• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 7.0°C / 10.1°C
  2 BF
  93%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 4.9°C / 7.8°C
  2 BF
  87%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.0°C / 8.2°C
  2 BF
  91%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C -1.1°C / 2.2°C
  1 BF
  85%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 8.0°C
  2 BF
  93%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 3.5°C / 4.9°C
  1 BF
  96%
 • Κοζάνη
  Ασθενής ομίχλη
  0°C 0.4°C / 0.4°C
  0 BF
  93%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.2°C / 5.2°C
  1 BF
  95%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 9.8°C / 13.2°C
  2 BF
  86%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 8.5°C / 9.9°C
  3 BF
  87%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 8.8°C / 12.8°C
  0 BF
  75%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 6.2°C / 6.2°C
  2 BF
  78%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 6.9°C
  2 BF
  100%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 3.9°C / 4.0°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 4.5°C / 7.3°C
  0 BF
  92%
 • Ρόδος
  Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
  17°C 16.8°C / 16.8°C
  4 BF
  72%
 • Χαλκίδα
  Ασθενής ομίχλη
  7°C 6.8°C / 9.3°C
  0 BF
  95%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.3°C / 7.7°C
  1 BF
  88%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 4.2°C / 6.7°C
  2 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  1°C 1.5°C / 1.5°C
  0 BF
  100%

Οι Φυλακές Αγυιάς Χανίων

Ασφυκτικά γεμάτες οι φυλακές Χανίων - Προειδοποιούν οι σωφρονιστικοί

 • A-
 • A+
Υπερπλήρεις από κρατουμένους είναι οι φυλακές της Αγυιάς στα Χανιά - Επιστολή σωφρονιστικών στον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ., προειδοποιούν για τις ελλείψεις σε προσωπικό και ζητούν άμεσες λύσεις για την αποσυμφόρηση του ιδρύματος.

Στη σχετική επιστολή του το Σωματείο Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Χανίων αναφέρει ότι στις φυλακές κρατούνται 652 άτομα με τη χωρητικότητα του καταστήματος να επιτρέπει μόλις 600 άτομα.

«Ο υπερπληθυσμός κρατουμένων σε συνδυασμό με την τεράστια έλλειψη  του μάχιμου  φυλακτικού προσωπικού όπως επίσης και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθημερινά δημιουργεί εντάσεις και προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Καταστήματός μας», αναφέρουν οι σωφρονιστικοί, τονίζοντας ότι το φυλακτικό προσωπικό έχει αποδυναμωθεί σημαντικά.

Οι εργαζόμενοι ζητούν άμεσες λύσεις για την αποσυμφόρηση των φυλακών, με σκοπό, όπως τονίζουν, «την υγειονομική ασφάλεια και την λειτουργικότητα του».

Αναλυτικά η επιστολή του Σωματείου Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Χανίων:

«Σας ενημερώνουμε ότι στο Κατάστημά μας κρατούνται σήμερα (652) κρατούμενοι και η συνολική του χωρητικότητα από ότι γνωρίζετε είναι για (600)άτομα. Με την ανοχή και την υπομονή των υπαλλήλων παρακολουθούμε αυτήν την υπερπλήρωση, η οποία όχι μόνο δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα αλλά και θέματα τάξης και ασφάλειας του Καταστήματος μας.

Αυτήν την βδομάδα  και συγκεκριμένα την Δευτέρα 14-12-2020 πραγματοποιήθηκε μεταγωγή (15)κρατουμένων από Νιγρίτα και Τρίκαλα για περαιτέρω κράτηση. Την Τετάρτη 16-12-2020 πραγματοποιήθηκε μεταγωγή (15)ακόμα κρατουμένων μεταγωγή κρατουμένων από Κομοτηνή και Άμφισσα εκ των οποίων οι (13) ήταν για περαιτέρω κράτηση και ανάμεσα στους κρατουμένους αυτούς υπήρχαν και (2) νεοεισερχόμενοι. Σήμερα Παρασκευή 18-12-2020 πραγματοποιήθηκε μεταγωγή (2) νεοεισερχομένων κρατουμένων από Αστυνομικό Τμήμα Αθηνών.

Σας ενημερώνουμε ότι εκκρεμούν επαναμεταγωγές κρατουμένων που είχαν μεταχθεί από το Κατάστημά μας για δικαστήρια και για νοσηλεία και ο αριθμός αυτών είναι (40)άτομα. Δηλαδή ο συνολικός αριθμός κρατουμένων θα ανέλθει στους (692). Το Κατάστημά μας αρχίζει και γεμίζει ασφυκτικά με αποτέλεσμα να αρχίσουν να υπάρχουν προστριβές μεταξύ κρατουμένων και κατ’ επέκταση και κρατουμένων με συναδέλφους μας. Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι μας ο υπερπληθυσμός κρατουμένων σε συνδυασμό με την τεράστια έλλειψη  του μάχιμου  φυλακτικού προσωπικού όπως επίσης και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθημερινά δημιουργεί εντάσεις και προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Καταστήματός μας. Το φυλακτικό προσωπικό έχει αποδυναμωθεί πλήρως ειδικά μετά την λήξη των συμβασιούχων υπαλλήλων της 6κ/2018 και μόλις 29 φύλακες εργάζονται για τους (652) κρατούμενους και αρκετοί από αυτούς χωρίς ρεπό και διπλές βάρδιες.

Θεωρείτε σωστό να εργάζονται χωρίς ρεπό το φυλακτικό προσωπικό; Θεωρείτε σωστό να προφυλακίζονται κρατούμενοι από την Αθήνα και από άλλες περιοχές της Ελλάδας στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων;

Θεωρείτε σωστό να πραγματοποιούνται μεταγωγές Σάββατο και Κυριακές και να χρειάζεται να έρχονται εργαζόμενοι (φυλακτικού,λογιστηρίου,γραμματείας); Θεωρείτε σωστό η διανομή των φαρμάκων των κρατουμένων στις πτέρυγες να γίνετε από το φυλακτικό προσωπικό; Είναι σωστό κρατούμενοι να κοιμούνται στο πάτωμα;

Για όλα τα παραπάνω προβλήματα θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες λύσεις και το Κατάστημά μας να αποσυμφορηθεί άμεσα όπως επίσης να επιστρέψουν άμεσα οι συμβασιούχοι υπάλληλοι της 6Κ/2018».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
"Γιατρός, η ξεχασμένη λέξη στις φυλακές Χανίων"
Κρατούμενος από τις Φυλακές Χανίων καταγγέλλει τις άθλιες συνθήκες κράτησης και την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με αποτέλεσμα τέσσερις πρόσφατους θανάτους στη συγκεκριμένη φυλακή.
"Γιατρός, η ξεχασμένη λέξη στις φυλακές Χανίων"
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ναυαγεί η κατασκευή σχολείου στις φυλακές Χανίων
Πνιγμένη στη γραφειοκρατία η κυβέρνηση το παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες. «Κάγκελα και μόνο κάγκελα» σχολιάζει ο πρώην γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής που προώθησε το έργο.
Ναυαγεί η κατασκευή σχολείου στις φυλακές Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαμαρτυρία κρατουμένων στις φυλακές Χανίων
Ένταση επικράτησε την Κυριακή στις κλειστές φυλακές Χανίων, στην περιοχή της Αγιάς, όπου κρατούμενοι μίας πτέρυγας πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από τα κελιά τους.
Διαμαρτυρία κρατουμένων στις φυλακές Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εξαθλίωση και εξευτελισμό καταγγέλλουν οι κρατουμένοι στις φυλακές Χαλκίδας
Σε επιστολή τους οι κρατούμενοι των φυλακών Χαλκίδας καταγγέλλουν τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν και κάνουν έκκληση στους φορείς να αναλάβουν δράση για τη βελτίωση των συνθηκών.
Εξαθλίωση και εξευτελισμό καταγγέλλουν οι κρατουμένοι στις φυλακές Χαλκίδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αποκτούν εσωτερικό κανονισμό οι αγροτικές φυλακές της Αγυιάς
Οι αγροτικές φυλακές της Αγυιάς αποκτούν για πρώτη φορά εσωτερικό κανονισμό, με λεπτομερείς διατάξεις που είναι σύγχρονες και ορίζουν ρόλους και καθήκοντα.
Αποκτούν εσωτερικό κανονισμό οι αγροτικές φυλακές της Αγυιάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κι άλλος κρατούμενος νεκρός στις φυλακές της Αγυιάς στα Χανιά
Νεκρός μέσα στο κελί του στο Κλειστό Κατάστημα Κράτησης της Αγυιάς στα Χανιά, βρέθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένας 55χρονος κρατούμενος.
Κι άλλος κρατούμενος νεκρός στις φυλακές της Αγυιάς στα Χανιά

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας