Πρόκειται για το λάδι που συνέλεξαν άτομα, τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τα είχε επιλέξει η Κοινωνική Υπηρεσία, στο πλαίσιο του προγράμματος για την αξιοποίηση των ελαιοδέντρων του δήμου, με ταυτόχρονη προσφορά εργασίας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Η συλλογή έγινε στα 1.300 περίπου ελαιόδεντρα σε ακίνητο του Σήμου, γνωστό και ως «μετόχι Γρυλλιωνάκη». Η συλλογή και αξιοποίηση του ελαιοκάρπου υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΔΕΠΑΝΑΛ, μέσω της οποίας προσελήφθησαν οι ωφελούμενοι που υπέδειξε η Κοινωνική Υπηρεσία να συλλέξουν τον ελαιόκαρπο.
Οι ωφελούμενοι αμείβονταν με ημερομίσθιο από την ΔΕΠΑΝΑΛ, ενώ θα μοιραστούν ως bonus το 15% του ελαιολάδου, το οποίο θα παραχθεί από τον καρπό που μάζεψαν. Η ΔΕΠΑΝΑΛ θα κρατήσει όσο ελαιόλαδο αντιστοιχεί στην δαπάνη της συλλογής του ελαιοκάρπου και το υπόλοιπο θα διατεθεί μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου σε συμπολίτες, που το έχουν ανάγκη, σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου.
Η πρώτη ποσότητα του ελαιολάδου παραδόθηκε την Πέμπτη το πρωΐ, με τον δήμαρχο Ηρακλείου να σημειώνει ότι είναι μια πρωτοβουλία που έτυχε αποδοχής από την κοινωνία και θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για να ενισχυθεί στο μέλλον.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας