ αλλεργίας δεν αποτελεί καθημερινή πρακτική για τους ειδικευόμενους ψυχιάτρους.

Η υποστελέχωση της Ψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ (3 ενεργοί επιμελητές και η διευθύντρια της κλινικής έχουν μείνει πια) σε συνδυασμό με τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των δύο νομών που εξυπηρετεί, καθώς και οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις σε διορισμούς συναδέλφων που βρίσκονται στη λίστα αναμονής της ειδικότητας εντατικοποιεί ακόμα περισσότερο τη δουλειά μας και καθιστά την κάλυψη των αναγκών της κλινικής (Οξέα, Βραχεία, διασυνδετική ψυχιατρική, κινητή μονάδα) αλλά και της εκπαίδευσής μας (rotation Παθολογίας και νευρολογίας, εκπαιδευτικό πρόγραμμα) πρακτικά αδύνατη. Σε αυτή την κατάσταση έρχεται να προστεθεί η κάλυψη των εμβολιαστικών κέντρων μάλιστα εν μέσω καλοκαιριού όπου μετά από ένα χρόνο αναστολής αδειών αδυνατούμε να πάρουμε την άδεια που δικαιούμαστε όχι πια με οδηγία του Υπουργείου, αλλά γιατί δεν φτάνουμε! Δεν είναι άραγε σπατάλη δυναμικού όταν ψυχίατροι καλύπτουν βάρδιες στο εμβολιαστικό κέντρο την ίδια στιγμή που δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της ειδικότητάς τους;

Τέλος, όπως έχουν καταγγείλει και άλλοι συνάδελφοι, το ίδιο το πρόγραμμα κάλυψης των εμβολιαστικών κέντρων μας ανακοινώνεται τελευταία στιγμή, ορισμένες φορές μία μέρα πριν την προκαθορισμένη μας βάρδια και χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν σε αυτό το πρόγραμμα του εκάστοτε ειδικευόμενου (ο οποίος μάλλον οφείλει να είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή διαθέσιμος) και της κλινικής (ρεπό, ιατρεία, κινητή μονάδα, ξενώνας). Μάλιστα σε αντίστοιχη καταγγελία συναδέλφων άλλης κλινικής, η ευθύνη μετακλήθηκε στις γραμματείες των τμημάτων (άραγε εμείς ευθυνόμαστε που πολλά τμήματα του νοσοκομείου δεν διαθέτουν Γραμματεία εδώ και χρόνια και η Ιατρική υπηρεσία δεν γνώριζε ότι η Γραμματεία μας βρίσκεται σε άδεια ειδικού σκοπού από την αρχή της καραντίνας;). Μάλιστα όσον αφορά στην αδυναμία κάλυψης των βαρδιών λόγω υπερεφημέρευσης η απάντηση ήταν εν μέσως πλην σαφώς απειλή για νομικές επιπτώσεις.

Δεν είναι δυνατόν ολόκληρα τμήματα του νοσοκομείου να καλύπτονται μέσω της υπερεργασίας των εργαζομένων είτε από φιλότιμο ή από την απειλή. 

Οι ειδικευόμενοι δεν έχουν θέση στα εμβολιαστικά κέντρα.  Ζητάμε να απαλλαγούμε από τα αλλότρια καθήκοντα που δεν άπτονται της ειδικότητάς μας και παρεμποδίζουν τη λειτουργία της κλινικής και την εκπαίδευσή μας».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: «Αναγκαίοι οι εμβολιασμοί, αλλά όχι πανάκεια»
Στην αναγκαιότητα των εμβολιασμών ενάντια στον κορονοϊό αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ τονίζοντας όμως ότι χρειάζεται και στήριξη του νοσοκομείου με προσλήψεις προσωπικού.
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: «Αναγκαίοι οι εμβολιασμοί, αλλά όχι πανάκεια»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική πρωτιά του Βενιζελείου Νοσοκομείου στον αντιγριπικό εμβολιασμό
Πρώτη στον αντιγριπικό εμβολιασμό του προσωπικού των μονάδων ευθύνης της, βρέθηκε η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης για την περίοδο γρίπης 2019-2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.
Πανελλαδική πρωτιά του Βενιζελείου Νοσοκομείου στον αντιγριπικό εμβολιασμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πρώτο βραβείο για την εμβολιαστική κάλυψη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο
Η εμβολιαστική κάλυψη του προσωπικού του Βενιζελείου έναντι της γρίπης άγγιξε 89,3% - Στην τέταρτη θέση πανελλαδικά το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, με ποσοστό 58,3%.
Πρώτο βραβείο για την εμβολιαστική κάλυψη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Ζητούν να αποσυρθεί η οδηγία για τη μείωση της καραντίνας
Την απόσυρση της οδηγίας που μειώνει την καραντίνα όσων νοσούν από κορονοϊό σε πέντε ημέρες, ζητά με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Ζητούν να αποσυρθεί η οδηγία για τη μείωση της καραντίνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Μεγάλη ανταπόκριση στον εμβολιασμό χωρίς ραντεβού
Πλήθος κόσμου έσπευσε από το πρωί του Σαββάτου να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού χωρίς ραντεβού στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, μέσα στο χριστουγεννιάτικο χωριό που έχει στηθεί.
Κρήτη: Μεγάλη ανταπόκριση στον εμβολιασμό χωρίς ραντεβού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απαντήσεις για την κατάσταση του νοσοκομείου δίνει η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ
Απάντηση στα δημοσιεύματα που αφορούν την κατάσταση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και τις ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό, δίνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Απαντήσεις για την κατάσταση του νοσοκομείου δίνει η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας