• Αθήνα
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 15.2°C / 19.4°C
  1 BF
  73%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 9.7°C / 13.8°C
  1 BF
  59%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.4°C / 21.0°C
  2 BF
  62%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 14.2°C
  1 BF
  81%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 8.9°C
  1 BF
  87%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 10.2°C / 13.2°C
  1 BF
  59%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 8.4°C / 9.0°C
  3 BF
  53%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.3°C / 19.0°C
  1 BF
  76%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 21.8°C / 24.9°C
  2 BF
  73%
 • Μυτιλήνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  3 BF
  71%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  19°C 17.7°C / 21.8°C
  6 BF
  77%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 13.5°C / 15.7°C
  4 BF
  67%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.3°C / 21.3°C
  5 BF
  65%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 15.5°C
  2 BF
  51%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.1°C / 15.6°C
  2 BF
  86%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 19.8°C / 24.3°C
  2 BF
  57%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 15.4°C / 18.7°C
  4 BF
  71%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  13°C 10.4°C / 13.1°C
  3 BF
  66%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.0°C / 13.9°C
  1 BF
  71%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 8.8°C
  2 BF
  79%

Χανιά: «Να παραμείνουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι Κοινωφελούς Εργασίας»

 • A-
 • A+
Να παραταθεί το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ στους δήμους των Χανίων ζητά ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ν. Χανίων.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου, μέσω του εν λόγω προγράμματος στους δήμους των Χανίων εργάζονται 429 εργαζόμενοι οι οποίοι καλύπτουν ανάγκες που είναι καίριες για τη λειτουργία των δήμων.

Το παραπάνω αίτημα του Συλλόγου ενισχύεται από την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι δε θα προβεί σε διενέργεια νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ για το έτος 2021, με τον σύλλογο να τονίζει πως η παραμονή στην εργασία αυτών των εργαζομένων θα καλύψει εν μέρει και την γενικευμένη έλλειψη προσωπικού στην οποία έχουν περιέλθει όλες οι υπηρεσίες στους δήμους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Χανίων:

«Η δραματική  κατάσταση λόγω της γενικευμένης έλλειψης προσωπικού, στην οποία έχουν περιέλθει όλες οι υπηρεσίες στους  Δήμους της χώρας είναι γνωστή τόσο στους  αιρετούς όσο και στους πολίτες.

Χέρι βοήθειας σε αυτή τη δυστοπική κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β Βαθμού δίνουν οι 36.500 χιλιάδες επισφαλώς εργαζόμενοι μέσω του Προγράμματος της  Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ.

429 εργαζόμενοι από το εν λόγω πρόγραμμα, δουλεύουν με  πλήρες ωράριο και αμείβονται με μισθό χαρτζιλίκι 558 €, διασκορπισμένοι σε όλες τις υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ. στους 7 Δήμους του Νομού Χανίων. (Δήμος Χανίων 274, Δήμος Πλατανιά 46, Δήμος Αποκορώνου 28, Δήμος Καντάνου-Σελίνου 18, Δήμος Σφακίων 18, Δήμος Γαύδου 18, Δήμος Κισσάμου 27).

Zητάμε από τους Δημάρχους και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων όλων των Δήμων του Νομού Χανίων την έμπρακτη συμπαράστασή τους απέναντι σε αυτούς τους συναδέλφους -ισσες μας.

Συγκεκριμένα ζητάμε  να προβείτε άμεσα, σε όλες εκείνες τις ενέργειες προς το Yπουργείο  Eσωτερικών, το Yπουργείο Eργασίας, την ΚΕΔE και την ΠΕΔ Κρήτης  ώστε να εξασφαλισθεί η επιπλέον παραμονή ΟΛΩΝ  ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων.

Πολλώ δε μάλλον, το παραπάνω αίτημα του Συλλόγου μας ενισχύεται από την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι δε θα προβεί σε διενέργεια νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ για το έτος 2021. Επίσης δεδομένη-δυστυχώς βέβαια- συνεχίζει να είναι η απαγορευτική μνημονιακή δέσμευση για  κάθε είδους προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Καταλήγοντας και προς αποφυγή κάθε παρερμηνείας του παρόντος αιτήματός μας, δηλώνουμε για ακόμη μια φορά ότι η μόνη λύση βρίσκεται στην πρόληψη μόνιμου καταρτισμένου προσωπικού, μέσω της διαδικασίας προσλήψεων του ΑΣΕΠ.

Όμως δεν παραβλέπουμε το γεγονός, ότι τα τελευταία χρόνια χιλιάδες εργαζόμενοι Κοινωφελούς Εργασίας έχουν ουσιαστικά  βοηθήσει με επάρκεια το Δημόσιο να σταθεί όρθιο και επομένως δικαιούνται  να τύχουν ειδικής μοριοδότησης σε μελλοντικούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δήμος Ηρακλείου: «Κοροϊδία» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της «Κοινωφελούς»
Η Κίνηση Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας Ηρακλείου καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι, ενώ παραδέχτηκε την προσφορά των εργαζομένων και την πάγια κάλυψη των αναγκών του Δήμου, αρνείται να καλύψει το εργασιακό...
Δήμος Ηρακλείου: «Κοροϊδία» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της «Κοινωφελούς»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιστολή της ΠΕΔ Κρήτης για τις υπηρεσίες δόμησης των δήμων
Χρονική παράταση στην υποχρέωση των δήμων να συστήσουν Υπηρεσίες Δόμησης, ζητάει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης με επιστολή της προς το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ.
Επιστολή της ΠΕΔ Κρήτης για τις υπηρεσίες δόμησης των δήμων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κοινωφελής εργασία για 36.500 ανέργους
Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για το νέο 8μηνο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, σε δήμους, περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, υπηρεσίες υπουργείων και...
Κοινωφελής εργασία για 36.500 ανέργους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΕΔ Κρήτης: Αναγκαία η στήριξη για την «Βοήθεια στο Σπίτι»
Την αποστολή υγειονομικού υλικού, προκειμένου οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» να μπορούν να εκτελούν με ασφάλεια τα καθήκοντά τους, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, ο...
ΠΕΔ Κρήτης: Αναγκαία η στήριξη για την «Βοήθεια στο Σπίτι»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Πάνω από 1.700 προσλήψεις στην Κοινωφελή Εργασία
Ξεκίνησε από την Δευτέρα η διαδικασία των αιτήσεων για το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο αφορά 1.769 θέσεις εργασίας στους δήμους της Κρήτης.
Κρήτη: Πάνω από 1.700 προσλήψεις στην Κοινωφελή Εργασία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας