• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 8.8°C / 14.5°C
  1 BF
  71%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  7°C 4.7°C / 10.5°C
  0 BF
  76%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 12.7°C / 15.0°C
  2 BF
  71%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 9.7°C
  3 BF
  81%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.3°C / 6.9°C
  1 BF
  87%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 4.0°C / 8.2°C
  1 BF
  79%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C 1.8°C / 3.9°C
  0 BF
  70%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 11.8°C / 14.6°C
  2 BF
  86%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.8°C / 17.5°C
  4 BF
  72%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 8.9°C / 12.9°C
  4 BF
  76%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 15.0°C / 16.8°C
  4 BF
  63%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.7°C / 13.6°C
  0 BF
  76%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  4 BF
  82%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 3.9°C / 6.5°C
  0 BF
  93%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 6.5°C / 12.8°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 7.8°C / 16.6°C
  1 BF
  61%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 9.0°C / 14.8°C
  0 BF
  66%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 6.0°C / 8.8°C
  0 BF
  78%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  6°C 3.7°C / 10.6°C
  1 BF
  77%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 3.8°C / 3.8°C
  0 BF
  75%

Ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, στη σχολή ξεναγών στο Ρέθυμνο

rethemnosnews.gr

Ρέθυμνο: Εγκαινιάστηκε η Σχολή Ξεναγών Κρήτης

 • A-
 • A+
Τη σχολή Ξεναγών στο Ρέθυμνο εγκαινίασε σήμερα ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας ο οποίος βρέθηκε στη Γωνιά της Τοπικής Κοινότητας Νικηφόρου Φωκά, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών και βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη και την υπηρεσιακή γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού Σταυρούλα Μηλιάκου.

«Η εντολή του πρωθυπουργού είναι σαφής, για πλήρη αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών στη χώρα. Και αυτή την εντολή σήμερα υλοποιούμε έχοντας ως αφετηρία το όραμα της κυβέρνησης, το οποίο μετουσιώνουνε με τη συνεργασία όλων, μιας και στην ιστορία γράφονται επιτεύγματα μόνο όταν είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά», ανέφερε ο υφυπουργός ο οποίος παρέλαβε τα κλειδιά της Σχολής Ξεναγών Κρήτης με έδρα το Ρέθυμνο από τον δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη.

«Η Πολιτεία σήμερα έρχεται και αναγνωρίζει εδώ στο Ρέθυμνο τις προσπάθειες όλων των επιχειρηματιών, εργαζομένων, της αυτοδιοίκησης τις προσπάθειες δεκαετιών ώστε το Ρέθυμνο που είναι νομός μεταξύ των παγκόσμιων προορισμών, από σήμερα να γίνει κοιτίδα της παγκόσμιας τουριστικής μάθησης», τόνισε ο κ. Κόσνολας και προσέθεσε: «Αυτή την εντολή του πρωθυπουργού μετουσιώνω με την παρουσία μας σήμερα εδώ. Κάποιες φωνές στο παρελθόν έλεγαν ότι δεν χρειάζονται να υπάρχουν σχολές τουρισμού και ξεναγών διότι αυτές που υπάρχουν καλύπτουν ήδη τις ανάγκες. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ξεναγών Ελλάδας εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες προς το υπουργείο και την κυβέρνηση, που προχωρούν αποφασιστικά η ίδρυση σχολών ξεναγών στην Ελλάδα μιας και μέχρι τώρα λειτουργούσε η σχολή ξεναγών στην Αθήνα μόνο για ένα έτος».

Σήμερα, λειτουργούν με πλήρη κύκλο σπουδών σχολές στην Αθήνα με πρώτο και δεύτερο έτος, στη Θεσσαλονίκη που λειτούργησε μετά από 12 χρόνια και για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο για όλη την Κρήτη, στην Κέρκυρα για τα Ιόνια και στη Ρόδο για το Νότιο Αιγαίο.

Ο υφυπουργός μετέφερε την πεποίθηση του Υπουργείου Τουρισμού ότι: «Με τη σχολή αυτή και τη στήριξη στην τουριστική εκπαίδευση περιφρουρούμε τα δικαιώματα των ξεναγών, αναγνωρίζουμε στο πρόσωπό τους διαχρονικά αυτή την ταυτότητα και την πιστότητα της μεταλαμπάδευσης των ιδεών, του πολιτισμού, του τουρισμού, της λαϊκής παράδοσης, της γαστρονομίας, των αρχιτεκτονικών αποθεμάτων και της ιστορίας, προς τους ξένους, με την ξενάγηση τους».

Ο υφυπουργός έκανε λόγο επίσης για ιερή αποστολή για τον Τουρισμό, την οποία θα του τη θυμίζουν τα κλειδιά της σχολής που παρέλαβε, «που σήμερα είναι μόνο η αρχή». «Διότι έχουμε όνειρα. Τα όνειρα εκπορεύονται από τη σαφή εντολή του πρωθυπουργού να εδραιώσουμε τον τουρισμό σε όλη την επικράτεια για μία πολυκεντρική ανάπτυξη. Διότι απόθεμα τουριστικό έχει όλη η Ελλάδα από άκρη σε άκρη. Αυτή η εντολή μετασχηματίστηκε στο νομοσχέδιο για το οποίο δούλεψαν δεκάδες άνθρωποι για αυτό, ακαδημαϊκοί και άνθρωποι της αγοράς και του τουρισμού. Θα πρέπει να δείξουμε ό,τι χαρακτηριστικό έχει κάθε χωριό κάθε πόλη. Δεν είναι τυχαίο ότι η Γαλλία σε αυτή την περίοδο κρίσης, το μότο που έχει είναι “κάθε χωριό και προορισμός”. Κάθε χωριό λοιπόν και στην Ελλάδα και προορισμός», είπε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουρισμός λόγω πανδημίας, ο κ. Κόνσολας είπε: «Διαπιστώσαμε όλη αυτή την περίοδο, πως ο τουρισμός είναι ένα ευάλωτο προϊόν, ένα προϊόν που μεταβάλλεται εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας. Σε αυτή την προσπάθεια να σώσουμε τον τουρισμό μας, θα πρέπει να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και την ευγνωμοσύνη μου στους κατοίκους του Ρεθύμνου και της Κρήτης, στους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, που συνεχίζουν και στέλνουν το μήνυμα της ασφάλειας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, κάτι που αναγνώρισε και η Μεγάλη Βρετανία και όρισε την Κρήτη ως ασφαλή προορισμό. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να μείνουμε μέχρι ο ιός να μην υπάρχει πια. Απόλυτη ασφάλεια δεν υπάρχει Όσο υπάρχει ιός πρέπει να είμαστε απόλυτα προσεκτικοί και αυτό είναι η βασική προτροπή που κάνω».

Παράλληλα επισήμανε πως λόγω της υγειονομικής κρίσης, όλα τα προβλήματα που αφορούν στους εργαζομένους θα βρουν τη λύση τους, «μιας και υπάρχει βούληση από την κυβέρνηση και προθυμία από τον πρωθυπουργό που έχει δώσει τις κατευθύνσεις και θα συνεχίσει να δίνει και άλλα μέτρα στήριξης στον εργαζόμενο, επιχειρηματία, επαγγελματία ώστε να ανταπεξέλθει σε αυτή την περίοδο της κρίσης» και προσέθεσε: «Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας που σχετίζονται με τον τουρισμό. Ο τουρισμός μας, να είστε σίγουροι ότι θα αποκτήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα. Μέχρι σήμερα προσπαθούμε να ανατάξουμε αυτό το κλίμα που δημιούργησε ο κορονοϊός και θα συνεχίσουμε μέχρι τελευταία στιγμή, μιας και πρόταγμά μας είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο, και ακούσαμε τον πρωθυπουργό εντός και εκτός Βουλής να δεσμεύεται για αυτό σε όλους τους ανθρώπους που στήριξαν το τουριστικό προϊόν».

Ο υφυπουργός Τουρισμού, με τον δήμαρχο Ρεθύμνου.

goodnet.gr

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για τη συνεισφορά του Δήμου Ρεθύμνης στην ίδρυση της Σχολής, που ανταποκρίθηκε όπως είπε σε χρόνο ρεκόρ ώστε να τη φιλοξενήσει, και ευχαρίστησε τον Δήμο Ρεθύμνης και τον τον δήμαρχο Γιώργη Μαρινάκη για όλα όσα έπραξαν ώστε το Ρέθυμνο να αποτελέσει προορισμό για τη συγκεκριμένη σχολή και ο νόμος να βρεθεί μπροστά από τις εξελίξεις.

«Το Υπουργείο Τουρισμού πρέπει να είναι υπερήφανο μιας και σήμερα παραδόθηκε ένας χώρος που πληροί όλες τις προδιαγραφές έτσι ώστε το Ρέθυμνο να πρωταγωνιστεί, τόσο για την Κρήτη όσο και γενικότερα για τις Σχολές Τουρισμού και Ξεναγών που θα αποτελέσουν τον πυρήνα της τουριστικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ανέφερε επίσης πως έχει συγκροτηθεί μία επιτροπή από το υπουργείο Παιδείας ώστε να εξεταστούν όλα τα αιτήματα για την ίδρυση τμημάτων και σχολών Τουρισμού. «Βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο, και είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι η σχολή Τουρισμού, τους επόμενους μήνες, θα πάρει το βηματισμό που χρειάζεται και σε συνδυασμό με τη σχολή Ξεναγών, που σύντομα θα γίνει και αυτή ανώτατη, εδώ το Ρέθυμνο θα γίνει ο πυρήνας της τουριστικής εκπαίδευσης πανελλαδικά».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στη σχολή ξεναγών στο Ρέθυμνο ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας
Επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποιούν σήμερα και αύριο (19-20/10/2020) ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, μαζί με την υπηρεσιακή γραμματέα του Υπουργείου, Σταυρούλα Μηλιάκου.
Στη σχολή ξεναγών στο Ρέθυμνο ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ιδρύεται Σχολή Ξεναγών στο Ρέθυμνο
Η δημιουργία Σχολής Ξεναγών στο Ρέθυμνο ως μέτρο ενίσχυσης της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται στον Τουρισμό ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συζητησης του νομοσχεδίου του Υπουργείοιυ Τουρισμού...
Ιδρύεται Σχολή Ξεναγών στο Ρέθυμνο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιστολή ξεναγών στον πρωθυπουργό - Διαμαρτυρία την Πέμπτη στο Ηράκλειο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι ξεναγοί στο Ηράκλειο την προσεχή Πέμπτη, διεκδικώντας την οικονομική τους στήριξη αλλά και την εξασφάλιση της εργασίας τους.
Επιστολή ξεναγών στον πρωθυπουργό - Διαμαρτυρία την Πέμπτη στο Ηράκλειο
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δωρεάν ξεναγήσεις για τους επισκέπτες της πόλης από τον Δήμο Ηρακλείου
Δωρεάν ξεναγήσεις που δίνουν την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν τις όμορφες γωνιές και τη μακραίωνη ιστορία του Μεγάλου Κάστρου, πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου και το Τμήμα Τουρισμού. Νέο σποτ για την προβολή...
Δωρεάν ξεναγήσεις για τους επισκέπτες της πόλης από τον Δήμο Ηρακλείου
ART - ΝΕΑ
Ξεναγοί σε απόγνωση
Η πανδημία έγινε η αιτία να αποκαλυφθούν οι χρόνιες παθογένειες και για τους ξεναγούς ● Αντιμέτωπος με την ανεργία, ήδη από τον Μάρτιο, ο κλάδος ζητά τη στήριξη της Πολιτείας ● Κινητοποιήσεις σήμερα σε όλη τη...
Ξεναγοί σε απόγνωση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«SOS εκπέμπουν οι ξεναγοί», γιατί «το κράτος αδιαφορεί»
Δυναμικές διαμαρτυρίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας πραγματοποίησαν ξεναγοί, που πλήττονται βαριά από τις συνέπειες της πανδημίας.
«SOS εκπέμπουν οι ξεναγοί», γιατί «το κράτος αδιαφορεί»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας