• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  17°C 15.4°C / 18.4°C
  6 BF
  46%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 16.0°C / 19.4°C
  4 BF
  46%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  19°C 16.5°C / 19.0°C
  4 BF
  35%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  18°C 14.7°C / 17.9°C
  3 BF
  42%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  1 BF
  67%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  19°C 16.0°C / 18.7°C
  2 BF
  44%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  12°C 12.4°C / 15.1°C
  1 BF
  41%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  15°C 15.2°C / 15.2°C
  2 BF
  45%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 15.5°C / 17.8°C
  5 BF
  69%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 16.2°C / 17.9°C
  4 BF
  55%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.8°C / 17.4°C
  6 BF
  59%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  16°C 14.0°C / 15.7°C
  0 BF
  55%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.9°C / 18.9°C
  2 BF
  82%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 14.5°C / 16.9°C
  2 BF
  45%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.5°C / 15.6°C
  1 BF
  64%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.8°C / 20.4°C
  3 BF
  60%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 14.7°C / 18.0°C
  2 BF
  42%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 16.3°C / 18.3°C
  2 BF
  62%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  19°C 17.3°C / 19.4°C
  2 BF
  64%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.7°C / 11.7°C
  2 BF
  59%

Από τη διενέργεια των μαζικών rapid test στο Παλαίκαστρο

Φωτογραφία: Εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ

«Προχειρότητα και αστοχίες με τον κορονοϊό στο Παλαίκαστρο»

 • A-
 • A+
Για ελλείψεις και αστοχίες οι οποίες δείχνουν την προχειρότητα και την αδιαφορία με τις οποίες αντιμετώπισε η κυβέρνηση τη διαχείριση της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή της Σητείας, κάνει λόγο η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Σητείας.

Όπως καταγγέλλει η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σητείας, τα τεστ του ΕΟΔΥ σταμάτησαν μόλις επιβεβαιώθηκε ο αναγκαίος αριθμός για την κήρυξη της περιοχής σε λοκντάουν (μόνο το 1/3) και οι υπόλοιποι κάτοικοι έμειναν μέσα στην άγνοια και την αγωνία. 

Παράλληλα τα Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι δεν προβλέφθηκε ιατρική υποστήριξη με παρουσία γιατρού στο χωριό, ώστε να δίνονται έγκυρες οδηγίες και να αποφεύγονται μετακινήσεις ενώ δεν υπήρξε καμία ενημέρωση της Κοινότητας για τον ακριβή αριθμό κρουσμάτων.

Επίσης, καταγγέλλουν φαινόμενα όπου δεν επιτρέπονται σε αγροτικές οικογένειες να μαζέψουν τις ελιές τους ενώ τονίζουν ότι και το άνοιγμα των σχολείων στην περιοχή έγινε χωρίς να ληφθεί υπόψιν η κατάσταση με τα κρούσματα που επικρατεί στην περιοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σητείας:

«Με την επίσκεψη του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και τις συζητήσεις με τους τοπικούς φορείς, αναδείχτηκαν με άμεσο τρόπο οι τεράστιες ελλείψεις και αστοχίες που υπάρχουν στην αντιμετώπιση της έκρηξης κρουσμάτων στο Παλαίκαστρο αλλά και στα μέτρα προφύλαξης στον Δήμο Σητείας συνολικά.

Τα τεστ του ΕΟΔΥ σταμάτησαν μόλις επιβεβαιώθηκε ο αναγκαίος αριθμός για την κήρυξη της περιοχής σε λοκντάουν (μόνο το 1/3) και οι υπόλοιποι κάτοικοι έμειναν μέσα στην άγνοια και την αγωνία. Όσοι έχουν οικονομική δυνατότητα πηγαίνουν στην Σητεία, στα ιδιωτικά εργαστήρια, επιβαρύνοντας τις μετακινήσεις. Καμία έγνοια για τις οικογένειες που μπορεί να έχουν ένα κρούσμα ασυμπτωματικό και να κολλήσει τους υπόλοιπους, με ιδιαίτερο κίνδυνο για τις ευπαθείς ομάδες.

 • Δεν προβλέφθηκε ιατρική υποστήριξη με παρουσία γιατρού στο χωριό, ώστε να δίνονται έγκυρες οδηγίες και να αποφεύγονται μετακινήσεις.
 • Καμία ενημέρωση της Κοινότητας για τον ακριβή αριθμό κρουσμάτων ώστε να μπορέσει να βοηθήσει ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες με τρόφιμα ή με ασφαλή διαμονή.
 • Μέσα σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες είναι μεγάλη ανάγκη να υπάρχει ψυχολογική υποστήριξη των κατοίκων του χωριού από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Ταυτόχρονα παίρνονται περιοριστικά μέτρα με διακρίσεις που είναι αδικαιολόγητες με οποιοδήποτε υγειονομικό κριτήριο. Δεν είναι αποδεκτό να εμποδίζονται από το μάζεμα των ελιών οι μη κατ’ επάγγελμα αγρότες. Βάσει του νόμου δικαίωμα στην ελαιοκομιδή έχουν και οι κάτοικοι  που δηλώνουν καλλιέργεια στο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης και ελέγχου (ΟΣΔΕ) και όχι μόνο οι κατά επάγγελμα αγρότες. Η απόφαση της Αστυνομίας πρέπει να δίνει με σαφήνεια αυτό το δικαίωμα στους ίδιους και τα μέλη των οικογενειών τους και να ακυρωθούν τυχόν πρόστιμα για τέτοια παράβαση.

Αντίθετα σε αυτές τις συνθήκες, ανοίγουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης σε σχέση με την περίοδο που έκλεισαν. Η απόλυτη κοροϊδία του “επιτελικού κράτους” σε όλους του πολίτες που δεινοπαθούν και αγωνιούν για την υγεία των οικογενειών τους.

Εκτός από τα παραπάνω, οι κάτοικοι στο Παλαίκαστρο δεν έχουν καμία ενημέρωση για το πώς και με ποια κριτήρια και μετρήσεις θα σταματήσει ή θα ανανεωθεί το λοκντάουν.

Ανάλογης προχειρότητας είναι και τα μέτρα που παίρνονται και στον ευρύτερο Δήμο Σητείας, χωρίς μαζικούς δωρεάν ελέγχους, χωρίς ιχνηλάτιση επαφών, χωρίς ενίσχυση του νοσοκομείου Σητείας και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με άνοιγμα των σχολείων σαν να μην συμβαίνει τίποτα, κ.ά.

Υπάρχουν άφθονες δηλώσεις συμπαράστασης αλλά ουσιαστικά καμία ουσιαστική ανταπόκριση στις δικαιολογημένα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. Επίκληση πρωτοκόλλων, που αν ισχύουν, δείχνουν την ανεπάρκεια αλλά και την αναλγησία αυτών που τα έφτιαξαν.

Χρειάζεται ΤΩΡΑ αυστηρή τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης από ΟΛΟΥΣ, για να προστατέψουμε και να προστατευθούμε, για να περιορίσουμε τη διάδοση του ιού στο Δήμο μας.

Χρειάζεται ΤΩΡΑ άμεση διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων στήριξης, υγειονομικής και οικονομικής, για να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις απώλειες και τις καταστροφές που προκαλεί η πανδημία».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αυξήθηκαν οι νοσηλείες στα νοσοκομεία, λόγω Σητείας και Γηροκομείου Χανίων
Στους 31 έφτασαν σήμερα οι ασθενείς με κορονοϊό οι οποίοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κρήτης - Αύξηση στις νοσηλείες στα νοσοκομεία Σητείας και Χανίων, λόγω των μαζικών κρουσμάτων που εντοπίστηκαν τις...
Αυξήθηκαν οι νοσηλείες στα νοσοκομεία, λόγω Σητείας και Γηροκομείου Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σητεία: Γονείς αποφάσισαν να μην στείλουν τα παιδιά τους σχολείο
Την απόφαση να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο έλαβαν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Σφάκας στη Σητεία, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του...
Σητεία: Γονείς αποφάσισαν να μην στείλουν τα παιδιά τους σχολείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πληθαίνουν οι φωνές να μην ανοίξουν τα σχολεία σε Σητεία και Ιεράπετρα
Να μην ανοίξουν τα σχολεία στη Σητεία λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Παλαίκαστρου, ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης...
Πληθαίνουν οι φωνές να μην ανοίξουν τα σχολεία σε Σητεία και Ιεράπετρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Σητεία
Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα και στο Δήμο Σητείας μετά την απόφαση των λοιμωξιολόγων για άνοιγμα όλων των δημοτικών, νηπιαγωγείων και ειδικών σχολείων ακόμα και στις «κόκκινες...
Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Σητεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αυξημένα τα νέα κρούσματα στην Κρήτη μετά τη διασπορά του ιού στη Σητεία
Αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού σημειώθηκε χθες στην Κρήτη, κυρίως λόγω των μαζικών θετικών κρουσμάτων που υπάρχει τις τελευταίες μέρες στο Παλαίκαστρο της Σητείας.
Αυξημένα τα νέα κρούσματα στην Κρήτη μετά τη διασπορά του ιού στη Σητεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέντε τα νέα κρούσματα στην Κρήτη, απανωτά κρούσματα σε χωριό της Σητείας
Την Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιηθούν rapid test στους κατοίκους της περιοχής του Παλαίκαστρου Σητείας μετά τα τέσσερα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην περιοχή.
Πέντε τα νέα κρούσματα στην Κρήτη, απανωτά κρούσματα σε χωριό της Σητείας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας