Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 • Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.3°C / 15.6°C
  2 BF
  54%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  12°C 10.6°C / 12.8°C
  0 BF
  63%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 3.3°C / 12.2°C
  2 BF
  93%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  4°C 2.2°C / 5.0°C
  1 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 8.3°C / 8.3°C
  0 BF
  84%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  11°C 9.4°C / 12.2°C
  2 BF
  51%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  5°C 5.0°C / 5.0°C
  1 BF
  60%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 1.7°C / 12.2°C
  1 BF
  93%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.0°C / 11.1°C
  3 BF
  81%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  13°C 13.0°C / 13.0°C
  1 BF
  62%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  13°C 11.0°C / 14.4°C
  3 BF
  71%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  13°C 13.3°C / 13.3°C
  2 BF
  51%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 13.1°C / 13.1°C
  1 BF
  60%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 5.0°C / 10.6°C
  1 BF
  100%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  8°C 6.1°C / 10.6°C
  2 BF
  100%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  15°C 15.0°C / 16.0°C
  3 BF
  67%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 7.8°C / 10.0°C
  1 BF
  76%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  11°C 7.8°C / 12.8°C
  1 BF
  71%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.7°C / 12.2°C
  2 BF
  77%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  5°C 5.0°C / 5.0°C
  1 BF
  60%
Εκτός της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων Αν. Κρήτης
Dreamstime

Εκτός της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων Αν. Κρήτης

 • A-
 • A+
Εκτός του προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης για τη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση που δόθηκε σε επιχειρήσεις του νησιού, έμειναν οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων της ανατολικής Κρήτης.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Όπως αναφέρει μέσω ανακοίνωσης η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Αν. Κρήτης «Κνωσσός», για μια ακόμα φορά οι επιχειρήσεις του κλάδου έμειναν έξω κι από αυτήν την δημόσια οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας, υποστηρίζοντας πως «μένουμε εκτός από όλα σχεδόν τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης που έχει δρομολογήσει η κεντρική Κυβέρνηση, για τον απλούστατο λόγο ότι είμαστε οικογενειακές επιχειρήσεις και στην πλειονότητα μας χωρίς προσωπικό, ή με ένα το πολύ δύο υπαλλήλους».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων, αν και απασχολούνται και βιοπορίζονται από αυτήν την απασχόληση, δυστυχώς δεν προσμετρούνται σαν εργαζόμενοι στην επιχείρηση, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να φαίνονται χωρίς προσωπικό κι έτσι να εξαιρούνται σχεδόν από όλα τα προγράμματα οικονομικής στήριξης.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, τα 60 εκ. ευρώ που διατέθηκαν μοιράστηκαν μόλις σε 2.377 επιχειρήσεις ενώ θα μπορούσαν να διανεμηθούν σε περισσότερες από 6.000 ενώ το ίδιο πράγμα τονίζουν ότι συνέβη και στα προγράμματα Επιστρεπτέα Προκαταβολή 1, 2,και 3, όπου μεγάλες επιχειρήσεις εισέπραξαν πολύ μεγάλα ποσά και οι πολύ μικρές αποκλείστηκαν παντελώς. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Αν. Κρήτης «Κνωσσός»:

«Απογοήτευση και λύπη ήταν τα συναισθήματα που μας κατέκλυσαν μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης των αιτήσεων των επιχειρήσεων για την μη επιστρεπτέα επιχορήγηση της Περιφέρειας Κρήτης. Για μια ακόμα φορά οι επιχειρήσεις του κλάδου μας έμειναν έξω κι από αυτήν την δημόσια οικονομική ενίσχυση.

Ενός κλάδου πολύπαθου που έχει πληγεί μαζί με την εστίαση,  περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο από την Πανδημία του COVID 19.

Οι επιχειρήσεις που εκπροσωπούμε στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ κι αυτό δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, είναι και το μεγαλύτερο ελάττωμα μας. Γιατί μένουμε εκτός από όλα σχεδόν τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης που έχει δρομολογήσει η κεντρική Κυβέρνηση, για τον απλούστατο λόγο ότι είμαστε οικογενειακές επιχειρήσεις και στην πλειονότητα μας χωρίς προσωπικό, ή με ΕΝΑ το πολύ ΔΥΟ  υπαλλήλους.

Οι Ιδιοκτήτες αν και απασχολούνται, αλλά και βιοπορίζονται από αυτήν την απασχόληση, δυστυχώς δεν προσμετρούνται σαν εργαζόμενοι στην επιχείρηση, με αποτέλεσμα να φαινόμαστε χωρίς προσωπικό  και να εξαιρούμαστε σχεδόν από όλα τα προγράμματα οικονομικής στήριξης.

Πιστεύαμε όμως ότι με το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης θα άλλαζε η κατάσταση  και τα μικρά Τουριστικά καταλύματα αυτά που στηρίζουν την τοπική οικονομία, και είναι η ραχοκοκαλιά του Ελληνικού Τουρισμού θα ενισχύονταν επιτέλους από αυτό το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ( ΕΣΠΑ ) μικρών & πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Μάταια όμως !!!! Όλες οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, ως συνήθως, έμειναν εκτός χρηματοδότησης .

Η Ομοσπονδία μας κάνοντας το χρέος της,  προσπάθησε  με προτάσεις προς την Περιφέρεια, να στοχεύσει  στην αλλαγή των όρων και των προϋποθέσεων του προγράμματος. Σε συνεργασία δε με την Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Χανίων «ΑΠΤΕΡΑ»,  καταθέσαμε συγκεκριμένες λύσεις προκειμένου  να είχε  αποφευχθεί η διαφαινόμενη ΑΔΙΚΙΑ.

Δεν εισακουστήκαμε όμως, με αποτέλεσμα τα 60.000.000 ευρώ να διανεμηθούν σε λίγες επιχειρήσεις (2.377),  ενώ θα μπορούσε να διανεμηθούν σε περισσότερες από 6.000 .Κάτι παρόμοιο έγινε και με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή  1,2,και 3 όπου μεγάλες επιχειρήσεις εισέπραξαν πολύ μεγάλα ποσά έως 800.000 ευρώ και οι πολύ μικρές αποκλείστηκαν παντελώς. Ενώ από την επιστρεπτέα 4 και 5 οι εν λόγω επιχειρήσεις εισέπραξαν  1000 ευρώ ελεημοσύνη. Είναι αυτές,  οι ίδιες επιχειρήσεις που τα χρόνια της οικονομικής κρίσης σήκωσαν όλο το βάρος της πρωτοφανούς υπερφορολόγησης αδιαμαρτύρητα.

Οδεύουμε σε αχαρτογράφητα νερά, ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.  Το 2020 αλλά όπως φαίνεται και το 2021 θα αφήσουν μεγάλες πληγές σε όλο τον Πλανήτη. Η εφετινή χρονιά θα είναι η χρονιά των λουκέτων. Άπειρες είναι οι επιχειρήσεις  που βρίσκονται στο κατώφλι της χρεοκοπίας δίχως αύριο. Όλοι αυτοί είχαν στηρίξει τις ελπίδες επιβίωσης τους στο πρόγραμμα της Περιφέρειας. Τώρα τι θα τους απαντήσετε κύριε Περιφερειάρχη;; Ποια θα είναι άραγε η απάντηση στην ερώτηση γιατί τα 60.000.000 ευρώ μοιράστηκαν πάλι στους ίδιους που πήραν και την επιστρεπτέα προκαταβολή; ΟΔΥΝΗΡΟ!!!

Σας καλούμε λοιπόν τώρα, να βρείτε την απαιτούμενη χρηματοδότηση και να επιχορηγήσετε όλες τις πολύ μικρές επιχειρήσεις ειδικά του Τουρισμού .Έχετε έτοιμες αξιολογήσεις ας μην ταλαιπωρήσετε άλλο τον κόσμο, βρείτε χρήματα και επιχορηγήστε τις επιχειρήσεις με βαθμολογία από 55% και πάνω. Είναι άμεση ανάγκη για να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι και να συνεχίσουν να αγωνίζονται για το καλό όλων.

Και για μα μην κουράζουμε περισσότερο, όλη η αλληλογραφία των Ομοσπονδιών της Κρήτης προς την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη κύριο Αρναουτάκη,  είναι στην διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Μέτρα στήριξης ζητούν οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων Ανατ. Κρήτης
Την στήριξη των βουλευτών του νησιού, για την προώθηση των αιτημάτων τους για την στήριξη του κλάδου, ζητά η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολική Κρήτης «Κνωσσός».
Κρήτη: Μέτρα στήριξης ζητούν οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων Ανατ. Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θετικό το περυσινό τουριστικό αποτύπωμα στη Δυτική Κρήτη - Αγωνία για φέτος
Δυναμική αύξηση επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο και από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ελαφρά μείωση Σκανδιναβών επισκεπτών και σημαντικά ποσοστά ικανοποίησης για όσους επισκέπτονται τη Δυτική Κρήτη...
Θετικό το περυσινό τουριστικό αποτύπωμα στη Δυτική Κρήτη - Αγωνία για φέτος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων για τις υποδομές της Κρήτης
Η Διοίκηση της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Χανίων κάνει λόγο για ελλειμματικές και προβληματικές υποδομές και για υποσχέσεις χρόνων, χωρίς αντίκρυσμα.
Η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων για τις υποδομές της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πρώτο κρούσμα στην Κρήτη από τον εισερχόμενο τουρισμό
Το πρώτο εισαγόμενο κρούσμα κορονοϊού μετά το άνοιγμα των αεροδρομίων καταγράφεται στην Κρήτη, δύο 24ωρα μετά την εκκίνηση των διεθνών πτήσεων. Πρόκειται για τουρίστρια από τη Ρουμανία για τον εντοπισμό της...
Πρώτο κρούσμα στην Κρήτη από τον εισερχόμενο τουρισμό
ΑΓΟΡΑ
Κρήτη: Τα επιμελητήρια «βάζουν» προϊόντα του νησιού στα ξενοδοχεία
Με βασικό στόχο τα παραδοσιακά κρητικά προϊόντα να «κατακτήσουν» την τουριστική αγορά της Κρήτης και να μπουν στα ξενοδοχεία του νησιού, τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης αναλαμβάνουν δράση και πρωτοβουλίες...
Κρήτη: Τα επιμελητήρια «βάζουν» προϊόντα του νησιού στα ξενοδοχεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε κλίμα αβεβαιότητας οι φορείς του Τουρισμού στην Κρήτη
Σε πολυ-παραγοντική εξίσωση με πολλούς αγνώστους και μεταβλητές εξελίσσεται η εφετινή τουριστική χρονιά για τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, με κοινό παρανομαστή τη "ζημιά" για εργαζόμενους και...
Σε κλίμα αβεβαιότητας οι φορείς του Τουρισμού στην Κρήτη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας