• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 22.3°C / 25.8°C
  1 BF
  55%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.3°C / 21.3°C
  1 BF
  59%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  23°C 18.0°C / 24.0°C
  2 BF
  62%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.9°C / 17.0°C
  1 BF
  94%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.5°C / 20.5°C
  4 BF
  64%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  21°C 18.6°C / 22.6°C
  1 BF
  63%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.0°C / 17.0°C
  1 BF
  60%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.1°C / 21.1°C
  2 BF
  60%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.8°C / 24.7°C
  5 BF
  68%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 22.9°C / 23.9°C
  4 BF
  73%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.5°C / 24.6°C
  7 BF
  71%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.3°C / 23.6°C
  5 BF
  59%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  1 BF
  70%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  1 BF
  58%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.5°C / 21.8°C
  1 BF
  59%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 21.8°C / 24.8°C
  2 BF
  76%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.7°C / 25.4°C
  2 BF
  60%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.3°C / 20.4°C
  2 BF
  68%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  22°C 18.7°C / 24.5°C
  1 BF
  71%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  1 BF
  58%
Κρήτη: Ζητούν την αποπομπή των συμβούλων της Χ.Α. από την τοπική Αυτοδιοίκηση

Κρήτη: Ζητούν την αποπομπή των συμβούλων της Χ.Α. από την τοπική Αυτοδιοίκηση

 • A-
 • A+
Την αποπομπή του περιφερειακού συμβούλου της Περιφέρειας Κρήτης ο οποίος στηρίχθηκε από την Χρυσή Αυγή, ζητούν με επιστολές τους αυτοδιοικητικές παρατάξεις του νησιού.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με έγγραφο που κατέθεσε στο περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης, η «Ανυπόταχτη Κρήτη – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση» ζητά την αποπομπή από αυτό των μελών της ΧΑ.

Συγκεκριμένα, η Ανυπόταχτη Κρήτη ζητά από τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του Συμβουλίου να αφαιρέσει από την κατάσταση των μελών του, τον σύμβουλο που υποστηρίχθηκε από την Χρυσή Αυγή ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, να μην ειδοποιείται πλέον και να μην συμμετέχει στις συνεδριάσεις του, καθώς και να του αφαιρεθεί κάθε διευκόλυνση και παροχή που προέκυπτε ως μέλος του συμβουλίου.

Επιστολή προς τον περιφερειάρχη Κρήτης απέστειλαν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης, με την οποία ζητούν την απομόνωση των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής από το Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και από οποιαδήποτε θέση είτε στην Ευρωβουλή είτε στους δήμους. 


Η επιστολή της Ανυπόταχτης Κρήτης:

«Μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης στις 7/10/2020 με την καταδίκη της νεοναζιστικής Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης, προκύπτει αυτονόητα ότι τα μέλη της δεν μπορούν να κατέχουν θέσεις αιρετών σε συμβούλια.

Κατόπιν αυτού, καλούμε τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου να αφαιρέσει από την κατάσταση των μελών του τον σύμβουλο που υποστηρίχθηκε από την Χρυσή Αυγή ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, να μην ειδοποιείται πλέον και να μην συμμετέχει στις συνεδριάσεις του, καθώς και να του αφαιρεθεί κάθε διευκόλυνση και παροχή που προέκυπτε ως μέλος του συμβουλίου.

Επισημαίνουμε ότι οποιοσδήποτε ισχυρισμός εκ μέρους του ότι δεν είναι μέλος της Χ.Α.ή ότι τώρα ανεξαρτητοποιείται από αυτήν ή ότι το όνομα της περιφερειακής παράταξης με την οποία εκλέχτηκε δεν ταυτίζεται με τη Χ.Α. ή ότι μετονομάζει την παράταξη με άλλο όνομα  (όπως επιχειρήθηκε σε άλλα Περιφερειακά συμβούλια ) για αντίκρουση της αποπομπής του δεν έχει καμιά ηθική, νομική και πολιτική βάση.. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι οι θρασύδειλοι ναζιστές, προκειμένου να συνεχίσουν την διάδοση των φασιστικών αντιλήψεων τους και τη δολοφονική τους  δράση, μπορούν χωρίς αρχές να αλλάζουν προσωπεία και να αποποιούνται την ταυτότητά τους.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις να μην κάνουν πλέον αποδεκτή τη συμμετοχή στο συμβούλιο και στις συνεδριάσεις του κανενός μέλους της παράταξης Ελληνική Αυγή που αποτελεί κλάδο της εγκληματικής οργάνωσης η οποία βαρύνεται με δολοφονίες και επιθέσεις».

Η επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης:

«Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης, μετά και την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, απαιτούμε να αποκλειστεί, να μην εκπροσωπείται με κανέναν τρόπο και να μην αντικατασταθεί στο περιφερειακό συμβούλιο ο σύμβουλος του συνδυασμού, που ανοικτά υποστήριξε στις τελευταίες εκλογές η ναζιστική οργάνωση.

Καλούμε την περιφερειακή αρχή και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου να κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ, για τον αποκλεισμό και συνολικά για τη μη εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής στο περιφερειακό συμβούλιο.

Η Χρυσή Αυγή αποδείχτηκε ότι είναι εγκληματική οργάνωση, ακριβώς επειδή είναι ναζιστική. Η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει όλα τα θύματά της. Χιλιάδες λαού απαιτούν να βρεθούν στη φυλακή, με τις ανώτατες δυνατές ποινές για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει. Να απομακρυνθούν οι ναζί από την Ευρωβουλή, Περιφέρειες και δήμους, να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή παντού».

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Τώρα η ρύθμιση για τα πολιτικά δικαιώματα των μελών της Χρυσής Αυγής»
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να φέρει άμεσα ρύθμιση για να μην έχουν πολιτικά δικαιώματα η Χρυσή Αυγή και τα στελέχη της μετά τη δικαστική απόφαση ότι...
«Τώρα η ρύθμιση για τα πολιτικά δικαιώματα των μελών της Χρυσής Αυγής»
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Χρυσή Αυγή: Τη Δευτέρα η απόφαση για ελαφρυντικά και ποινές της εγκληματικής οργάνωσης
Τη Δευτέρα ανακοινώνονται οι σημαντικές αποφάσεις για τους καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωση Χρυσή Αυγή.
Χρυσή Αυγή: Τη Δευτέρα η απόφαση για ελαφρυντικά και ποινές της εγκληματικής οργάνωσης
ΑΠΟΨΕΙΣ
Η Χρυσή Αυγή ηττήθηκε, η Ακροδεξιά όμως;
Εάν δεν είχε γιγαντωθεί τόσο η συμμορία, ώστε να αφαιρέσει ψήφους από τη Ν.Δ. κι εάν δεν είχε υπερβεί τα εσκαμμένα στη δολοφονία Φύσσα, δεν νομίζω πως η τότε κι η νυν κυβέρνηση θα ασχολούνταν σοβαρά με το...
Η Χρυσή Αυγή ηττήθηκε, η Ακροδεξιά όμως;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Κρήτη απαιτεί την καταδίκη της Χρυσής Αυγής - Συγκεντρώσεις σε όλο το νησί
Δεκάδες είναι οι συλλογικότητες, οι οργανώσεις αλλά και οι φορείς της Κρήτης οι οποίες ζητούν την καταδίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής - Αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις του...
Η Κρήτη απαιτεί την καταδίκη της Χρυσής Αυγής - Συγκεντρώσεις σε όλο το νησί

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας