• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.2°C / 29.0°C
  3 BF
  38%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 23.3°C / 27.1°C
  2 BF
  46%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 28.7°C
  1 BF
  62%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 24.4°C
  2 BF
  36%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  3 BF
  38%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.5°C / 27.1°C
  3 BF
  32%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 23.4°C / 24.2°C
  0 BF
  31%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.5°C / 28.5°C
  2 BF
  36%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.8°C / 28.2°C
  4 BF
  53%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.0°C / 24.9°C
  3 BF
  41%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.4°C / 26.8°C
  4 BF
  41%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 22.9°C / 24.7°C
  3 BF
  53%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  3 BF
  65%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.2°C / 26.9°C
  2 BF
  29%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  29°C 24.5°C / 29.4°C
  2 BF
  30%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.1°C / 27.8°C
  4 BF
  30%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.2°C / 28.6°C
  3 BF
  22%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.3°C / 23.8°C
  3 BF
  62%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.7°C / 24.2°C
  3 BF
  58%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.6°C / 24.6°C
  0 BF
  45%

Ιεράπετρα: Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τον διοικητή του Νοσοκομείου

 • A-
 • A+
Επιστολή – καταγγελία για την στάση, τις μεθόδους και τη συμπεριφορά του αναπληρωτή διοικητή του ΓΝ – ΚΥ Ιεράπετρας, απέστειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι οι χωροταξικές αλλαγές γίνονται χωρίς κανένα προγραμματισμό, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς μελέτες, χωρίς άδεια και τις περισσότερες φορές χωρίς καν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής χωροταξίας.

Παράλληλα, επισημαίνουν κακοδιαχείριση και απ’ ευθείας αναθέσεις, κάνοντας λόγο για «ανορθόδοξες μεθόδους» και «παράτυπες αναθέσεις έργου» αλλά και υπερβολικές δαπάνες και φωτογραφικές διαδικασίες σε προκήρυξη διαγωνισμού.

Επίσης, καταγγέλλουν τον αναπληρωτή Διοικητή για παραβίαση ιεραρχίας καθώς και μη τήρηση νόμιμης διαδικασίας «κατά την πρόθεση αντικατάστασης της προϊσταμένης οικονομικού τμήματος αλλά και για προκλητική συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους», καθώς όπως υποστηρίζουν, «πολλοί εργαζόμενοι γίνονται συχνά – και μερικοί σχεδόν καθημερινά – αποδέκτες αδικαιολόγητης αγενούς, προσβλητικής και απολυταρχικής συμπεριφοράς, ακόμη και απειλών (απόλυση, στέρηση μισθού, ΕΔΕ…) εκ μέρους του».

Τέλος οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ο διοικητής έχει πλέον δημιουργήσει στο προσωπικό «ένα κλίμα τρομοκρατίας» και ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό «να πράξει τα δέοντα συνδράμοντας τους εργαζομένους του νοσοκομείου Ιεράπετρας, ώστε να σταματήσει αυτή η κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους του αναπληρωτή διοικητή και να επανέλθει η ισορροπία στον εργασιακό μας χώρο».

Αναλυτικά η επιστολή-καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας:

«Για τους εργαζομένους του νοσοκομείου Ιεράπετρας το ποτήρι ξεχείλισε! Η στάση, οι μέθοδοι και η συμπεριφορά του αναπληρωτή διοικητή έχουν πλέον ξεπεράσει κάθε όριο.

Είναι αλήθεια ότι έχουμε δείξει ανοχή κι έχουμε κρατήσει τους τόνους χαμηλούς για περισσότερο διάστημα απ’ όσο έπρεπε, θεωρώντας ότι έχουμε να κάνουμε με ένα άνθρωπο με όρεξη για δουλειά και όραμα για τη βελτίωση του νοσοκομείου.

Η περίοδος χάριτος πέρασε προ πολλού.

Η περίοδος των αναγκαστικών υποχωρήσεων μπροστά στην προάσπιση της υγείας εν μέσω της πανδημίας έχει παρέλθει κι αυτή.

Πλέον, βλέποντας τις ανορθόδοξες διαδικασίες και μεθόδους τις οποίες χρησιμοποιεί ο αναπληρωτής διοικητής για την πραγματοποίηση του “οράματος”, αρχίζουμε να αμφισβητούμε τις δυνατότητες αλλά και τις προθέσεις του. 

Καθημερινά εργαζόμαστε αδιαμαρτύρητα σε ένα χώρο που πλέον είναι εργοτάξιο, ελπίζοντας ότι οι χωροταξικές αλλαγές θα είναι για το καλό του νοσοκομείου και των συνθηκών εργασίας μας. Όμως, οι αλλαγές αυτές γίνονται χωρίς κανένα προγραμματισμό, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς μελέτες, χωρίς άδεια και τις περισσότερες φορές χωρίς καν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής χωροταξίας, κι έπρεπε να φτάσουμε να γίνει σχετική ερώτηση στη Βουλή για να τακτοποιηθούν όλα αυτά, αναδρομικά. Πολλές από αυτές τις οικοδομικές εργασίες δεν πληρούσαν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και διακόπηκαν ενώ άλλες λόγω βιασύνης και προχειρότητας κρίθηκαν ακατάλληλες και μη λειτουργικές, χρειάστηκε αποκατάσταση των χώρων και νέες εργασίες με αναπόφευκτη σπατάλη εργατοωρών αλλά και χρημάτων.

Οι ανορθόδοξες μέθοδοι που ακολουθεί γίνονται αντιληπτοί και μετά τον πρόσφατο “καταιγισμό” αναρτήσεων στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ,  , όπως τα  4 “εντέλλεσθε” για απ’ ευθείας ανάθεση υπηρεσιών διαστήματος 20 ημερών και κόστους περίπου 5.000 ευρώ έκαστη, από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, ήτοι δημοσίου χρήματος. Ειδικά για την περίπτωση σύνταξης εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του νοσοκομείου, θεωρούμε ότι, συν τοις άλλοις, παρακάμπτεται σαφώς η ιεραρχία, αφού ο εσωτερικός κανονισμός των διασυνδεομένων νοσοκομείων καταρτίζεται από το κεντρικό νοσοκομείο κι αν ακόμη είχε διαπιστωθεί μια ολιγωρία στην κατάρτιση του κανονισμού, θα έπρεπε να απευθυνθεί πρωτίστως στη διοίκηση του κεντρικού νοσοκομείου .

Ούτε μπορούμε να αγνοήσουμε την προκλητική, αν όχι φωτογραφημένη, προκήρυξη διαγωνισμού διάρκειας λίγων μόλις ωρών για τις φωτιζόμενες επιγραφές του νοσοκομείου, αξίας 15.000 ευρώ καθώς  και την πολυτέλεια αυτής για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό αναβάθμισης τηλεπικοινωνιών στους χώρους εμβολιασμών, κόστους 9.500 ευρώ, όταν αρνείται κατηγορηματικά να υπογράψει την από 10/4/20 παραγγελία, για την αντικατάσταση του πλέον επικίνδυνου ατμολέβητα, λόγω του υψηλού κόστους των 3.500 ευρώ!!! και όταν δεν ενέκρινε την αγορά μασκών FF3 τον 3/20, λόγω του επίσης υψηλού κόστους των 1750 ευρώ!!!

Βεβαίως η παραβίαση ιεραρχίας καθώς και η μη τήρηση νόμιμης διαδικασίας έχει διαπιστωθεί και κατά την πρόθεση αντικατάστασης της προϊσταμένης οικονομικού τμήματος, στην πρόσφατη συνεδρίαση του  ΔΣ, στις 30/11/20.

Επικαλούμενος μονίμως  τις υποχρεώσεις των εργαζομένων με βάση τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, αγνοεί και παρακάμπτει τα έννομα δικαιώματα τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε την άρνηση υπογραφής αναγγελίας εργατικού ατυχήματος σε υπάλληλο της τεχνικής υπηρεσίας που υπέστη σοβαρό τραυματισμό μετά από πτώση από σκάλα, εν ώρα εργασίας, στο χώρο του νοσοκομείου στις 1/12/20, ακόμα και μετά την έγγραφη τοποθέτηση μας.

Αυτό όμως που πλέον δεν μπορούμε να ανεχτούμε είναι η συμπεριφορά του αναπληρωτή διοικητή. Πολλοί  εργαζόμενοι γίνονται συχνά – και μερικοί σχεδόν καθημερινά – αποδέκτες αδικαιολόγητης αγενούς, προσβλητικής και απολυταρχικής συμπεριφοράς, ακόμη  και απειλών (απόλυση, στέρηση μισθού, ΕΔΕ…) εκ μέρους του. 

Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί από εμάς έχουμε γίνει μάρτυρες της αυταρχικότητας του και μάλιστα παρουσία τρίτων, είτε πρόκειται για συναδέλφους, είτε για πολίτες. Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις μας ότι για κανένα λόγο και με κανένα δικαίωμα δεν μπορεί να απευθύνεται τοιουτοτρόπως σε ενήλικες υφιστάμενους, ακόμα κι αν πρόκειται για διόρθωση των “κακώς κειμένων” όπως διατείνεται, το μόνο που εισπράττουμε είναι η στάση του να γίνεται ολοένα και πιο απαράδεκτη και η κατάσταση συνεχώς να επιδεινώνεται.

Οι εργαζόμενοι στην τεχνική υπηρεσία με προθυμία εκτελούν συχνότατα αλλότρια καθήκοντα και χωρίς ποτέ να αναγνωρίζεται ότι υπερβάλλουν εαυτόν εν μέσω όλων των οικοδομικών εργασιών που συντελούνται στο νοσοκομείο, υφίστανται κατ’ επανάληψη προσβολές και ταπεινώσεις. 

Παρομοίως οι υπάλληλοι της διοικητικής υπηρεσίας, ως οι πλησιέστεροι στον αναπληρωτή διοικητή έχουν φτάσει πλέον στα όρια τους. Εργάζονται μονίμως σε καθεστώς έντασης και πιέσεων ψυχολογικών αλλά και σωματικών, με συχνή παραβίαση του ωραρίου, άλλοτε απλά ως “καψόνι” χωρίς τελικά να τους ζητηθεί να εκτελέσουν κάποια εργασία και άλλοτε με εντέλλεσθε διεκπεραίωσης υποθέσεων που δεν τηρούν τη νομιμότητα, ακόμα και μετά τις συστάσεις της διοίκησης των διασυνδεομένων νοσοκομείων.

Ο οξύθυμος χαρακτήρας του, η αψυχολόγητη συμπεριφορά του και η ισοπεδωτική και απαξιωτική στάση του ότι η πλειοψηφία  των εργαζομένων  εκτελεί ανεπαρκώς τα καθήκοντα του, έχουν πλέον δημιουργήσει στο προσωπικό ένα κλίμα τρομοκρατίας. 

Σαν σύλλογος εργαζομένων που σκοπός μας είναι η προάσπιση των εργασιακών συμφερόντων και η αλληλεγγύη των μελών, δεν μπορούμε να αντέξουμε και να ανεχτούμε πια αυτή την κατάσταση. 

Παρακαλούμε να αντιληφθείτε τη σοβαρότητα της κατάστασης και να πράξετε τα δέοντα συνδράμοντας τους εργαζομένους του νοσοκομείου Ιεράπετρας, ώστε να σταματήσει αυτή η κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους του αναπληρωτή διοικητή και να επανέλθει η ισορροπία στον εργασιακό μας χώρο.

Εμείς θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τους συναδέλφους μας που υφίστανται τραμπουκισμούς, θα καταγγείλουμε κάθε πράξη που παραβιάζει τη νομιμότητα και θα προβούμε αν χρειαστεί στις δέουσες κινητοποιήσεις.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του συλλόγου».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα τραγικά λάθη του νέου διοικητή στο ΠΑΓΝΗ
Πόρισμα-φωτιά του ΣΕΥΥΠ για το who is who του χειρουργού Γιώργου Χαλκιαδάκη, προτού η κυβέρνηση Μητσοτάκη διορίσει τον συνταξιούχο πλέον γιατρό, διοικητή του ΠΑΓΝΗ, αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών –...
Τα τραγικά λάθη του νέου διοικητή στο ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Σήμα κινδύνου από τους γιατρούς για τα αυξανόμενα κρούσματα σε νοσοκομεία
Την έντονη ανησυχία τους για τα αυξανόμενα κρούσματα στους υγειονομικούς του ΠΑΓΝΗ, εκφράζουν σε ανακοίνωσή τους το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείο, καθώς και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου.
Κρήτη: Σήμα κινδύνου από τους γιατρούς για τα αυξανόμενα κρούσματα σε νοσοκομεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στους δρόμους η Ιεράπετρα για την αποψίλωση των υπηρεσιών
Συλλαλητήριο πραγματοποιείται την Πέμπτη στην Ιεράπετρα, με αφορμή την κατάργηση των παραρτημάτων των ασφαλιστικών ταμείων, το νοσοκομείο και το ΤΕΙ της περιοχής. Η Επιτροπή Φορέων η οποία έχει συσταθεί και...
Στους δρόμους η Ιεράπετρα για την αποψίλωση των υπηρεσιών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο εδώλιο για τις κινητοποιήσεις στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας
Σε δίκη οδηγούνται στις 4 Δεκεμβρίου τρία μέλη της Ανοικτής Επιτροπής Αγώνα για παλαιότερη κινητοποίηση στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Η υπόθεση αφορά παράσταση διαμαρτυρίας για τα πέντε ευρώ που υποχρεούνταν...
Στο εδώλιο για τις κινητοποιήσεις στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας