• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  29°C 25.6°C / 29.6°C
  3 BF
  38%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 24.9°C / 29.3°C
  2 BF
  61%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  29°C 26.6°C / 29.4°C
  1 BF
  46%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  23°C 22.9°C / 23.1°C
  2 BF
  64%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.9°C / 26.9°C
  0 BF
  65%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  25°C 25.0°C / 25.1°C
  2 BF
  62%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  21°C 21.4°C / 21.4°C
  1 BF
  56%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  25°C 24.6°C / 24.6°C
  2 BF
  72%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.8°C / 26.4°C
  4 BF
  65%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.7°C / 26.9°C
  3 BF
  57%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.8°C / 27.4°C
  4 BF
  47%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.7°C / 25.7°C
  2 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  0 BF
  83%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  26°C 26.2°C / 26.2°C
  1 BF
  41%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  29°C 25.5°C / 28.8°C
  2 BF
  46%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.8°C / 26.0°C
  3 BF
  53%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  28°C 25.8°C / 29.3°C
  0 BF
  35%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 24.3°C / 26.0°C
  0 BF
  77%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  26°C 25.8°C / 26.7°C
  2 BF
  91%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  19°C 19.3°C / 19.3°C
  2 BF
  83%

Κοντέινερ καραβιού προορίζονται για τα εργαστήρια των μαθητών του ΕΠΑΛ Κισσάμου

Χανιά: Κατηγορούν κυβέρνηση και Δήμο για τις ελλείψεις σε σχολικές υποδομές

 • A-
 • A+
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΠΑΛ της Κισσάμου, αλλά και τα σχολεία της περιοχής αναφέρεται με ανακοίνωση της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Κισσάμου.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων επιρρίπτονται ευθύνες σε κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμο για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση των προκάτ αιθουσών του ΕΠΑΛ Κισσάμου, τονίζοντας ότι παρά τις διαβεβαιώσεις, τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Κισσάμου και το στέγαστρο δεν έχουν παραδοθεί.

Παράλληλα, οι γονείς ζητούν χρονοδιάγραμμα για την εκπόνηση μελετών και έναρξη εργασιών για την ολοκλήρωση των σχολείων που θα κατασκευαστούν στην θέση του παλαιού κτιρίου που θα κατεδαφιστεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Κισσάμου:

«Εμείς που καθημερινά αγωνιούμε για το πως θα τη βγάλουμε οικονομικά εν μέσω πανδημίας, με κλειστά μαγαζιά αλλά όχι και υποχρεώσεις. Στα χωράφια χωρίς τιμή στα προϊόντα, εμείς που απολυθήκαμε μεταξύ κρίσης και ανάπτυξης και στριμωχνόμαστε στις λίστες του ΟΑΕΔ για ένα 8μηνο. Που νιώθουμε ανήμποροι και ντροπιασμένοι να βοηθήσουμε τα παιδιά μας. Αλλά ΟΧΙ δεν κατηγορούμε τους εαυτούς μας. Δεν είμαστε εμείς  υπεύθυνοι, αλλά αυτοί που είχαν την ευθύνη να δημιουργήσουν τους όρους να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά, που κλείνουν τα μάτια στο αν έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Έχουν όνομα, είναι η κυβέρνηση, η Περιφέρεια, ο Δήμος, που δεσμεύονται ότι θα ολοκληρώσουν τις εγκαταστάσεις για τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Κισσάμου και το στέγαστρο, για μια στοιχειώδη προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι υποσχέσεις ότι θα ολοκληρωθούν μέσα στο Δεκέμβρη, ενώ έπρεπε να είναι παραδοτέα από την αρχή της χρονιάς μαζί με τις υπόλοιπες προκάτ αίθουσες,  που επίσης ήρθαν μετά το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Μέχρι τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση (η μήπως όχι;) παρά τις όποιες καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις ότι όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Κισσάμου, στο πλαίσιο των γενικότερων κινητοποιήσεων ανά τη χώρα, ως κύριο αίτημα για την κατάληψη του σχολείου τους, είχαν θέσει το πρόβλημα της έλλειψης εργαστηρίων. Μετά από συζήτηση που συμμετείχε και η Ένωση Γονέων Κισσάμου, η σχολική επιτροπή 2/βαθμιας ,ο αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου, ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ, ο διευθυντής του σχολείου , μαθητών, διαφάνηκε ότι η επίλυση του προβλήματος ήταν θέμα Περιφέρειας .

Αποφασίστηκε από την πλειοψηφία να σταλεί μια αντιπροσωπεία για παράσταση δια μαρτυρίας στην Περιφέρεια, με το ραντεβού να κλείνεται από τη μεριά του αντιδημάρχου παιδείας. Ένα ραντεβού που δεν ήρθε όμως ποτέ όπως άλλωστε και η οποιαδήποτε ενημέρωση για το θέμα αυτό.

Το θέμα, πέρα από τους μαζικούς φορείς του Δήμου, αναδείχτηκε -μετά από επίσκεψη στο χώρο των ΠΡΟΚΑΤ εγκαταστάσεων του σχολείου- και από την πλευρά του ΚΚΕ με ερώτηση στη Βουλή της ΤΕ επιτροπής του παραπάνω κόμματος.

Εμείς σαν εκπρόσωποι των γονέων που εγκαλούμαστε συνεχώς για την ατομική μας ευθύνη, εκφράζουμε αυτήν την ατομική μας ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας. Πότε όμως θα πραγματοποιήσει η πολιτεία την συνταγματική της  κοινωνική της ευθύνη;Ρωτάμε οι εγκαταστάσεις των εργαστηρίων του ΕΠΑΛ Κισσάμου και το στέγαστρο θα είναι έτοιμα με το άνοιγμα των σχολείων το Γενάρη του 2021 όπως το προσδιόριζαν;

Επίσης και για να μην ξεχνιόμαστε και με την κατεδάφιση και ανέγερση των νέων σχολείων (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ). Έχει ζητηθεί επανειλημμένος από την Ένωση Γονέων Κισσάμου χρονοδιάγραμμα για την εκπόνηση μελετών και έναρξη εργασιών για την ολοκλήρωση των σχολείων.

Οι μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας, κομμάτι αυτού είναι και η σχολική στέγη, αντιμετωπίζονται σαν κόστος, τη στιγμή που χαρίζονται εκατομμύρια ευρώ σε ομίλους κολοσσούς από τα δικά μας χρήματα.

Είναι λοιπόν δική μας ευθύνη να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούται τα παιδιά μας αυτά που τους αξίζουν .

Γινόμαστε τείχος προστασίας και αλληλεγγύης στους πιο αδύναμους στα δικαιώματα των νέων παιδιών. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον, το δικό μας μέλλον.

Μέσα από τους συλλόγους γονέων, μέσα από την Ένωση Γονέων, ζητάμε να υλοποιηθούν τα ζητούμενα, όπως και όλα τα απαραίτητα και ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων με τις απαραίτητες για την λειτουργία τους υποδομές».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σχολεία Κισσάμου: «Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού»
Ερώτηση σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της σχολικής στέγης στο ΕΠΑΛ και ΓΕΛ Κισσάμου Χανίων καταθέτουν βουλευτές του ΚΚΕ προς τους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών.
Σχολεία Κισσάμου: «Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιπλέον μοριοδότηση για μαθητές σε Κίσσαμο και Σέλινο
Δημοσιεύτηκε ΦΕΚ η σχετική απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για επιπλέον μοριοδότηση των μαθητών στους δήμους Κισσάμου και Καντάνου – Σελίνου της Π.Ε. Χανίων.
Επιπλέον μοριοδότηση για μαθητές σε Κίσσαμο και Σέλινο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των προκάτ αιθουσών για τα λύκεια της Κισσάμου
Από σήμερα ξεκινάει η τοποθέτηση των προκατασκευασμένων αιθουσών, που θα καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των δύο λυκείων της περιοχής έως ότου ανεγερθεί το νέο σύγχρονο σχολικό συγκρότημα, προκειμένου να...
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των προκάτ αιθουσών για τα λύκεια της Κισσάμου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απόφαση για κατεδάφιση του σεισμόπληκτου σχολείου στην Κίσσαμο
Σε σχετική σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας, αποφασίστηκε να προκριθεί η λύση της κατεδάφισης του κτιριακού συγκροτήματος και να προχωρήσει η ανέγερση νέου κτιρίου.
Απόφαση για κατεδάφιση του σεισμόπληκτου σχολείου στην Κίσσαμο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε προκάτ οι μαθητές της Κισσάμου μέχρι την ανέγερση των νέων σχολείων
O υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι το πρώτο κτίριο θα είναι έτοιμο σε τρία περίπου χρόνια, ενώ το δεύτερο σε τέσσερα - Μέχρι τότε, οι μαθητές θα στεγαστούν σε προκατασκευασμένες αίθουσες.
Σε προκάτ οι μαθητές της Κισσάμου μέχρι την ανέγερση των νέων σχολείων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας