• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.1°C / 26.5°C
  3 BF
  39%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 22.4°C / 25.0°C
  3 BF
  62%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  24°C 24.4°C / 26.0°C
  1 BF
  59%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 18.9°C / 19.4°C
  0 BF
  83%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.5°C / 23.9°C
  2 BF
  53%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  22°C 21.8°C / 23.0°C
  2 BF
  83%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  19°C 19.4°C / 19.4°C
  1 BF
  68%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  24°C 23.5°C / 23.5°C
  1 BF
  65%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.5°C / 23.8°C
  3 BF
  72%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 22.3°C / 23.9°C
  3 BF
  73%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.8°C / 21.4°C
  4 BF
  60%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  23°C 20.7°C / 22.7°C
  1 BF
  68%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  3 BF
  53%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 22.8°C / 24.9°C
  4 BF
  47%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  25°C 23.5°C / 24.9°C
  3 BF
  49%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.8°C / 24.9°C
  3 BF
  67%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 22.5°C / 26.0°C
  2 BF
  34%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 22.1°C / 22.3°C
  1 BF
  75%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 22.5°C / 24.7°C
  2 BF
  80%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  19°C 18.8°C / 18.8°C
  1 BF
  80%

Ηράκλειο: Έκτακτο ΔΣ για τα έργα ανάπλασης ζητούν οι δημοτικές παρατάξεις

 • A-
 • A+
Τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την έναρξη των νέων έργων της ανάπλασης του κέντρου της πόλης και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τους επιχειρηματίες, ζητούν τέσσερις δημοτικές παρατάξεις.

Στην επιστολή τους προς τον δήμαρχο Ηρακλείου, οι παρατάξεις «Ηράκλειο 3.7.5», «Ηράκλειο –Ενεργοί Πολίτες», «Συνεργασία για το Ηράκλειο» και «Συν+ Πράξη Δημοτών Ηρακλείου» ζητούν την έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. για να συζητηθεί το θέμα και και προτείνουν την αναστολή των εργασιών για τουλάχιστον ένα τρίμηνο προκειμένου να μην επηρεαστούν τα καταστήματα την τουριστική σεζόν.

Παράλληλα, αφήνουν αιχμές προς τη δημοτική αρχή κάνοντας λόγο για «αδιάλλακτη στάση» καθώς επέλεξε άκαιρη στιγμή για την έναρξη των εργασιών, τη στιγμή που τα καταστήματα άνοιξαν μετά από πολύ καιρό, ενώ υπάρχει η ελπίδα ότι η τουριστική σεζόν θα αυξήσει τον ήδη πεσμένο τζίρο τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρηματίες του κέντρου διαμαρτύρονται έντονα καθώς οι εργασίες φέρνουν κυκλοφοριακές αλλαγές σ’ ένα τμήμα του κέντρου, με την αρχή να γίνεται εκεί που τέμνονται οι δυο παρεμβάσεις στην οδό Δικαιοσύνης και την Ίδης, γεγονός που θα επηρεάσει τη λειτουργία των καταστημάτων τους. Οι επιχειρηματίες ζητούν την τρίμηνη αναστολή στην έναρξη των εργασιών, ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν και να περιορίσουν τις τεράστιες απώλειες από την περίοδο που τα καταστήματά τους ήταν κλειστά. Όπως τονίζουν, είναι υπέρ της ανάπλασης αλλά όχι στο χρονικό σημείο που αποφασίστηκε.

Αναλυτικά η επιστολή των δημοτικών παρατάξεων: 

«Με ιδιαίτερη έκπληξη και προβληματισμό, παρακολουθούμε την αδιάλλακτη στάση  της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους επιχειρηματίες και καταστηματάρχες , του ιστορικού κέντρου της πόλης μας, σε σχέση με την επανέναρξη των εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου « Διαμόρφωση οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού ».

Μολονότι ένα τόσο μεγάλο έργο θα έδινε αξία και ανάπτυξη στο ιστορικό κέντρο, έμεινε ξεχασμένο (ξεκίνησε  τον Ιανουάριο  2018)  από τη Δημοτική Αρχή όλα αυτά τα χρόνια, έρχεται τώρα…και με τρόπο αδιάλλακτο,  να το επανεκκινήσει, σε μια χρονική στιγμή που δοκιμάζεται η αντοχή για την    επιβίωση των επαγγελματιών της πόλης μας και όχι μόνο.

Βασικός στόχος και επιδίωξη μας για το συγκεκριμένο έργο, από την έναρξη των εργασιών ανάπλασης επί των οδών Δικαιοσύνης και Ίδης, ήταν να γίνει εντός των χρονοδιαγραμμάτων που προβλέπεται στη μελέτη, η εκτέλεση του, σύμφωνα με το πνεύμα αλλά και την ουσία της τέχνης και της επιστήμης. Παρόλες τις αστοχίες και τις λάθος επιλογές της Δημοτικής Αρχής που ήδη έχουν στοιχίσει σε ποιότητα και σε χρόνο , στηρίξαμε και στηρίζουμε την ολοκλήρωση του έργου , προς όφελος της κοινωνίας και της πόλης.

Σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο, αυτό που θα πρέπει να μας διακρίνει  όλους, και φυσικά την δημοτική αρχή, είναι η  ενσυναίσθηση, η ευαισθησία, στα  αιτήματα των συμπολιτών μας, κατανοώντας το περιβάλλον στο οποίο δρούμε,   γιατί εκείνο που έχει σημασία είναι αφενός η παραγωγή έργου, αφετέρου δε, η ανάγκη να παραμείνουμε όρθιοι όλοι και μετά το πέρας της πανδημίας.

 Σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο για όλους μας , αυτό που θα πρέπει να μας διακρίνει  όλους, είναι ευαισθησία και κατανόηση προς τα αιτήματα των συμπολιτών μας , γιατί αυτό που έχει σημασία σήμερα  είναι η παραγωγή έργου αλλά κυρίως να παραμείνουμε όρθιοι όλοι και μετά το πέρας της πανδημίας .

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε την έκτακτη  σύγκληση του Δ.Σ, για να συζητηθεί το θέμα και να ανακληθεί  επί τρίμηνο τουλάχιστον η επανέναρξη των εργασιών στο Ιστορικό κέντρο, έτσι ώστε και το έργο να γίνει όπως απαιτούμε φορείς και κοινωνία, αλλά και οι έμποροι του κέντρου της πόλης μας να επιβιώσουν».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Αντιδρούν οι καταστηματάρχες στα νέα έργα ανάπλασης του κέντρου
Την έντονη αντίδραση των επιχειρηματιών και καταστηματαρχών του κέντρου του Ηρακλείου, προκαλεί η απόφαση της δημοτικής αρχής να ξεκινήσει νέα έργα για ανάπλαση, λίγες μόλις ημέρες μετά το άνοιγμα των...
Ηράκλειο: Αντιδρούν οι καταστηματάρχες στα νέα έργα ανάπλασης του κέντρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Νέος χώρος περιπάτου και αναψυχής στα Ενετικά Τείχη
Ένας ανακαινισμένος χώρος περιπάτου και αναψυχής έχει δημιουργηθεί στο ισόπεδο τμήμα των Ενετικών Τειχών, από τον Προμαχώνα Ιησού έως τον Προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα, μετά τις εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης...
Ηράκλειο: Νέος χώρος περιπάτου και αναψυχής στα Ενετικά Τείχη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Αναζητείται λύση για τα έργα ανάπλασης του κέντρου
Ένταση επικράτησε για το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αιχμές της αντιπολίτευσης για τη διαχείριση του έργου - Επαφές με τους επόμενους μειοδότες, επιχειρεί η δημοτική αρχή.
Ηράκλειο: Αναζητείται λύση για τα έργα ανάπλασης του κέντρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Ξεκινά η ανάπλαση της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου
Υπεγράφη η σύμβαση για την «Ανάπλαση των Βασικών Οδών Πρόσβασης και του Περιβάλλοντα χώρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου - Οδός Αρχιεπισκόπου Μακαρίου».
Ηράκλειο: Ξεκινά η ανάπλαση της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: «Ανιστόρητη η παρουσίαση της ιστορίας του Χάνδακα» - Επιστολή στον δήμαρχο
Ανιστόρητη χαρακτηρίζουν την παρουσίαση του βίντεο του Δήμου Ηρακλείου για την ιστορία του Χάνδακα του 1640, 16 προσωπικότητες της επιστήμης και των τεχνών της Κρήτης.
Ηράκλειο: «Ανιστόρητη η παρουσίαση της ιστορίας του Χάνδακα» - Επιστολή στον δήμαρχο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Έτοιμο το πάρκο Γεωργιάδη, ανοιχτό προς τους πολίτες
Ανοιχτό προς του πολίτες είναι πλέον το πάρκο Γεωργιάδη στο κέντρο του Ηρακλείου, δύο χρόνια μετά την εκκίνηση των εργασιών ανάπλασης.
Ηράκλειο: Έτοιμο το πάρκο Γεωργιάδη, ανοιχτό προς τους πολίτες

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας