• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.4°C / 24.4°C
  2 BF
  38%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.4°C / 25.9°C
  2 BF
  63%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.0°C / 26.5°C
  3 BF
  57%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.9°C / 23.6°C
  1 BF
  68%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.2°C / 22.2°C
  4 BF
  63%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.0°C / 22.0°C
  1 BF
  57%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.2°C / 21.2°C
  1 BF
  43%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.6°C / 25.8°C
  2 BF
  48%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.3°C / 24.9°C
  3 BF
  74%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  2 BF
  69%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.8°C / 25.7°C
  5 BF
  65%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.3°C / 26.3°C
  2 BF
  57%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 26.9°C
  2 BF
  61%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.5°C / 20.5°C
  1 BF
  50%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  23°C 20.5°C / 25.7°C
  1 BF
  55%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.5°C / 26.5°C
  3 BF
  66%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.8°C / 27.5°C
  2 BF
  37%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.1°C / 24.1°C
  2 BF
  40%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.6°C / 26.0°C
  2 BF
  76%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.6°C / 20.6°C
  1 BF
  39%
Ηράκλειο: Ζητούν την ανάκληση των απολύσεων στα Jumbo

Το πολυκατάστημα Jumbo στο Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ζητούν την ανάκληση των απολύσεων στα Jumbo

 • A-
 • A+
Την ανάκληση των απολύσεων έξι εργαζομένων που απολύθηκαν από το κατάστημα Jumbo του Ηρακλείου, ζητούν σωματεία εργαζομένων της Κρήτης.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, την προηγούμενη εβδομάδα, προχώρησε σε μία σειρά πολύμορφων κινητοποιήσεων με αφορμή την απόλυση έξι εργαζομένων από το Jumbo.

Όπως τονίζει η Ένωση σε ανακοίνωσή της, «η εταιρία, η οποία, πολλές φορές έχει δείξει ότι μπρος στο κέρδος, δεν λογαριάζει, ούτε μωρομάνες εργαζόμενες, ούτε προσωπικά προβλήματα, δεν δίστασε, στις 16 Ιούνη, ημέρα απεργίας απέναντι στο νομοσχέδιο-έκτρωμα, να καλέσει την αστυνομία θέλοντας να τρομοκρατήσει τους ίδιους  τους εργαζόμενους του καταστήματος».

Την ανάκληση των έξι απολύσεων ζητά με ανακοίνωσή και ο Σύνδεσμος Λογιστών και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Νομού Ρεθύμνου, ο οποίος καταδικάζει «αυτές τις εργοδοτικές πρακτικές της επιχείρησης που εφαρμόζει σε ολόκληρη την χώρα, σε μια περίοδο μάλιστα που ψηφίστηκε το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο το οποίο καταστρατηγεί τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων».


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδέσμου Λογιστών και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου:

«Ο Σύνδεσμος Λογιστών και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Νομού Ρεθύμνου, δηλώνει την συμπαράστασή του στους συναδέλφους που απολύθηκαν από το κατάστημα Jumbo του Ηρακλείου και καταδικάζει αυτές τις εργοδοτικές πρακτικές της επιχείρησης που εφαρμόζει σε ολόκληρη την χώρα, σε μια περίοδο μάλιστα που ψηφίστηκε το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο το οποίο καταστρατηγεί τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Μάλιστα την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση παρουσίαζε το νομοσχέδιο ως ευκαιρία και προνόμιο για τις εργαζόμενες μητέρες να δουλεύουν 10ωρο για να έχουν περισσότερο χρόνο με τα  παιδιά τους, η επιχείρηση Jumbo αποδεικνύει  ποιον εξυπηρετούν και που στοχεύουν τέτοια νομοσχέδια, απολύοντας -μετά από 10 χρόνια- εργαζόμενη μητέρα, μονογονεϊκής οικογένειας με 2 παιδιά! Μέσα σε μία εβδομάδα η εργοδοσία προχώρησε σε 6 απολύσεις μόνο στο κατάστημα του Ηρακλείου, όλες με την ίδια αιτιολογία, δηλαδή τη μείωση της αποδοτικότητας και της κακής αξιολόγησης. Οι απολύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε άλλες, πάνω στη λογική της συγκεκριμένης επιχείρησης, του να ξεμπερδεύουμε με τους παλιούς εργαζόμενους που έχουν περισσότερα και συγκροτημένα δικαιώματα.

Πόσο δε μάλλον που οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους καθημερινά στο χώρο δουλειάς και πάλευαν για τους ίδιους και τους συναδέλφους τους για καλύτερους όρους δουλειάς μέσα από το Σωματείο τους, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου (ΕΙΥΗ)».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου:

«Το σωματείο μας, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, την προηγούμενη εβδομάδα, προχώρησε σε μία σειρά πολύμορφων κινητοποιήσεων, με αφορμή τις εκδικητικές απολύσεις, 6 εργαζόμενων της επιχείρησης JUMBO στο Ηράκλειο, στις οποίες προχώρησε η εταιρεία μόνο την τελευταία εβδομάδα! Μάλιστα η επιχείρηση δε δίστασε να απολύσει μετά από 10 χρόνια- εργαζόμενη μητέρα, μονογονεϊκής οικογένειας με 2 παιδιά!

Η εταιρία, η οποία, πολλές φορές έχει δείξει ότι μπρος στο κέρδος, δεν λογαριάζει, ούτε μωρομάνες εργαζόμενες, ούτε προσωπικά προβλήματα, δεν δίστασε, στις 16 Ιούνη, ημέρα απεργίας απέναντι στο νομοσχέδιο-έκτρωμα, να καλέσει την αστυνομία θέλοντας να τρομοκρατήσει τους ίδιους  τους εργαζόμενους του καταστήματος και τους εκατοντάδες άλλους εργαζόμενους που μπροστά στο κατάστημα του Ηρακλείου βροντοφώναζαν, “Πάρτε πίσω, τις απολύσεις”.

Αποδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο ότι οι απολύσεις αυτές δεν ήταν τυχαίες. Δεν ήρθαν τυχαία λίγες μέρες πριν την πανεργατική πανελλαδική απεργία της 10ης Ιούνη, αλλά και παραμονή της απεργίας 16 Ιούνη ενάντια στο νομοσχέδιο, που καταργεί το 8ωρο, την Κυριακάτικη αργία και  που δίνει ακόμα περισσότερη δύναμη στους εργοδότες να ξεμπερδεύουν με τους εργαζόμενους που σηκώνουν κεφάλι μέσα στο χώρο δουλειάς!

Οι άνθρωποι της εργοδοσίας πήραν την απάντηση τους: Δε μασάμε στις απειλές και την τρομοκρατία, θα είμαστε κάθε μέρα έξω από τις πόρτες του καταστήματος μέχρι να παρθούν πίσω οι απολύσεις!

Την ίδια στιγμή που η εταιρία ισχυριζόταν ότι οι εργαζόμενοι δεν ήταν παραγωγικοί, μέσα στο κατάστημα των JUMBO, η εντατικοποίηση σπάει κόκαλα και οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν 2 και 3 πόστα κάθε μέρα για να βγει η δουλειά. Με αυτόν τον τρόπο, ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους, η επιχείρηση εξασφαλίζει αυξήσεις στις πωλήσεις που φτάνουν το 17% μόνο το πρώτο 5μηνο του 2021 σε σχέση με το προηγούμενο έτος!

Με τα σάπια και χιλιοειπωμένα ψέματα της εργοδοσίας του Jumbo συνεχίζουν να ξεκαρδίζονται μέχρι και τα παιχνίδια του καταστήματος…

Η αλήθεια είναι πως οι απολύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε άλλες του προηγούμενου διαστήματος πάνω στη λογική της συγκεκριμένης επιχείρησης, του να ξεμπερδεύουμε με τους παλιούς εργαζόμενους που έχουν περισσότερα κατεκτημένα δικαιώματα.

Πόσο μάλλον που οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους,  καθημερινά στο χώρο δουλειάς, πάλευαν για τους ίδιους και τους συναδέλφους τους, για καλύτερους όρους δουλειάς μέσα από το Σωματείο τους. Δεν έσκυβαν το κεφάλι! Αποτελούσαν δηλαδή  ενοχλητικές φωνές για την εργοδοσία, φωνές που τώρα προσπαθεί να ξεφορτωθεί. Γιατί τέτοιες φωνές μπορεί να είναι ενοχλητικές για τους μεγαλέμπορους όμως είναι φωνές ελπίδες για τους εμποροϋπαλλήλους όλου του κλάδου, δείχνουν τον δρόμο του αγώνα, της διεκδίκησης, της οργάνωσης, σε κάθε συνάδελφο! Αυτόν τον δρόμο θέλουν να αποκλείσουν τα αφεντικά! Ειδικά αυτή την περίοδο που η κυβέρνηση  έφερε το νέο εργασιακό μεσαίωνα με το αντεργατικό-νομοσχέδιο που οι ίδιοι οι εργοδότες παρήγγειλαν!

Ήρθε η ώρα  οι  εργαζόμενοι να πιστέψουμε στη δύναμή μας!

Γιατί χωρίς εμάς, χωρίς το μυαλό και τα χέρια μας, κανένα κατάστημα και καμία αποθήκη δε θα μπορούσε να λειτουργήσει, κανένα ράφι να γεμιστεί. Χωρίς εμάς, που παράγουμε τον πλούτο, δε θα είχε τους τεράστιους τζίρους, που σημειώνει η συγκεκριμένη επιχείρηση, σε ένα από τα πρώτα σε πωλήσεις καταστήματα Jumbo σε ολόκληρο τον όμιλο της εταιρίας.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους της εταιρίας JUMBO, δίπλα στα μέλη της όπως και δίπλα στους απολυμένους της επιχείρησης, μέχρι να δικαιωθούν!

Διεκδικούμε μαζί τους:

 • Να παρθούν πίσω τώρα οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο Jumbo. Καμία άλλη απόλυση.
 • Να καταργηθεί το διακεκομμένο ωράριο.
 • Να μετατραπούν οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε πλήρους.
 • Γνωστοποίηση του προγράμματος των εργαζομένων σε μηνιαία βάση (μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας και όχι τροποποιήσεις και ειδοποιήσεις της τελευταίας στιγμής)
 • Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού πωλητές, αποθηκάριοι και ταμίες για να καλυφθούν οι ανάγκες και όχι ο κάθε εργαζόμενος να έχει στην ευθύνη του 2 και 3 τμήματα στη βάρδια.
 • Να παρθούν όλα τα μέτρα  που χρειάζονται για να εξασφαλισθεί η ασφάλεια αποθηκάριων και πωλητών κατά την φόρτωση και εκφόρτωση του φορτηγού (π.χ. ανυψωτική ράμπα).

Καλούμε τους εργαζόμενους τους κλάδου να παρευρεθούν αύριο Πέμπτη 10:00πμ έξω από το σώμα επιθεώρησης εργασίας όπου θα λάβει χώρα η τριμερής συνάντηση. Να βροντοφωνάξουμε για μια ακόμη φορά "Πάρτε πίσω τις απολύσεις».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγέλλουν τις απολύσεις στο Jumbo Ηρακλείου
Για εκδικητικές απολύσεις κάνουν λόγο οι Ομάδες Γυναικών των δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίιου και Μοιρών της ΟΓΕ, αναφορικά με τις υποθέσεις τριών εργαζομένων από το πολυκατάστημα Jumbo του Ηρακλείου.
Καταγγέλλουν τις απολύσεις στο Jumbo Ηρακλείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Ζητούν την ακύρωση των απολύσεων στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
Την ακύρωση των απολύσεων στην ανακύκλωση ζήτησε με κινητοποίησή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού Ηρακλείου.
Ηράκλειο: Ζητούν την ακύρωση των απολύσεων στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Κινητοποίηση εργαζομένων για τις απολύσεις στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
Κινητοποίηση στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο θα πραγματοποιήσουν εργαζόμενοι για να διαμαρτυρηθούν για τις απολύσεις στις οποίες προέβη την περασμένη βδομάδα η εταιρία διαχείρισης του ΚΔΑΥ.
Ηράκλειο: Κινητοποίηση εργαζομένων για τις απολύσεις στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Καταγγέλλουν μαζικές απολύσεις στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
Μαζικές απολύσεις στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, καταγγέλλει μέσω ανακοίνωσής της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.
Ηράκλειο: Καταγγέλλουν μαζικές απολύσεις στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Διαμαρτυρία του Σωματείου Τροφίμων για την απόλυση εργαζομένου
Σε διαμαρτυρία προχώρησαν μέλη του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών σε γνωστή εταιρία της Κρήτης εξαιτίας απόλυσης ενός εργαζομένου.
Ηράκλειο: Διαμαρτυρία του Σωματείου Τροφίμων για την απόλυση εργαζομένου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας