• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  17°C 14.7°C / 17.9°C
  0 BF
  73%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 13.5°C / 15.5°C
  2 BF
  84%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.0°C / 17.9°C
  1 BF
  68%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.9°C / 14.2°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.4°C / 12.9°C
  2 BF
  76%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  14°C 12.7°C / 14.8°C
  1 BF
  80%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.1°C / 11.2°C
  1 BF
  87%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 15.2°C / 16.6°C
  1 BF
  86%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 17.1°C / 19.8°C
  3 BF
  79%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 14.9°C / 16.9°C
  2 BF
  72%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.1°C / 19.6°C
  5 BF
  77%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.6°C / 16.6°C
  3 BF
  66%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  2 BF
  73%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  15°C 12.5°C / 14.9°C
  1 BF
  88%
 • Λαμία
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  14°C 12.5°C / 15.0°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 17.8°C / 21.8°C
  2 BF
  65%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  16°C 14.9°C / 18.1°C
  2 BF
  81%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 13.2°C / 15.5°C
  0 BF
  81%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  15°C 13.7°C / 15.6°C
  2 BF
  84%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.8°C / 10.8°C
  1 BF
  77%

Από παλαιότερη κινητοποίηση γιατρών του νοσοκομείου Ρεθύμνου

Προς ΝΟΔΕ Ρεθύμνου: «Συγχαρητήρια που κατέχετε φωτογραφίες»

 • A-
 • A+
Επίθεση προς την ΝΟΔΕ Ρεθύμνου σχετικά με την αναφορά της σε ανακοίνωση ότι τρεις από τους γιατρούς που παραιτήθηκαν από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου είχαν παρεβρεθεί σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε το «Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών».

Μάλιστα στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου τονίζεται ότι κατέχει και φωτογραφικό υλικό για αυτήν την αναφορά, γεγονός το οποίο εξόργισε τους γιατρούς οι οποίοι κάνουν λόγο για «αναφορά με μορφή υστερόγραφου».

Όπως τονίζουν οι γιατροί, «η πολιτική ή/και συνδικαλιστική δράση ιατρών του ΕΣΥ δεν αποτελεί ψόγο, ούτε πειθαρχικό ή άλλο παράπτωμα», υπογραμμίζοντας ότι δεν απαγορεύεται η συμμετοχή γιατρών ΕΣΥ σε προεκλογικές συγκεντρώσεις κομμάτων.

«Μετά την ανασύσταση του "Σπουδαστικού της Ασφάλειας", κάποιοι ονειρεύονται και την σύσταση ειδικού "Ιατρικού της Ασφάλειας" που θα εγκαλεί ή θα καλεί κατά περίπτωση τους ιατρούς του ΕΣΥ "διά υπόθεσιν τους"», αναφέρεται στην ανακοίνωση των γιατρών οι οποίοι καλούν όλους του συλλόγους γιατρών, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα κόμματα να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μετώπου Νοσοκομειακών Γιατρών:

«Φαίνεται ότι κάποιοι ζήλεψαν τη «δόξα» του Μανιαδάκη και της έκδοσης πιστοποιητικού κοινωνικών φρονημάτων!

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η αναφορά (με μορφή υστερόγραφου) στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ρεθύμνης, δηλαδή της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, προς τρεις γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου:

«Υ.Γ : Κατέχομε (…) φωτογραφικό υλικό τριών (3) εκ των υπό παραίτηση ιατρών, παρισταμένων σε προεκλογική εκδήλωση του έτους 2019 του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης…».

Αν κάποιος δεν ήξερε ότι εκδόθηκε την 22η Ιανουαρίου 2021, θα μπορούσε να θεωρήσει ότι γράφτηκε μισό αιώνα πριν και παραπάνω. Και όχι στις μέρες μας, που:

 • Η πολιτική ή/και συνδικαλιστική δράση ιατρών του ΕΣΥ δεν αποτελεί ψόγο, ούτε πειθαρχικό ή άλλο παράπτωμα.
 • Δεν απαγορεύεται η συμμετοχή ιατρών ΕΣΥ σε προεκλογικές συγκεντρώσεις κομμάτων.
 • Δεν είναι δυνατόν η παρουσία σε προεκλογική συγκέντρωση κόμματος, να αφαιρεί από οποιονδήποτε το δικαίωμα στην κριτική, στην κινητοποίηση και στον αγώνα.

Μπορούμε ν΄ αναρωτηθούμε σκωπτικά αν το ρετσινόλαδο θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο συνταγογραφούμενων σκευασμάτων, και να το προσπεράσουμε. Όμως, όχι!

Ως εδώ! Μάλλον μετά την ανασύσταση του «Σπουδαστικού της Ασφάλειας», κάποιοι ονειρεύονται και την σύσταση ειδικού «Ιατρικού της Ασφάλειας» που θα εγκαλεί ή θα καλεί κατά περίπτωση τους ιατρούς του ΕΣΥ «διά υπόθεσιν τους».

 • Καλούμε την ΟΕΝΓΕ, τις Ενώσεις Γιατρών, τους Ιατρικούς Συλλόγους να εκδηλώσουν την καταδίκη τους στην πρωτοφανή ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ρεθύμνης.
 • Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, και τις λοιπές συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταδικάσουν απερίφραστα.
 • Καλούμε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν άμεσα και με σαφήνεια, αν επιδοκιμάζουν τέτοιες πρακτικές.
 • Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες ν΄ αναλογιστούν το δρόμο που κάποιοι πορεύονται.

Ως εδώ».


Ανακοίνωση από το Μ-Λ ΚΚΕ:

«Το Μ-Λ ΚΚΕ καταδικάζει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την αντιδραστική πολιτική της πλήρους απαξίωσης των λαϊκών αναγκών για υγειονομική προστασία  που τηρεί η κυβέρνηση της ΝΔ, με τα βάρβαρα μέτρα της υποχρηματοδότησης  και   υποστελέχωσης του ΕΣΥ,  της αδιοριστίας και  της έλλειψης των αναγκαίων κλινικών ΜΕΘ, αλλά   και της συνακόλουθης ενίσχυσης των επιχειρηματιών στο χώρο της Υγείας.

Η αντιλαϊκή  αυτή πολιτική  από τη μια απαξιώνει εντελώς τις ανάγκες του λαού για περίθαλψη και από την άλλη δημιουργεί ένα  ασφυκτικό εργασιακό καθεστώς  για  τους «ήρωες» γιατρούς, τους  νοσηλευτές και  τους λοιπούς εργαζομένους, που καλούνται, με έναν τεράστιο φόρτο εργασίας, με εξαντλητικά   ωράρια, να «μπαλώσουν» τα δυσαναπλήρωτα κενά των υποστελεχωμένων κλινικών.

Στη βάση αυτή, στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου, δεκαπέντε (15) γιατροί υπέβαλαν αιτήσεις παραίτησης, διαμαρτυρόμενοι για το ασφυκτικό  καθεστώς των εξαντλητικών εφημεριών και γενικότερα των  εξουθενωτικών  εργασιακών ωραρίων   που ακυρώνουν  τις βασικές προϋποθέσεις της  υπεύθυνης άσκησης  του έργου τους .Οι αιτήσεις παραίτησης των γιατρών(14 στην παθολογική κλινική και 1 στην παιδιατρική) ακολούθησαν μετά την άρνηση της διοίκησης να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα της μείωσης των εφημεριών και της συνακόλουθης πρόσληψης  του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι μόνο δεν παίρνει τα στοιχειώδη μέτρα υγειονομικής θωράκισης του λαού έναντι του κορωνοϊού, ενισχύοντας το δημόσιο σύστημα υγείας, στελεχώνοντας τα νοσοκομεία με το αναγκαίο προσωπικό  σε όλους του τομείς(30.000) και δημιουργώντας τις αναγκαίες κλίνες ΜΕΘ(3.000), αλλά επιπλέον μειώνει τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία(17%), εν μέσω πανδημίας,  και  χαρίζει πλουσιοπάροχα τεράστια ποσά στους κλινικάρχες, επιβεβαιώνοντας στην πράξη την στόχευσή της για πλήρη ιδιωτικοποίηση του  δημόσιου συστήματος υγείας

Πρόκειται για μια πολιτική  απαξίωσης των λαϊκών αναγκών για περίθαλψη  που παίρνει  δραματικές διαστάσεις  αυτή  την περίοδο της επίθεσης του κορωνοϊού, και συγχρόνως δείχνει  τις απώτερες πολιτικές στοχεύσεις της δεξιάς κυβέρνησης για ισοπέδωση των δικαιωμάτων του λαού για υγεία, περίθαλψη, πρόνοια, ασφάλιση και για συνακόλουθη φίμωση του λαϊκού κινήματος.

Ωστόσο, η αντιδραστική αυτή πολιτική της ΝΔ έχει ισχυρά ερείσματα στην πολιτική της προκάτοχης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που με αριστερό μανδύα ακολούθησε τον ευρωμονόδρομο, επέβαλε το 3ο Μνημόνιο και εξάγνισε όλες τις αντιλαϊκές συνθήκες της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ που επιτάσσουν: συρρίκνωση του δημόσιου τομέα της Υγείας, εισαγωγή των ιδιωτικο-οικονομκών κριτηρίων στη λειτουργία του , κατάργηση των διορισμών μονίμων, γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχολισιμότητας και συνολικότερα  εμπορευματοποίηση της υγείας. Συνεπώς, ο ΣΥΡΙΖΑ- που και σήμερα, ουσιαστικά, καταθέτει «υπεύθυνες» προτάσεις συνδιαχείρισης της υγειονομικής κρίση, ζητώντας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να δεχτεί την πρότασή του για «Υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής!»- και από τη θέση της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης βάζει πλάτη σε μια καταστροφική  για τα λαϊκά στρώματα πολιτική .Μια πολιτική εμπορευματοποίησης  της Υγείας, την οποία ανοιχτά και χωρίς «αριστερά» πρόσημα στηρίξαν και στηρίζουν  ΝΔ-ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, αλλά και γενικώς όλα τα κόμματα του κεφαλαίου.

Με γνώμονα αυτήν την αλήθεια, οφείλουν όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας, γιατροί, νοσηλευτές και όλοι οι υπάλληλοι να ενωθούν στο σωματείο τους, να αντισταθούν στα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα, χωρίς αυταπάτες για «υπεύθυνη» διαχείριση της υγειονομικής και εν γένει καπιταλιστικής κρίσης. Γιατί η μόνη υπεύθυνη στάση είναι αυτή της ριζικής άρνησης  των αιτίων που παράγουν το πρόβλημα και της  μαζικής, ενωτικής και ανυποχώρητης   πάλης ενάντια στις πολιτικές που εδραιώνουν και ισχυροποιούν αυτά τα αίτια.

 • ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ  ΣΤΙΣ  ΑΝΓΚΕΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΗΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ
 • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ  ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΣΥ
 • ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ  ΤΗΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ  ΕΡΦΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
 • ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ».
Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καθεστώς τρομοκρατίας καταγγέλλουν οι ειδικευόμενοι του Νοσοκομείου Ρεθύμνου
Θέση για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου παίρνουν οι ειδικευόμενοι γιατροί της Παθολογικής Κλινικής του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Καθεστώς τρομοκρατίας καταγγέλλουν οι ειδικευόμενοι του Νοσοκομείου Ρεθύμνου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραιτούνται για να σώσουν το νοσοκομείο
Τουλάχιστον 15 γιατροί υπέβαλαν εγγράφως παραίτηση μετά την εκδικητική δίωξη διευθύντριας που αντιστάθηκε στην επισφαλή λειτουργία της κλινικής της ● Αναμένονται και άλλες... ηρωικές έξοδοι αν δεν υπάρξει...
Παραιτούνται για να σώσουν το νοσοκομείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πολιτική κόντρα για τις παραιτήσεις στο νοσοκομείο Ρεθύμνου
Για προσπάθεια μιας μειοψηφίας να «λοιδορήσει την προσπάθεια ενίσχυσης του Νοσοκομείου Ρεθύμνης», κάνει λόγο η ΝΟΔΕ Ρεθύμνου, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο νοσοκομείο της πόλης, μετά και τις μαζικές...
Πολιτική κόντρα για τις παραιτήσεις στο νοσοκομείο Ρεθύμνου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Κοινωνία του Ρεθύμνου στηρίζει τους γιατρούς του Νοσοκομείου
Την στήριξή τους στους γιατρούς του Ρεθύμνου οι οποίοι αντιδρούν στα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου, εκφράζουν με κείμενό τους 173 πολίτες και φορείς της πόλης. Σχεδόν 1000 υπογραφές στη διαδικτυακή...
Η Κοινωνία του Ρεθύμνου στηρίζει τους γιατρούς του Νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Περί νομιμότητας και αρμοδιότητας: Κείμενο διαμαρτυρίας γιατρών του Νοσ. Ρεθύμνου
Κείμενο διαμαρτυρίας έδωσαν στη δημοσιότητα 33 γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου σχετικά με την κατάσταση στο ίδρυμα και τις συνθήκες εργασίας.
Περί νομιμότητας και αρμοδιότητας: Κείμενο διαμαρτυρίας γιατρών του Νοσ. Ρεθύμνου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μαζικές παραιτήσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου μετά τις απειλές της διοίκησης
Παραιτήθηκαν 11 γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ανάμεσά τους και η διευθύντρια της Παθολογικής, η οποία μόλις πριν 2 ημέρες δέχτηκε τις δημόσιες απειλές του διοικητή του νοσοκομείου, όταν δημοσιοποίησε τα...
Μαζικές παραιτήσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου μετά τις απειλές της διοίκησης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας