• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  22°C 20.6°C / 22.2°C
  2 BF
  53%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.4°C / 22.2°C
  1 BF
  56%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 14.4°C / 19.4°C
  3 BF
  72%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  16°C 16.0°C / 16.0°C
  3 BF
  59%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 18.9°C / 18.9°C
  0 BF
  74%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 18.9°C / 19.0°C
  2 BF
  39%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 19.0°C / 19.0°C
  2 BF
  39%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 7.8°C / 19.0°C
  3 BF
  72%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.9°C / 20.0°C
  1 BF
  77%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 21.0°C / 21.0°C
  1 BF
  73%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 20.0°C / 20.0°C
  2 BF
  68%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 22.8°C / 22.8°C
  3 BF
  39%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 20.0°C / 20.0°C
  3 BF
  100%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 19.0°C / 19.0°C
  2 BF
  52%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 7.8°C / 23.0°C
  3 BF
  35%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.0°C / 21.7°C
  3 BF
  77%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  22°C 20.0°C / 25.0°C
  4 BF
  23%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 18.3°C / 19.4°C
  1 BF
  69%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 18.9°C / 18.9°C
  0 BF
  85%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  19°C 19.0°C / 19.0°C
  2 BF
  39%
Κινητοποίηση για την κατάσταση του γυμνασίου της Νέας Αλικαρνασσού

Το γυμνάσιο της Νέας Αλικαρνασσού

Κινητοποίηση για την κατάσταση του γυμνασίου της Νέας Αλικαρνασσού

 • A-
 • A+
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στο Γυμνάσιο της Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο πραγματοποιούν σήμερα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του σχολείου.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 12:30 το μεσημέρι στην είσοδο του σχολείου, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού, σε ένα κτίριο κατασκευασμένο για 250 μαθητές, στοιβάζονται κυριολεκτικά πάνω από 485 σε καθημερινή βάση από τους περίπου 530 εγγεγραμένους.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων, «δεν είναι πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που αναδεικνύεται το πρόβλημα αυτό καθώς και στο παρελθόν έχον γίνει  συντονισμένες προσπάθειες, ωστόσο δεν βρήκαν ανταπόκριση από την δημοτική αρχή.

«Η στάση από πλευράς της δημοτικής αρχής είναι τουλάχιστον αδιάφορη αν όχι προκλητική, αφού μόνο να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν πρωτοκολλημένες 902 υπογραφές ώστε να μπει το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο από 1η Απριλίου του 2019 εντούτοις δεν έχει συζητηθεί ακόμα», αναφέρει ο Σύλλογος.

Ο Σύλλογος τονίζει στην ανακοίνωση ότι στηρίζει πλήρως τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των μαθητών και ζητά την ίδρυση και κατασκευή δεύτερου γυμνασίου στην περιοχή.

Αναλυτικά το κείμενο:

«Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού στηρίζει τον αγώνα των μαθητών του σχολείου μας, υλοποιώντας έτσι την ομόφωνη απόφαση του σχολικού συμβουλίου για κινητοποίηση- διαμαρτυρία την Παρασκευή 23/10/2020 στις 12:30 με αφετηρία το γυμνάσιο και κατάληξη την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στην Νέα Αλικαρνασσό για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στο γυμνάσιο της Νέας Αλικαρνασσού.

Σε ένα κτίριο κατασκευασμένο για 250 μαθητές στοιβάζονται κυριολεκτικά πάνω από 485 σε καθημερινή βάση από τους περίπου 530 εγγεγραμένους! Δεν είναι πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που αναδεικνύουμε το τεράστιο αυτό πρόβλημα. Προσπάθειες να δοθεί λύση έγιναν πολλές φορές στο παρελθόν και μάλιστα συντονισμένα και με τα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής μας που τους αφορά άμεσα μιας και τα πέντε δημοτικά σχολεία (που ασφυκτιούν και αυτά) καταλήγουν μοιραία στο ένα και μοναδικό γυμνάσιο!

Η στάση από πλευράς της δημοτικής αρχής είναι τουλάχιστον αδιάφορη αν όχι προκλητική, αφού μόνο να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν πρωτοκολλημένες 902 υπογραφές ώστε να μπει το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο από 1 η Απριλίου του 2019 εντούτοις δεν έχει συζητηθεί ακόμα!!! Η ίδρυση και κατασκευή δεύτερου γυμνασίου στην περιοχή είναι ανάγκη επιτακτική μιας και μιλάμε για μια αναπτυσσόμενη περιοχή, καθώς βέβαια με άμεσες παράλληλες παρεμβάσεις στο υφιστάμενο κτίριο ώστε να ανακουφιστεί λίγο η τραγική καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Καθημερινότητα που επιβαρύνεται υπέρμετρα σε συνθήκες πανδημίας, όταν η κυβέρνηση τα φορτώνει όλα στην ατομική ευθύνη. Άραγε αρκεί μόνο η μάσκα όταν στοιβάζουν 22 και 25 μαθητές σε λιγότερο από 30 τετραγωνικά μέτρα; Όταν στριμώχνονται σα σαρδέλες στα ΜΜΜ στις μετακινήσεις τους, είτε όταν προσέρχονται και αποχωρούν στο γυμνάσιο, είτε όταν μετακινούνται για αθλητικές δραστηριότητες, είτε για εκπαιδευτικές του ανάγκες που δεν τους το παρέχει το κατά τα άλλα «δημόσιο και δωρεάν σχολείο»;

Εμείς οι γονείς είμαστε δίπλα στα παιδιά μας που παραδίδουν μαθήματα αγωνιστικότητας και
αξιοπρέπειας, που δε συμβιβάζονται, που δεν καταλαβαίνουν από «κυβερνητικές παραινέσεις», που με καθαρό μυαλό και ωριμότητα παρά το νεαρό της ηλικίας τους διεκδικούν όχι μόνο ένα καλύτερο αύριο, αλλά και ένα καλύτερο παρόν.

Απαιτούμε ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων:

 • Ίδρυση και κατασκευή δεύτερου γυμνασίου στην Αλικαρνασσό άμεσα και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
 • Άμεσες παρεμβάσεις στο υφιστάμενο κτίριο Γυμνασίου (π.χ μόνωση για αντιμετώπιση της υγρασίας).
 • Ολιγομελή τμήματα 15 μαθητών.
 • Κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό.
 • Επιπλέον χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας ώστε να προσληφθούν εκπαιδευτικοί ως αναγκαία συνθήκη για τη λειτουργία περισσότερων και ολιγομελών τμημάτων
 • Διενέργεια διαγνωστικών τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ιδιαίτερα εκεί που παρουσιάζεται κάποιο κρούσμα κορωνοιού και μάλιστα επαναλαμβανόμενα, ώστε το σχολείο να λειτουργεί με ασφάλεια και όχι να λειτουργεί ως υγειονομική βόμβα.
 • Κάλυψη με ευθύνη της κυβέρνησης σε μέσα ατομικής προστασίας σε μαθητές εκπαιδευτικούς και
 • βοηθητικό προσωπικό.
 • Πρόσληψη από τον Δήμο περισσότερων καθαριστριών ώστε να προλαβαίνουν να καθαρίζουν και να απολυμαίνουν επαρκώς, όλους τους χώρους των σχολείων

"Αυτό που έχετε, απαρνηθείτε το και πάρτε αυτό που σας αρνιούνται". Μπέρτολτ Μπρεχτ

Το Δ.Σ. Του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Νέας Αλικαρνασσού».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρνητές της μάσκας συνεχίζουν να μην στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο
Λίγα αλλά υπαρκτά είναι τα περιστατικά μαθητών τα οποία από την αρχή της χρονιάς δεν έχουν πάει ούτε μια μέρα σχολείο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν στην ίδια τάξη. Αιτία, οι γονείς τους οι οποίοι...
Αρνητές της μάσκας συνεχίζουν να μην στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών για τα ελλειπή μέτρα στα σχολεία
Κινητοποιήσεις ζητώντας ουσιαστικά μέτρα για την λειτουργία των σχολείων, πραγματοποιούν την Πέμπτη εκπαιδευτικοί σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.
Κρήτη: Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών για τα ελλειπή μέτρα στα σχολεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Κλείνουν σχολεία και τμήματα μετά τα κρούσματα σε μαθητές
Δύο μαθητές σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ηρακλείου βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό αυτήν την βδομάδα. Κλείνουν σχολεία και τμήματα. Επιστολή γονέων των σχολείων σε φορείς.
Ηράκλειο: Κλείνουν σχολεία και τμήματα μετά τα κρούσματα σε μαθητές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υπό κατάληψη 67 σχολεία - Στηρίζουν οι γονείς - Συγκέντρωση στο Ηράκλειο
Στους δρόμους βρίσκονται οι μαθητές της Κρήτης διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία, και ενίσχυση της χρηματοδότησης στην Παιδεία και στην Υγεία - Συνεχίζονται και οι καταλήψεις - Στηρίζουν τις...
Υπό κατάληψη 67 σχολεία - Στηρίζουν οι γονείς - Συγκέντρωση στο Ηράκλειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σοβαρές ελλείψεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σε σχολεία της Κρήτης
Τα σοβαρά προβλήματα με τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού γνωστοποιεί στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης και στον Διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου, ο υπεύθυνος...
Σοβαρές ελλείψεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σε σχολεία της Κρήτης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας