• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.2°C / 24.6°C
  3 BF
  59%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 21.9°C / 24.1°C
  3 BF
  61%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 23.0°C / 23.7°C
  2 BF
  57%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 16.9°C / 17.7°C
  1 BF
  80%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  2 BF
  64%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  23°C 21.2°C / 24.0°C
  2 BF
  67%
 • Κοζάνη
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  20°C 19.0°C / 20.4°C
  2 BF
  46%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  24°C 24.1°C / 24.1°C
  2 BF
  69%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.1°C / 22.8°C
  2 BF
  73%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 20.1°C / 23.9°C
  3 BF
  41%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.2°C / 23.8°C
  3 BF
  68%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 22.3°C / 24.7°C
  2 BF
  69%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  2 BF
  57%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 25.7°C / 25.9°C
  2 BF
  41%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  26°C 24.5°C / 27.2°C
  1 BF
  40%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.8°C / 22.8°C
  2 BF
  56%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.9°C / 24.8°C
  3 BF
  35%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 20.3°C / 21.6°C
  2 BF
  80%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  22°C 22.0°C / 23.9°C
  3 BF
  75%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 20.2°C / 20.2°C
  2 BF
  67%

Κινητοποίηση σωματείων Τουρισμού-Επισιτισμού στο Δημαρχείο Χανίων

Χανιά: Έκτακτο βοήθημα για τους ανέργους ζητούν τα σωματεία Επισιτισμού

 • A-
 • A+
Έκτακτο Οικονομικό Βοήθημα 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους του κλάδου του Τουρισμού-Επισιτισμού, ζητούν τα σωματεία του κλάδου στα Χανιά.

Τα σωματεία του Τουρισμού-Επισιτισμού πραγματοποίησαν την παραμονή των Χριστουγέννων παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο των Χανίων διεκδικώντας εγγυημένο εισόδημα για όλους τους ανέργους του κλάδου.

Συγκεκριμένα, τα σωματεία ζητούν να καταβληθεί άμεσα Έκτακτο Οικονομικό Βοήθημα 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους του κλάδου, να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου το 2020 στο ταμείο ανεργίας, να αυξηθεί το ύψος της επιδότησης της ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους καθώς και να καταβληθούν σε όλους τους εργαζόμενους, τα επιδόματα και οι αποζημιώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των σωματείων:

«Οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό και ξενοδοχεία βρισκόμαστε σε μακρά περίοδο ανεργίας, χωρίς στήριξη που να διασφαλίζει την κάλυψη των αναγκών μας:

 • Χιλιάδες άνεργοι που εργάζονταν σε επισιτιστικά μαγαζιά είναι χωρίς εισόδημα για μήνες.
 • Τα ελάχιστα μέτρα της κυβέρνησης που έδιναν σε ορισμένους εποχικούς το «φιλοδώρημα» των 534 ευρώ τελείωσαν τον Οκτώβρη.
 • Το επίδομα ανεργίας από Νοέμβρη θα φτάσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς ορισμένων ανέργων στην καλύτερη περίπτωση από Γενάρη και βλέπουμε….
 • Φόροι, δάνεια, λογαριασμοί για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο συνεχίζουν να συσσωρεύονται σε εργατικά νοικοκυριά που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα βαρύ και δύσκολο χειμώνα, χωρίς να μπορούν να πληρώσουν ούτε μέρος από αυτά.

Σε μια τέτοια κατάσταση που προβλέπεται ακόμη δυσκολότερη οφείλουμε όλοι, σωματεία, επιτροπές αγώνα, εργαζόμενοι, άνεργοι να συνεχίσουμε τον αγώνα που δεν σταμάτησε ποτέ!

Ιδιαίτερα λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εποχή που η αναλγησία της κυβέρνησης και της εργοδοσίας αποκαλύπτεται ακόμη περισσότερο, το βάρος πέφτει στην οργάνωση και τον αγώνα μας.

Με όπλο την αλληλεγγύη μας θα δώσουμε ξανά τη μάχη να μη μείνει κανείς αβοήθητος, αλλά δεν αρκεί.

Η διεκδίκηση από τον πλούτο που μας κλέψανε για να επιβιώσουμε, χρειάζεται να γίνει πιο ισχυρή, πιο μαζική, αδιάλλακτη.

Γι’ αυτό, απαιτώντας παράλληλα να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας, μετά κι από τις δεκάδες κινητοποιήσεις μέχρι και σήμερα, ζητούμε να καταβληθεί άμεσα:

ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ 600 ΕΥΡΩ σε κάθε άνεργο του κλάδου

Κάθε κλάδος έχει συμφέρον να στηρίξει τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι σε τουρισμό και επισιτισμό. Σε κάθε κλάδο έχουμε άνεργους, μισοαπασχολούμενους. Όλες οι εργατικές οικογένειες αντιμετωπίζουν τα αδιέξοδα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης που δίνει τα πάντα για τη μεγαλοεργοδοσία, που έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στους χώρους δουλειάς. Που «κλείδωσε» τα σεντούκια της, χωρίς να δώσει δεκάρα από τα κέρδη που συσσώρευσε τα προηγούμενα χρόνια.

Γι αυτό παραμονή Χριστουγέννων αποφασίσαμε να πούμε τα κάλαντα λίγο διαφορετικά  και να διεκδικήσουμε με παράσταση διαμμαρτυρίας έξω απο το Δημαρχείο της πόλης , εισόδημα για όλους τους ανέργους του κλάδου.

Γι αυτό μετά απο την κινητοποίηση μας , συνεχίσαμε να διανέμουμε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε οικογένειες συναδέλφων ανέργων για να μείνουμε δυνατοί και έτοιμοι να κλιμακώσουμε τους επόμενους αγώνες μας.

Γι αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα:

 • Να καταβληθεί άμεσα Έκτακτο Οικομικό Βοήθημα 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους του κλάδου.  
 • Να καταβληθεί άμεσα το ταμείο ανεργίας σε όσους έχουν υποβάλει σχετική αίτηση στον ΟΑΕΔ. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις στον ΟΑΕΔ. Η καταβολή της δόσης της επιδότησης ανεργίας και της αποζημίωσης ειδικού σκοπού να γίνεται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Να σταματήσουν οι καθυστερήσεις πληρωμών.
 • Να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου το 2020 χωρίς όρους και προϋποθέσεις στο ταμείο ανεργίας με πλήρη ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
 • Να επεκταθεί η επιδότηση  ανεργίας για όλο το διάστημα μέχρι να ξαναβρούμε δουλειά. 
 • Να αυξηθεί το ύψος της επιδότησης της ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους. Προσαύξηση 10% για κάθε παιδί. Να δοθούν αναδρομικά σε όσους έχουν λάβει ήδη τις πρώτες δόσεις.
 • Να καταβληθεί σε όλους τους εργαζόμενους, είτε δούλεψαν , είτε παρέμειναν σε αναστολή το Επίδομα Εορτών (Δώρο Χριστουγέννων), το επίδομα και η αποζημίωση αδείας υπολογισμένα με βάση τον  ονομαστικό μισθό. Να πληρώσει η Εργοδοσία και το Κράτος.
 • Να σταματήσει το αισχρό φαινόμενο, πολλοί εργοδότες να μην καταβάλουν το Δώρο Χριστουγέννων όπως οφείλουν μέχρι τις 21.12, να το συμψηφίζουν με τη μισθοδοσία εργάσιμων ωρών ή να απαιτούν να επιστρέφεται πίσω. Η μη καταβολή του δώρου αποτελεί ποινική πράξη και προβλέπει την αυτόφωρη σύλληψη του  εργοδότη. Να εφαρμοστεί ο νόμος.
 • Να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι – άνεργοι του κλάδου από τα δημοτικά τέλη και να διευρυνθούν οι λίστες των δικαιούχων στο κοινωνικό παντοπωλείο.
 • Να παγώσουν τα χρέη και οι πληρωμές δανείων , σε Τράπεζες και Εφορία
 • Να μειωθούν δραστικά τα τιμολόγια σε ΔΕΗ, Νερό, Τηλέφωνο, Ιντερνετ. Καμία διακοπή σύνδεσης. Να μην μείνει κανείς χωρίς φως, νερό , τηλέφωνο.
 • Να απαγορευτούν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί λαϊκών περιουσιών. Καμία πρώτη εργατική - λαϊκή κατοικία στα χέρια των τραπεζιτών.
 • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ, εργαστήρια.  Επίταξη όλων των ιδιωτικών δομών υγείας. Μονιμοποίηση του προσωπικού στις υπηρεσίες υγείας.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξενοδοχοϋπάλληλοι Ηρακλείου: "Να πληρωθούν οι άνεργοι πριν τις γιορτές"
Επιστολή προς τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, απέστειλε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, ζητώντας να ληφθούν μέτρα προκειμένου οι άνεργοι να μην κάνουν γιορτές χωρίς χρήματα.
Ξενοδοχοϋπάλληλοι Ηρακλείου: "Να πληρωθούν οι άνεργοι πριν τις γιορτές"
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξενοδοχοϋπάλληλοι Ηρακλείου: «Σύγχρονοι δούλοι εν έτει 2020»
Για πλήρη ασυδοσία και καταστρατήγηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου.
Ξενοδοχοϋπάλληλοι Ηρακλείου: «Σύγχρονοι δούλοι εν έτει 2020»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου ζητούν προστασία των εποχικών σε τουρισμό-επισιτισμό
Κοινή επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Τουρισμού και Εργασίας, αλλά και στον ΟΑΕΔ και τους βουλευτές των νησιών τους, αποστέλλουν τα Εργατικά Κέντρα της Ρόδου και της Κρήτης
Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου ζητούν προστασία των εποχικών σε τουρισμό-επισιτισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αεροδρόμιο Χανίων: Διαμαρτυρία των εποχικών, μένουν εκτός επιδόματος ανεργίας
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και εποχικά εργαζόμενους του αεροδρομίου έξω από την Αντιπεριφέρεια Χανίων, διεκδικώντας τη χορήγηση του επιδόματος...
Αεροδρόμιο Χανίων: Διαμαρτυρία των εποχικών, μένουν εκτός επιδόματος ανεργίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εργατικά Κέντρα Κρήτης: "Να αποκατασταθούν οι αδικίες σε βάρος των εποχιακών"
Κοινή επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Τουρισμού απέστειλαν τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης και της Ρόδου ζητώντας την αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος των εποχικά απασχολούμενων που δεν...
Εργατικά Κέντρα Κρήτης: "Να αποκατασταθούν οι αδικίες σε βάρος των εποχιακών"
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επίδομα για όλους τους εποχικούς ζητούν τα εργατικά κέντρα της Κρήτης
Συνάντηση με τους προέδρους των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης πραγματοποίησε στα γραφεία της ΠΕΔ στο Ηράκλειο ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης.
Επίδομα για όλους τους εποχικούς ζητούν τα εργατικά κέντρα της Κρήτης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας