• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  33°C 31.6°C / 34.8°C
  4 BF
  32%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 30.2°C / 34.1°C
  3 BF
  50%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  35°C 34.0°C / 37.6°C
  3 BF
  35%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 33.9°C / 33.9°C
  3 BF
  29%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.9°C / 32.4°C
  3 BF
  45%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 29.6°C / 36.8°C
  0 BF
  53%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  31°C 28.4°C / 33.1°C
  2 BF
  59%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  36°C 35.7°C / 35.7°C
  2 BF
  25%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 27.8°C / 31.0°C
  5 BF
  52%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.9°C / 31.8°C
  5 BF
  39%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.8°C / 28.4°C
  5 BF
  57%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  30°C 30.1°C / 30.1°C
  3 BF
  67%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.9°C / 29.9°C
  0 BF
  58%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  33°C 33.4°C / 33.4°C
  1 BF
  25%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 31.5°C / 34.9°C
  2 BF
  35%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 29.3°C / 29.8°C
  4 BF
  45%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  34°C 32.5°C / 35.0°C
  3 BF
  20%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 29.4°C / 30.3°C
  2 BF
  65%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  30°C 30.3°C / 32.8°C
  3 BF
  61%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  32°C 32.4°C / 32.4°C
  1 BF
  46%

Το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο

Αναβαθμίζονται οι αθλητικές υποδομές της Κρήτης - Στο επίκεντρο το Παγκρήτιο

 • A-
 • A+
Μνημόνιο συνεργασίας για την αναβάθμιση αθλητικών υποδομών συνυπέγραψαν ο υφυπουργός Αθλητισμού και ο περιφερειάρχης Κρήτης - Υποσχέσεις Αυγενάκη για την αναβάθμιση του Παγκρήτιου Σταδίου και την υποστήριξη αθλητικών διοργανώσεων.

Αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στη Περιφέρεια Κρήτης και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το οποίο συνυπέγραψαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, είναι η παροχή τεχνικής συνδρομής από την Περιφέρεια Κρήτης στη Γ.Γ.Α. για τη μελέτη και την κατασκευή έργων στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Α.Κ.Η.). 

Επίσης περιλαμβάνει την αναβάθμιση των υφιστάμενων σήμερα εγκαταστάσεων και ακολούθως η υλοποίηση των έργων επέκτασης των αθλητικών εγκαταστάσεων, προκειμένου αυτές να αποδοθούν, τόσο στην αθλητική οικογένεια όσο και στην τοπική κοινωνία, ως ασφαλείς και λειτουργικοί χώροι άθλησης και αναψυχής, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καλλιέργεια και ανύψωση του αθλητισμού και στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Συγκεκριμένα και προς επίτευξη των ανωτέρω σκοπών, προτείνεται να υλοποιηθούν μεταξύ άλλων, μια ανοικτή δεξαμενή κολύμβησης μήκους 25 ή 33 μέτρων, ένα κλειστό προπονητήριο καλαθοσφαίρισης - πετοσφαίρισης, ένα επιπλέον γήπεδο αντισφαίρισης πλησίον των δύο ήδη υπαρχόντων, δύο γήπεδα καλαθοσφαίρισης 3Χ3 και ένα στέγαστρο της υφιστάμενης δεξαμενής κολύμβησης.

Όπως προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας, η Περιφέρεια Κρήτης θα προωθήσει την έγκαιρη εκπόνηση και ανάθεση των απαιτούμενων μελετών για τα προτεινόμενα έργα.

«Είμαι βέβαιος πως μέσα από αυτήν την εποικοδομητική συνεργασία, θα γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε να αποδοθούν πολύ γρήγορα στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε όλη την αθλητική οικογένεια ασφαλείς και λειτουργικοί χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας» σημείωσε ο κ. Αυγενάκης ενώ ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την προσπάθεια για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών στο νησί και η παρούσα σύμβαση αφορά την ολοκλήρωση μελετών που χρειάζονται για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, για τον Δήμο Ηρακλείου, να μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένες μελέτες προκειμένου να γίνουν τα έργα τα απαραίτητα που θα αναβαθμίσουν τα αθλητικά δρώμενα του Ηρακλείου.

Αναβαθμίζεται το Παγκρήτιο

Σχέδιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού υπέγραψαν το πρωί της Δευτέρας στη Λότζια, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. 

Το μνημόνιο αφορά στο Παγκρήτιο Στάδιο και στις εργασίες αναβάθμισης που πρέπει  να προχωρήσουν ώστε  να είναι σε θέση φιλοξενήσει διεθνείς διοργανώσεις,  όπως τον τελικό του Conference Cup της σεζόν 2022-2023. Μεταξύ άλλων, το σχέδιο προβλέπει ότι η Γενική Γραμματεία αναλαμβάνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων να χρηματοδοτήσει έργα και μελέτες για τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση των υποδομών του Σταδίου καθώς και τον ορισμό των μηχανικών που θα επιβλέπουν τα έργα.

Ο Δήμος από την πλευρά του αναλαμβάνει να ολοκληρώσει τις σχετικές μελέτες, να προχωρήσει στις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, να προκηρύξει και να υλοποιήσει αυτά τα έργα. 

Το μνημόνιο προβλέπει επίσης ότι η Γενική Γραμματεία θα διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό για την υποστήριξη της διοργάνωσης του τελικού του Conference Cup, ενώ συμφωνήθηκε να συσταθεί ομάδα εργασίας από στελέχη της Γενικής Γραμματείας και του Δήμου, ώστε οι διαδικασίες να τρέξουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. 

Αξιοποίηση αθλητικών εγκαταστάσεων στα Χανιά

Η αξιοποίηση του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού, ώστε η Κρήτη να γίνει αθλητικός προορισμός, αποτελεί στοίχημα για την κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως τόνισε απόψε από τα Χανιά, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης επισκέφθηκε τον χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι Χανίων, όπου και ενημερώθηκε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου και της εγκατάστασης που αναγέρθηκε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ωστόσο δεν λειτούργησε ποτέ, εγκαταλείφθηκε και έχει υποστεί εκτεταμένες φθορές.

Το κολυμβητήριο ανήκει στο Πολυτεχνείο Κρήτης, που είχε παραχωρήσει τον χώρο και η δαπάνη για την ανέγερσή του είχε καλυφθεί από κονδύλια της γενικής γραμματείας Αθλητισμού. 

Κατά την επίσκεψή του στον χώρο, ο υφυπουργός Αθλητισμού ενημερώθηκε από τον υφυπουργό Παιδείας και πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου, Βασίλη Διγαλάκη, καθώς και από τον σημερινό πρύτανη του Ιδρύματος, Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, για τις προσπάθειες λειτουργίας της εγκατάσταση,ς καθώς και για το μοντέλο αξιοποίησης που σχεδιάζει το Πολυτεχνείο, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο σέβεται το καθεστώς ιδιοκτησίας του χώρου και αναζητά τρόπους για να συνδράμει, ώστε να λειτουργήσει η εγκατάσταση.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, αναφέρθηκε στο ιστορικό ανέγερσης του κολυμβητηρίου, στις προσπάθειες για να λειτουργήσει με την αποκατάσταση των φθορών που υπέστη, επισημαίνοντας ότι «στόχος είναι, σε συνεργασία του Πολυτεχνείου Κρήτης με την γενική γραμματεία Αθλητισμού, να αποκατασταθεί και να λειτουργήσει ως μία βιώσιμη αθλητική εγκατάσταση».

Ο κ. Αυγενάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Χανιά, επισκέφθηκε το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων στο Καμπάνι Ακρωτηρίου, ενώ στο πρόγραμμα της επίσκεψής του περιλαμβάνεται το κολυμβητήριο Χανίων στην περιοχή της Νέας Χώρας καθώς το Εθνικό Στάδιο της πόλης.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Ζητούν τη διεκδίκηση του τελικού του νέου Conference Cup
Ο Δήμος Ηρακλείου, με ψήφισμά του, ζητά από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να προχωρήσει κανονικά στην διεκδίκηση του τελικού του νέου ποδοσφαιρκού θεσμού της ΟΥΕΦΑ, Conference Cup 2022 ή 2023.
Ηράκλειο: Ζητούν τη διεκδίκηση του τελικού του νέου Conference Cup
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: 3 εκατ. ευρώ για αθλητικές εγκαταστάσεις
Η χρηματοδότηση αφορά στην κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Τυμπάκι, του δήμου Φαιστού, και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του ανοιχτού κολυμβητηρίου Ηρακλείου.
Ηράκλειο: 3 εκατ. ευρώ για αθλητικές εγκαταστάσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«FIT for ALL»: Αθλητικό πρόγραμμα στο Ηράκλειο για τους πρόσφυγες
Το αθλητικό πρόγραμμα «FIT for ALL», θα παρουσιαστεί το Σάββατο 24 Μαρτίου, στο Παγκρήτιο Στάδιο, στο πλαίσιο της κοινωνικής ενσωμάτωσης προσφύγων μέσω του αθλητισμού. Βασικός σκοπός αυτής της συνάντησης είναι...
«FIT for ALL»: Αθλητικό πρόγραμμα στο Ηράκλειο για τους πρόσφυγες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός κόντρα στον ρατσισμό
Ανάρτηση κατά κάθε φαινομένου ρατσισμού και φασισμού πραγματοποίησε η διοργάνωση του φεστιβάλ Χαιμαλίνα στα Ανώγεια - Πανό για τους μετανάστες ανήρτησε σε σημείο της παραλιακής του Ηρακλείου ο αυτοοργανωμένος...
Κρήτη: Ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός κόντρα στον ρατσισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Σταματά η δωρεάν χρήση του σταδίου Ελευθερίας
Από 1ης Ιανουαρίου σταματά η δωρεάν χρήση του σταδίου Ελευθερίας, το οποίο βρίσκεται στη Χανιώπορτα του Ηρακλείου. Πλέον όσοι χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του σταδίου θα πρέπει να πληρώνουν ένα ποσό της...
Ηράκλειο: Σταματά η δωρεάν χρήση του σταδίου Ελευθερίας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας