Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, στην Κρήτη εντοπίστηκαν 69 νέα κρούσματα κορονοϊού. Από αυτά, τα 34 εντοπίστηκαν στην Π.Ε. Ηρακλείου, τα 15 στην Π.Ε. Ρεθύμνου, τα 19 στην Π.Ε. Χανίων ενώ ένα εντοπίστηκε στην Π.Ε. Λασιθίου.
Παράλληλα, 98 ασθενείς νοσηλεύονται σήμερα στα νοσοκομεία της Κρήτης. Από αυτούς, οι 81 νοσηλεύονται σε μονάδες covid ενώ οι 17 παραμένουν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (οι 16 διασωληνωμένοι). Την περισσότερη πίεση πάντως δέχονται τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου, και ειδικότερα το Βενιζέλειο, όπου χρειάστηκε να ανοίξει μία ακόμα κλινική covid, με επιπλέον 15 κρεβάτια, ανεβάζοντας σε 45 τις διαθέσιμες κλίνες.
- Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 28 ασθενείς, 24 στην κλινική Covid και 4 στη ΜΕΘ διασωληνωμένοι.
- Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 36 ασθενείς, 29 στην μονάδα Covid και 7 στη ΜΕΘ, διασωληνωμένοι.
- Στο Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται 18 ασθενείς, 14 στην μονάδα Covid και 4 στη ΜΕΘ, διασωληνωμένοι όλοι.
- Στο Νοσοκομείου Ρεθύμνου νοσηλεύονται 12 ασθενείς, 11 στην μονάδα Covid και ένας στη ΜΕΘ.
- Στο Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου νοσηλεύονται 3 ασθενείς, 2 στη μονάδα covid, 1 στη ΜΕΘ.
- Στο Νοσοκομείου Ιεράπετρας νοσηλεύεται ένας ασθενής στη μονάδα covid.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας