• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  29°C 26.6°C / 31.3°C
  2 BF
  30%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  26°C 22.6°C / 29.4°C
  1 BF
  53%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  29°C 25.1°C / 32.6°C
  1 BF
  40%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.9°C / 32.0°C
  1 BF
  26%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 27.4°C
  3 BF
  41%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  26°C 22.0°C / 29.2°C
  2 BF
  43%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.4°C / 25.6°C
  0 BF
  17%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  28°C 25.8°C / 29.7°C
  2 BF
  17%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.8°C / 29.2°C
  3 BF
  54%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 27.9°C
  4 BF
  41%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.9°C / 27.8°C
  4 BF
  44%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 23.6°C / 26.2°C
  3 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  0 BF
  61%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.5°C / 26.9°C
  0 BF
  32%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.2°C / 29.6°C
  1 BF
  23%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.4°C / 26.8°C
  1 BF
  59%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  29°C 26.9°C / 31.5°C
  0 BF
  26%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 24.4°C / 25.3°C
  0 BF
  59%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.7°C / 29.7°C
  3 BF
  67%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.8°C / 25.8°C
  2 BF
  14%

Απάντηση δημάρχου Αμαρίου στις καταγγελίες για τη διαχείριση των σκουπιδιών

 • A-
 • A+
Τη δική του εκδοχή για τις καταγγελίες ως προς τη διαχείριση των σκουπιδιών στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, δίνει μέσω της «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός, απαντώντας σε μακροσκελές κείμενο που είχε αποστείλει στις 12 Νοεμβρίου ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρίου Νίκος Μαρκίδης.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο δήμαρχος Αμαρίου καταλογίζει στον κ. Μαρκίδη πρόθεση συκοφάντησης κάνοντας λόγο για «αθλιότητες και ασυναρτησίες» αλλά και για «τρικυμία εν κρανίω» αναφερόμενος στα λεγόμενά του, ενώ συνδέει ευθέως τις καταγγελίες που έγιναν με δικαστική απόφαση εις βάρος του κ. Μαρκίδη για την περίοδο που εκείνος ήταν πρόεδρος της εταιρίας. 

Στην επιστολή του ο δήμαρχος τονίζει πως δεν προτίθεται, ούτε ο ίδιος ούτε οι λοιποί καταγγελλόμενοι να απαντήσουν επί της ουσίας των καταγγελιών του κ. Μακρίδη καθώς στο παρελθόν έχουν δοθεί επίσημες απαντήσεις ενώ επιφυλάσσεται για τη δικαστική αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής του. 

Ως προς την αναφορά στην «Εφ.Συν.» περί της δημοσιοποίησης της επιστολής του κ. Μακρίδη τονίζουμε πως τόσο οι αρχικές καταγγελίες όσο και η επιστολή απάντησης του δημάρχου δημοσιεύονται σε αντίστοιχο χώρο (kriti.efsyn.gr) και με τον ίδιο τρόπο, τυγχάνοντας της ίδιας ακριβώς προβολής. Και οι δύο επιστολές δημοσιεύονται στο site της εφημερίδας (και όχι στην έντυπη έκδοση) επομένως είναι λάθος η αναφορά - αίτημα για «δημοσίευση στο ίδιο φύλλο».

Επί της ουσίας των καταγγελιών οφείλουμε να τονίσουμε πως θεωρούμε υποχρέωσή μας να δημοσιεύεται.κάθε τεκμηριωμένη καταγγελία που αφορά στο θολό καθεστώς της διαχείρισης των απορριμμάτων (πανελλαδικά και όχι μόνο στην Κρήτη). Ωστόσο, τόσο η πρώτη επιστολή όσο και η σημερινή απάντηση του δημάρχου αποτελούν απλή δημοσιοποίηση της θέσης των δύο πλευρών και όχι δικό μας ρεπορτάζ επί του θέματος (γιαυτό εξάλλου και δεν φέρουν υπογραφή συντάκτη). Ωστόσο, επί των καταγγελλομένων σαφώς διαφαίνεται η ανάγκη ενδελεχούς δημοσιογραφικής έρευνας, για την οποία και επιφυλασσόμαστε.  

Αναλυτικά η επιστολή του δημάρχου Αμαρίου στην «Εφ.Συν.»

Αξιότιμοι κύριοι,

με θλίψη μας διαβάσαμε την δημοσίευση και τον σχολιασμό του αρθρογράφου σας σε επιστολή του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Αμαρίου, κ. Νίκου Μαρκίδη, αναφορικά με την “αδιαφανή και σκανδαλώδη” λειτουργία της δημοτικής εταιρίας ΑΜΑΡΙ ΜΑΕ ΟΤΑ. 

Αν μη τι άλλο, θεωρούμε ότι η δημοσιογραφική δεοντολογία και το καθήκον σας για αντικειμενική και αμερόληπτη ενημέρωση θα επέβαλλαν την ταυτόχρονη ενημέρωση του “καταγγελλόμενου” Δήμου, ώστε να φιλοξενηθεί και η δική μας άποψη στο ίδιο φύλλο. 

Σε κάθε περίπτωση, δεν προτιθέμεθα να απαντήσουμε στις ασυναρτησίες και τις αθλιότητες που δημοσιοποιεί για πολλοστή φορά ο εν λόγω κύριος, οι δημότες μας έχουν και μνήμη και κρίση, αλλά αρκούμαστε να επισημάνουμε τα κατωτέρω σημεία που κατατοπίζουν πλήρως τον ορθολογικό και καλόπιστο αναγνώστη. 

Η απλή νοημοσύνη και μια ελάχιστη γνώση περί τα αυτοδιοικητικά δείχνουν ότι ο συντάκτης της επιστολής έχει τρικυμία εν κρανίω: Οι καταγγελίες του για παραβίαση καταργημένων νόμων (Ν. 2190/1920), οι αναφορές για τα ανταποδοτικά, η σύγχυση νομικών διατάξεων που ανέκαθεν ο κ. Μαρκίδης ερμήνευε προς το συμφέρον του (περί αυτού βλτ. κατωτέρω), είναι ελάχιστες ενδείξεις μιας ασυνάρτητης και θολής σκέψης που επί πολλά χρόνια ταλαιπωρεί τις δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες και αρχές με ανεπίδεκτες εκτιμήσεως “αναφορές-διαμαρτυρίες-καταγγελίες κτλ”.

Όλα όσα αναφέρει ο κ. Μαρκίδης στην επιστολή του, τα έχει κατά καιρούς εκθέσει σε αρμόδιους φορείς και έχει λάβει επίσημες απαντήσεις, τις οποίες όμως αποκρύπτει τόσο από την εφημερίδα σας όσο και από τους αναγνώστες σας. Για το λόγο αυτό, κατέληξε -απεγνωσμένος προφανώς- και στην συκοφαντία, αφήνοντας αιχμές για κακοδιαχείριση, αδιαφάνεια, εκτεταμένη διασπάθιση των χρημάτων των πολιτών χάριν προσωπικών τοπικών συμφερόντων και μηχανισμών επανεκλογής    του νυν Δημάρχου Αμαρίου και για δήθεν προσωπικά ωφελήματα που καρπώνεται από την “σκοτεινή λειτουργία” της εταιρίας. 

Επ' αυτού, τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι λοιποί θιγόμενοι από την επιστολή δηλώνουμε την επιφύλαξή μας για την δικαστική αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής μας και απλώς υπενθυμίζουμε στον κ. Μαρκίδη την οικονομική οφειλή του προς την εταιρία, χρηματικό ποσό που αχρεωστήτως εισέπραξε ως Πρόεδρός της, όπως τον έχει καταδικάσει και το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου. 

Προφανώς στο πλαίσιο της ανωτέρω δικαστικής απόφασης εντάσσεται και η εν λόγω επιστολή του κ. Μαρκίδη, προς το σκοπό της εκβίασης κάποιας λύσης ή της ισοφάρισης εντυπώσεων. Οι δημότες Αμαρίου γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, τα οποία και η εφημερίδα σας θα μπορούσε να έχει πληροφορηθεί πριν σπεύσει να υιοθετήσει τις ανυπόστατες καταγγελίες του κ. Μαρκίδη.


Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Αμαρίου

Παντελής Μουρτζανός

Η είσοδος του ΧΥΤΑ Αμαρίου, στον νομό Ρεθύμνου.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σοβαρή καταγγελία για το καθεστώς διαχείρισης των σκουπιδιών στο Ρέθυμνο
Σε μία σοβαρή καταγγελία για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Π.Ε. Ρεθύμνου, προχωρά ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αμαρίου, Νικόλαος Μαρκίδης, κάνοντας λόγο για αδιαφάνεια, εκτεταμένη διασπάθιση των...
Σοβαρή καταγγελία για το καθεστώς διαχείρισης των σκουπιδιών στο Ρέθυμνο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δημοπρατείται η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και ΧΥΤΥ Αμαρίου
Εγκρίθηκε η δημοπράτηση ενός εκ των πιο σημαντικών έργων διαχείρισης απορριμμάτων της Κρήτης, με την κατασκευή και λειτουργία για πέντε χρόνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και ΧΥΤΥ Αμαρίου. Πρόκειται...
Δημοπρατείται η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και ΧΥΤΥ Αμαρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρέθυμνο: Ολοκληρώθηκε το έργο επέκτασης του ΧΥΤΑ Αμαρίου
Ολοκληρώθηκαν τα έργα επέκτασης του ενεργού κυττάρου του ΧΥΤΑ Αμαρίου, στο οποίο περιλαμβανόταν η επέκταση του ενεργού κυττάρου κατά οκτώ περίπου στρέμματα, η στεγανοποίησή του, η κατασκευή έργων διαχείρισης...
Ρέθυμνο: Ολοκληρώθηκε το έργο επέκτασης του ΧΥΤΑ Αμαρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υπογραφή σύμβασης για επέκταση του ΧΥΤΑ Αμαρίου
Υπεγραφή η σύμβαση επέκτασης του ενεργού κυττάρου του ΧΥΤΑ Αμαρίου από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης. Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 1.600.000 €, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα...
Υπογραφή σύμβασης για επέκταση του ΧΥΤΑ Αμαρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΧΥΤΑ Αμαρίου: Πρόστιμο 10.000 € από την Περιφέρεια λόγω ρύπανσης
Πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ επέβαλε η Περιφέρεια Κρήτης στην «Αμάρι Α.Ε.», μετά από έλεγχο ο οποίος έγινε στην λειτουργία του ΧΥΤΑ Αμαρίου. Στην αιφνίδια επίσκεψη του κλιμακίου υπηρεσιών της Περιφέρειας,...
ΧΥΤΑ Αμαρίου: Πρόστιμο 10.000 € από την Περιφέρεια λόγω ρύπανσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τραυματίστηκε εργαζόμενος στον ΧΥΤΑ Αμαρίου
Ένας 55χρονος υπάλληλος τραυματίστηκε στον ΧΥΤΑ Αμαρίου, όταν εξερράγη ηλεκτρικός πίνακας, προκαλώντας του εγκαύματα. Ο εργάτης μεταφέρθηκε, ελαφρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου ενώ ειδικοί...
Τραυματίστηκε εργαζόμενος στον ΧΥΤΑ Αμαρίου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας