• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  28°C 26.4°C / 29.8°C
  3 BF
  45%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 24.7°C / 29.3°C
  3 BF
  46%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  27°C 26.6°C / 28.0°C
  0 BF
  57%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  28°C 26.9°C / 28.3°C
  1 BF
  28%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.9°C / 28.0°C
  4 BF
  36%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  26°C 24.0°C / 26.5°C
  1 BF
  49%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  21°C 21.4°C / 22.9°C
  1 BF
  43%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  25°C 25.2°C / 25.2°C
  1 BF
  41%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 22.7°C / 24.9°C
  2 BF
  79%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 25.7°C
  2 BF
  61%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.8°C / 24.4°C
  4 BF
  57%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  22°C 21.8°C / 21.8°C
  3 BF
  66%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  2 BF
  78%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  26°C 26.2°C / 26.2°C
  2 BF
  44%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  27°C 26.5°C / 27.8°C
  2 BF
  49%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  25°C 25.4°C / 25.8°C
  3 BF
  72%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  28°C 26.5°C / 30.0°C
  3 BF
  33%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.8°C / 25.3°C
  3 BF
  73%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  25°C 24.7°C / 27.2°C
  3 BF
  65%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 22.2°C / 22.2°C
  2 BF
  59%

Από προηγούμενη κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο

Νέα κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο για την Παιδεία

 • A-
 • A+
Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί από την ΕΛΜΕ την Πέμπτη στο Ηράκλειο, απευθύνει η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν.Ηρακλείου.

Η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Στο κάλεσμά της η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν.Ηρακλείου τονίζει ότι το νέο νομοσχέδιο μειώνει δραστικά τους εισακτέους στα ΑΕΙ, εξισώνει τα πτυχία των Πανεπιστημίων με τους τίτλους των κολεγίων, επιβάλλει το μέτρο της αστυνόμευσης των Πανεπιστημιακών σχολών κι εφαρμόζει το καθεστώς των μαζικών διαγραφών.

Σύμφωνα με την ΑΠΕ, «ηκυβέρνηση της ΝΔ πάνω στο τοπίο της υγειονομικής κρίσης και με όπλο τη  λαϊκή χειραγώγηση, την τρομολαγνεία και την καταστολή, θεσπίζει την επίθεσή της στο λαό και υλοποιεί τις κατευθύνσεις του Ο.Ο.Σ.Α, του Σ.Ε.Β και των αντιλαϊκών συνθηκών της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, με στόχο την  απογύμνωση των λαϊκών στρωμάτων από κάθε μορφωτική, δημοκρατική, πολιτική και συνδικαλιστική κατάκτηση».

«Στη βάση αυτή, υποχρηματοδοτεί την παιδεία(1,1%), συνεχίζει και επιτείνει το μνημονιακό καθεστώς της αδιοριστίας(3μηνες συμβάσεις), αρνείται  να λάβει μέτρα υγειονομικής θωράκισης των σχολείων και καταδικάζει στην αμορφωσιά τρεις γενιές ,με την ακυρωτική της μάθησης και της διδασκαλίας «Τηλε-εκπαίδευση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-κάλεσμα της «Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Ν.Ηρακλείου»:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, απόλυτα στοχοπροσηλωμένη, εν μέσω πανδημίας, στην ολομέτωπη επίθεση στον «εχθρό»- λαό, όχι μόνο δε λαμβάνει τα στοιχειώδη μέτρα υγειονομικής προστασίας των λαϊκών στρωμάτων, αλλά αντιθέτως επιτείνει την αντιδραστική πολιτική της κατεδάφισης ακόμη και των υπολειμμάτων των κατακτήσεων του λαϊκού κινήματος στο χώρο της παιδείας, ανάγοντας σε κύρια επιδίωξή της την αποψίλωση της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων από κάθε δικαίωμα και δυνατότητα μόρφωσης.

Έτσι,-ενώ τηρεί πολιτική εγκληματικής αδιαφορίας για τον υγειονομικό  κίνδυνο του λαού, σε συνθήκες μάλιστα οξυμμένου ανταγωνισμού των πολυεθνικών του φαρμάκου και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων γενικότερα-καταθέτει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο -έκτρωμα για την Γ/θμια, βάσει του οποίου υλοποιεί τις αξιώσεις της εγχώριας ολιγαρχίας για απομόρφωση των λαϊκών στρωμάτων, ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημίου και ποινικοποίηση του φοιτητικού και εν γένει λαϊκού κινήματος.

Συγκεκριμένα, με το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο:

 • Μειώνει δραστικά τους εισακτέους στα ΑΕΙ(30.000),διαβαθμίζοντας τη βάση εισαγωγής και αποπέμποντας από την Γ/θμια τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων
 • Εξισώνει τα πτυχία των Πανεπιστημίων με τους τίτλους των κολεγίων, ακυρώνοντας μια από τις βασικότερες και αιματηρές κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος που αφορά στον  αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστημίου
 • Επιτείνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, καταδικάζοντας στην αμορφωσιά τα χαμηλά στρώματα, μετατρέποντας την Γ/θμια σε ένα πρόσφορο πεδίο άλωσής της από το επιχειρηματικό κεφάλαιο και εμπορευματοποίησης της
 • Επιβάλλει το χουντικό μέτρο της αστυνόμευσης των Πανεπιστημιακών σχολών, εγκαινιάζοντας μια νέα περίοδο δίωξης, ποινικοποίησης και καταστολής του φοιτητικού κινήματος
 • Εφαρμόζει το καθεστώς των μαζικών διαγραφών από τις Πανεπιστημιακές Σχολές, αποπέμποντας από την Γ/θμια τους εργαζόμενους φοιτητές, προβάλλοντας απροκάλυπτα την απαίτησή της για  μετατροπή της Γ/θμιας σε προνομιακό χώρο φοίτησης των εχόντων και κατεχόντων
 • Θεσπίζει πρωτόγνωρης βαρβαρότητας Πειθαρχικά μέτρα, επιβάλλοντας το δόγμα «νόμος και τάξη», καταργώντας, ουσιαστικά, τις συλλογικές διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος (πχ Γ.Σ), ακυρώνοντας τις δημοκρατικές του κατακτήσεις(πχ ηλεκτρονικές ψηφοφορίες) και ..διώκοντας με την πειθαρχική ποινή της διαγραφής τους συνδικαλιστές φοιτητές.

Η  κυβέρνηση της ΝΔ πάνω στο τοπίο της υγειονομικής κρίσης και με όπλο τη  λαϊκή χειραγώγηση, την τρομολαγνεία και την καταστολή, θεσπίζει την επίθεσή της στο λαό και υλοποιεί τις κατευθύνσεις του Ο.Ο.Σ.Α, του Σ.Ε.Β και των αντιλαϊκών συνθηκών της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, με στόχο την  απογύμνωση των λαϊκών στρωμάτων από κάθε μορφωτική, δημοκρατική, πολιτική και συνδικαλιστική κατάκτηση.

Στη βάση αυτή, υποχρηματοδοτεί την παιδεία(1,1%), συνεχίζει και επιτείνει το μνημονιακό καθεστώς της αδιοριστίας(3μηνες συμβάσεις), αρνείται  να λάβει μέτρα υγειονομικής θωράκισης των σχολείων και καταδικάζει στην αμορφωσιά τρεις γενιές ,με την ακυρωτική της μάθησης και της διδασκαλίας «Τηλε-εκπαίδευση»,

Μάλιστα, μετά από μια τρίμηνη καραντίνα, και ενώ στέρησε το αυτονόητο δικαίωμα της διδασκαλίας και της μάθησης από τα παιδιά, ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΊΣΩ  ΤΟ  ΒΑΡΒΑΡΟ ΜΕΤΡΟ  της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΜΑΤΩΝ για την Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ, ενώ  πλήττει  ακόμη περισσότερο τα πολλαπλώς βαλλόμενα παιδιά της Γ Λυκείου, με τη ΜΕΙΩΣΗ των ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ, την κατάθεση ΔΙΠΛΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ και την ακόμη πιο ταξική διαβάθμισή τους, σε φοιτητές Α και Β διαλογής…  

Η αντιλαϊκή επέλαση, όπως απαιτεί και η περιώνυμη «Εκθεση Πισσαρίδη» συμπληρώνεται με  την εφαρμογή του αντιδραστικού μέτρου της «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» (Εσωτερική, Εξωτερική και Ατομική),ώστε η κατάργηση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας να συμβαδίζει  με την ΑΡΣΗ της ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ, την ελαστική απασχόληση, την πειθάρχηση και τη διάλυση των δημοκρατικών και συλλογικών κατακτήσεων στο «Αποκεντρωμένο Σχολείο» της ιδιωτικο-οικονομικής λειτουργίας, όπως δείχνει και η «Νεα Δομή του ΕΠΑΛ».

 • ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ
 • ΚΑΤΩ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
 • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ -  ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 • ΟΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ».

Η ανακοίνωση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» και της ΕΛΜΕ Ηρακλείου:

«Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, 10 μήνες τώρα, αξιοποιούν την πανδημία και ψηφίζουν το ένα νομοσχέδιο μετά το άλλο. Παρά τη σύσσωμη και μαζική αντίδραση εκπαιδευτικών, πανεπιστημιακών, φοιτητών και μαθητών, προχωρούν ακάθεκτα στη συρρίκνωση των μορφωτικών δικαιωμάτων μαθητών και φοιτητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρόσχημα την πανδημία οχυρώνεται πίσω από την καταστολή και τον αυταρχισμό, επιδιώκοντας ένα γενικό σιωπητήριο στην ελληνική κοινωνία.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, αντί να ικανοποιήσουν τις δίκαιες διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος, προχωρούν σε αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που υποβαθμίζουν το Δημόσιο Σχολείο.

Εν μία νυκτί προχώρησαν στην επέκταση του ωραρίου των Νηπιαγωγών μέσω της Υπουργικής Απόφασης που αλλάζει την ώρα αποχώρησης των νηπίων και ξεκινούν τη διαδικασία της Εσωτερικής και Εξωτερικής Αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου αντί να απολογηθούν οι ίδιοι, αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εγκατάλειψη του Δημόσιου Σχολείου.

Δυναμώνουν τον αυταρχισμό και την καταστολή. Κρατούν τα Πανεπιστήμια για πάνω από ένα χρόνο κλειστά. Αντί να πάρουν μέτρα για τη λειτουργία τους, με προσλήψεις καθηγητών και εξασφάλιση των όρων λειτουργίας τους με υγιεινή και ασφάλεια, δίνουν 30 εκ € για να βάλουν την αστυνομία στις σχολές, διαμορφώνοντας κλίμα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας. Την ίδια στιγμή, προχωρούν σε απαράδεκτες ρυθμίσεις για τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια βάζοντας κόφτη στην πρόσβαση χιλιάδων μαθητών, «σπρώχνει» τους νέους στα ιδιωτικά κολέγια και στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Διεκδικούμε:

 • Εδώ και τώρα μέτρα για σχολεία ανοιχτά και ασφαλή, με βάση τις θέσεις του κλάδου.
 • Να αποσυρθούν εδώ και τώρα οι Υπουργικές Αποφάσεις για το ωράριο των Νηπιαγωγών και την Εσωτερική – Εξωτερική Αξιολόγηση των σχολείων.
 • Πάρτε τώρα πίσω το νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη για τα Πανεπιστήμια.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου συμμετέχουν και καλούν τους συναδέλφους, με όλα τα μέτρα προστασίας, στην Πανεκπαιδευτική Κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στις 13:00 μμ στην πλ. Ελευθερίας με κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας από τις 11:00 μμ έως στις 14:00 μμ ή από τη 13:00 μμ έως στις 16:00 μμ.».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Εκπαιδευτικοί και φοιτητές διαδήλωσαν κατά του νόμου Κεραμέως
Την πλήρη αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας εξέφρασαν εκπαιδευτικοί και φοιτητές στην Κρήτη, πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις ε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο.
Κρήτη: Εκπαιδευτικοί και φοιτητές διαδήλωσαν κατά του νόμου Κεραμέως
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί για τα... βασικά στα σχολεία
Κάλεσμα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηρακλείου πραγματοποιεί η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και η «Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου» -...
Κρήτη: Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί για τα... βασικά στα σχολεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δυναμικές κινητοποιήσεις για την Παιδεία στην Κρήτη
Κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης εκπαιδευτικοί και φοιτητικοί σύλλογοι του Ηρακλείου διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Δυναμικές κινητοποιήσεις για την Παιδεία στην Κρήτη
ΕΦ+ΚΡΗΤΗ
Κρήτη: Φοιτητές και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν για την Παιδεία
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Χανιά ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά και τη λειτουργία των σχολείων.
Κρήτη: Φοιτητές και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν για την Παιδεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί για μόνιμους διορισμούς
Μία ακόμα κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές στο Ηράκλειο και στα Χανιά, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους...
Κρήτη: Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί για μόνιμους διορισμούς

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας