• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 31.7°C / 35.8°C
  3 BF
  41%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  36°C 33.5°C / 37.2°C
  4 BF
  32%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  31°C 31.0°C / 36.0°C
  3 BF
  61%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  34°C 32.9°C / 33.8°C
  4 BF
  21%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  3 BF
  45%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  34°C 32.9°C / 37.7°C
  1 BF
  36%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.1°C / 31.5°C
  3 BF
  22%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  34°C 34.1°C / 34.1°C
  3 BF
  29%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  31°C 29.8°C / 32.5°C
  3 BF
  57%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 29.6°C / 31.9°C
  1 BF
  45%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  30°C 30.4°C / 30.8°C
  4 BF
  54%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.7°C / 30.7°C
  3 BF
  51%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.9°C / 30.9°C
  4 BF
  62%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  35°C 34.0°C / 34.9°C
  2 BF
  28%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  36°C 33.4°C / 36.6°C
  3 BF
  23%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.8°C / 31.0°C
  5 BF
  41%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  35°C 32.7°C / 36.0°C
  3 BF
  20%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 29.3°C / 31.0°C
  3 BF
  55%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  34°C 33.6°C / 34.4°C
  3 BF
  39%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  2 BF
  33%

Φωτογραφία της εικαστικού Γιάννας Ανδρεάδη από τις ανεμογεννήτριες στη νότια Εύβοια

Επιτροπή Αγώνα Σητείας: «Τι δεν μας λένε οι "σωτήρες" των ΑΠΕ»

 • A-
 • A+
Ένα κείμενο-απάντηση «στους ανώνυμους και επώνυμους αρθρογράφους – υποστηρικτές» του υβριδικού έργου Αμαρίου, δημοσιοποίησε η «Επιτροπή Αγώνα Σητείας Κατά του Υβριδικού Έργου Αμαρίου».

Στο κείμενό της η Επιτροπή αναφέρεται στην ιστορία του έργου και των αντιδράσεων, υπενθυμίοντας ότι κάτοικοι και φορείς της Σητείας έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του υπουργού, επικαλούμενοι πλήθος παραλείψεων και ανακριβειών στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εγκρίθηκε και πληθώρας παραβιάσεων της ισχύουσας νομοθεσίας. 

Επίσης, στρέφεται κατά της εταιρίας ΤΕΡΝΑ, εγκαλώντας την για τις ενέργειές της οι οποίες έρχονται κόντρα στην θέληση της τοπικής κοινωνίας, σημειώνοντας ότι οι επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας αλλά και οι ενέργειές της «δείχνουν προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης αλλά και του ίδιου του ΣτΕ, προκειμένου να εκδώσει θετική για την εταιρεία απόφαση».

Παράλληλα, στρέφη τα βέλη της και απέναντι στους υποστηρικτές του έργου, υπογραμμίζοντας πως «όλοι όσοι θέλουν το "καλό της Σητείας" ξεχνούν ότι στην επικράτειά της λειτουργούν ήδη 23 Αιολικά Πάρκα με 170 Ανεμογεννήτριες διαφόρων μεγεθών, 117 μεγάλα Φωτοβολταϊκά Πάρκα και το θερμικό εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Αθερινόλακο, ενώ ήδη κατασκευάζεται και το τεράστιο και εξαιρετικά επικίνδυνο Ηλιοθερμικό Πάρκο στον Αθερινόλακο». Άλλωστε, όπως σημειώνει η Επιτροπή, το 50% της ενέργειας που παράγεται σήμερα από ΑΠΕ σε όλη την Κρήτη παράγεται στην περιοχή του Δήμου Σητείας.

«Κανείς τους δεν μας λέει γιατί αυτή η τεράστια αξιοποίηση των "συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής", που ήδη έχει συντελεστεί προ πολλού, δεν έφερε την ανάπτυξη και την πρόοδο στην περιοχή», αναφέρει η Επιτροπή, τονίζοντας ότι «οι κάτοικοι και όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και είναι αποφασισμένοι να σώσουν τον τόπο τους».

Σημειώνεται ότι το Υβριδικό Έργο Αμαρίου είναι ένα σύνθετο έργο που περιλαμβάνει Σύστημα Αποθήκευσης Ενέργειας με την μέθοδο της αντλησιοταμίευσης στην περιοχή του Φράγματος Ποταμών του Δήμου Αμαρίου (νομός Ρεθύμνου) και Αιολικό Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) αποτελούμενο από δύο τεράστια Αιολικά Πάρκα στον Δήμο Σητείας (νομός Λασιθίου). Ο ΑΣΠΗΕ της Σητείας θα τροφοδοτεί το σύστημα αντλησιοταμίευσης του Αμαρίου με ηλεκτρική ενέργεια μέσω έμμεσης διασύνδεσης (δηλαδή μεταξύ του ΑΣΠΗΕ και του συστήματος αντλησιοταμίευσης θα παρεμβάλλεται το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού της Κρήτης).


Αναλυτικά το κείμενο της Επιτροπής Αγώνα Σητείας:

«Μια απάντηση στους ανώνυμους και επώνυμους αρθρογράφους – υποστηρικτές του έργου.

Τι μας διδάσκει η τακτική της ΤΕΡΝΑ για το Υβριδικό Έργο Αμαρίου

Το Υβριδικό Έργο Αμαρίου είναι μία πολύ διδακτική περίπτωση των μέσων που χρησιμοποιεί (ή και αξιοποιεί) η σύγχρονη επιχειρηματικότητα (στην προκειμένη περίπτωση η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ), προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς της, κόντρα στην θέληση των κατοίκων των περιοχών που βάζει κατά καιρούς στο κέντρο του ενδιαφέροντος της.

Σύντομη ιστορία του έργου και των αντιδράσεων

Το Υβριδικό Έργο Αμαρίου είναι ένα σύνθετο έργο που περιλαμβάνει Σύστημα Αποθήκευσης Ενέργειας με την μέθοδο της αντλησιοταμίευσης στην περιοχή του Φράγματος Ποταμών του Δήμου Αμαρίου (νομός Ρεθύμνου)  και Αιολικό Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) αποτελούμενο από δύο τεράστια Αιολικά Πάρκα στον Δήμο Σητείας (νομός Λασιθίου). Ο ΑΣΠΗΕ της Σητείας θα τροφοδοτεί το σύστημα αντλησιοταμίευσης του Αμαρίου με ηλεκτρική ενέργεια μέσω έμμεσης διασύνδεσης (δηλαδή μεταξύ του ΑΣΠΗΕ και του συστήματος αντλησιοταμίευσης θα παρεμβάλλεται το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού της Κρήτης).

Μετά τις εντονότατες αντιδράσεις των κατοίκων και φορέων της Σητείας, αλλά και των αντιδράσεων πολλών κατοίκων και φορέων του Ρεθύμνου και των κινήσεων και χειρισμών της εταιρείας, αποκαλύπτεται ανάγλυφα πως εννοούν κάποιοι την δημόσια διαβούλευση που είναι επιβεβλημένη σε τέτοιας έκτασης έργα,στην οποία μάλιστα επιβάλλεται να συμμετέχουν κυρίως οι τοπικοί φορείς, αν και οι γνωμοδοτήσεις τους είναι μη δεσμευτικές για την αδειοδοτούσα αρχή (στην προκειμένη περίπτωση αδειοδοτούσα αρχή είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας – ΥΠΕΝ).

Παρά τις ομόφωνες απορριπτικές αποφάσεις των λαϊκών συνελεύσεων των εμπλεκόμενων Τοπικών Κοινοτήτων της Σητείας, την ομόφωνη απορριπτική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου της Σητείας για τον ΑΣΠΗΕ (υποέργο α του όλου έργου), την ομόφωνη απορριπτική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης για το σύνολο του έργου, τις επιφυλάξεις και τις αντίθετες γνωμοδοτήσεις κρίσιμων φορέων και υπηρεσιών (όπως η Δ/νση Υδάτων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής και Ανατολικής Κρήτης, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία,η Δ/νση ΠΕΧΩΣ της Περιφέρειας Κρήτης κλπ), που οφείλονται στην διαπίστωση των σοβαρών επιπτώσεων του έργου στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, τελικά ο πρώην υπουργός ΥΠΕΝ κ. Κωστής Χατζηδάκης ενέκρινε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, υπογράφοντας την σχετική Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ).

Αυτό ανάγκασε τους κατοίκους και τους φορείς της Σητείας και του Ρεθύμνου να προσφύγουν στο ΣτΕ, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του υπουργού επικαλούμενοι πλήθος παραλείψεων και ανακριβειών στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εγκρίθηκε και πληθώρας παραβιάσεων της ισχύουσας νομοθεσίας. Η υπόθεση εκδικάστηκε αρχικά την 03.06.2020 χωρίς να εκδοθεί οριστική απόφαση (το ΣτΕ ζήτησε την κατάθεση γνωμοδότησης από τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής και Ανατολικής Κρήτης) και προγραμματίζεται να εκδικαστεί και πάλι την 31.03.2021.

Οι κινήσεις της εταιρείας και τα διάφορα επώνυμα και ανώνυμα δημοσιεύματα

 1. Από τις πρώτες ημέρες των αντιδράσεων των κατοίκων και φορέων της Σητείας κατά του έργου, οι κινήσεις της εταιρείας, οι ενέργειες διαφόρων τοπικών παραγόντων που υποστηρίζουν τις επιλογές της, οι δηλώσεις διαφόρων πανεπιστημιακών δασκάλων που συμφωνούν με τις απόψεις της και τα δημοσιεύματα διαφόρων άλλων επώνυμων αλλά κυρίως ανώνυμων είναι εντυπωσιακές, τόσο για το πλήθος τους όσο και για τις απόψεις που διατυπώνονται. Είναι εντυπωσιακές κυρίως για το τρόπο που αντιλαμβάνονται κάποιοι την δημόσια διαβούλευση για ένα τόσο σοβαρό έργο, αλλά και για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την δημοκρατική πρακτική και την δημοκρατική λειτουργία των κρατικών θεσμών.

Έτσι οι νόμιμες και λογικές αντιδράσεις των κατοίκων και των φορέων «εισέπραξαν» τα παρακάτω «δημοκρατικά» σχόλια:

«…οι αντιδράσεις είναι προσπάθειες δυναμικών μειοψηφιών να υποτάξουν την κοινωνία…»,

«…οι αντιδράσεις εκπορεύονται από πρωτόγονες αντιλήψεις και εξυπηρετούν ανομολόγητες επιδιώξεις…»,

«…τμήμα πολιτών από τη Σητεία επιστρατεύτηκε από κάποιους επιτήδειους, οι οποίοι έθεσαν στόχο ζωής την ακύρωση του Υβριδικού Σταθμού Αμαρίου…»,

«…οι αντιρρήσεις είναι υποκινούμενες από το λόμπι της βρώμικης ενέργειας…»,

«…οι αντιδρώντες … είναι απλά πολιτικοί αμοραλιστές…»,

ακόμα και το απίστευτα γραφικό αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνο

«…η επένδυση θα προχωρήσει μόνο αν φύγει από τη μέση (!!!) κάποιος αποκαλούμενος Ρασπούτιν (που δεν είναι ιερωμένος)…».

 1. Η συμπεριφορά της ίδιας της εταιρείας φαίνεται να είναι «διαποτισμένη» από την απαράδεκτη αλαζονεία της και την προσβλητική απόλυτη βεβαιότητά της ότι έχει υπό τον έλεγχό της την πολιτική ηγεσία και ότι το ΣτΕ θα απορρίψει την προσφυγή των κατοίκων και φορέων Σητείας και Ρεθύμνου και θα της δώσει το πράσινο φως να προχωρήσει στην επένδυση.

Αυτό φαίνεται από τις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας αλλά και από ενέργειες που δείχνουν προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης αλλά και του ίδιου του ΣτΕ, προκειμένου να εκδώσει θετική για την εταιρεία απόφαση.

Επιπλέον η εταιρεία με πλήθος κατευθυνόμενων (κυρίως ανώνυμων) δημοσιευμάτων, θέλει να πιστέψουμε ότι έχει εξασφαλίσει την απόλυτη υποστήριξη των ευρωπαϊκών θεσμών αλλά και των πολιτικών που διαφεντεύουν τις τύχες της χώρας και μάλιστα μερικοί φαίνεται να προεξοφλούν, ανώνυμα βεβαίως, και τις μελλοντικές ενέργειες του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

 1. Παράλληλα οι επισκέψεις εκπροσώπων της εταιρείας στα χωριά της Σητείας και μάλιστα λίγο πριν συζητηθεί το θέμα στο ΣτΕ, για να συνομιλήσουν δήθεν με τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων όπου χωροθετούνται τα Αιολικά Πάρκα για την ενοικίασή τους ή και την αγορά τους από την εταιρεία, η εμφάνιση συνεργείου του ΑΔΜΗΕ που έκανε αυτοψία για την σχεδιαζόμενη Γραμμή Μεταφοράς Υψηλής Τάσης του έργου, η απαράδεκτη μεθόδευση της εταιρείας σε σχέση με την διαβόητη «γενναία χρηματοδότηση» εκ μέρους της διαφόρων έργων στο Νοσοκομείο Σητείας και τα σχετικά με αυτήν κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, μόνο σκοπό έχουν να διασπάσουν την ενότητα των κατοίκων, να κάμψουν το ηθικό και τις αντιρρήσεις τους και να προκαταλάβουν την απόφαση του ΣτΕ.

Τι δεν μας λένε οι «σωτήρες» των ΑΠΕ και οι υποστηρικτές τους

 1. Όπως γίνεται συχνά με όσους «κατέχουν», «ελέγχουν» ή «επηρεάζουν» τα ΜΜΕ, όλοι τους, πέρα από την λάσπη που εκτοξεύουν ατιμώρητα δεξιά και αριστερά, αποφεύγουν να αρθρώσουν έστω και μία λέξη, πέρα από τις γενικόλογες και μεγαλόστομες διακηρύξεις περί της επερχόμενης καταστροφής λόγω της κλιματικής αλλαγής, σχετικά με τις λεπτομέρειες του έργου και των επιπτώσεών του στο περιβάλλον (φυσικό και ανθρωπογενές) και το μέλλον της περιοχής. Για το «μάρμαρο» καμία κουβέντα.
 2. Όλοι «όσοι θέλουν το καλό της Σητείας» ξεχνούν ότι στην επικράτειά της λειτουργούν ήδη 23 Αιολικά Πάρκα με 170 Ανεμογεννήτριες διαφόρων μεγεθών, 117 μεγάλα Φωτοβολταϊκά Πάρκα και το θερμικό εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Αθερινόλακο, ενώ ήδη κατασκευάζεται και το τεράστιο και εξαιρετικά επικίνδυνο Ηλιοθερμικό Πάρκο στον Αθερινόλακο επίσης.

Ξεχνούν ότι το 50% της ενέργειας που παράγεται σήμερα από ΑΠΕ σε όλη την Κρήτη παράγεται στην περιοχή του Δήμου Σητείας.

Κανείς τους δεν μας λέει γιατί αυτή η τεράστια αξιοποίηση των «συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής», που ήδη έχει συντελεστεί προ πολλού, δεν έφερε την ανάπτυξη και την πρόοδο στην περιοχή. Δεν εξηγούν γιατί η Σητεία υστερεί σημαντικά σε σχέση με τις άλλες περιοχές της Κρήτης που δεν έχουν, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, υποστεί την μαζική «αναπτυξιακή» επέλαση των τεράστιων, βιομηχανικού τύπου ΑΠΕ, όπως έχει γίνει στην Σητεία. Αντίθετα μας διαβεβαιώνουν ότι, αν δεχτούμε την εγκατάσταση ακόμα  περισσότερων Ανεμογεννητριών και ακόμα περισσότερων τεράστιων Φωτοβολταϊκών και Ηλιοθερμικών Πάρκων που σχεδιάζονται στην περιοχή, θα δούμε «άσπρη μέρα» και η ανάπτυξη, που επιτέλους θα έρθει, θα μας δώσει την δυνατότητα να τρώμε με «χρυσά κουτάλια».

 1. Παρά το μεγάλο πλήθος των δημοσιευμάτων (επώνυμων και κυρίως ανώνυμων) κανείς δεν έκανε ακόμα την παραμικρή προσπάθεια να απαντήσει επί της ουσίας σε οποιαδήποτε από τις ενστάσεις, επιφυλάξεις, επισημάνσεις και καταγγελίες που διατύπωσαν οι Σητειακοί από το φθινόπωρο του 2016, παρότι έχουν περάσει ήδη πάνω από 4 χρόνια. Δεν βρήκαν καν το κουράγιο να προσπαθήσουν να ενημερώσουν άμεσα τους κατοίκους και να τους πείσουν για την ορθότητα των ισχυρισμών τους.

Να τους πουν για τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, για να μπορούν οι κάτοικοι να τις συγκρίνουν με τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν και με αυτές που δεν θα δημιουργηθούν ποτέ εξαιτίας του έργου.

Να τους πείσουν ότι δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση στην ποσότητα και ποιότητα των  υπόγειων  υδροφορέων  της περιοχής, όπως επίμονα ζητούσε η Δ/νση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Να τους πείσουν ότι δεν θα επηρεαστεί αρνητικά η επισκεψιμότητα του φυσιολατρικού τουρισμού και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την ύπαρξη του Γεωπάρκου.

Να τους μιλήσουν για τα περίφημα «ανταποδοτικά» (αν γνωρίζουν και οι ίδιοι το ύψος τους), για να μπορούν οι κάτοικοι να τα συγκρίνουν με τις οικονομικές τους απώλειες, άμεσες και μελλοντικές, εξαιτίας του έργου.

Να τους πείσουν γιατί είναι τεχνικά σωστό να συνδεθεί το Φράγμα Ποταμών με Αιολικά Πάρκα στην Σητεία (δηλαδή σε απόσταση 143 Km σε ευθεία γραμμή) και όχι με τα τεράστια Αιολικά Πάρκα της ίδιας της εταιρείας που σχεδιάζονται ακριβώς δίπλα και πάνω από το Φράγμα Ποταμών στο Αμάρι.

 1. Όλες τους οι προσπάθειες εξαντλούνται στο να «εξοπλίσουν» τους διάφορους «φιλικά προσκείμενους» υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτικούς με τα δικά τους επιχειρήματα. Όσοι διαφωνούν, ιδίως οι αιρετοί τοπικοί άρχοντες, “είναι τυχοδιώκτες, λαϊκιστές και ενεργούν ψηφοθηρικά”, λες και είναι κατακριτέο οι εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες να αφουγκράζονται  και να εκφράζουν τις απόψεις και επιθυμίες των τοπικών κοινωνιών. Τότε γιατί γίνονται οι εκλογές; Γιατί γίνεται η δημόσια διαβούλευση; Μήπως για να διατυπώνονται μόνο οι θετικές για το έργο απόψεις; Γιατί παρακάμπτονται οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες που διατυπώνουν δυσάρεστες απόψεις, επιφυλάξεις και απαιτήσεις; Μήπως γιατί, αφού υπάρχει η δυνατότητα να «καπελωθούν» όλες οι αντίθετες φωνές από την «φίλα προσκείμενη» αδειοδοτούσα αρχή, δεν έχουν λόγο να ασχοληθούν με τους παρακατιανούς που αγωνίζονται να σώσουν τον τόπο τους;

Ποιο είναι το μέλλον;

Ευτυχώς η εποχή με τις «χάντρες και τα καθρεφτάκια» έχει περάσει προ πολλού. Οι κάτοικοι και όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και είναι αποφασισμένοι να δώσουν αυτοί την κατεύθυνση της ανάπτυξης της περιοχής. Έχουν πάρει απόφαση να σώσουν τον τόπο τους και να τον αναπτύξουν με σεβασμό στα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά του, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που τους δίνει η ύπαρξη του Γεωπάρκου Σητείας. Να στηριχτούν στον πρωτογενή τομέα και τα ιδιαίτερα και μοναδικά προϊόντα της περιοχής και την ήπια τουριστική ανάπτυξη. Εξάλλου το μερίδιό τους στην ανάπτυξη των ΑΠΕ το έχουν προσφέρει προ πολλού και κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για αδιαφορία προς το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Η διατήρηση της ενότητας και αποφασιστικότητας της τοπικής κοινωνίας θα κρίνει όλους όσους έχουν κάτι να πουν ή να πράξουν για το μέλλον της περιοχής.

Καλό είναι αυτό να το αντιληφθούν γρήγορα και όλοι όσοι σχεδιάζουν το μέλλον της περιοχής χωρίς την σύμφωνη γνώμη των κατοίκων της.

15.02.2021

Η Επιτροπή Αγώνα Σητείας κατά του Υβριδικού Έργου Αμαρίου».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΑΡΘΡΑ
H κακή δημοσιογραφία και έρευνα αγκαλιάζουν τους πολίτες και στην Κρήτη
Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μεγάλη αγωνία για τη δημιουργία θετικού κλίματος για τις επενδύσεις για τις επενδύσεις ΑΠΕ τη στιγμή που έχει ξεσπάσει μεγάλο κίνημα αντίστασης από τις τοπικές κοινωνίες. Oι...
H κακή δημοσιογραφία και έρευνα αγκαλιάζουν τους πολίτες και στην Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επί ποδός πολέμου στη Σητεία για το υβριδικό της ΤΕΡΝΑ
Αντιδράσεις και προβληματισμό για το κατά πόσο γίνονται σεβαστές οι απόψεις των τοπικών κοινωνιών προκαλεί το νέο υβριδικό έργο της ΤΕΡΝΑ στην Κρήτη. Το έργο, που περιλαμβάνει δύο ενεργειακά υποέργα στη Σητεία...
Επί ποδός πολέμου στη Σητεία για το υβριδικό της ΤΕΡΝΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αντιδράσεις για τους υβριδικούς σταθμούς σε Ρέθυμνο και Σητεία
Ενάντια στην δημιουργία υβριδικών σταθμών στην Σητεία και στο φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο, δηλώνουν ξανά οι κάτοικοι των περιοχών. Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην...
Αντιδράσεις για τους υβριδικούς σταθμούς σε Ρέθυμνο και Σητεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Όχι» στο αιολικό πάρκο είπαν οι κάτοικοι της Σητείας
Με κυρίαρχο σύνθημα, «Όχι άλλα αιολικά στα Σητειακά βουνά», κάτοικοι, συλλογικότητες και φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής κατά των αιολικών, πραγματοποιώντας περίπατο-διαμαρτυρία στο...
«Όχι» στο αιολικό πάρκο είπαν οι κάτοικοι της Σητείας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γεωπάρκο Σητείας: διάσωση ή καταστροφή
Στην κρίση του ΣτΕ βρίσκεται η τύχη του προστατευόμενου πάρκου στον Δήμο Σητείας, όπου σχεδιάζεται να μπουν 26 γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες ● Αύριο εκδικάζονται οι προσφυγές του Δήμου Σητείας, κατοίκων και...
Γεωπάρκο Σητείας: διάσωση ή καταστροφή

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας