• Αθήνα
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 1.8°C / 4.6°C
  3 BF
  79%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -2.0°C / 0.6°C
  3 BF
  52%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 4.3°C / 5.5°C
  4 BF
  56%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  -1°C -2.1°C / -0.6°C
  1 BF
  41%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  -1°C -1.1°C / 0.7°C
  3 BF
  80%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  -1°C -3.0°C / -0.7°C
  1 BF
  56%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  -7°C -6.6°C / -4.4°C
  4 BF
  58%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  0°C -0.4°C / -0.4°C
  2 BF
  62%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 5.4°C / 8.8°C
  5 BF
  74%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C 0.7°C / 2.9°C
  4 BF
  70%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 5.6°C / 6.4°C
  6 BF
  61%
 • Σκόπελος
  Ήπιες χιονοπτώσεις
  1°C 0.7°C / 0.7°C
  6 BF
  66%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 4.5°C / 4.5°C
  3 BF
  72%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  1°C -0.5°C / 0.9°C
  4 BF
  44%
 • Λαμία
  Ήπιες χιονοπτώσεις
  1°C 0.5°C / 1.6°C
  3 BF
  64%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.8°C / 6.8°C
  4 BF
  53%
 • Χαλκίδα
  Ήπιες χιονοπτώσεις
  1°C 0.8°C / 3.2°C
  3 BF
  94%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -3.7°C / 0.5°C
  1 BF
  46%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  -2°C -1.9°C / 0.0°C
  2 BF
  62%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  -4°C -3.9°C / -3.9°C
  2 BF
  67%
Εφ.Συν. - Μάριος Διονέλλης

Ανησυχία των εργαζομένων για τα συνεχή κρούσματα κορονοϊού στο ΠΑΓΝΗ

 • A-
 • A+
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει εκ νέου το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, μετά το νέο κρούσμα κορονοϊού σε νοσηλεύτρια του ιδρύματος.

Πρόκειται για μια νοσηλεύτρια της μονάδας διάλυσης κυτταροστατικών φαρμάκων, η οποία εκδήλωσε ύποπτα συμπτώματα, το τεστ βγήκε θετικό και εισήχθη στη Μονάδα Αντιμετώπισης Κορονοϊού την περασμένη Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες βρέθηκε θετικός τραυματιοφορέας του ιδρύματος, και πιο πριν ένας γιατρός, ανεβάζοντας ανησυχητικά τον αριθμό κρουσμάτων σε νοσηλευτικό προσωπικό το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, δεν έγινε απολύμανση στο χώρο, ενώ βγήκαν σε καραντίνα δύο νοσηλεύτριες του τμήματος (οι οποίες θα υποβληθούν σε τεστ την Τρίτη), με αποτέλεσμα η μονάδα να μείνει με μία μόνο νοσηλεύτρια.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, έρχεται ξανά στην επιφάνεια «πόσο εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι είμαστε λόγω της ανεπάρκειας μέσων ατομικής προστασίας, των λιγοστών μοριακών τεστ, της υποστελέχωσης κτλ», ενώ όπως τονίζουν, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, δεν βγαίνουν σε καραντίνα όλοι οι υγειονομικοί που εκτίθενται σε κρούσμαενώ όσοι υποβάλλονται σε τεστ μετά από έκθεση συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι να βγει το αποτέλεσμα.

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ υποστηρίζει ότι τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να μετατραπούν σε εστίες διασποράς του κορονοϊού, αν δεν ληφθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα, τόσο για την υποστελέχωση, όσο και για την προστασία από τον ιό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ

«Επισημαίνουμε ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των εργαζόμενων στις δομές υγείας, που είναι αποτέλεσμα των πλημμελών μέτρων προστασίας και των ελλιπών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ακόμη μια εργαζόμενη στο ΠΑΓΝΗ βρέθηκε θετική στον SARS-CoV-2 μετά τα πρόσφατα κρούσματα της μαίας, του τραυματιοφορέα και του γιατρού. Νοσηλεύτρια της μονάδας διάλυσης κυτταροστατικών φαρμάκων εκδήλωσε ύποπτα συμπτώματα, το τεστ βγήκε θετικό και εισήχθη στη Μονάδα Αντιμετώπισης Κορονοϊού (ΜΑΚ) την Παρασκευή. Δεν έγινε απολύμανση στο χώρο, ενώ βγήκαν σε καραντίνα δύο νοσηλεύτριες του τμήματος (οι οποίες θα υποβληθούν σε τεστ την Τρίτη), με αποτέλεσμα η μονάδα να μείνει με μία μόνο νοσηλεύτρια.

Συναγερμός σήμανε την Παρασκευή και στη Νευρολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, καθώς ασθενής, που είχε πάρει εξιτήριο από την κλινική την προηγούμενη Δευτέρα, 26 Οκτώβρη (μετά από τουλάχιστον δεκαήμερη νοσηλεία), εκδήλωσε πυρετό δύο μέρες μετά, διαγνώσθηκε θετικός στον SARS-CoV-2 και επανεισήχθη την Πέμπτη στη ΜΑΚ. Καθώς η μέση περίοδος επώασης του COVID-19 είναι περίπου 5 μέρες, ενδεχομένως ο ασθενής να εκτέθηκε στον κορονοϊό κατά τη νοσηλεία του στη Νευρολογική. Οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες της κλινικής αυτής (που εργαζόντουσαν 24-26 Οκτώβρη) θα υποβληθούν σε τεστ τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη, ενώ όσοι από αυτούς έχουν βάρδιες μέχρι τότε (30/10-1/11) θα τις κάνουν κανονικά, εφόσον δεν έχουν συμπτώματα, χωρίς να ξέρουν ακόμη αν έχουν μολυνθεί.

Έρχεται ξανά στην επιφάνεια πόσο εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι είμαστε λόγω της ανεπάρκειας μέσων ατομικής προστασίας, των λιγοστών μοριακών τεστ, της υποστελέχωσης, κοκ. Εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, δεν βγαίνουν σε καραντίνα όλοι οι υγειονομικοί που εκτίθενται σε κρούσμα, ενώ όσοι υποβάλλονται σε τεστ μετά από έκθεση συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι να βγει το αποτέλεσμα.

Εκφράζουμε ακόμη μια φορά την ανησυχία μας για την πιθανότητα τα νοσοκομεία να μετατραπούν σε εστίες διασποράς του κορονοϊού, αν δεν ληφθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα. Η δυσλειτουργία τμημάτων και η αύξηση της εντατικοποίησης της δουλειάς των υπολοίπων εργαζομένων σε περίπτωση αναρρωτικών αδειών και καραντίνας μέρους του προσωπικού αλλά και η παραμονή στην εργασία υγειονομικών που αποτελούν επαφές κρουσμάτων αποτελούν απόδειξη για τις τραγικές συνθήκες υποστελέχωσης που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία ως αποτέλεσμα της πολιτικής κρατικής υποχρηματοδότησης της υγείας. Η προσαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις ελλείψεις προσωπικού, εξοπλισμού, αντιδραστηρίων, μέσων ατομικών προστασίας κοκ. εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών αλλά και των εργαζομένων στις δομές υγείας.

Προκειμένου να προληφθεί ο κίνδυνος ενδονοσοκομειακής μετάδοσης είναι αναγκαίο:

 • να υποβάλλονται σε μοριακό έλεγχο όλοι οι ασθενείς πριν την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο!
 • να γίνονται μαζικά τεστ στους εργαζόμενους στις δομές υγείας, επαναλαμβανόμενα ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με το βαθμό έκθεσης!
 • να βγαίνουν σε 14ήμερη καραντίνα όλοι οι υγειονομικοί που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα!
 • να γίνουν άμεσες προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, ώστε να μην προκαλείται δυσλειτουργία στα τμήματα από τις άδειες (αναρρωτικές, καραντίνας, ευπαθών ομάδων κοκ)!
 • να γίνεται άμεση απολύμανση των χώρων όπου εντοπίζεται κρούσμα!
 • να εξασφαλιστεί επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας!

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ καλεί τους υγειονομικούς να μην σιωπούν μπροστά στα προβλήματα και τις ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ίδιων και του πληθυσμού και να αγωνιστούν, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας τους και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Νέο κρούσμα κορονοϊού σε νοσοκομείο - Θετικός γιατρός του ΠΑΓΝΗ
Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε τις τελευταίες ώρες ένας νοσοκομειακός γιατρός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Ηράκλειο: Νέο κρούσμα κορονοϊού σε νοσοκομείο - Θετικός γιατρός του ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη-Κορονοϊός: Θετικός εργαζόμενος στο ΠΑΓΝΗ, δύο νέα κρούσματα σε φοιτητές
Νέο κρούσμα κορονοϊού επιβεβαιώθηκε σε εργαζόμενο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Δύο κρούσματα σε φοιτήτριες του Πανεπιστημίου, σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.
Κρήτη-Κορονοϊός: Θετικός εργαζόμενος στο ΠΑΓΝΗ, δύο νέα κρούσματα σε φοιτητές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: "Όχι στις υποχρεωτικές μετακινήσεις υγειονομικών"
Την απόσυρση της τροπολογίας για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού, ζητούν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: "Όχι στις υποχρεωτικές μετακινήσεις υγειονομικών"
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΓΝΗ: Ανησυχία των εργαζομένων μετά το κρούσμα κορονοϊού σε μαία
Ανεπαρκέστατα χαρακτηρίζει τα πρωτόκολλα διαχείρισης κρουσμάτων-υγειονομικών και των επαφών τους το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, μετά την επιβεβαίωση κρούσματος του covid-19 σε εργαζόμενη στο νοσοκομείο.
ΠΑΓΝΗ: Ανησυχία των εργαζομένων μετά το κρούσμα κορονοϊού σε μαία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΓΝΗ: Καταγγέλλουν την καρατόμηση της Γραμματείας των Τακτικών Ιατρείων
Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγέλλει την αιφνιδιαστική απόφαση του διοικητή για την καρατόμηση του προϊστάμενου της Γραμματείας των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων.
ΠΑΓΝΗ: Καταγγέλλουν την καρατόμηση της Γραμματείας των Τακτικών Ιατρείων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με ρυθμούς χελώνας τα τεστ κορονοϊού στους υγειονομικούς στο ΠΑΓΝΗ
Μεγάλες ουρές έχουν σχηματιστεί μπροστά από την ειδική μονάδα covid-19 στο ΠΑΓΝΗ από υγειονομικούς οι οποίοι πρέπει να κάνουν τεστ κορονοϊού.
Με ρυθμούς χελώνας τα τεστ κορονοϊού στους υγειονομικούς στο ΠΑΓΝΗ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας