• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 6.8°C / 12.3°C
  1 BF
  80%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 3.0°C / 6.6°C
  0 BF
  71%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 10.0°C / 12.7°C
  3 BF
  86%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 4.9°C / 5.9°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 5.2°C
  0 BF
  81%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  4°C 2.3°C / 5.7°C
  2 BF
  66%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  2°C 0.1°C / 2.4°C
  2 BF
  70%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 8.6°C / 12.4°C
  1 BF
  98%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 9.3°C / 13.0°C
  3 BF
  77%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 5.9°C / 10.9°C
  4 BF
  71%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 11.9°C / 15.2°C
  4 BF
  62%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 10.1°C / 11.6°C
  4 BF
  70%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 9.9°C / 11.9°C
  3 BF
  82%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C 1.9°C / 6.5°C
  0 BF
  86%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 6.2°C / 9.4°C
  1 BF
  91%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 7.8°C / 12.8°C
  3 BF
  75%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 7.0°C / 12.5°C
  2 BF
  76%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 0.3°C / 7.7°C
  2 BF
  58%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 2.2°C / 6.7°C
  2 BF
  73%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 2.8°C / 2.8°C
  1 BF
  90%

candiadoc

Μαζικές προσλήψεις και ένταξη στα ΒΑΕ διεκδικούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ

 • A-
 • A+
Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.

Η δίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 10 το πρωί της Πέμπτης και στη συνέχεια θα γίνει συγκέντρωση έξω από το σαλόνι του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την ένταξή τους στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία καθώς και ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε σχολεία, χώρους δουλειάς και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όπως τονίζει το Σωματείο, οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας έχουν αποκλεισθεί ακόμη και από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος, την ώρα που εργάζονται σε ακραίες συνθήκες και είναι εκτεθειμένοι σε βιολογικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου.

«Ο αποκλεισμός χιλιάδων συναδέλφων από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος και η επιμονή για μη ένταξη στα ΒΑΕ εντάσσονται στο σχεδιασμό κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης για λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με όσο το δυνατό λιγότερο - φτηνότερο προσωπικό», τονίζει το Σωματείο.

Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει εξασφαλισθεί ούτε καν επάρκεια σε Μέσα Ατομικής Προστασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχώς ελλείψεις π.χ. σε γάντια, σε μάσκες και στολές υψηλής προστασίας.

Τέλος, το Σωματείο προειδοποιεί ότι η νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 22 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπεται από τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2021, θα χειροτερέψει τις ελλείψεις σε υλικά και εξοπλισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ:

«Είναι πασίγνωστο ακόμη και στην ευρύτερη κοινή γνώμη ότι ενώ ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας - πρόνοιας εργάζονται χρόνια τώρα, σε συνθήκες ακραίας εντατικοποίησης, λόγω των τεράστιων κι απαράδεκτων ελλείψεων προσωπικού και είναι εκτεθειμένοι σε βιολογικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου, έχουν αποκλεισθεί ακόμη και από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος (όπως και οι γιατροί, εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φύλακες, διοικητικοί, εργαζόμενοι κλπ).

Δικαιολογημένα λοιπόν όλοι οι υγειονομικοί αγανακτούμε γιατί εδώ & δεκαετίες οι κυβερνήσεις αρνούνται την ένταξη μας στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, με ανάλογα μέτρα οργάνωσης της δουλειάς μας, επαρκή & κατάλληλα μέσα προστασίας, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης & του ωραρίου μας κ.ά.

 • ότι ο αποκλεισμός χιλιάδων συναδέλφων από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος και η επιμονή για μη ένταξη στα ΒΑΕ εντάσσονται στο σχεδιασμό κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης για λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με όσο το δυνατό λιγότερο - φτηνότερο προσωπικό.

Γι’ αυτούς τους λόγους, η κυβέρνηση δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας μας, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι εκατοντάδες υγειονομικοί έχουν ήδη νοσήσει, δεκάδες νοσηλεύονται, ενώ θρηνούμε και συναδέλφους μας που έχασαν τη ζωή τους από την επιδημία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει εξασφαλισθεί ούτε καν επάρκεια σε Μέσα Ατομικής Προστασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχώς ελλείψεις π.χ. πότε σε γάντια, πότε σε μάσκες και στολές υψηλής προστασίας.

Αναδεικνύονται, γι’ άλλη μια φορά, οι εγκληματικές ευθύνες όλων όσων κυβέρνησαν που συστηματικά απέρριπταν το αίτημα μας για δημιουργία κρατικού φορέα παραγωγής φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, ώστε η προμήθεια του αναγκαίου υλικού να μην εξαρτάται, ιδιαίτερα στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες, ούτε από επιχειρηματικά συμφέροντα, ούτε από τον «πόλεμο που μαίνεται στην παγκόσμια αγορά» όπως ομολόγησε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας.

Ταυτόχρονα, παρά την αυξανόμενη εξάπλωση της πανδημίας και μέσα στις μονάδες υγείας, αρνούνται ακόμη τον συστηματικό προληπτικό έλεγχο των εργαζομένων και των ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία, για την πρόληψη μετάδοσης από ασυμπτωματικούς και προσυμπτωματικούς νοσούντες.

Προειδοποιούμε ξανά: η νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 22 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπεται από τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2021, θα χειροτερέψει τις ελλείψεις σε υλικά και εξοπλισμό.

H εφαρμογή των DRG’s, η επέκταση των Συμπράξεων με τον Ιδιωτικό Τομέα και η «αύξηση της οικονομικής αυτονομίας των δημόσιων νοσοκομείων», που προβλέπει το «Σχέδιο Ανάπτυξης για την ελληνική Οικονομία» (Έκθεση επιτροπής Πισσαρίδη) θα οδηγήσουν σε περαιτέρω εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών, νέες περικοπές και νέο χτύπημα στα εναπομείναντα δικαιώματα μας.

Ενάντια στην πολιτική αυτή, που μετατρέπει την υγεία όλων μας σε «ατομική ευθύνη» και εκμεταλλεύεται ακόμη και πανδημίες για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης και το τσάκισμα όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει, χρειάζεται να δυναμώσει ο κοινός αγώνας των υγειονομικών με όλο το λαό.

Διεκδικούμε:

► Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού με κατεπείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

► Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε σχολεία, χώρους δουλειάς και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

► Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες, χωρίς επασφάλιστρα.

► Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Ανάκτηση όλων των απωλειών».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΓΝΗ: Καταγγέλλουν την καθυστέρηση στις πληρωμές εφημεριών και υπερωριών
Την καθυστέρηση στην πληρωμή δεδουλευμένων που αφορούν υπερωρίες, εφημερίες, τη νυχτερινή εργασία και τις αργίες-Κυριακές, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Σωματείο του ΠΑΓΝΗ.
ΠΑΓΝΗ: Καταγγέλλουν την καθυστέρηση στις πληρωμές εφημεριών και υπερωριών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ για τα δρομολόγια των αστικών
Επιστολή προς τη διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ σχετικά με την τροποποίηση των δρομολογίων λόγω των έκτακτων αναγκών, απέστειλε το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.
Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ για τα δρομολόγια των αστικών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανησυχία των εργαζομένων για τα συνεχή κρούσματα κορονοϊού στο ΠΑΓΝΗ
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει εκ νέου το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, μετά το νέο κρούσμα κορονοϊού σε νοσηλεύτρια του ιδρύματος.
Ανησυχία των εργαζομένων για τα συνεχή κρούσματα κορονοϊού στο ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: "Όχι στις υποχρεωτικές μετακινήσεις υγειονομικών"
Την απόσυρση της τροπολογίας για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού, ζητούν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: "Όχι στις υποχρεωτικές μετακινήσεις υγειονομικών"
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαμαρτυρία στο ΠΑΓΝΗ για τα μέσα ατομικής προστασίας και τα ΒΑΕ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εντός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου πραγματοποίησαν μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, διαμαρτυρόμενοι για μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους χώρους εργασίας...
Διαμαρτυρία στο ΠΑΓΝΗ για τα μέσα ατομικής προστασίας και τα ΒΑΕ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας