• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 28.7°C / 33.5°C
  4 BF
  36%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 26.9°C / 32.0°C
  3 BF
  47%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  32°C 30.0°C / 31.6°C
  1 BF
  42%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 19.9°C
  1 BF
  83%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 32.9°C / 32.9°C
  3 BF
  38%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 26.2°C / 30.0°C
  0 BF
  53%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  26°C 21.5°C / 26.4°C
  2 BF
  32%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  29°C 29.2°C / 29.2°C
  1 BF
  46%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.8°C / 30.4°C
  5 BF
  50%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  33°C 31.8°C / 32.9°C
  4 BF
  40%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.4°C / 28.8°C
  5 BF
  61%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.8°C / 27.7°C
  2 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.9°C / 29.9°C
  2 BF
  58%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 29.5°C / 30.9°C
  3 BF
  40%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  28°C 28.4°C / 29.5°C
  2 BF
  59%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 28.8°C / 29.9°C
  5 BF
  56%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 30.3°C / 33.0°C
  2 BF
  26%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 29.3°C / 29.4°C
  3 BF
  56%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 27.0°C / 30.5°C
  3 BF
  61%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  1 BF
  79%

Ηράκλειο: Ζητούν επίταξη ιδιωτικών κλινικών - Κινητοποίηση στην Περιφέρεια

 • A-
 • A+
Στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το πρωΐ στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης θα συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, ζητώντας την άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών στο Ηράκλειο.

Όπως τονίζει το Σωματείο σε ανακοίνωσή του, «το δημόσιο σύστημα Υγείας, δουλεύει στο "κόκκινο", δεκάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, καθημερινά καταγράφονται χιλιάδες νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται ημέρα με την ημέρα».

Το Σωματείο κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι έχει μετατρέψει τα νοσοκομεία σε σύστημα μιας νόσου και αντί να επιτάξει το σύνολο των ιδιωτικών κλινικών τους, παρακαλάει να "παραχωρήσουν" κλίνες έναντι αδράς αμοιβής.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, στο Ηράκλειο η πληρότητα στις ΜΕΘ βρίσκεται στα κόκκινα, καθώς σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο νοσηλεύονται 97 ασθενείς (30 διασωληνωμένοι), την ώρα που την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε η μείωση κατά 50% των τακτικών ιατρείων ενώ οι αναμονές για ραντεβού είναι πολύμηνες. 

Παράλληλα, σύμφωνα με το Σωματείο, δημιουργήθηκε και τρίτη κλινική COVID με τη δέσμευση έως 70 επιπλέον κλινών από άλλα τμήματα, ενώ η Νεφρολογική, η Παιδοχειρουργική, η Οφθαλμολογική υπολειτουργούν εδώ και καιρό, αφού θάλαμοι νοσηλείας τους έχουν ελαττωθεί τουλάχιστον στο μισό, ώστε να δημιουργηθούν κλίνες COVID. 

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει στο κάλεσμα των σωματείων και μαζικών φορέων του Ν. Ηρακλείου στην κινητοποίηση έξω από την Περιφέρεια Κρήτης την Τετάρτη 24 Μαρτίου στις 10 το πρωΐ, ζητώντας την άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών της πόλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-κάλεσμα από το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ:

«Το δημόσιο σύστημα Υγείας, δουλεύει στο "κόκκινο", δεκάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, καθημερινά καταγράφονται χιλιάδες νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται ημέρα με την ημέρα. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δουλεύουμε ασταμάτητα, εκτεθειμένοι και οι ίδιοι στους ίδιους μεγάλους κινδύνους.

Οι χώροι δουλειάς είναι ξέφραγο αμπέλι, αποτελούν το βασικό χώρο υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Οι μεγαλοεργοδότες, με την πλάτη της κυβέρνησης, αρνούνται να εφαρμόσουν μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, γιατί θεωρούνται κόστος. Αντίστοιχα στις αστικές συγκοινωνίες, σε δομές Πρόνοιας και αλλού.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες!!!

Γιατί αντί να ανοίξει, ΚΛΕΙΝΕΙ τμήματα. Αντί να επιτάξει το σύνολο των ιδιωτικών κλινικών τους παρακαλάει να "παραχωρήσουν" κλίνες έναντι αδράς αμοιβής. Η μετατροπή του δημόσιου συστήματος Υγείας σε σύστημα μιας νόσου καταγράφει ήδη τραγικά αποτελέσματα.

Εδώ στο Ηράκλειο η πληρότητα στις ΜΕΘ βρίσκεται στα κόκκινα. Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται  47 ασθενείς, 37 στην κλινική covid και 10 στη ΜΕΘ διασωληνωμένοι και στο Βενιζέλειο 50 ασθενείς, 40 στην κλινική και άλλοι 10 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Στο ΠΑΓΝΗ προκειμένου να ανταποκριθεί στην ολοένα μεγαλύτερη ανάγκη για περίθαλψη κρουσμάτων, ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η μείωση κατά 50% των τακτικών ιατρείων ενώ οι αναμονές για ραντεβού είναι πολύμηνες. 

Παράλληλα δημιουργήθηκε τρίτη κλινική COVID με τη δέσμευση έως 70 επιπλέον κλινών από άλλα τμήματα, ενώ η Νεφρολογική, η Παιδοχειρουργική, η Οφθαλμολογική υπολειτουργούν εδώ και καιρό, αφού θάλαμοι νοσηλείας τους έχουν ελαττωθεί τουλάχιστον στο μισό, ώστε να δημιουργηθούν κλίνες COVID. 

Ταυτόχρονα, το υπάρχον ελλιπές (σε αριθμό) προσωπικό θα υποχρεωθεί και στα δύο νοσοκομεία σε νέες μετακινήσεις προς τις μονάδες COVID, πρόσθετες βάρδιες ή εφημερίες και περικοπές ρεπό, ενώ -λόγω υποστελέχωσης- οι εργαζόμενοι είναι ήδη εξουθενωμένοι από την αύξηση της εντατικοποίησης της δουλειάς. 

Φτάνει πια! Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορώνα – γράμματα!

Συνεχίζουμε τον αγώνα, ενάντια στην πολιτική που οδηγεί ασθενείς και υγειονομικούς σε ασφυξία, ενάντια στην πολιτική που στραγγαλίζει τα δικαιώματά μας, ενάντια στην κρατική βία και την καταστολή.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ συμμετέχει στο κάλεσμα των σωματείων και μαζικών φορέων του Ν. Ηρακλείου και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην αγωνιστική κινητοποίηση έξω από την Περιφέρεια Κρήτης την Τετάρτη 24 Μαρτίου στις 10πμ.

Απαιτούμε:

 • Επίταξη τώρα των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών του Ηρακλείου με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις κλίνες ΜΕΘ, άλλων ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων.
 • Κεντρικός καταμερισμός και αξιοποίηση του συνόλου των δομών Υγείας της χώρας ώστε να μη μετατραπεί το σύστημα δημόσιας Υγείας της χώρας σε σύστημα μιας νόσου.
 • Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική Υγεία.
 • Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
 • Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό των Κέντρων Υγείας, για να αναλάβουν τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας τους, σε κατάλληλους χώρους. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
 • Άμεση προμήθεια και διάθεση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.
 • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας».
Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Διαδήλωσαν για την υγεία και ενάντια στην αστυνομοκρατία
Κινητοποιήσεις για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, αλλά και κατά της αστυνομικής βίας, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στην Κρήτη.
Κρήτη: Διαδήλωσαν για την υγεία και ενάντια στην αστυνομοκρατία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κινητοποίηση υγειονομικών στο κτίριο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης
Απεργιακή συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, πραγματοποίησαν υγειονομικοί φορείς και σωματείων εργαζομένων στo πλαίσιο της 6ωρης Στάσης...
Κινητοποίηση υγειονομικών στο κτίριο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γιατροί Ηρακλείου: Υποβαθμίζονται τα non-covid τμήματα των νοσοκομείων
Σε υποβάθμιση οδηγούνται διάφορα τμήματα των νοσοκομείων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες εξέτασης και νοσηλείας ασθενών με COVID-19, τονίζει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ηρακλείου.
Γιατροί Ηρακλείου: Υποβαθμίζονται τα non-covid τμήματα των νοσοκομείων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: 24ωρα Κέντρα Υγείας για τον Covid-19
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την επέκταση της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας, ώστε να διαχειρίζονται περιστατικά πολιτών με συμπτώματα κορονοϊού.
Κρήτη: 24ωρα Κέντρα Υγείας για τον Covid-19
ΕΦ+ΚΡΗΤΗ
Κρήτη: Επιστολή στον υπουργό Υγείας για τον αποκλεισμό αναισθησιολόγων
Επιστολή στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια σχετικά με το θέμα του αποκλεισμού των αναισθησιολόγων από τις θέσεις ΜΕΘ και ΤΕΠ, απέστειλαν οι ειδικευόμενοι Αναισθησιολογίας της Κρήτης.
Κρήτη: Επιστολή στον υπουργό Υγείας για τον αποκλεισμό αναισθησιολόγων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας