• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 10.6°C / 12.9°C
  3 BF
  67%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 7.0°C / 11.0°C
  2 BF
  62%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.0°C / 13.0°C
  5 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 8.3°C
  1 BF
  66%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 9.6°C
  3 BF
  66%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 5.0°C / 7.3°C
  1 BF
  87%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  1°C 1.4°C / 1.4°C
  3 BF
  87%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 8.3°C / 8.3°C
  2 BF
  79%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.8°C / 13.6°C
  3 BF
  78%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 10.7°C / 12.9°C
  2 BF
  67%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 14.4°C
  5 BF
  67%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.6°C / 9.6°C
  5 BF
  70%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  2 BF
  51%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 9.5°C
  0 BF
  87%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 8.5°C / 10.5°C
  1 BF
  80%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 16.8°C / 19.3°C
  2 BF
  67%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.2°C / 12.5°C
  2 BF
  54%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 8.3°C / 10.5°C
  3 BF
  53%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 8.1°C / 9.5°C
  1 BF
  80%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 3.3°C / 3.3°C
  1 BF
  98%

Φωτογραφία Αρχείου

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Χανιά: Γονείς τάσσονται κατά της τηλε-αξιολόγησης των μαθητών

 • A-
 • A+
Σε 24ωρη αποχή από την τηλεκπαίδευση ενάντια στην τηλε-αξιολόγηση, καλεί τους εκπαιδευτικούς ο Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Χανίων.

Ο Σύλλογος Γονέων σε ανακοίνωσή του, προτείνει 24ώρη απόχη από την τηλεκπαιδευτική διαδικασία τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου ή όποια άλλη μέρα θεωρηθεί πρόσφορη προκειμένου όπως τονίζεται, «το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας να αρνηθεί να γίνει τηλε-αξιολογηση υπό τις παρούσες συνθήκες».

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, η υπουργός επιβάλλει την αξιολόγηση των μαθητών γυμνασίου και λυκείου σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης, τονίζοντας ότι η αξιολόγηση δεν μπορεί να προχωρήσει από τη στιγμή που δεν υπάρχει ισότιμη συμμετοχή στην όλων των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ αμφισβητείται ευθέως η αποτελεσματικότητα της τηλε- εκπαίδευσης για όσους συμμετέχουν.

Παράλληλα οι γονείς παραθέτουν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν ήδη στην τηλεκπαίδευση, υπογραμμίζοντας ότι η τηλε-αξιολόγηση των μαθητών δεν μπορεί να γίνει με ίδιους όρους σε όλους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Χανίων:

«Τα τεράστια και αναρίθμητα προβλήματα που παρουσιάζονται στην τηλε- εκπαίδευση από την αρχή του δεύτερου lock down των σχολείων, απέδειξαν πόσο δίκαια και λογικά ήταν τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, γονεϊκών και μαθητικών φορέων για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια, από την αρχή της χρονιάς.

Ομως, δεν μας άκουσε η κ. Κεραμέως. Αντ’ αυτου, προχώρησε σε μια ανοργάνωτη, απροετοίμαστη και πρόχειρη λειτουργία της τηλε-εκπαίδευσης την οποία μας παρουσίασε αρχικά ως λύση ανάγκης, τώρα όμως μας την παρουσιάζει ως πανάκεια, ενώ παραμένει μια αντι-παραγωγική και αντι-παιδαγωγική μέθοδος για την αποτελεσματικότητα της οποίας δεν υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση και που δεν μπορεί ούτε κατ’ ελάχιστον να υποκαταστήσει την υγιή σχολική λειτουργία, παρά μόνο επικουρικά και προσωρινά.

Τα προβλήματα είναι γνωστά σε όλους μας. Μερικά απ’ αυτά είναι:

 • Η έλλειψη επαρκούς διαδικτυακής υποδομής σε όλη την επικράτεια
 • Η αδυναμία χιλιάδων οικογενειών να πληρώνουν τις πανάκριβες υπηρεσίες των παρόχων διαδικτύου που εξασφαλίζουν γρήγορες και σταθερές συνδέσεις και να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους σε συσκευές
 • Η άγνοια των μέσων και ο ψηφιακός αναλφαβητισμός πολλών εκπαιδευτικών και γονέων, αλλά και παιδιών στις συγκεκριμένες πλατφόρμες τηλε – εκπαίδευσης και τηλε – διάσκεψης.
 • Οι συνέπειες της πολύωρης έκθεσης των παιδιών στις ηλεκτρονικές συσκευές και την ακτινοβολία που εκπέμπουν, και τα σοβαρά μυοσκελετικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την πολύωρη καθιστική στάση (σύμφωνα με επίσημους ιατρικούς φορείς). Ο πολύωρος εγκλεισμός των μικρών παιδιών και των ενεργητικών εφήβων σε συνδυασμό με τα παραπάνω αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα στην ψυχική τους υγεία.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται τώρα η Υπουργός να επιβάλλει την αξιολόγηση των μαθητών γυμνασίου και λυκείου σε καθεστώς τηλε – εκπαίδευσης.

Καλούμαστε δηλαδή, να βάλουμε σε διαδικασία εξετάσεων – με όλη την πίεση και το άγχος που αυτή συνεπάγεται – παιδιά που βρίσκονται καθηλωμένα γύρω στις 8-10 ώρες μπροστά σε μια οθόνη, παιδιά που δεν έχουν καθόλου πρόσβαση στην τηλε – εκπαίδευση ή που έχουν πρόσβαση με τεχνικές δυσκολίες, παιδιά που βιώνουν τον εγκλεισμό της καραντίνας, παιδιά που στερούνται την οποιαδήποτε κοινωνική ζωή, που στερούνται τις ευκαιρίες άθλησης ή σωματικής εκτόνωσης, που βιώνουν την αρρώστια ή το πένθος συγγενών τους λόγω κορωνοϊού, παιδιά που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια και τις στερήσεις λόγω lockdown.

Η αξιολόγηση δεν μπορεί να προχωρήσει από τη στιγμή που δεν υπάρχει ισότιμη συμμετοχή στην όλων των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ αμφισβητείται ευθέως η αποτελεσματικότητα της τηλε- εκπαίδευσης για όσους συμμετέχουν.

Εμείς, γονείς και εκπαιδευτικοί, δεν μπορούμε να δώσουμε τη συναίνεσή μας σε μια τόσο σημαντική διαδικασία αξιολόγησης κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου Χανίων καλεί:

 1. Τη Δ/νση και το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου μας να αρνηθούν να αξιολογήσουν τα παιδιά υπό τις παρούσες συνθήκες και να μην παραδώσουν βαθμούς αιτιολογώντας επιστημονικά την απόφασή τους.
 2. Τους Γονείς και τα παιδιά να αρνηθούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία της τηλε -αξιολόγησης και να αρνηθούν να πάρουν βαθμούς για τα παιδιά τους.

Επίσης, καλούμε τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του νομού Χανίων και όλης της Ελλάδας να κάνουν το ίδιο, αντιδρώντας στην “νομιμοποίηση” της τηλε-εκπαίδευσης ως εκπαιδευτική διαδικασία που μπορεί να έχει μετρήσιμα αποτελέσματα. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και γονεϊκούς συνδικαλιστικούς φορείς να απαιτήσουν για όσο διαρκεί η τηλε-εκπαίδευση από το Υπουργείο:

 • Δωρεάν wifi υψηλών ταχυτήτων και συσκευές τάμπλετς σε όλες τις οικογένειες με παιδιά που συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Σχολικό Δίκτυο
 • Να επιμορφώσει τους εκπαιδευτικούς στις ορθές μεθόδους σχεδιασμού ψηφιακού σχολικού μαθήματος
 • Να δώσει στους εκπαιδευτικούς μας τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες ψηφιακής εκπαίδευσης
 • Να επανεισάγει την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
 • Να μειώσει τις ώρες της συγχρονισμένης τηλεκπαίδευσης στο υγειονομικά ασφαλές όριο.
 • Να θεσπίσει μεθόδους αξιολόγησης για τους μαθητές προκειμένου να κριθεί η αποτελεσματικότητα της ίδιας της τηλεκπαίδευσης και όχι η απόδοση των μαθητών.

Προτείνουμε τέλος, σε όλους τους φορείς που αποτελούν το πανεκπαιδευτικό κίνημα, τις Συνομοσπονδίες Γονέων, τις ΕΛΜΕ και τα Μαθητικά Συμβούλια, να ανακοινώσουν ως προειδοποιητικό μέσο αντίδρασης και διεκδίκησης, τη μαζική αποχή από την τηλε εκπαιδευτική διαδικασία τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου ή όποια άλλη μέρα θεωρήσουν πρόσφορη».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ενώσεις Γονέων Κρήτης: "Όχι άλλη κοροϊδία με την τηλεκπαίδευση"
Να ενισχυθούν όλοι οι μαθητές με τεχνολογικό εξοπλισμό, με ευθύνη του κράτους και χωρίς όρους ζητά από την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης αναφορικά με την τηλεκπαίδευση.
Ενώσεις Γονέων Κρήτης: "Όχι άλλη κοροϊδία με την τηλεκπαίδευση"
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Μέτρα υγειονομικής ασφάλειας στα ειδικά σχολεία ζητούν οι γονείς
Τη διασφάλιση της προστασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών των ειδικών σχολείων, ζητά η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δ. Φαιστού.
Κρήτη: Μέτρα υγειονομικής ασφάλειας στα ειδικά σχολεία ζητούν οι γονείς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Καταγγέλλουν εμπαιγμό με την τηλεκπαίδευση
Στα πολλά και σημαντικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η απόφαση της κυβέρνησης για τηλεκπαίδευσης και στα δημοτικά σχολεία, αναφέρεται η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου και...
Κρήτη: Καταγγέλλουν εμπαιγμό με την τηλεκπαίδευση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δωρεάν τεστ για κορονοϊό στα σχολεία ζητούν οι ενώσεις γονέων της Κρήτης
Την πραγματοποίηση δωρεάν και επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους μαθητές του τμήματος σχολείου όπου επιβεβαιώνεται κρούσμα κορονοϊού, ζητά η Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης.
Δωρεάν τεστ για κορονοϊό στα σχολεία ζητούν οι ενώσεις γονέων της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γονείς Μαθητών Ηρακλείου: «Ώρα να γίνουν έργα για την ασφάλεια των παιδιών μας»
Για σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές και έργα στην πόλη του Ηρακλείου που οδήγησαν, για ακόμη μία φορά, σε προβλήματα σε σχολεία λόγω της κακοκαιρίας, κάνει λόγο η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου...
Γονείς Μαθητών Ηρακλείου: «Ώρα να γίνουν έργα για την ασφάλεια των παιδιών μας»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας