• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 14.1°C / 17.4°C
  1 BF
  66%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 9.2°C / 14.7°C
  1 BF
  76%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.0°C / 17.3°C
  5 BF
  67%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  7°C 6.9°C / 6.9°C
  1 BF
  81%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  3 BF
  76%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  10°C 8.6°C / 13.8°C
  1 BF
  73%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 5.6°C / 6.4°C
  0 BF
  70%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  13°C 11.8°C / 16.6°C
  2 BF
  59%
 • Ηράκλειο
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.5°C / 16.8°C
  1 BF
  84%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.9°C / 14.9°C
  1 BF
  71%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 15.8°C / 17.9°C
  5 BF
  67%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 12.9°C / 15.7°C
  3 BF
  63%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  2 BF
  59%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 11.5°C
  0 BF
  76%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.6°C / 12.8°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 17.8°C / 20.8°C
  0 BF
  64%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 14.4°C / 17.6°C
  2 BF
  59%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 10.3°C / 12.7°C
  2 BF
  64%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  12°C 9.3°C / 14.8°C
  1 BF
  61%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  7°C 6.8°C / 6.8°C
  0 BF
  76%

Συνεχίζεται η κόντρα για το Νοσ. Ρεθύμνου - Την Πέμπτη η απόφαση για το πειθαρχικό

 • A-
 • A+
Στο πλευρό της γιατρού Ελένης Ιωαννίδου που απειλείται με πειθαρχική δίωξη τάσσονται οι παραιτηθέντες γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν συμφωνούν με το γεγονός ότι το θέμα οδήγησε σε πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις - Επιμένει στην πειθαρχική δίωξη το ΔΣ του νοσοκομείου.

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι παραιτηθέντες γιατροί, «δεν επιθυμούμε την δημοσιότητα, οφείλουμε να εκφράσουμε την απογοήτευση μας γι' αυτήν την τροπή και να ξεκαθαρίσουμε ότι η παραίτηση μας πρωταρχικό σκοπό έχει την στήριξη της κ. Ιωαννίδου».

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η Ελένη Ιωαννίδου είναι αξιόλογος άνθρωπος και επιστήμονας και οι ενέργειες της αποσκοπούν στην «ασφαλή και επαρκή περίθαλψη των συμπολιτών μας, κάτι για το οποίο παλεύουμε κι εμείς και διεκδικούμε μαζί της, ότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για το νοσοκομείο μας» ενώ υπογραμμίζουν ότι όσοι παραιτήθηκαν προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς και κομματικούς χώρους.

Αναλυτικά κείμενο των 15 γιατρών με τα ονόματά τους:

«Αντιληφθήκαμε προς εκπληξη μας ότι η όλη κατάσταση όπως εξελίσσεται με αφορμή την ενέργεια της κ Ιωαννίδου, να έχει λάβει τις διαστάσεις κομματικής αντιπαράθεσης εντός και εκτός του νοσοκομείου.

Παρά το ότι δεν επιθυμούμε την δημοσιότητα, οφείλουμε να εκφράσουμε την απογοήτευση μας γι αυτήν την τροπή και να ξεκαθαρίσουμε ότι η παραίτηση μας πρωταρχικό σκοπό έχει την στήριξη της κ Ιωαννίδου, κυρίως όσον αφορά την επαπειλούμενη πειθαρχική της δίωξη την οποία θεωρούμε άτοπη και άδικη.

Η κ Ιωαννίδου είναι αξιόλογος άνθρωπος και επιστήμονας και το έργο της στο ΓΝΡ αξίζει την αναγνώριση και τον σεβασμό όλων μας. Οι ενέργειες της πάντα και τώρα αποσκοπούν στην ασφαλή και επαρκή περίθαλψη των συμπολιτών μας, κάτι για το οποίο παλεύουμε κι εμεις και διεκδικούμε μαζί της, ότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για το νοσοκομείο μας.

Όλοι εμεις που έχουμε υποβάλλει την παραίτηση μας ανήκουμε σε διαφορετικούς πολιτικούς -κομματικούς χώρους, αλλά κοινός μας στόχος είναι η διεκδίκηση για το πάντα ''παραγκωνισμένο'' νοσοκομείο του νομού μας».

 • Στουπής Ιωάννης ογκολόγος
 • Ζενιώδη Μαριλένα παθολόγος
 • Ιωαννίδου Ελένη παθολόγος
 • Μαρκάκης Χαράλαμπος εντατικολόγος
 • Σαμιώτης Ηλίας εντατικολόγος
 • Καμπουράκη Δέσποινα εντατικολόγος
 • Πεντάρη Αναστασία εντατικολόγος
 • Κυρίτση Αικατερίνη εντατικολόγος
 • Νταουντάκη Ειρήνη νεφρολόγος
 • Πάσσαμ Ανδρέας νεφρολόγος
 • Περυσινάκη Γαρυφαλιά νεφρολόγος
 • Παπαδάκη Παναγιώτα νεφρολόγος
 • Σαριδάκης Ιωάννης ακτινολόγος
 • Βρανάκης Γεώργιος χειρουργος
 • Νεονάκη Πελαγία παιδίατρος

Με αφορμή τις παραιτήσεις των γιατρών, η διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «η παθολογική κλινική, όπως και η κάθε κλινική δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός και ανήκει στους πολίτες του Ρεθύμνου».

Στην ανακοίνωση η διοίκηση του νοσοκομείου επιμένει να κλείνει τα μάτια στο πρόβλημα και τονίζει για μία ακόμη φορά πως το ζήτημα έγκειται στο γεγονός της δημοσιοποίησης του «κλεισίματος» της Παθολογικής Κλινικής, χωρίς να έχει την εξουσιοδότηση ή την αρμοδιότητα.

Τέλος ανακοίνωσε ότι η απόφαση για το πειθαρχικό θα ληφθεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου.


Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του ΔΣ το Νοσοκομείου Ρεθύμνου:

«Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου σε συνέχεια πρόσφατων ανακοινώσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη δυνατότητα λειτουργίας της παθολογικής κλινικής του ιδρύματος, κρίνει αναγκαίο να ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση την υφιστάμενη κατάσταση.

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης της ευθύνης της Διοίκησης, διαπιστώσαμε και αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου. Όλο το προηγούμενο διάστημα,  μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, η Διοίκηση του νοσοκομείου, σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης και ενημέρωνε τακτικά για αυτό τα αρμόδια όργανα και το προσωπικό. Οι μέχρι σήμερα συντονισμένες προσπάθειες στελέχωσης του Νοσοκομείου έχουν οδηγήσει στην πλήρωση 11 μόνιμων θέσεων ιατρών, με 4 επιπλέον τοποθετήσεις να αναμένονται και με το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίζει και να προωθεί νέες και άγονες θέσεις για άμεση προκήρυξη αυτών στο προσεχές διάστημα.

Ειδικότερα και κατά το προηγούμενο διάστημα στοχεύοντας στην επίλυση του ζητήματος ελλιπούς στελέχωσης της Παθολογικής Κλινικής, αξιοποιήθηκαν άμεσα όλες οι δυνατότητες που παρέχει τη δεδομένη στιγμή η ισχύουσα νομοθεσία όπως: πρόσληψη επικουρικού ιατρού, προκήρυξη 2 μόνιμων θέσεων επιμελητών Β για τις οποίες δεν υπήρξε ενδιαφέρον, άμεση επαναπροκήρυξη των 2 αυτών θέσεων σε ανώτερη βαθμίδα, δηλαδή 2 θέσεις Διευθυντών και επιπλέον 1 θέση Επιμελητή Α. Στην παρούσα προκήρυξη υπήρξε ενδιαφέρον μόνο για την μια θέση του Διευθυντή και οι υπόλοιπες θέσεις που δεν καλύφθηκαν θα επαναπροκηρυχθούν άμεσα. Επιπλέον υπήρξε συνεργασία με ιδιώτη Ιατρό με απόδειξη παροχής υπηρεσιών, άμεση πρόσληψη ειδικευομένων ιατρών που τη δεδομένη περίοδο αριθμούν τους 10 καλύπτοντας έτσι όλες τις οργανικές θέσεις, μετακίνηση μίας ιατρού υπαίθρου, και μετακινήσεις ιατρών από νοσοκομεία παρακείμενων νομών, στοχεύοντας πάντα στην καλύτερη στελέχωση της κλινικής. Μέσω των συχνότατων συναντήσεων με τον Διοικητή του Νοσοκομείου και τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, οι ιατροί της  Κλινικής γνωρίζουν ότι δεν επαναπαυόμαστε αναζητώντας διαρκώς νέες πιθανές λύσεις για την επίλυση του προβλήματος.

Το υπό εξέταση ζήτημα όμως δεν αφορά στην υποστελέχωση ούτε στην λογοκρισία που σκοπίμως προσπαθούν κάποιοι να το αποδώσουν. Αφορά στις δημοσιεύσεις παράνομων αποφάσεων  προς τα ΜΜΕ, που περιέχουν αυτογνώμονες και καθ’ υπέρβαση δικαιοδοσίας τελεσιγραφικές ανακοινώσεις περί «σφραγίσματος» κλινικών, περί άρνησης νοσηλείας ασθενών κλπ., οι οποίες το μόνο που μπορούν να επιτύχουν είναι κοινωνική αναστάτωση. Αφορά μια μονομερή ενέργεια δημοσιοποίησης στα ΜΜΕ ενός τελεσιγράφου ότι «έκλεισε» η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και δεν θα δέχεται ασθενείς, χωρίς η Διευθύντρια να έχει το ρόλο, την αρμοδιότητα και την εξουσιοδότηση να το πράξει. 

Η παθολογική κλινική, όπως και η κάθε κλινική, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και ανήκει στους πολίτες του Ρεθύμνου.

Με δεδομένο ότι το ζήτημα απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη η Διοίκηση  ενημερώνει ότι θα συμμετέχει σε κάθε πρωτοβουλία θεσμικής  συζήτησης όπως αυτή που θα διεξαχθεί με την πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου. Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις της Διοίκησης θα ληφθούν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 28/1/2021».

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου:

«Καταδικάζουμε την αυταρχική πρακτική της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου για την πειθαρχική δίωξη που άσκησε στη διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια έντασης του αυταρχισμού μέσα στα νοσοκομεία προκειμένου να υπάρξει σιγή νεκροταφείου και να μη χαλάσει η βιτρίνα της δήθεν «ετοιμότητας» που προβάλλει η κυβέρνηση ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση των συνθηκών της πανδημίας.

Τονίζουμε ότι η πράξη αυτή δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι αποπροσανατολισμού από την αναγκαιότητα για κάλυψη των τραγικών ελλείψεων που υπάρχουν.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της ΝΔ, έχει εγκληματικές ευθύνες απέναντι στο λαό, αφήνοντας υποστελεχωμένες τις δημόσιες δομές Υγείας δημιουργώντας τεράστιους κινδύνους σε ασθενείς και προσωπικό.

Η κατάσταση στο ΓΝ Ρεθύμνου, όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει,  είναι τραγική, με πολλές ελλείψεις σε ιατρικό και άλλο προσωπικό, με κλινικές των οποίων η λειτουργία βρίσκεται «στο κόκκινο»,  όπως για μια ακόμη φορά συμβαίνει με τη Παθολογική Κλινική. Το λιγοστό προσωπικό, της οποίας,  βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης λόγω της εντατικοποίησης της δουλειάς.

Για την κατάσταση αυτή, ευθύνη έχουν, διαχρονικά, όλες οι κυβερνήσεις. Προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που όψιμα δείχνει ενδιαφέρον για το Γ.Ν. Ρεθύμνου, για του οποίου την υποστελέχωση φέρει ευθύνη και από την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από κοινού επιδιώκουν να αξιοποιήσουν την τρέχουσα κατάσταση, για να δημιουργήσουν μία αποπροσανατολιστική δικομματική αντιπαράθεση. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ έχουν στρατηγική συμφωνία για την υποχρηματοδότηση, εμπορευματοποίηση, επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων. Έχουν στρατηγική συμφωνία για την παραχώρηση τομέων της Υγείας στο κεφάλαιο, ως νέα πεδία κερδοφορίας.

Το ΚΚΕ στέκεται στο πλάι των εργαζομένων του ΓΝ Ρεθύμνου, συνολικά του Ρεθυμνιώτικου λαού, ο οποίος έχει ανάγκη για δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό, τους μαζικούς του φορείς, να κάνει δική του υπόθεση τον αγώνα για μέτρα προστασίας της Υγείας, της ζωής του και των δικαιωμάτων του!

Να διεκδικήσει:

 • Άμεση στελέχωση και πλήρης λειτουργία όλων των τμημάτων του ΓΝΡ.
 • Πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού ώστε να λειτουργήσει ΜΕΘ covid-19 στο ΓΝ Ρεθύμνου.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
 • Άμεση ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων. Άμεση ενίσχυση των εμβολιαστικών κέντρων με προσωπικό και εξοπλισμό.
 • Μαζικά δωρεάν τεστ, με επίκεντρο τους μεγάλους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης. Επίταξη και των ιδιωτικών εργαστηρίων και ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό. Ιχνηλάτηση με επιστημονικά κριτήρια και όχι με βάση τη λογική του μικρότερου δυνατού κόστους».
Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραιτούνται για να σώσουν το νοσοκομείο
Τουλάχιστον 15 γιατροί υπέβαλαν εγγράφως παραίτηση μετά την εκδικητική δίωξη διευθύντριας που αντιστάθηκε στην επισφαλή λειτουργία της κλινικής της ● Αναμένονται και άλλες... ηρωικές έξοδοι αν δεν υπάρξει...
Παραιτούνται για να σώσουν το νοσοκομείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προς ΝΟΔΕ Ρεθύμνου: «Συγχαρητήρια που κατέχετε φωτογραφίες»
Επίθεση προς την ΝΟΔΕ Ρεθύμνου σχετικά με την αναφορά της σε ανακοίνωση ότι τρεις από τους γιατρούς που παραιτήθηκαν από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου είχαν παρεβρεθεί σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε το «Μέτωπο...
Προς ΝΟΔΕ Ρεθύμνου: «Συγχαρητήρια που κατέχετε φωτογραφίες»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καθεστώς τρομοκρατίας καταγγέλλουν οι ειδικευόμενοι του Νοσοκομείου Ρεθύμνου
Θέση για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου παίρνουν οι ειδικευόμενοι γιατροί της Παθολογικής Κλινικής του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Καθεστώς τρομοκρατίας καταγγέλλουν οι ειδικευόμενοι του Νοσοκομείου Ρεθύμνου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πολιτική κόντρα για τις παραιτήσεις στο νοσοκομείο Ρεθύμνου
Για προσπάθεια μιας μειοψηφίας να «λοιδορήσει την προσπάθεια ενίσχυσης του Νοσοκομείου Ρεθύμνης», κάνει λόγο η ΝΟΔΕ Ρεθύμνου, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο νοσοκομείο της πόλης, μετά και τις μαζικές...
Πολιτική κόντρα για τις παραιτήσεις στο νοσοκομείο Ρεθύμνου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Κοινωνία του Ρεθύμνου στηρίζει τους γιατρούς του Νοσοκομείου
Την στήριξή τους στους γιατρούς του Ρεθύμνου οι οποίοι αντιδρούν στα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου, εκφράζουν με κείμενό τους 173 πολίτες και φορείς της πόλης. Σχεδόν 1000 υπογραφές στη διαδικτυακή...
Η Κοινωνία του Ρεθύμνου στηρίζει τους γιατρούς του Νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μαζικές παραιτήσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου μετά τις απειλές της διοίκησης
Παραιτήθηκαν 11 γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ανάμεσά τους και η διευθύντρια της Παθολογικής, η οποία μόλις πριν 2 ημέρες δέχτηκε τις δημόσιες απειλές του διοικητή του νοσοκομείου, όταν δημοσιοποίησε τα...
Μαζικές παραιτήσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου μετά τις απειλές της διοίκησης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας