• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  34°C 32.2°C / 35.8°C
  1 BF
  36%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  33°C 30.2°C / 34.8°C
  1 BF
  59%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  31°C 28.0°C / 31.0°C
  2 BF
  48%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  1 BF
  27%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.9°C / 30.9°C
  2 BF
  58%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  34°C 29.6°C / 36.0°C
  2 BF
  27%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  32°C 31.7°C / 32.4°C
  2 BF
  16%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  31°C 28.6°C / 31.3°C
  2 BF
  30%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.8°C / 31.8°C
  4 BF
  74%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  33°C 28.9°C / 32.9°C
  0 BF
  52%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  33°C 29.9°C / 33.4°C
  2 BF
  29%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  33°C 29.6°C / 33.5°C
  1 BF
  66%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.9°C / 32.9°C
  4 BF
  55%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 31.5°C / 33.9°C
  2 BF
  36%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  32°C 31.1°C / 32.3°C
  1 BF
  19%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  35°C 30.8°C / 34.8°C
  3 BF
  43%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  34°C 32.4°C / 36.0°C
  0 BF
  29%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  31°C 29.3°C / 31.0°C
  2 BF
  73%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  31°C 30.3°C / 34.8°C
  2 BF
  69%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.8°C / 32.8°C
  2 BF
  23%

Κρήτη: Μέτρα στήριξης ζητούν οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων Ανατ. Κρήτης

 • A-
 • A+
Την στήριξη των βουλευτών του νησιού, για την προώθηση των αιτημάτων τους για την στήριξη του κλάδου, ζητά η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολική Κρήτης «Κνωσσός».
Ακολουθήστε μας στο Google news

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, τα μικρά τουριστικά καταλύματα του κλάδου βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής καθώς οι πληρότητες δεν υπερβαίνουν το 15%.

Οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων τονίζουν ότι η χρηματοδότηση της ρευστότητας των επιχειρήσεων του κλάδου καθώς και οι φορολογικές ελαφρύνσεις καθίστανται επιβεβλημένες, ζητώντας παράλληλα καθολική απαλλαγή από την προκαταβολή φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις του κλάδου για το έτος 2020.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Επικοινωνία με τους βουλευτές Ανατολικής Κρήτης είχε η Ομοσπονδία ΚΝΩΣΣΟΣ για να τους προτρέψει να στηρίξουν τα φλέγοντα οικονομικά αιτήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις του κλάδου, τα οποία ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας (ΣΕΤΚΕ) κ. Τοκούζης  και ο γ.γ. κ. Ευθυμίου παρουσίασαν με κάθε λεπτομέρεια στον υπουργό των Οικονομικών στις 27/07/2020 σε καθορισμένο ραντεβού στο Υπουργείο.

Τα κυριότερα από αυτά  είναι:

 • Καθολική απαλλαγή από την προκαταβολή φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις του κλάδου μας για το έτος 2020.
 • Αναστολή προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιόγραφων
 • Χρηματοδότηση επιχειρήσεων μέσω του Προγράμματος του Ταμείου Επιχειρηματικότητας –ΤΕΠΙΧ ΙΙ ή ΙΙΙ και Δανείων κίνησης
 • Κρατική  χρηματοδότηση
 • Απαλλαγή των επιχειρήσεων μας από την καταβολή του Ενιαίου  Φόρου Ιδιοκτητών Ακινήτων ( ΕΝΦΙΑ ) για το έτος 2020.
 • Προσωρινή παύση όλων των πλειστηριασμών για τις επιχειρήσεις του κλάδου μας
 • Κάλυψη του μισθολογικού κόστους που αφορά τους εργοδότες , με ταυτόχρονη διατήρηση της εισφοράς υπέρ των εργαζομένων μέχρι την 31/12/2020,προκειμένου να διατηρηθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας.

Διανύουμε ίσως τη χειρότερη και δυσκολότερη σεζόν όλων των εποχών. Τα μικρά τουριστικά καταλύματα του κλάδου μας, βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής, του οικονομικού μαρασμού και της πτώχευσης.

Οι πληρότητες στα μικρά τουριστικά καταλύματα δεν υπερβαίνουν το 15%, παρόλο που ενώ βρισκόμαστε ήδη στον Αύγουστο πάνω από το 50% των επιχειρήσεων – μελών μας δεν έχει μπει στη διαδικασία επανεκκίνησης για τη τρέχουσα χρονιά.

Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση και  ζητούμε την οικονομική στήριξη της κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών για τα μικρά τουριστικά καταλύματα. Η χρηματοδότηση της ρευστότητας των επιχειρήσεων του κλάδου μας καθίσταται επιβεβλημένη, όπως επιβεβλημένη και χωρίς χρονοτριβές πρέπει να είναι και οι φορολογικές ελαφρύνσεις που θα παρέχουν τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο χειμώνα που έπεται.  

Πέραν της απόλυτης στήριξης της Ομοσπονδίας μας στις θέσεις της Συνομοσπονδίας, πρόταση μας  όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ του 2020, είναι η οριστική απαλλαγή των επιχειρήσεων του κλάδου μας, μιας και χωρίς έσοδα (ή δραματικά μειωμένα) θα είναι αδύνατη η αποπληρωμή του εν λόγω φόρου. Και αν η οριστική απαλλαγή δεν είναι εφικτή να υλοποιηθεί, ας πραγματοποιηθεί μείωση του φόρου αναλογικά με τη μείωση του τζίρου της εκάστοτε επιχείρησης, βάσει των δηλωμένων εσόδων.

Κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια μήπως και αποφύγουμε την υπερχρέωση των επιχειρήσεων μας, όχι μόνο στην αγορά αλλά και στην εφορία.

Σε αυτό τον αγώνα προς επιβίωση, μαχητές είμαστε όλοι, ψάχνοντας σανίδες σωτηρίας για να μπορέσουμε να δούμε τον Τουρισμό μας να γίνεται ξανά ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη-Τουρισμός: «Αν δεν βοηθήσει το κράτος, θα έχουμε οικονομικό πρόβλημα»
Για την επόμενη ημέρα ετοιμάζονται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και στην Κρήτη, περνώντας από το μικροσκόπιο τόσο την προστασία των εργαζομένων αλλά και τη βιωσιμότητα των οργανισμών.
Κρήτη-Τουρισμός: «Αν δεν βοηθήσει το κράτος, θα έχουμε οικονομικό πρόβλημα»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξενοδοχεία-βόμβες για την καραντίνα στην Κρήτη
Μέσα στον αστικό ιστό της πιο πολυσύχναστης περιοχής της Κρήτης, τα δύο καταλύματα για τους τουρίστες που θα ασθενήσουν από κορονοϊό ● Για κίνδυνο τοπικού lockdown προειδοποιεί ο δήμαρχος Χερσονήσου ● Εν μέσω...
Ξενοδοχεία-βόμβες για την καραντίνα στην Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χαμηλές προσδοκίες, αγωνία για τα κρούσματα
Ελάχιστα ξενοδοχεία θα ανοίξουν από σήμερα, αφού δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις για το νησί ● Ανησυχία για πιθανή αύξηση κρουσμάτων ● Πρόγραμμα εκπαίδευσης των εργαζομένων για τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Χαμηλές προσδοκίες, αγωνία για τα κρούσματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σκοτάδι στην Κρήτη για τα εισερχόμενα κρούσματα
Χωρίς επίσημη ενημέρωση για τους φιλοξενούμενους στα ξενοδοχεία καραντίνας στη Χερσόνησο ● Ελλιπή τα μέτρα φύλαξης – πληροφορίες πως έχουν ήδη σπάσει την καραντίνα ● Αναρμόδια δηλώνει η ΔΥΠΕ Κρήτης, αλλά και ο...
Σκοτάδι στην Κρήτη για τα εισερχόμενα κρούσματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε κλίμα αβεβαιότητας οι φορείς του Τουρισμού στην Κρήτη
Σε πολυ-παραγοντική εξίσωση με πολλούς αγνώστους και μεταβλητές εξελίσσεται η εφετινή τουριστική χρονιά για τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, με κοινό παρανομαστή τη "ζημιά" για εργαζόμενους και...
Σε κλίμα αβεβαιότητας οι φορείς του Τουρισμού στην Κρήτη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας