• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  28°C 24.2°C / 30.7°C
  2 BF
  38%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.2°C / 28.5°C
  0 BF
  48%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.9°C / 27.1°C
  1 BF
  52%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  21°C 16.9°C / 20.5°C
  1 BF
  61%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 21.9°C / 23.9°C
  0 BF
  73%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.0°C / 27.0°C
  2 BF
  46%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.4°C / 23.4°C
  1 BF
  40%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.2°C / 25.2°C
  1 BF
  42%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.8°C / 29.1°C
  1 BF
  55%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  3 BF
  61%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.8°C / 29.4°C
  4 BF
  47%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  29°C 29.0°C / 29.0°C
  3 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.9°C / 26.9°C
  1 BF
  59%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.5°C / 25.5°C
  1 BF
  36%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  28°C 24.5°C / 28.4°C
  0 BF
  41%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  29°C 27.8°C / 28.8°C
  2 BF
  71%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.4°C / 29.9°C
  2 BF
  36%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.2°C / 25.2°C
  2 BF
  48%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.7°C / 27.8°C
  2 BF
  71%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.7°C / 20.7°C
  1 BF
  68%
candiadoc.gr

Ηράκλειο: Ζητούν οδικές παρεμβάσεις σε διασταυρώσεις της παραλιακής

 • A-
 • A+
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην παραλιακή λεωφόρο στο Ηράκλειο θα πραγματοποιήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινίων το προσεχές Σάββατο, ζητώντας από τον Δήμο παρεμβάσεις σε διασταυρώσεις και δρόμους που ενώνονται με την παραλιακή.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις 11 το πρωΐ, από μέλη του Συλλόγου αλλά και κατοίκους των Καμινίων, προκειμένου να πιέσουν την δημοτική αρχή να προβεί σε παρεμβάσεις για την βελτίωση της ασφάλειας.

Τα σημεία στα οποία, όπως λέει ο Σύλλογος, χρίζουν παρεμβάσεων είναι, κυρίως, η συμβολή της οδού Δομαλάκη με την παραλιακή, λίγο πριν το Παγκρήτιο Στάδιο, όπου τα οχήματα κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και έχουν σημειωθεί αρκετά τροχαία.

Ανάλογες παρεμβάσεις ζητούν και επί της οδού Αχαιών με την παραλιακή,στο ύψος που βρίσκεται το συντριβάνι του πάρκου καθώς και επί των οδών Κόντογλου, Πολυδούρη και Πατρόκλου και Έλλης Αλεξίου.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι ένας κυκλικός κόμβος ή φωτεινοί σηματοδότες θα ενίσχυαν την ασφάλεια οδηγών αλλά και πεζών, καθώς σε πολλά σημεία της παραλιακής δεν υπάρχει η ασφαλή δυνατότητα σε πεζούς να περάσουν τον δρόμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων:

«Ο Σύλλογός μας που έχει ως βασικό μέλημά του την ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής μας και είναι παρών στο κοινωνικο οικονομικό πολιτικό γίγνεσθαι, αφουγκράζεται τα προβλήματα της περιοχής ,τα αξιολογεί και προσπαθεί,χωρίς βέβαια να είναι πάντα εφικτό αυτό, να συμβάλει στην
επίλυσή τους κάνοντας πιο ποιοτική την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Αυτή τη φορά αποφασίσαμε με μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας να προβούμε σε συγκέντρωση–διαμαρτυρία επί της Παραλιακής λεωφόρου, λίγο πριν το Παγκρήτιο Στάδιο, στη συμβολή της Σοφοκλή Βενιζέλου με Αντωνίου Δομαλάκη,το Σάββατο,31 Οκτωβρίου και ώρα 11.00΄ έως 13.00΄το μεσημέρι.

Στόχος μας είναι να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα και να ευαισθητοποιήσουμε τους εμπλεκόμενους Φορείς να ασχοληθούν επιτέλους με το θέμα και να προσπαθήσουν αν όχι να το επιλύσουν ,τουλάχιστον να το βελτιώσουν και για να αποφευχθεί η καθημερινή συγκοινωνιακή συμφόρηση αλλά και για μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Αναλυτικότερα, λίγο πριν τη συμβολή της Δομαλάκη με την Παραλιακή,η Δομαλάκη γίνεται αποδέκτης της οδού Μάχης Κρήτης,που γνωρίζουμε όλοι τι συγκοινωνιακή συμφόρηση έχει καθώς και των οδών Κόντογλου,Πολυδούρη αλλά και Πατρόκλου καιΈλλης Αλεξίου.

Καθημερινά πλήθος οδηγών περιμένουν με ρυθμούς χελώνας να μπουν στην Παραλιακή που βέβαια γνωρίζουμε με τι ταχύτητες κινούνται εκεί τα οχήματα.Βεβαίως από τη Δομαλάκη, αν κατευθύνονται στην πόλη είναι τυχεροί, διαφορετικά θα πρέπει να πάνε έως τον κυκλικό κόμβο του μαιευτηρίου ‘ΜΗΤΕΡΑ’ γιατί με την αναστροφή στο σημείο αυτό διακυβεύεται η ζωή τους.Όσο για τους ταλαίπωρους πεζούς αυτοί δεν έχουν απολύτως καμιά ελπίδα να διασχίσουν τα δρόμο!Τα ατυχήματα είναι πολύ συχνά!

Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για το σημείο της συμβολής της οδού Αχαιών με την Παραλιακή,στο ύψος που βρίσκεται το συντριβάνι του πάρκου της Παραλιακής που κι εκεί έχουμε αρκετά τροχαία και η διάβαση πεζών είναι αδύνατη. Παρακαλούμε τους υπεύθυνους να πάψουν να εθελοτυφλούν και να ασχοληθούν επιτέλους με την επίλυσή του θέματος!Θεωρούμε ότι και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις ένας κυκλικός κόμβος θα βοηθούσε ή τοποθέτηση σηματοδοτών.Η παρέμβαση αυτή θα προσέφερε τεράστια ανακούφιση σε οδηγούς και πεζούς ιδιαίτερα κατοίκους της γύρω περιοχής και θα έσωζε ζωές!!!

Ας ελπίσουμε ότι η φωνή διαμαρτυρίας μας για άμεση επίλυση του θέματος θα εισακουσθεί χωρίς να χρειασθεί να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας,γιατί η υπομονή των κατοίκων της περιοχής έχει πλέον εξαντληθεί!!

Εννοείται ότι κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας με απόλυτο σεβασμό στην προστασία της δημόσιας υγείας θα τηρήσουμε το πρωτόκολλο υγιεινής που ισχύει στις μέρες μας λόγω κοροναϊού».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Δράση ευαισθητοποίησης για τα ετοιμόρροπα κτίρια
Σε συμβολικό αποκλεισμό του εγκαταλελειμμένου-διατηρητέου κτιρίου επί της Αγίου Μηνά, προχώρησε ο Σύλλογος «Ανθρώπινη Ασπίδα», σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ανάδειξης του σοβαρού προβλήματος των...
Ηράκλειο: Δράση ευαισθητοποίησης για τα ετοιμόρροπα κτίρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα ετοιμόρροπα κτίρια
Έκκληση προς τους ιδιόκτητες ακινήτων αλλά και σε κρατικούς φορείς του Ηρακλείου των οποίων τα κτίρια, είτε είναι εγκαταλελειμμένα, είτε τμήματα αυτών είναι ετοιμόρροπα, να προβούν άμεσα στην αποκατάσταση των...
Ηράκλειο: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα ετοιμόρροπα κτίρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Ο Δήμος καλεί τους πολίτες να αναφέρουν τις λακκούβες
Ο Δήμος Ηρακλείου καλεί τους πολίτες του να αναφέρουν τα σημεία του οδικού δικτύου της πόλης τα οποία χρήζουν αποκατάστασης (λακκούβες, βλάβες στο οδόστρωμα). Στο app store ή στο googleplay στην εφαρμογή...
Ηράκλειο: Ο Δήμος καλεί τους πολίτες να αναφέρουν τις λακκούβες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Πορεία μαθητών και μοτοσυκλετιστών για τα τροχαία
Μαθητές και μοτοσυκλετιστές πραγματοποίησαν πορεία ευαισθητοποίησης για τα τροχαία ατυχήματα, προς το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης.
Ηράκλειο: Πορεία μαθητών και μοτοσυκλετιστών για τα τροχαία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πρωτοβουλίες πολιτών της Κρήτης για ασφαλές οδικό δίκτυο
Την κατάσταση στα χέρια τους σε σχέση με το μεγάλο ζήτημα των τροχαίων δυστυχημάτων παίρνουν πολίτες της Κρήτης, που μετρά ήδη 59 νεκρούς φέτος...
Πρωτοβουλίες πολιτών της Κρήτης για ασφαλές οδικό δίκτυο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Συνεργασία Δήμου και ΤΕΙ για την οδική ασφάλεια
Σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και το ΤΕΙ Κρήτης, υπογράφηκε στη Λότζια με στόχο την βελτίωση των γνώσεων, των στάσεων και των συμπεριφορών τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονέων σε θέματα οδικής...
Ηράκλειο: Συνεργασία Δήμου και ΤΕΙ για την οδική ασφάλεια

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας