• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  22°C 19.9°C / 22.9°C
  4 BF
  32%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.1°C / 26.5°C
  3 BF
  31%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.8°C / 26.0°C
  1 BF
  26%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.1°C / 25.9°C
  1 BF
  21%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.0°C / 24.9°C
  3 BF
  36%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.5°C / 26.0°C
  1 BF
  43%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.4°C / 22.4°C
  2 BF
  20%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.6°C / 24.6°C
  2 BF
  28%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 16.6°C / 18.8°C
  4 BF
  66%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.2°C / 22.9°C
  3 BF
  40%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 19.4°C / 19.8°C
  5 BF
  55%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.1°C / 20.7°C
  2 BF
  43%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  4 BF
  68%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  2 BF
  34%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.3°C / 24.4°C
  2 BF
  23%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.8°C / 23.8°C
  2 BF
  53%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.1°C / 23.0°C
  3 BF
  24%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.3°C / 21.6°C
  2 BF
  64%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.3°C / 24.7°C
  2 BF
  45%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.0°C / 21.0°C
  1 BF
  49%

Στεφάνι για τους νεκρούς των Ιμίων κατατέθηκε στην πλατεία της Ιεράπετρας, στο όνομα του Ηλία Κασιδιάρη.

Ιεράπετρα: Ο Κασιδιάρης καταθέτει στεφάνι μέσα από τη φυλακή

 • A-
 • A+
Στεφάνι για τους νεκρούς στρατιωτικούς που έχασαν τη ζωή τους στην κρίση των Ιμίων, κατατέθηκε σε μνημείο σε πλατεία της Ιεράπετρας, στο όνομα του καταδικασμένου για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Το στεφάνι κατατέθηκε ανήμερα της επετείου των Ιμίων ενώ την κατάθεση έκανε ο συνεργάτης του και δημοτικός σύμβουλος Ιεράπετρας, Αλέξανδρος Μουζουράκης ο οποίος είχε συλληφθεί και ως υποκινητής των επεισοδίων εις βάρος των μεταναστών στο Τυμπάκι.

Με αφορμή την κατάθεση στεφάνου, ο Μιχάλης Λιαπάκης, μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας με την «Παράταξη Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα», ζητάει με ανοιχτή του επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την αποπομπή του Α. Μουζουράκη από το Σώμα, τονίζοντας ότι εκφράζει ρατσιστικές και ακροδεξιές απόψεις, έχει συμμετάσχει σε ρατσιστικά συλλαλητήρια ενώ είναι φίλα προσκείμενος στον πρόσφατα καταδικασθέντα για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και επικεφαλής του ακροδεξιού μορφώματος «Έλληνες για την Πατρίδα», Ηλία Κασιδιάρη.

«Εκμεταλλευόμενος τις δημοκρατικές διαδικασίες (που απέχουν πολύ από την ιδεολογία που πρεσβεύει) και τον εκλογικό νόμο κατάφερε να έχει λόγο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να του δίνεται η ευκαιρία ουκ ολίγες φορές να καταθέτει τις ακροδεξιές, ρατσιστικές και φασίζουσες απόψεις του. Προσωπικά προσβάλλομαι και ντρέπομαι για την παρουσία του εκεί και θεωρώ ότι το ίδιο θα έπρεπε να νιώθει σύσσωμο το Συμβούλιο. Τέτοιες απόψεις είναι ανεπίτρεπτο να ακούγονται σε μία επαρχία που κατά τον ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι αυτού του είδους την ιδεολογία κυρίως στα δυτικά της χωριά», αναφέρει στην ανοιχτή του επιστολή ο κ. Λιαπάκης.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια πρωτόγνωρη και μη αρμόζουσα συμπεριφορά γνωστού δημοτικού συμβούλου. Οι ακροδεξίες και ρατσιστικές ενέργειες που έχει προβεί κατά καιρούς προσβάλουν όχι μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο, που μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι αδιάφορο αλλά και ολόκληρη την κοινωνία της Ιεράπετρας.

Με ρατσιστικές και ξενοφοβικές συγκεντρώσεις σε Ιεράπετρα και Τυμπάκι εκθέτει την πόλη μας όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε πανελλήνιο μέσω των δημοσιευμάτων από ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας. Φίλα προσκείμενος στον πρόσφατα καταδικασθέντα για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης επικεφαλής του ακροδεξιού μορφώματος «Ελληνες για την Πατρίδα» Ηλία Κασιδιάρη δεν χάνει ευκαιρία να επιδείξει τις υψηλές του γνωριμίες.

Το τελευταίο περιστατικό και αφορμή για την παρούσα επιστολή έλαβε χώρα στις 31/01/2021 όταν με αφορμή την επέτειο για το περιστατικό στα Ίμια και τον θάνατο των τριών στρατιωτικών μας, κατάφερε να προσβάλλει για ακόμα μία φορά την περιοχή μας καταθέτοντας στεφάνι εξ ονόματος του Ηλ. Κασιδιάρη. Εκμεταλλευόμενος τις δημοκρατικές διαδικασίες (που απέχουν πολύ από την ιδεολογία που πρεσβεύει) και τον εκλογικό νόμο κατάφερε να έχει λόγο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να του δίνεται η ευκαιρία ουκ ολίγες φορές να καταθέτει τις ακροδεξιές, ρατσιστικές και φασίζουζες απόψεις του.

Προσωπικά προσβάλλομαι και ντρέπομαι για την παρουσία του εκεί και θεωρώ ότι το ίδιο θα έπρεπε να νιώθει σύσσωμο το Συμβούλιο. Τέτοιες απόψεις είναι ανεπίτρεπτο να ακούγονται σε μία επαρχία που κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι αυτού του είδους την ιδεολογία κυρίως στα δυτικά της χωριά.

Σας καλώ από την θέση που κατέχετε να πράξετε τα κάτωθι:

 1. Να καταδικάσετε προσωπικά ως Πρόεδρος την συμπεριφορά του εν λόγω δημοτικού συμβούλου.
 2. Την εισαγωγή ανάλογου θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ για την κατάθεση των απόψεων όλων των δημοτικών παρατάξεων και την έκδοση ψηφίσματος που να καταδικάζει όχι μόνο τη συγκεκριμένη συμπεριφορά αλλά γενικότερα τέτοιου είδους συμπεριφορές.
 3. Να προβείτε σε όλες τις προβλεπόμενες από τους νόμους ενέργειες για την αποπομπή του εν λόγω δημοτικού συμβούλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας.
 4. Να αναγνωσθεί και να διαμοιραστεί η παρούσα επιστολή σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Οφείλετε και οφείλουμε όλοι να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την Δημοκρατία πριν να είναι αργά».

Ο… φίλος Κασιδιάρης

Μόλις τρεις μέρες πριν τα γεγονότα στο Τυμπάκι, ο Αλέξανδρος Μουζουράκης φωτογραφιζόταν στην Αθήνα με τον Ηλία Κασιδιάρη. Στο κείμενο με το οποίο εμμέσως ανακοίνωνε τη συνεργασία του με τους «Ελληνες ΓΤΠ» ο ίδιος έγραφε: «Με έναν καλό φίλο! Συζητήσαμε για θέματα της πατρίδας μας. Καταδικάσαμε την Νέα τάξη πραγμάτων των Σιωνιστών κ είμαστε υπέρ των Κρατών - Εθνών. Ως πολιτικός άνδρας κ πάνω από όλα ως Ελληνας πατριώτης Δημοκράτης κ περήφανος Ελλην, έγινε μια συνάντηση και μάλιστα ιδιαίτερα εποικοδομητική».

Ο Αλέξανδρος Μουζουράκης και o Ηλίας Κασιδιάρης.

Τόσο εποικοδομητική φαίνεται πως ήταν η συνάντηση, που τα αποτελέσματα φάνηκαν μόλις τρεις μέρες μετά, καθώς ο Μουζουράκης ήταν από τους βασικούς οργανωτές της παγκρήτιας συνάντησης στο Τυμπάκι, η οποία εξελίχθηκε σε πογκρόμ κατά των μεταναστών. Ο ίδιος συνελήφθη από την αστυνομία και του ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, ενώ του αποδόθηκε καθοδηγητικός ρόλος μέσα στο πλήθος και διέγερση σε βαθμό πλημμελήματος.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δικάζονται για το πογκρόμ στο Τυμπάκι - Μεταξύ τους και ο δημοτικός σύμβουλος
Με τη διαδικασία του αυτοφώρου δικάζονται σήμερα οι πέντε από τους 17 συλληφθέντες στα επεισόδια εις βάρος μεταναστών που σημειώθηκαν την περασμένη Τετάρτη στο Τυμπάκι. 
Δικάζονται για το πογκρόμ στο Τυμπάκι - Μεταξύ τους και ο δημοτικός σύμβουλος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας: "Δεν μας χρειάζονται ρατσιστές «σωτήρες»"
Ανακοίνωση για τα ρατσιστικά επεισόδια στο Τυμπάκι, αλλά και τη συμμετοχή του δημοτικού συμβούλου Ιεράπετρας, Α. Μουζουράκη, εξέδωσε η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας.
Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας: "Δεν μας χρειάζονται ρατσιστές «σωτήρες»"
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το βράδυ πογκρόμ, το πρωί σχολείο
Απροκάλυπτες πια οι σχέσεις ακροδεξιών στοιχείων με το «κίνημα» κατά της μάσκας. Στα θολά νερά της αγανάκτησης ψαρεύουν οι πρώην χρυσαυγίτες για νέο ακροατήριο. Η ακροδεξιά φασαρία κρύβει τις πραγματικές...
Το βράδυ πογκρόμ, το πρωί σχολείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κινητοποιήσεις με άρωμα... πογκρόμ κατά των μεταναστών στο Τυμπάκι
Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ στην Κρήτη, μετά τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν πριν από 10 μέρες στο Τυμπάκι με ντόπιους και Πακιστανούς μετανάστες, υπό τον φόβο να συνεχιστεί η ένταση - Άγνωστη ομάδα...
Κινητοποιήσεις με άρωμα... πογκρόμ κατά των μεταναστών στο Τυμπάκι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: «Εσύ τι δουλειά έχεις μ' αυτούς;»
Την... ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των αγανακτισμένων πολιτών για τις μάσκες και για τα μέτρα εναντίον του κορονοϊού με τις ομάδες που παρακινούν σε βία κατά των μεταναστών με προγκρόμ στο Τυμπάκι αλλά και...
Κρήτη: «Εσύ τι δουλειά έχεις μ' αυτούς;»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας