• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  25°C 22.1°C / 26.8°C
  0 BF
  53%
 • Θεσσαλονίκη
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 17.7°C / 21.0°C
  3 BF
  48%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.0°C / 26.5°C
  4 BF
  62%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 23.6°C / 23.6°C
  2 BF
  43%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 18.0°C / 18.0°C
  4 BF
  50%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 18.2°C / 20.4°C
  0 BF
  48%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 17.2°C
  2 BF
  67%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 23.1°C / 25.7°C
  3 BF
  43%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 27.7°C
  3 BF
  60%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.0°C / 24.0°C
  3 BF
  51%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.8°C / 24.0°C
  1 BF
  60%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 20.1°C / 20.1°C
  3 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 23.8°C / 23.8°C
  5 BF
  67%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  4 BF
  62%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 22.8°C / 22.9°C
  2 BF
  57%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  28°C 28.2°C / 28.2°C
  3 BF
  36%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 22.2°C / 27.0°C
  2 BF
  56%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  19°C 18.8°C / 19.3°C
  1 BF
  64%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 18.9°C / 21.1°C
  1 BF
  57%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 22.6°C / 22.6°C
  4 BF
  31%

Από παλαιότερη κινητοποίηση για το νοσοκομείο της Ιεράπετρας

iosifkapa.gr

Κινητοποίηση πολιτών για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας

 • A-
 • A+
Κινητοποίηση κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας αλλά και στον ενδεχόμενο συγχώνευσης με άλλο νοσοκομείο, πραγματοποιούν πολίτες και φορείς της Ιεράπετρας.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία καλεί η Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιουλίου στις 10 το πρωΐ έξω από το νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της η Επιτροπή, ιατρικό και λοιπό προσωπικό φυλλοροεί προς άλλα νοσοκομεία καθιστώντας τη λειτουργία του νοσοκομείου από επισφαλή μέχρι αδύνατη, με την Επιτροπή να υποστηρίζει ότι «είναι ηλίου φαεινότερο ότι μεθοδεύεται η μετατροπή του σε απλό Κέντρο Υγείας».

Η Επιτροπή τονίζει ότι μετά και την εκ περιτροπής μετακίνηση των τριών αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στον Άγιο Νικόλαο προκειμένου να καλυφθούν οι εκεί ανάγκες, τα χειρουργεία, τα ΤΕΠ και η μονάδα covid του νοσοκομείου έχουν ακρωτηριαστεί ενώ κάνει λόγο για σοβαρές ελλείψεις στην παθολογική, τη γυναικολογική, την καρδιολογική κλινική και το ακτινολογικό τμήμα.

Η Επιτροπή ζητά:

 • Ένα νοσοκομείο πλήρες, αυτοδιοίκητο, δημόσιο και δωρεάν για όλο τον κόσμο, με επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Μόνιμες προσλήψεις των γιατρών και του προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και διοικητικού) που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών του Νοσοκομείου.
 • Αλλαγή του οργανισμού με επαναφορά των οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν και προσθήκη όσων χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών και την κάλυψη των αναγκών της περιοχής.

Αναλυτικά το κάλεσμα της Επιτροπής στην κινητοποίηση:

«ΟΥΤΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΛΟΥΚΕΤΑ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ.ΠΛΗΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Με καταιγισμό αρνητικών εξελίξεων βρίσκεται αντιμέτωπο το τελευταίο διάστημα το νοσοκομείο Ιεράπετρας -ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί τις περιοχές από το νότιο Ηράκλειο μέχρι το ανατολικό Λασίθι- και μάλιστα εν μέσω πανδημίας και ενώ οδεύουμε ολοταχώς προς στο 4ο κύμα της.

Ιατρικό και λοιπό προσωπικό φυλλοροεί προς άλλα νοσοκομεία καθιστώντας τη λειτουργία του από επισφαλή μέχρι αδύνατη. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι μεθοδεύεται η μετατροπή του σε απλό κέντρο υγείας. Ταυτόχρονα, αλλεπάλληλες κυβερνητικές δηλώσεις παρουσιάζουν ως παράλογη την ύπαρξη πολλών νοσοκομείων σε κοντινή απόσταση, φωτογραφίζοντας νοσοκομεία σαν το δικό μας και προαναγγέλλοντας συγχωνεύσεις και κλεισίματα. Ειδικά στην περιοχή μας, έχει αρχίσει και πάλι η φιλολογία για το ένα κεντρικό νοσοκομείο στο κέντρο του νομού που στρώνει το δρόμο για να αναλάβει αυτό το ρόλο το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου με ταυτόχρονη υποβάθμιση-συρίκνωση των νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας. Ο εφιάλτης που μας έβγαλε και μας κράτησε στους δρόμους για πάνω από μια δεκαετία ξαναρχίζει.

Σήμερα, μετά και την εκ περιτροπής μετακίνηση των τριών αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στον Άγιο Νικόλαο, προκειμένου να καλυφθούν οι εκεί ανάγκες, τα χειρουργεία, τα Επείγοντα, η μονάδα covid του νοσοκομείου μας έχουν ακρωτηριαστεί. Επίσης με σοβαρές ελλείψεις λειτουργούν η παθολογική, η γυναικολογική, η καρδιολογική κλινική και το ακτινολογικό τμήμα. Ο κίνδυνος ολόκληρα τμήματα να κλείσουν είναι προ των πυλών.

Η λύση στις σοβαρότατες ελλείψεις που έχει επιφέρει στα νοσοκομεία όλης της χώρας η ασκούμενη, εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι βέβαια ούτε οι συγχωνεύσεις, ούτε οι μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ νοσοκομείων που ανοίγουν δυο τρύπες για να κλείσουν μια. Λύση δεν είναι ούτε η στροφή στην ιδιωτικοποίηση της υγείας που επιδιώκει και προωθεί η κυβέρνηση, η οποία συνεπάγεται πανάκριβες, ανεπαρκείς και απρόσιτες για τους περισσότερους παροχές υγείας.

Η λύση που εξυπηρετεί πραγματικά το κοινωνικό σύνολο είναι η ενίσχυση όλων των νοσοκομείων με το απαραίτητο προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό, κλπ) ώστε να προσφέρεται πλήρης δημόσια και δωρεάν υγεία σε όλους και η παροχή όλων των εφοδίων και κινήτρων που απαιτούνται για να γίνει η δουλειά στα νοσοκομεία αποτελεσματική, ασφαλής και ελκυστική για τους εργαζόμενους σε αυτά. Τα χρήματα υπάρχουν∙ είναι τα χρήματα που παίρνουν από τις δικές μας τσέπες και σκορπίζουν αφειδώς στους ημέτερους των καναλιών, τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, τους "επιχειρηματίες" προϊόντων υγείας και πλήθος άλλων αρπακτικών.

Εμείς, οι κάτοικοι της Ιεράπετρας που έχουμε υπερασπιστεί με νύχια και με δόντια το δικαίωμά μας να έχουμε πλήρεις και δωρεάν υπηρεσίες υγείας στον τόπο μας, εμείς που έχουμε δείξει μοναδική επιμονή, ενότητα και αποφασιστικότητα στους αγώνες για το Νοσοκομείο μας, καλούμαστε να ορθώσουμε το ανάστημα μας, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες σημερινές συνθήκες, και να αγωνιστούμε ενάντια στην κάθε απόφαση, αλλά και στην κυβερνητική πολιτική συνολικά, που υπονομεύουν τη λειτουργία του νοσοκομείου μας. Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει να πάρουν θέση και να δράσουν πριν να είναι πολύ αργά τόσο η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο, όσο και οι φορείς του δήμου συνολικά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Ένα νοσοκομείο πλήρες, αυτοδιοίκητο, δημόσιο και δωρεάν για όλο τον κόσμο, με επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Μόνιμες προσλήψεις των γιατρών και του προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και διοικητικού) που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών του Νοσοκομείου μας.
 • Αλλαγή του οργανισμού με επαναφορά των οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν και προσθήκη όσων χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών και την κάλυψη των αναγκών της περιοχής μας».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου: Παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων για τον εμβολιασμό
Κινητοποίηση για να διαμαρτυρηθούν για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.
Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου: Παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων για τον εμβολιασμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαμαρτυρήθηκαν και στην Ιεράπετρα για τους δασικούς χάρτες
Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους δασικούς χάρτες πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωΐ στην Ιεράπετρα με αφορμή και την επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος στο Λασίθι.
Διαμαρτυρήθηκαν και στην Ιεράπετρα για τους δασικούς χάρτες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέες κινητοποιήσεις την Κυριακή στην Ιεράπετρα για τους δασικούς χάρτες
Νέες κινητοποιήσεις στην Ιεράπετρα κατά των νέων δασικών χαρτών διοργανώνουν αγροτικοί σύλλογοι και φορείς του Λασιθίου - Επιστολή αγροτών της Ιεράπετρας προς Ελληνικούς Συλλογικούς Φορείς ανά τον κόσμο.
Νέες κινητοποιήσεις την Κυριακή στην Ιεράπετρα για τους δασικούς χάρτες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία της Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Στάσης εργασίας και συγκεντρώσεις σε νοσοκομεία του νησιού πραγματοποιούν σήμερα υγειονομικοί της Κρήτης, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.
Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία της Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κινητοποιήσεις σωματείων στα Χανιά για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών
Συγκεντρώσεις έξω από ιδιωτικές κλινικές στα Χανιά, με αίτημα την επίταξή τους για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας και του ΕΣΥ, θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή σωματεία εργαζομένων.
Κινητοποιήσεις σωματείων στα Χανιά για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΓΝΗ: Διαμαρτυρία των εργαζομένων για την παράδοση του ιματισμού σε ιδιώτες
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ στη Διοίκηση του νοσοκομείου, διεκδικώντας την απόσυρση της απόφασης για την παράδοση του ιματισμού σε ιδιώτες.
ΠΑΓΝΗ: Διαμαρτυρία των εργαζομένων για την παράδοση του ιματισμού σε ιδιώτες

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας