• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 9.3°C / 12.6°C
  2 BF
  76%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 9.2°C / 12.2°C
  1 BF
  86%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 9.9°C / 13.0°C
  3 BF
  80%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 3.9°C / 7.2°C
  0 BF
  73%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 9.6°C
  0 BF
  93%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 7.7°C / 9.3°C
  1 BF
  78%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 4.4°C / 5.6°C
  1 BF
  81%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.8°C / 6.8°C
  2 BF
  76%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.3°C / 14.8°C
  3 BF
  91%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 9.0°C / 10.9°C
  1 BF
  93%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 13.4°C / 13.4°C
  5 BF
  71%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.6°C / 9.6°C
  3 BF
  75%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.7°C / 13.7°C
  2 BF
  75%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 7.8°C / 8.4°C
  0 BF
  81%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 7.5°C / 12.3°C
  1 BF
  83%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.8°C / 12.8°C
  1 BF
  94%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.2°C / 12.1°C
  2 BF
  87%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  1 BF
  84%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.7°C / 10.0°C
  1 BF
  78%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 6.1°C / 6.1°C
  1 BF
  85%
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Χανιά: Νέα κινητοποίηση γονέων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

 • A-
 • A+

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων σχολείων των Χανίων την Τετάρτη διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα για τος ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Τετάρτης, στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του νομού Χανίων, διαμαρτυρόμενοι για μια σειρά προβλημάτων που δημιουργούνται λόγω των ελλιπών μέτρων προστασίας στα σχολεία.

Την ανακοίνωση-κάλεσμα συνυπογράφουν οι σύλλογοι γονέων:

 • 9ου δημοτικού σχολείου Χανίων
 • 11ου δημοτικού σχολείου Χανίων 11 και27ου νηπιαγωγείου,
 • 12ου δημοτικού
 • 15ου δημοτικού σχολείου Χανίων
 • 19ου δημοτικό σχολείο Χανίων
 • 5ου Γυμνασίου Χανίων
 • 2ου Γενικού Λυκείου Χανίων
 • 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων
 • Μουσικού σχολείου Χανίων

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 29/3/2021 εννέα σύλλογοι γονέων από τον Δήμο Χανίων είχαμε συνάντηση με την δημοτική αρχή  με θέμα: Τα κλειστά σχολεία και η εξέλιξη της πανδημίας.  Συμμετείχαν από πλευράς Δήμου ο Κος Δήμαρχος και ο Κος αντιδήμαρχος παιδείας και από πλευράς συλλόγων γονέων εκπρόσωποι από το 9ο δημοτικό, 11ο δημοτικό, 11ο και 27 ο  νηπιαγωγεία,15ο δημοτικό ,2ο και 4ο ΓΕΛ, Μουσικό σχολείο.

Μεταφέραμε την αγωνία αλλά και την αγανάκτηση μας που ένα χρόνο τώρα  το συνεχόμενο άνοιξε-κλείσε των σχολικών μονάδων έχει πολύ σοβαρές συνέπειες τόσο μορφωτικές , όσο και ψυχολογικές στους ίδιους τους μαθητές.

Για το αίτημα της αποσυμφόρησης των σχολικών αιθουσών(15 μαθητές ανά τάξη )

Από πλευράς Δήμου μας ανακοίνωσαν ότι, οι μισές σχολικές τάξεις στον Δήμο Χανίων έχουν πάνω από 20 μαθητές. Τα ακριβή στοιχεία για πλεονάζουσες-άδειες αίθουσες σε σχολικές μονάδες τα έχουν οι Δ/νσεις εκπαίδευσης. Από πλευράς Δήμου  μπορούν να διαθέσουν παλιά Δημαρχεία, το ΚΑΜ, το “ Μίκης Θεοδωράκης” ,τους Ρωσικούς στρατώνες, και το κλειστό Γυμναστήριο.

Σχετικά με το αίτημα για επαρκές και μόνιμο προσωπικό καθαριότητας που να μπορεί να καλύψει της αυξημένες ανάγκες λόγω πανδημίας, μας ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν 105 υπάλληλοι μόνιμο προσωπικό και 60 8μηνοι αλλά μετα την λήξη των συμβάσεών τους αν δεν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, δεν μπορούν να προσλάβουν άλλους.

Σχετικά με την κάλυψη υλικοτεχνικών αναγκών των σχολείων όπως π.χ. μουσικά όργανα ,φωτοτυπικά, προτζέκτορες , pc κ.α. ακόμα και αν εγκριθούν από τον Δήμο προσκρούουν νομοθετικά και δεν εγκρίνονται από το ανάλογο ελεγκτικό όργανο. Εδώ να συμπληρώσουμε ότι οι επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών είναι μειωμένες κατά 67% περίπου την τελευταία δεκαετία .Στα ίδια ποσοστά περίπου μειωμένοι και οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι.

Όσον αφορά για τις απολυμάνσεις των σχολικών μονάδων δήλωσαν ότι γίνεται από πιστοποιημένο συνεργείο παραπάνω από τα προβλεπόμενα .Στο εξής θα δίδεται πιστοποιητικό από το συνεργείο και με τις δραστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται.

Για το θέμα των test παραδέχτηκαν ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλά δεν καλύπτουν την ασφάλεια εκπαιδευτικών όσο και μαθητών. Όσον αφορά τα self test υπάρχει ανησυχία για το πώς θα γίνονται προκειμένου να υπάρχει αξιοπιστία αποτελεσμάτων σε περίπτωση θετικού κρούσματος.

Επίσης για την φύλαξη των σχολείων υπήρξε η παραδοχή από μέρος της δημοτικής αρχής ότι οι κάμερες αποτελούν αναποτελεσματικό μέσο. Παραδέχτηκαν ότι καλύτερα θα μπορούσε να γίνεται με σχολικούς φυλακές αλλά είναι πιο δαπανηρό και σκοντάφτει νομοθετικά.

Είναι γεγονός ότι για σοβαρά ζητήματα υπάρχει ασφυκτικό νομικό και οικονομικό πλαίσιο για τους Δήμους όμως και εμείς σαν γονείς θέλουμε λύσεις για τα προβλήματα που χρόνια τώρα απασχολούν τον χώρο της παιδείας, την μόρφωση των παιδιών μας.

Από την παραπάνω συνάντηση φάνηκε ότι μπορούν να υπάρξουν λύσεις σε πολλά σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα .Αυτό που λείπει διαχρονικά και τώρα με την πανδημία φάνηκε ακόμα παραπάνω είναι η πολιτική βούληση.

Από τα ίδια τα στοιχεία φαίνεται ότι η υποχρηματοδότηση της Παιδείας είναι έργο διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων. Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλο και περισσότερους γονείς ότι η υποταγή των αναγκών των μαθητών στην σχέση κόστους-οφέλους, το αυτόνομο σχολείο που θα είναι ανοικτό στους χορηγούς επιβαρύνει σε τελική ανάλυση τους ίδιους τους γονείς. Δεν μπορεί η ασφαλής και ισότιμη μορφωτική διαδικασία των παιδιών μας να θεωρείται κόστος από το κράτος. Άμεσα ζητάμε τα στοιχεία από τον δήμο που αφορούν χώρους που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μαθητές Απαιτούμε να πάρουν θέση ΟΛΟΙ οι αρμόδιοι φορείς για τα μέτρα που θα παρθούν ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία.

Συνεχίζουμε με παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 7/4 και ωρα 11:00 στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων .

Με την Υγεία και την Μόρφωση των Παιδιών μας δεν παίζουμε».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κινητοποιήσεις γονέων στο Ηράκλειο για τα ελλιπή μέτρα στα σχολεία
Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και μαθητών του Δήμου Ηρακλείου την Πέμπτη στο Ηράκλειο, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου τα σχολεία να...
Κινητοποιήσεις γονέων στο Ηράκλειο για τα ελλιπή μέτρα στα σχολεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ενώσεις Γονέων Κρήτης: «Εδώ και τώρα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών»
Δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapid test, μαζικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, μείωση των μαθητών ανά τάξη και μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού στα σχολικά λεωφορεία, ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κρήτης,...
Ενώσεις Γονέων Κρήτης: «Εδώ και τώρα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Καταγγέλλουν εμπαιγμό με την τηλεκπαίδευση
Στα πολλά και σημαντικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η απόφαση της κυβέρνησης για τηλεκπαίδευσης και στα δημοτικά σχολεία, αναφέρεται η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου και...
Κρήτη: Καταγγέλλουν εμπαιγμό με την τηλεκπαίδευση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ενώσεις Γονέων Κρήτης: "Όχι άλλη κοροϊδία με την τηλεκπαίδευση"
Να ενισχυθούν όλοι οι μαθητές με τεχνολογικό εξοπλισμό, με ευθύνη του κράτους και χωρίς όρους ζητά από την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης αναφορικά με την τηλεκπαίδευση.
Ενώσεις Γονέων Κρήτης: "Όχι άλλη κοροϊδία με την τηλεκπαίδευση"
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Γονείς τάσσονται κατά της τηλε-αξιολόγησης των μαθητών
Σε 24ωρη αποχή από την τηλεκπαίδευση ενάντια στην τηλε-αξιολόγηση, καλεί τους εκπαιδευτικούς ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Χανίων.
Χανιά: Γονείς τάσσονται κατά της τηλε-αξιολόγησης των μαθητών

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας