• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  11°C 6.8°C / 12.9°C
  0 BF
  70%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  6°C 4.9°C / 8.1°C
  0 BF
  69%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 9.0°C / 12.3°C
  1 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 4.2°C
  1 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  5°C 4.9°C / 4.9°C
  1 BF
  81%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  6°C 4.0°C / 7.5°C
  2 BF
  71%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  1°C 0.4°C / 3.3°C
  2 BF
  64%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 4.6°C / 10.6°C
  1 BF
  77%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 10.5°C / 12.5°C
  3 BF
  67%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  3°C 2.9°C / 2.9°C
  3 BF
  61%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  12°C 12.4°C / 13.5°C
  2 BF
  62%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  10°C 10.1°C / 10.1°C
  3 BF
  58%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.6°C / 13.6°C
  1 BF
  67%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  5°C 4.5°C / 4.5°C
  1 BF
  73%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  5°C 4.4°C / 5.6°C
  2 BF
  100%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 6.8°C / 13.8°C
  2 BF
  65%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  10°C 7.7°C / 13.1°C
  2 BF
  71%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  8°C 8.3°C / 8.3°C
  1 BF
  72%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  7°C 4.7°C / 8.2°C
  1 BF
  64%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  1°C 0.8°C / 0.8°C
  2 BF
  81%
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε αποχή από την τηλε-αξιολόγηση καλούν οι εκπαιδευτικοί της Ιεράπετρας

 • A-
 • A+
Τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία για τις σχολικές μονάδες που θα γίνει την Τρίτη, ανακοίνωσαν οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη».

Όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί, το ΙΕΠ καλεί από την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου τους διευθυντές, διευθύντριες, προϊσταμένους & προϊσταμένες σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαιδευσης για να τους «ενημερώσει» (σε ένα τρίωρο, εκτός του εργασιακού τους ωραρίου) για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Οι εκπαιδευτικοί της Ιεράπετρας καλούν τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να μη συμμετάσχουν και να μη νομιμοποιήσουν με τη παρουσία τους την επιμόρφωση που προτίθεται το Υπουργείο να πραγματοποιήσει, τονίζοντας πως «οποιαδήποτε σύνδεση στο σύνδεσμο που θα σας σταλεί θα προσμετρηθεί ως συμμετοχή άρα και ως αποδοχή των ενεργειών του υπουργείου».

«Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. της χώρας να λάβουν ανάλογες αποφάσεις, ώστε την Τρίτη 9–2–2021 (αλλά και όποια άλλη ημέρα) η Υπουργός Παιδείας να μην έχει κανέναν συμμετέχοντα/ καμιά συμμετέχουσα στο σεμινάριο της ντροπής για την εφαρμογή της "αξιολόγηση»", αναφέρεται στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη»:

«Ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Δ. Ο. Ε. διατράνωσε την αντίθεσή του στην εφαρμογή του ν. 4692/2020 για την «αξιολόγηση» της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών προκηρύσσοντας ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε αξιολογική διαδικασία.

Το ΥΠΑΙΘ και η πολιτική του ηγεσία συνεχίζουν τον αντιδημοκρατικό τους κατήφορο αγνοώντας τις προτάσεις και τις θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και της ΔΟΕ επιχειρώντας με κάθε τρόπο και μέσο τη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την ισοπέδωση κάθε έννοιας εργασιακού και συνδικαλιστικού δικαιώματος των εργαζόμενων. Είναι χαρακτηριστική η περιφρόνηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σεμινάριο γίνεται εκτός εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών (με δεδομένο ότι το εργασιακό ωράριο μας εκτείνεται από 08:00 έως 14:00).

Το ΙΕΠ καλεί από αύριο τους Διευθυντές, Διευθύντριες, Προϊσταμένους & Προϊσταμένες σχολικών μονάδων ΠΕ για να τους «ενημερώσει» (σε ένα τρίωρο, εκτός του εργασιακού τους ωραρίου) για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Υπάρχει κάποιος/ κάποια που διάβασε την ΥΑ και δεν κατάλαβε κάτι που να τον ωθεί να λάβει μέρος σε ένα τέτοιο μονόλογο, τη στιγμή που γνωρίζει και την ομόφωνη απόφαση της ΔΟΕ γι' αυτή την ΥΑ; Μάλλον όχι...

Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή; ΟΧΙ, ασφαλώς! Ούτε η ίδια η πρόσκληση δεν επικαλείται την υποχρεωτικότητα (πώς θα μπορούσε, άλλωστε), αλλά κρίνει «απαραίτητη» τη συμμετοχή για "ενημερωτικό" σκοπό. Εμείς, όμως, τα μέλη του Κλάδου, που καταλάβαμε τις διατάξεις της ΥΑ δεν χρειάζεται να «ενημερωθούμε» περαιτέρω.

Ουσιαστικά με τις τακτικές αυτές το ΥΠΑΙΘ και η πολιτική του ηγεσία επιδιώκουν για επικοινωνιακούς λόγους να παρουσιάσουν ότι «όλα βαίνουν καλώς» και να δώσουν την εντύπωση ότι θα εδραιωθούν χωρίς καμία αντίδραση οι καταστροφικές για τη Δημόσια Εκπαίδευση πολιτικές τους, εν μέσω της φονικότερης πανδημίας των τελευταίων 100 ετών και με τα σχολεία να κλείνουν το ένα μετά το άλλο εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού καθημερινά.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Διευθυντές/ Διευθύντριες, Προϊσταμένες/ Προϊστάμενοι Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση μας θέλει αμίλητους και υποτακτικούς κομπάρσους στο έργο της καταστροφής του Δημόσιου Σχολείου που παίζεται από τις κυβερνητικές πολιτικές. Ας μην τους κάνουμε τα χατίρι κι ας τους γυρίσουμε την πλάτη.

Καλούμε τους διευθυντές των σχολικών μας μονάδων να μη συμμετάσχουν και να μη νομιμοποιήσουν με τη παρουσία τους την επιμόρφωση που προτίθεται το υπουργείο να πραγματοποιήσει. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ–ΑΠΟΧΗ από κάθε αξιολογική διαδικασία. Κανένας να μη συνδεθεί ούτε στο πρώτο μισάωρο. Οποιαδήποτε σύνδεση στο σύνδεσμο που θα σας σταλεί θα προσμετρηθεί ως συμμετοχή άρα και ως αποδοχή των ενεργειών του υπουργείου.

Καλούμε το Δ.Σ. της Δ. Ο. Ε. και τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. της χώρας να λάβουν ανάλογες αποφάσεις, ώστε την Τρίτη 9–2–2021 (αλλά και όποια άλλη ημέρα) η Υπουργός Παιδείας να μην έχει κανέναν συμμετέχοντα/ καμιά συμμετέχουσα στο σεμινάριο της ντροπής για την εφαρμογή της «αξιολόγηση»».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΥΠΑΙΘ προς Διευθυντές σχολείων: Ξεκινήστε τώρα την αξιολόγηση!
Αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας: Το πρώτο βήμα για την εισβολή του νεοεπιθεωρητισμού. Το χρονοδιάγραμμα και το περίγραμμα
ΥΠΑΙΘ προς Διευθυντές σχολείων: Ξεκινήστε τώρα την αξιολόγηση!
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ψηφιακή αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και κατάταξη των σχολείων
Η «απόδοση» των μαθητών και τα «μαθησιακά αποτελέσματα» θα αποτελέσουν κριτήρια της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών.
Ψηφιακή αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και κατάταξη των σχολείων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κινητοποιήσεις από την ΕΛΜΕ Χανίων για την τηλεκπαίδευση και την αξιολόγηση
Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποιεί σήμερα η ΕΛΜΕ Χανίων, διαμαρτυρόμενη για το κλείσιμο των σχολείων, τις πρακτικές της τηλεκπαίδευσης και την βαθμολόγηση των μαθητών.
Κινητοποιήσεις από την ΕΛΜΕ Χανίων για την τηλεκπαίδευση και την αξιολόγηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Γονείς τάσσονται κατά της τηλε-αξιολόγησης των μαθητών
Σε 24ωρη αποχή από την τηλεκπαίδευση ενάντια στην τηλε-αξιολόγηση, καλεί τους εκπαιδευτικούς ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Χανίων.
Χανιά: Γονείς τάσσονται κατά της τηλε-αξιολόγησης των μαθητών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ηλεκτρονικές θηλειές στην αξιολόγηση - βαθμολόγηση των μαθητών
Δεν εκπλήσσει η έλλειψη παιδαγωγικής ευαισθησίας και κατανόησης των ιδιαίτερων συνθηκών, αλλά αυτή η ισοπεδωτική αριστοκρατική, βαθύτατα ταξική και γραφειοκρατική αντιμετώπιση ακόμα και της αξιολόγησης των...
Ηλεκτρονικές θηλειές στην αξιολόγηση - βαθμολόγηση των μαθητών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέα κρούσματα σε σχολεία, πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Λασίθι και Ρέθυμνο
Νέα δεδομένα στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων σε Λασίθι και Ρέθυμνο μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα - Κρούσμα σε εκπαιδευτικό σε δημοτικό της Κισσάμου και σε καθαρίστρια δημοτικού της Νεάπολης Λασιθίου,...
Νέα κρούσματα σε σχολεία, πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Λασίθι και Ρέθυμνο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας