• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 29.8°C / 34.0°C
  4 BF
  35%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 29.9°C / 32.4°C
  3 BF
  44%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  29°C 29.4°C / 33.0°C
  3 BF
  50%
 • Ιωάννινα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  20°C 19.9°C / 19.9°C
  4 BF
  83%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 28.5°C / 30.9°C
  2 BF
  42%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  31°C 29.0°C / 31.2°C
  2 BF
  42%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  25°C 15.9°C / 27.3°C
  2 BF
  38%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  26°C 26.3°C / 26.3°C
  1 BF
  32%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.5°C / 29.3°C
  4 BF
  64%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 30.7°C
  3 BF
  51%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 28.4°C
  4 BF
  51%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.8°C / 27.7°C
  2 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.9°C / 29.9°C
  0 BF
  62%
 • Λάρισα
  Θύελλα
  32°C 30.1°C / 31.9°C
  3 BF
  33%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 28.5°C / 31.2°C
  2 BF
  41%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.8°C / 30.8°C
  4 BF
  51%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 30.8°C / 33.0°C
  2 BF
  25%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 29.3°C / 29.4°C
  1 BF
  55%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 27.8°C / 32.0°C
  3 BF
  42%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 16.3°C / 16.3°C
  2 BF
  93%

Κινητοποιήσεις σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου για τα προβλήματα των εργαζομένων

 • A-
 • A+
Παρεμβάσεις σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες πραγματοποίησε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) Ξενοδοχοϋπαλλήλων, διαμαρτυρόμενη για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο.

Σε γνωστό ξενοδοχείο μεγάλης αλυσίδας στον Ανισσαρά Χερσονήσου έγινε κινητοποίηση για τις μειώσεις μισθών που έχουν επιβληθεί στους εργαζόμενους από την περσινή σεζόν και συνεχίζονται και φέτος, ενώ την ίδια στιγμή, όπως τονίζει η ΔΑΣ, «στα εστιατόρια η εργοδοσία προσπαθεί να επιβάλλει στους εργαζόμενους να δουλεύουν με τρίσπαστα ωράρια».

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Καρτερού. Σύμφωνα με τη ΔΑΣ, «η εργοδοσία, που πήρε στην ιδιοκτησία της το ξενοδοχείο τη φετινή σεζόν, απελύσε πάνω από 15 παλιούς εργαζόμενους, με πολλούς από τους οποίους βρίσκεται ήδη σε δικαστική διαμάχη, για να ξεμπερδέψει με όποια δικαιώματα έχουν απομείνει» ενώ όπως υποστηρίζει, «οι νέοι εργαζόμενοι δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς ρεπό, με απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς να τηρείται η συλλογική σύμβαση εργασίας, με αποτέλεσμα πολλοί να έχουν ήδη παραιτηθεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις από τη ΔΑΣ:

«Σε γνωστό ξενοδοχείο μεγάλης αλυσίδας στον Ανισσαρά Χερσονήσου έγινε κινητοποίηση για τις μειώσεις μισθών που έχουν επιβληθεί στους εργαζόμενους από την περσινή σεζόν και συνεχίζονται και φέτος, ενώ την ίδια στιγμή στα εστιατόρια η εργοδοσία προσπαθεί να επιβάλλει στους εργαζόμενους να δουλεύουν με τρίσπαστα ωράρια! Και όλα αυτά την ώρα που υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους και τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν εφαρμόζονται. Ο διευθυντής του εν λόγω ξενοδοχείου αρνήθηκε ότι υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα! Από την πλευρά μας, οι δυνάμεις της Δ.Α.Σ. και οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές απαιτήσαμε να παρθούν άμεσα πίσω οι μειώσεις μισθών, να σταματήσουν τα τρίσπαστα ωράρια και να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, ενώ ξεκαθαρίσαμε προς τη διεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις!

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Καρτερού. Η εργοδοσία, που πήρε στην ιδιοκτησία της το ξενοδοχείο τη φετινή σεζόν, απελύσε πάνω από 15 παλιούς εργαζόμενους, με πολλούς από τους οποίους βρίσκεται ήδη σε δικαστική διαμάχη, για να ξεμπερδέψει με όποια δικαιώματα έχουν απομείνει. Την ίδια στιγμή οι νέοι εργαζόμενοι δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς ρεπό, με απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς να τηρείται η συλλογική σύμβαση εργασίας, με αποτέλεσμα πολλοί να έχουν ήδη παραιτηθεί!

Η στάση της εργοδοσία και της διεύθυνσης ήταν προκλητική, αφού δε δέχτηκαν να μιλήσουν με τους εκλεγμένους συνδικαλιστές, ενώ προσπάθησαν με απειλές και τρομοκρατία να μας παρεμποδίσουν και να μας απομακρύνουν από το χώρο του ξενοδοχείου. Δε τους πέρασε όμως! Οι δυνάμεις της ΔΑΣ μπήκαμε στο χώρο του ξενοδοχείου, μιλήσαμε με τους εργαζόμενους, ενώ ενημερώσαμε και πελάτες του ξενοδοχείου για την άθλια στάση της εργοδοσίας απέναντι στους συναδέλφους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην σκύψουν το κεφάλι, να μη συμβιβαστούν, να μην υποχωρήσουν από τα δικαιώματά τους στο όνομα της «τουριστικής ανάπτυξης», που μόνο για τους ξενοδόχους γαννάει κέρδη. Να εμπιστευτούν της δυνάμεις της Δ.Α.Σ., της μαχητικής φωνής μέσα στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, να απευθυνθούν στους εκλεγμένους συνδικαλιστές. Να κάνουν δική τους υπόθεση την διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς, καλύτερων μισθών, ανθρώπινων ωραρίων, μέτρων προστασίας της υγείας. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες! Κάνουμε πέρα τη συνδικαλιστική πλειοψηφία, την παράταξη της ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΑΚΕ, που κάνουν τα στραβά μάτια μπροστά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον κλάδο.

Καλούμε τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να ενισχύσουν και να ψηφίσουν τη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) στις εκλογές του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, για ένα δυνατό σωματείο στα χέρια των εργαζομένων, για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους, για να ανεβάσουμε τις απαιτήσεις μας. Για να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά να συγκρουόμαστε με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις, για να δυναμώσει η οργάνωση και η αλληλεγγύη των συναδέλφων μέσα σε κάθε ξενοδοχείο, σε κάθε πόστο».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μεγάλη κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ηράκλειο
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία των εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Ηρακλείου οι οποίοι πλήττονται από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού.
Μεγάλη κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ηράκλειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απεργούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στις 20 Ιουλίου
Απεργιακό κάλεσμα, απηύθυνε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας του κλάδου. Το Σωματείο καλεί τους εργαζομένους το πρωΐ της...
Απεργούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στις 20 Ιουλίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Απεργία ξενοδοχοϋπαλλήλων στις 20 Ιουλίου
Απεργία για τις 20 Ιουλίου, προανήγγειλε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι απεργούν για την αποκατάσταση των...
Ηράκλειο: Απεργία ξενοδοχοϋπαλλήλων στις 20 Ιουλίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Να γιατί οι εργαζόμενοι γυρίζουν την πλάτη στον τουρισμό
Πέρα από τα προφανή: εντατικοποίηση εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων κτλ., οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν λεκτική και σωματική βία.
Να γιατί οι εργαζόμενοι γυρίζουν την πλάτη στον τουρισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τις μειώσεις μισθών σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου
Κινητοποίηση πραγματοποίησαν συνδικαλιστές της ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο ξενοδοχείο «Serita Beach» του ομίλου «The A Hotels», διαμαρτυρόμενοι για τις μειώσεις μισθών στις οποίες προχώρησε η εταιρία.
Κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τις μειώσεις μισθών σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας