• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 1.7°C / 6.8°C
  1 BF
  67%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  3°C 0.2°C / 4.9°C
  1 BF
  52%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  5°C 4.0°C / 8.4°C
  2 BF
  53%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  2°C 1.9°C / 1.9°C
  1 BF
  55%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  0°C -0.1°C / 1.3°C
  0 BF
  64%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  2°C 1.0°C / 4.3°C
  1 BF
  57%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  -2°C -2.6°C / -1.0°C
  2 BF
  46%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  5°C 2.6°C / 4.6°C
  1 BF
  57%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 5.4°C / 8.7°C
  3 BF
  63%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C -3.1°C / 2.9°C
  1 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 5.5°C / 9.6°C
  3 BF
  57%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  3°C 3.5°C / 3.5°C
  2 BF
  54%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  10°C 9.8°C / 9.8°C
  2 BF
  52%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  3°C -1.5°C / 3.2°C
  0 BF
  59%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  4°C -1.5°C / 4.0°C
  1 BF
  72%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 2.8°C / 7.1°C
  1 BF
  37%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  4°C 1.6°C / 7.0°C
  1 BF
  75%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C -0.1°C / 4.9°C
  0 BF
  60%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  3°C 1.7°C / 5.0°C
  1 BF
  63%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  -2°C -2.2°C / -2.2°C
  0 BF
  51%

Λουκέτα σε πλάγιες εισόδους του ΠΑΓΝΗ για να μην μπαίνουν συνοδοί ασθενών.

Ηράκλειο: «Τα λουκέτα στο ΠΑΓΝΗ δημιουργούν ζητήματα ασφαλείας»

 • A-
 • A+
Σοβαρά ζητήματα ασφαλείας και πυρασφάλειας θέτει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου, αναφορικά με τα λουκέτα που τοποθέτησε η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ σε όλες τις εισόδους-εξόδους του νοσοκομείου, προκειμένου να περιορίσει την είσοδο στους συνοδούς ασθενών τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για την πρόσφατη μεγάλη ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορονοϊού.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Μισθωτών καταγγέλλει τη διοίκηση του ιδρύματος η οποία όπως τονίζει, «αντί να βελτιώσει την προστασία τόσο των πολιτών όσο και του τόσο κρίσιμου για την υγεία του λαού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου προχώρησε σε επιδείνωση των συνθηκών ασφαλείας και θέτει κατ' εξακολούθηση σε κίνδυνο ζωής τους εργαζόμενους, τους νοσηλευόμενους και τους επισκέπτες».

Το Σωματείο καταγγέλλει ότι τα λουκέτα έχουν μπει σε θύρες με μηχανισμό ασφαλούς διαφυγής ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει επαρκής σήμανση, ούτε οδηγίες για ασφαλή εκκένωση.

Ελλιπείς σήμανση και λουκέτο σε πόρτα εξόδου.

 

Λουκέτα σε πλάγιες εισόδους του ΠΑΓΝΗ για να μην μπαίνουν συνοδοί ασθενών.

Παράλληλα, επικαλείται επιστολή προς την Πυροσβεστική του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ και υποστηρίζει ότι τίθεται ζήτημα και για τον Κανονισμό Πυροπροστασίας και καλεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και τον εισαγγελέα να παρέμβουν.

Μη έγκαιρη επιθεώρηση σε πυροσβεστήρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-καταγγελία:

«Με απόφαση του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ έχουν τοποθετηθεί λουκέτα σε όλες τις πόρτες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ακόμα και στις εξόδους κινδύνου.

Κατόπιν της από 31/3/21 καταγγελίας του σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ και της από 6/4/21 σχετικής επιστολής στην Πυροσβεστική και αφού διαπιστώσαμε ότι ακόμη και την 8/4/2021 υπάρχουν λουκέτα σε θύρες με μηχανισμό ασφαλούς διαφυγής ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει επαρκής σήμανση (επιεικώς αναφέρουμε το επαρκής) ούτε οδηγίες για ασφαλή εκκένωση, καταγγέλλουμε την Διοίκηση του Ιδρύματος η οποία αντί να βελτιώσει την προστασία τόσο των πολιτών όσο και του τόσο κρίσιμου για την υγεία του λαού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου προχώρησε σε επιδείνωση των συνθηκών ασφαλείας και θέτει κατ' εξακολούθηση σε κίνδυνο ζωής τους εργαζόμενους, τους νοσηλευόμενους και τους επισκέπτες.

Θεωρούμε ότι δεν τηρείται (τουλάχιστον) ούτε ο Κανονισμός Πυροπροστασίας Κτιρίων ούτε ο Ν. 3850/2010. Καλούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Σ.ΕΠ.Ε να στείλουν κλιμάκια για έλεγχο και τυχόν καταλογισμό ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς ή φυσικής καταστροφής να μην θρηνήσουμε θύματα όπως στη θύρα 7, στην πολυκατοικία στην Ν. Φιλαδέλφεια και στο Μάτι. Επιπλέον θεωρούμε ότι το ζήτημα χρήζει άμεσης εισαγγελικής παρέμβασης καθώς βρίσκονται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Απαιτούμε:

 • Την άμεση εφαρμογή όλων των μέτρων που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια τόσο των ανθρώπων όσο και του κτιριακού εξοπλισμού.
 • Την εξασφάλιση ασφαλούς παροχής δημόσιας δωρεάν υγείας για όλο το λαό.
 • ΌΧΙ άλλα θύματα στον βωμό του κέρδους. ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων αγαθών και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού».

Αναλυτικά η επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία:

«Εδώ και μία εβδομάδα, η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων μέσα στο νοσοκομείο, πήρε την απόφαση και κλείδωσε με λουκέτο όλες τις κεντρικές και περιφερειακές πόρτες καθώς και τις εξόδους κινδύνου του νοσοκομειακού συγκροτήματος και άφησε μόνο την κεντρική πόρτα ανοιχτή για την είσοδο και έξοδο εργαζομένων, ασθενών και συνοδών.  

Ως Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγείλαμε δημόσια αυτήν την απόφαση της διοίκησης, η οποία φανερώνει ότι δεν έχει κανένα πλάνο προστασίας, καμία στρατηγική και παίρνει επικίνδυνες αποφάσεις οι οποίες ΔΕΝ αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Αυτή η απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου δημιουργεί ανασφάλεια και επικινδυνότητα σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού! 

Δεν είναι δυνατόν ένα μεγάλο κτιριακό συγκρότημα, όπως είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με πάνω από 2000 εργαζόμενους και εκατοντάδες ασθενείς και συνοδούς, να εξυπηρετείται από μία μόνο είσοδο-έξοδο. 

Παρακαλούμε όπως προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να επανέλθει η ασφάλεια σε ασθενείς και εργαζόμενους».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Κλείδωσαν (κυριολεκτικά) το ΠΑΓΝΗ για να μην μπαίνουν συνοδοί
Μετά τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη διοίκηση ότι κλείδωσε με λουκέτα όλες τις πλάγιες εισόδους του νοσοκομείου για να μην μπαίνουν μέσα οι...
Ηράκλειο: Κλείδωσαν (κυριολεκτικά) το ΠΑΓΝΗ για να μην μπαίνουν συνοδοί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνοδός ασθενή που πέθανε στο ΠΑΓΝΗ κατηγορεί τη διοίκηση για την διασπορά του ιού
Τον διοικητή και τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ κατηγορεί για την ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού ένας συνοδός ασθενή που πέθανε από κορονοϊό εντός του νοσοκομείου.
Συνοδός ασθενή που πέθανε στο ΠΑΓΝΗ κατηγορεί τη διοίκηση για την διασπορά του ιού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φωλιά κορονοϊού στο ΠΑΓΝΗ
Πάνω από 40 κρούσματα σε ασθενείς, συνοδούς και υγειονομικούς ● Η διοίκηση κλείδωσε όλες τις πόρτες πλην της κεντρικής εισόδου, ρίχνοντας την ευθύνη στους συνοδούς των ασθενών ● Δωρεάν τεστ για όλους ζητά το...
Φωλιά κορονοϊού στο ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξεπέρασαν τα 40 τα κρούσματα στο ΠΑΓΝΗ μετά τη διασπορά του κορονοϊού
Στη μη τήρηση των μέτρων από τους συνοδούς ασθενών οφείλεται η πρόσφατη ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορονοϊού, σύμφωνα με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Ξεπέρασαν τα 40 τα κρούσματα στο ΠΑΓΝΗ μετά τη διασπορά του κορονοϊού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρούσματα κορονοϊού στην Παθολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ
Σε συναγερμό βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου καθώς ένας γιατρός και δύο ασθενείς της Παθολογικής Κλινικής βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.
Κρούσματα κορονοϊού στην Παθολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: «Αναγκαίοι οι εμβολιασμοί, αλλά όχι πανάκεια»
Στην αναγκαιότητα των εμβολιασμών ενάντια στον κορονοϊό αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ τονίζοντας όμως ότι χρειάζεται και στήριξη του νοσοκομείου με προσλήψεις προσωπικού.
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: «Αναγκαίοι οι εμβολιασμοί, αλλά όχι πανάκεια»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας