• Αθήνα
  Θύελλα με ασθενείς βροχοπτώσεις
  22°C 17.8°C / 23.5°C
  5 BF
  70%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 16.0°C / 19.9°C
  4 BF
  71%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 19.0°C / 22.1°C
  1 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 15.9°C / 19.9°C
  2 BF
  52%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  10°C 9.9°C / 13.5°C
  2 BF
  87%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 19.0°C / 20.0°C
  2 BF
  52%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 16.4°C / 16.4°C
  3 BF
  39%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  2 BF
  84%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.7°C / 20.8°C
  0 BF
  83%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 15.7°C / 20.9°C
  3 BF
  73%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.4°C / 22.8°C
  1 BF
  78%
 • Σκόπελος
  Θύελλα
  20°C 15.1°C / 19.7°C
  5 BF
  83%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  2 BF
  94%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  2 BF
  88%
 • Λαμία
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  18°C 16.7°C / 18.3°C
  2 BF
  79%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 20.4°C / 20.8°C
  2 BF
  82%
 • Χαλκίδα
  Θύελλα με βροχοπτώσεις
  19°C 18.0°C / 22.7°C
  4 BF
  80%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 12.3°C / 14.4°C
  4 BF
  68%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 16.7°C / 19.7°C
  4 BF
  65%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 11.2°C / 11.2°C
  2 BF
  69%

Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων

 • A-
 • A+
Επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης αλλά και τους βουλευτές των Χανίων, απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων για το θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, δεν πρέπει να επεκταθεί το μέτρο σύμφωνα με το οποίο περιοχές κάτω των 5000 κατοίκων μπορούν τα καταστήματα να ανοίγουν όλες τις Κυριακές του έτους. «Γνωρίζετε πολύ καλά πως η Κυριακάτικη λειτουργία ευνοεί μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις και ποτέ τις μικρότερες καθότι το κόστος λειτουργίας είναι τεράστιο και δημιουργεί παράλληλα τεράστια κοινωνικά προβλήματα με το να μην μπορεί ο αυτοαπασχολούμενος να περάσει πολύτιμο χρόνο με την οικογένεια του», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων, τα καταστήματα λιανικής λαμβάνουν όλα τα μέτρα προφύλαξης  αποδεδειγμένα δεν μεταδίδουν τον ιό, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να ανοίξει τάχιστα το λιανεμπόριο.

Τέλος ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά άμεσα την αναστολή όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τουλάχιστον μέχρι 30/4/2021.

Αναλυτικά η επιστολή: 

«Σαν Εμπορικός Σύλλογος Χανίων οφείλουμε για ακόμα μια φορά να τονίσουμε κάποιες αδικίες-επισημάνσεις  που πρέπει άμεσα να λυθούν άμεσα με παρέμβαση σας.

Τις συνέπειες του lockdown τις γνωρίζετε και δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περισσότερο για τα τραγικά αποτελέσματα που όλοι οι μικροί και πολύ μικροί έμποροι και επιτηδευματίες ζούμε σε καθημερινή βάση. Μέσα σε όλα αυτά δυστυχώς βλέπουμε ότι από το Υπουργείο σας ψηφίστηκε ρύθμιση με την οποία περιοχές κάτω των 5000 κατοίκων μπορούν τα καταστήματα να ανοίγουν όλες τις Κυριακές του έτους. Θεωρούμε πως η κίνηση αυτή έιναι σε τελείως λάθος κατεύθυνση για το γενικότερο πλαίσιο της λειτουργίας της αγοράς και εκφράζουμε την βαθύτατη ανησυχία μας στο να επεκταθεί το μέτρο αυτό και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδος καταργώντας την Κυριακάτικη αργία και βάζοντας ταφόπλακα στις μικρές επιχειρήσεις.

Κύριε Υπουργέ, γνωρίζετε πολύ καλά πως η ανάσχεση της ανεργίας περνά από τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που βάζουν τώρα 10 χρόνια πλάτη  κόντρα σε διαδοχικά  μνημόνια και τεράστια ανυπέρβλητα εμπόδια όπως η τρέχουσα υγειονομική κρίση. Σας καλούμε να μας προστατεύσετε. Γνωρίζετε πολύ καλά πως η Κυριακάτικη λειτουργία ευνοεί μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις και ποτέ τις μικρότερες καθότι το κόστος λειτουργίας είναι τεράστιο και δημιουργεί παράλληλα τεράστια κοινωνικά προβλήματα με το να μην μπορεί ο αυτοαπασχολούμενος να περάσει πολύτιμο χρόνο με την οικογένεια του.

Ακόμα ένα βασικό θέμα που πρέπει να λύσετε αφορά τις αναστολές πληρωμών σε φόρο εισοδήματος, Ενφια και ασφαλιστικές εισφορές επιχειρηματιών  που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί για το μήνα Νοέμβριο. Η μόνη αναστολή είναι του ΦΠΑ και αναρωτιόμαστε με ποιόν τρόπο θα μπορέσει ο μικρός έμπορος και αυτοαπασχολούμενος να ανταπεξέλθει σε όλο αυτό το βουνό υποχρεώσεων. Ζητάμε λοιπόν άμεσα την αναστολή όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τουλάχιστον μέχρι 30/4/2021.

Τέλος είναι ευρέως διαδεδομένο πως τα καταστήματα λιανικής που λαμβάνουν όλα τα μέτρα προφύλαξης  αποδεδειγμένα δεν μεταδίδουν τον ιό. Σας καλούμε όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες να τα ανοίξετε το ταχύτερο δυνατόν. Επίσης δεν είναι δυνατόν όλη η επικράτεια να μπαίνει στο ίδιο καλάθι και να κλείνει όλη η Ελλάδα μόλις η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη δεν πάει καλά. Πρέπει οι αποφάσεις να λαμβάνονται ανά Περιφέρεια και έτσι ο κάθε πολίτης να νιώθει υπεύθυνος για την συμπεριφορά του και στην περιοχή που διαμένει. Τέλος οι απαγορεύσεις μετακινήσεων ανά Περιφέρεια αποτελεί μονόδρομο για τον περιορισμό της πανδημίας.

Αναμένοντας την δίκαιη ανταπόκριση σας».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Προειδοποιούν για λουκέτα αν δεν υπάρξει στήριξη των επιχειρήσεων
Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς απέστειλε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων, προτείνοντας άμεσα και ρίσιμα μέτρα στήριξης προς τις επιχειρήσεις, αλλιώς θα υπάρξει μεγάλος αριθμός...
Χανιά: Προειδοποιούν για λουκέτα αν δεν υπάρξει στήριξη των επιχειρήσεων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Στήριξη των επιχειρήσεων από τους δήμους, ζητά η Ομοσπονδία Εμπόρων
Τη λήψη μέτρων για στήριξη των επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών και αυτοαπασχολουμένων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας, ζητά με επιστολή της προς τους δημάρχους της Περιφερειακής...
Χανιά: Στήριξη των επιχειρήσεων από τους δήμους, ζητά η Ομοσπονδία Εμπόρων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: «Εκτός της μη επιστρεπτέας προκαταβολής οι μικρές επιχειρήσεις»
Με επιστολή της η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων ζητά να δίνεται η δυνατότητα σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να ενταχθούν στο πρόγραμμα της Περιφέρειας που αφορά στη...
Χανιά: «Εκτός της μη επιστρεπτέας προκαταβολής οι μικρές επιχειρήσεις»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Προτάσεις για το εμπόριο και τις τοπικές επιχειρήσεις
Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων κατέθεσε 18 προτάσεις προς την δημοτική αρχή για διάφορα θέματα που αφορούν την βελτίωση της πόλης, το εμπόριο και τις τοπικές επιχειρήσεις.
Χανιά: Προτάσεις για το εμπόριο και τις τοπικές επιχειρήσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Ζητούν ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του κλάδου της Εστίασης
Για επιπλέον συμπίεση και περιορισμό της λειτουργίας της Εστίασης, κάνει λόγο ο Σύλλογος Εστίασης Χανίων, αναφορικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Χανιά: Ζητούν ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του κλάδου της Εστίασης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Μείωση στα τέλη παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου των επιχειρήσεων
Σε μείωση κατά 50% των τελών παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου των επιχειρήσεων τα οποία μπορούν να καταβληθούν και δόσεις, προχωρά ο Δήμος Χανίων.
Χανιά: Μείωση στα τέλη παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου των επιχειρήσεων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας