• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 29.9°C / 34.0°C
  3 BF
  34%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 25.2°C / 31.0°C
  2 BF
  52%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  33°C 33.0°C / 33.0°C
  2 BF
  53%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  3 BF
  57%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 33.5°C / 33.9°C
  4 BF
  46%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  28°C 24.6°C / 29.0°C
  2 BF
  59%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  25°C 23.7°C / 25.4°C
  3 BF
  44%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 32.0°C / 32.0°C
  3 BF
  34%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 27.8°C / 31.0°C
  5 BF
  51%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.1°C / 30.9°C
  3 BF
  48%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.4°C / 27.8°C
  5 BF
  61%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 26.8°C / 28.7°C
  2 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  3 BF
  61%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  31°C 27.3°C / 30.9°C
  0 BF
  40%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  31°C 29.5°C / 31.6°C
  3 BF
  40%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.8°C / 29.3°C
  5 BF
  59%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 30.1°C / 33.0°C
  3 BF
  26%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 28.3°C / 29.3°C
  3 BF
  56%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  26°C 25.3°C / 29.5°C
  3 BF
  71%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  24°C 24.1°C / 24.1°C
  1 BF
  63%

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Φοιτητές καταγγέλλουν παρατυπία από καθηγητή του Χημικού

 • A-
 • A+
Έξι μήνες έχουν περάσει από την τελευταία εξεταστική και, σύμφωνα με τους φοιτητές του Χημικού τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, ένας καθηγητής ακόμα δεν έχει παραδώσει επίσημα τις βαθμολογίες τους στην γραμματεία.

Σύμφωνα με την καταγγελία των φοιτητών του τμήματος, το μάθημα «ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ι» από τον καθηγητή Κωνσταντίνο Καλλία διδάχθηκε πλήρως στο Α΄χειμερινό εξάμηνο, δόθηκε επιπλέον από τους φοιτητές συμπληρωματική εργασία αντί προόδου και εξετάστηκε κανονικά, ωστόσο από τότε και ως σήμερα δεν έχει αναρτήσει ο εν λόγω καθηγητής τη βαθμολογία.

Όπως τονίζουν οι φοιτητές, αυτό είναι αυθαίρετο και παράτυπο και δεν συνάδει με τον κανονισμό του Πανεπιστημίου καθώς έξι μήνες μετά την εξέταση του μαθήματος, έχει στείλει μόνο το βαθμό του καθενός στο πανεπιστημιακό του μέιλ.

Οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι η γραμματεία αν δεν λάβει τον κατάλογο με τους βαθμούς από τον καθηγητή δεν μπορεί να κάνει κάτι και τους προέτρεψε να ξαναδώσουν το μάθημα. «Δεν είναι έντιμο να γινόμαστε εμείς αποδέκτες της όποιας διαμάχης του κυρίου Καλλία με το Πανεπιστήμιο. Δεν νοείται να ξαναδώσουμε το μάθημα ούτε να το δηλώσουμε στο επόμενο εξάμηνο ούτε να το παρακολουθήσουμε από την αρχή, εφόσον πολλοί από μας το έχουν περάσει επιτυχώς», αναφέρουν οι φοιτητές του τμήματος και ζητούν άμεση λύση του θέματος.

Στην καταγγελία τους οι φοιτητές δημοσιοποίησαν την επιστολή τους προς το εκπαιδευτικό ίδρυμα αλλά και την απάντηση που έλαβαν από τον πρόεδρο του Χημικού τμήματος.


Αναλυτικά η καταγγελία των φοιτητών:

«Το μάθημα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ι από τον καθηγητή κύριο Κωνσταντίνο Καλλία διδάχθηκε πλήρως στο Α΄χειμερινό εξάμηνο, δόθηκε επιπλέον από τους φοιτητές συμπληρωματική εργασία αντί προόδου και εξετάστηκε κανονικά. Από τότε και ως σήμερα δεν έχει αναρτήσει ο εν λόγω καθηγητής τη βαθμολογία. Παράτυπα και αυθαίρετα, χωρίς να συνάδει με τον κανονισμό του Πανεπιστημίου. Έχει στείλει μόνο το βαθμό του καθενός στο πανεπιστημιακό του μέιλ.

Η Γραμματεία μας είπε ότι, εφόσον δεν έχει καταθέσει βαθμολογία, θα πρέπει να ξαναδώσουμε το μάθημα. Κάτι τέτοιο, όμως, αποτελεί κατάφωρη αδικία σε βάρος μας! Για να μην έρθουν σε αντιπαράθεση με τον εν λόγω καθηγητή, θέλουν να καλύψουν μία αδικία με μία μεγαλύτερη εις βάρος μας.

Δεν είναι έντιμο να γινόμαστε εμείς αποδέκτες της όποιας διαμάχης του κυρίου Καλλία με το Πανεπιστήμιο. Δεν νοείται να ξαναδώσουμε το μάθημα ούτε να το δηλώσουμε στο επόμενο εξάμηνο ούτε να το παρακολουθήσουμε από την αρχή, εφόσον πολλοί από μας το έχουν περάσει επιτυχώς.

Η κατάσταση είναι αδιέξοδη, η πρυτανεία κωφεύει και απο τον Συνήγορο του Φοιτητή μας λένε ότι ΜΟΝΟ δημοσιοποιώντας το πρόβλημα ίσως πετύχουμε κάτι.

Ελπίζουμε ότι με τη δημοσιοποίηση του προβλήματος ίσως δοθεί αίσιο τέλος σε αυτή την περιπέτεια γιατί το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι χώρος διάχυσης της γνώσης και όχι χώρος αυθαιρεσίας».


Η επίσημη επιστολή των φοιτητών προς το Πανεπιστήμιο Κρήτης:

«Θέμα: Παράδοση της τελικής βαθμολογίας στο μάθημα του Τμήματος Χημείας της ΣΘΤΕ του ΠΚ, με κωδικό ΧΗΜ-011 και τίτλο «Μαθηματικά Ι», από τον διδάσκοντα κ. Κωνσταντίνο Καλλία

Αξιότιμοι/ες κύριοι και κυρίες,

Αιτούμαστε να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα με τη μη-παράδοση της βαθμολογίας στο μάθημα «Μαθηματικά Ι», που διδάχθηκε από τον κ. Κωνσταντίνο Καλλία το χειμερινό εξάμηνο 2020-2021. Αιτούμαστε την παράδοση της βαθμολογίας μας, όπως ορίζεται έπειτα από την επιτυχή παρακολούθηση του μαθήματος το πρώτο εξάμηνο, συμμετοχή στην εξεταστική (60% της βαθμολογίας) και παράδοση των προβλεπόμενων ασκήσεων (40% της βαθμολογίας). Δε νοείται να δώσουμε ξανά το μάθημα, ούτε να το δηλώσουμε στο επόμενο εξάμηνο, ενώ η προσπάθεια έχει γίνει και πολλοί από εμάς είναι βέβαιο ότι έχουν περάσει το μάθημα.

Ο κ. Καλλίας σε μάθημα του την Παρασκευή 28/5 και ώρα 15:15 δήλωσε ότι επιθυμεί τυπωμένο θεωρημένο κατάλογο με τους εγγεγραμμένους φοιτητές στο μάθημα «Μαθηματικά Ι», ώστε να μπορεί να βάλει βαθμό. Ακόμα, δήλωσε ότι θα μας στείλει άτυπα τους βαθμούς, ώστε να μπορούμε να έχουμε απόδειξη και ότι δε νοείται ακύρωση, επανεξέταση και επαναδήλωση του μαθήματος. Επιπρόσθετα, δύναται να έχουμε απόδειξη για τη συμμετοχή μας στην εξέταση του Φεβρουαρίου και τις παραδομένες ασκήσεις. Παράλληλα, η γραμματεία μας πληροφόρησε ότι ο κ. Καλλίας διαθέτει ήδη αρχείο με τους εγγεγραμμένους φοιτητές.

Δεν βρισκόμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ισχύ των συγκεκριμένων δηλώσεων. Οποιαδήποτε και αν είναι η αλήθεια στη συγκεκριμένη υπόθεση, ως αρμόδιοι καλείστε να έρθετε σε συνεννόηση και να λύσετε το ζήτημα μας άμεσα. Η μόνη αποδεκτή λύση είναι η παράδοση της βαθμολογίας (έπειτα από διόρθωση των ασκήσεων και της εξέτασης) σε όσους φοιτητές και φοιτήτριες το δικαιούνται».


Αναλυτικά η απάντηση του προέδρου του Χημικού τμήματος:

«Αγαπητοί/ες φοιτητές/τριες του Τμήματος μας

Αναφερόμενοι στην επιστολή σας της 3.6.2021 με θέμα «Παράδοση της τελικής βαθμολογίας στο μάθημα του Τμήματος Χημείας της ΣΘΤΕ του ΠΚ, με κωδικό ΧΗΜ-011 και τίτλο «Μαθηματικά Ι», από τον διδάσκοντα κ. Κωνσταντίνο Καλλία» σας ενημερώνουμε τα εξής.

 • Έχουμε πλήρη γνώση της κατάστασης για την οποία έχουμε ενημερώσει τον κ. Πρύτανη, τον κ. Αντιπρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων, τον κ. Κοσμήτορα και τον Πρόεδρο του Τμήματος Μαθηματικών.
 • Στις 11.3.2021 και μετά από αίτηση του κ. Καλλία εστάλη στην ηλεκτρονική του διεύθυνση, πλήρης και θεωρημένος κατάλογος των φοιτητών/τριων που έχουν εγγραφεί στο Μάθημα Μαθηματικά Ι.
 • Την ίδια ημέρα δια χειρός μέλους της Γραμματείας μας τοποθετήθηκε έντυπη έκδοση, πλήρης και θεωρημένη του ίδιου καταλόγου στο γραμματοκιβώτιο του κ. Καλλία.
 • Η φράση της επιστολής σας «Ο κ. Καλλίας σε μάθημα του την Παρασκευή 28/5 και ώρα 15:15 δήλωσε ότι...» δεν έχει καμία νόμιμη έννοια δεδομένου ότι ο κ. Καλίας δεν διδάσκει το Εαρινό εξάμηνο μάθημα στο Τμήμα Χημείας. Το μάθημα Μαθηματικά ΙΙ διδάσκεται στο Τμήμα Χημείας από τον καθ/τη Α. Φειδά μετά από απόφαση της Γ. Σ. του Τμήματος Μαθηματικών, γεγονός το οποίο έχουμε κοινοποιήσει στον κ. Καλλία.
 • Σας ενημερώνουμε επίσης, σχετικά με τη φράση της επιστολής σας «... δήλωσε ότι θα μας στείλει άτυπα τους βαθμούς, ώστε να μπορούμε να έχουμε απόδειξη...» ότι ο μόνος αποδεκτός τρόπος επικύρωσης βαθμολογίας είναι η κατάθεση του καταλόγου των εγγεγραμμένων στο μάθημα με τους βαθμούς και την υπογραφή του διδάσκοντος. Η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να υποκατασταθεί με οποιαδήποτε άλλη η οποία δεν πρόκειται να ληφθεί υπ’ όψη ούτε σαν ένδειξη ούτε σαν απόδειξη.

Να είστε βέβαιοι ότι πράττουμε ότι είναι δυνατό ώστε να διευθετηθεί το θέμα.

Ο πρόεδρος του τμήματος, Γιώργος Φρουδάκης».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Φοιτητές μιλούν για την «ερημοποίηση» των εγκαταστάσεων
Ένα κείμενο για την ερημοποίηση του πανεπιστημιακού χώρου στο Φοιτητικό Κέντρο Βουτών και την ανάγκη επανοικειοποίησης του, εξέδωσαν φοιτητές του ιδρύματος στο Ηράκλειο.
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Φοιτητές μιλούν για την «ερημοποίηση» των εγκαταστάσεων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Καταγγελία των φοιτητών του Φυσικού για τη δια ζώσης εξεταστική
Αλλαγή του προγράμματος της εξεταστικής καθώς και εξεταστική εξ' αποστάσεως, και όχι δια ζώσης όπως αποφάσισε το Τμήμα Φυσικής, ζητούν φοιτητές του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Καταγγελία των φοιτητών του Φυσικού για τη δια ζώσης εξεταστική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιστολή της Ιατρικής Σχ. του Πανεπιστημίου Κρήτης για την κλινική άσκηση φοιτητών
Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Υγείας απέστειλε η Ολομέλεια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, ανφορικά με την κλινική άσκηση των 5ετών...
Επιστολή της Ιατρικής Σχ. του Πανεπιστημίου Κρήτης για την κλινική άσκηση φοιτητών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αποκλεισμός στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης κατά της Αστυνομίας στα ΑΕΙ
Συμβολικό αποκλεισμό στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο πραγματοποίησαν φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου.
Αποκλεισμός στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης κατά της Αστυνομίας στα ΑΕΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πρυτανεία Πανεπιστημίου Κρήτης: «Οχι στην επέμβαση ξένων δυνάμεων στα Πανεπιστήμια»
Την Τρίτη 9 Μαρτίου, φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης πραγματοποίησαν παράσταση στην πρυτανεία του Ιδρύματος στο Ηράκλειο, προκειμένου να εκφράσουν...
Πρυτανεία Πανεπιστημίου Κρήτης: «Οχι στην επέμβαση ξένων δυνάμεων στα Πανεπιστήμια»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μαζικά κρούσματα σε φοιτητές του ΕΛΜΕΠΑ, σε απομόνωση οι εστιακοί
Σε απομόνωση, στα δωμάτιά τους, βρίσκονται όλοι οι φοιτητές που διαμένουν στις εστίες του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο, μετά από διαπιστωμένη συρροή κρουσμάτων κορονοϊού.
Μαζικά κρούσματα σε φοιτητές του ΕΛΜΕΠΑ, σε απομόνωση οι εστιακοί

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας