• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  17°C 13.2°C / 19.5°C
  2 BF
  73%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  17°C 14.2°C / 19.6°C
  2 BF
  66%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 13.0°C / 18.2°C
  1 BF
  74%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 14.9°C / 16.6°C
  2 BF
  52%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 11.9°C
  0 BF
  87%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 14.6°C / 15.9°C
  1 BF
  78%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.4°C / 12.3°C
  1 BF
  71%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 15.4°C / 15.4°C
  1 BF
  48%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.8°C / 17.2°C
  3 BF
  82%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  1 BF
  47%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.3°C / 19.8°C
  1 BF
  68%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 17.3°C / 17.3°C
  2 BF
  56%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 19.8°C / 19.8°C
  1 BF
  60%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.9°C / 14.0°C
  0 BF
  87%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 11.5°C / 17.7°C
  0 BF
  53%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.8°C / 19.8°C
  2 BF
  64%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  14°C 12.8°C / 19.3°C
  0 BF
  82%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 17.7°C / 17.7°C
  1 BF
  81%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 14.7°C / 16.7°C
  1 BF
  92%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.9°C / 11.9°C
  1 BF
  69%

Ξενοδοχείο καραντίνας στο λιμάνι της Χερσονήσου, από την τουριστική περίοδο του 2020.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ξενοδοχεία-βόμβες για την καραντίνα στην Κρήτη

 • A-
 • A+
Μέσα στον αστικό ιστό της πιο πολυσύχναστης περιοχής της Κρήτης, τα δύο καταλύματα για τους τουρίστες που θα ασθενήσουν από κορονοϊό ● Για κίνδυνο τοπικού lockdown προειδοποιεί ο δήμαρχος Χερσονήσου ● Εν μέσω απεργιών φτάνουν σήμερα οι πρώτοι τουρίστες στο Ηράκλειο

Αλλαγή ρότας έστω και την ύστατη ώρα ζητούν από την κυβέρνηση οι ξενοδόχοι και οι τοπικές αρχές της Κρήτης σε σχέση με τα ξενοδοχεία καραντίνας, τα οποία κινδυνεύουν να μετατραπούν σε υγειονομικές βόμβες από τον τρόπο και με τους όρους με τους οποίους έχουν επιλεγεί. Στην Κρήτη έχουν οριστεί τρία ξενοδοχεία καραντίνας μετά από αιτήσεις που υπέβαλαν οι ιδιοκτήτες τους, ένα στα Χανιά και δύο στη Χερσόνησο.

Ενώ στα Χανιά το ξενοδοχείο βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, της Χερσονήσου βρίσκονται εντός του αστικού ιστού, σε άμεση επαφή με πυκνοκατοικημένη και άκρως τουριστική περιοχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των κατοίκων αλλά και των υπόλοιπων επισκεπτών. Ήδη από χθες μέσω της «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος Χερσονήσου αλλά και ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ηρακλείου εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την εξέλιξη αυτή, χωρίς όμως να έχουν πάρει την παραμικρή απάντηση.

Η «Εφ.Συν.» δημοσιεύει σήμερα φωτογραφίες από τα κτίρια όπου πρόκειται να συγκεντρώνονται οι τουρίστες που θα διαγνωστούν θετικοί στον κορονοϊό στην ανατολική Κρήτη. Και τα δύο βρίσκονται στο πλαίσιο του οικιστικού ιστού της Χερσονήσου, πάνω στο τουριστικό λιμάνι, εκεί όπου αναμένεται να συγκεντρωθεί και φέτος ο κύριος όγκος του τουριστικού ρεύματος προς την Κρήτη.

«Αν αυτά τα δύο ξενοδοχεία γεμίσουν με συνολικά 60 φορείς του κορονοϊού, όση και η χωρητικότητά τους, και αν κάτι πάει στραβά, θα κινδυνεύσει να μπει ολόκληρη η Χερσόνησος σε τοπικό lockdown και καταλαβαίνετε τι θα σημαίνει αυτό επικοινωνιακά για τον τουρισμό της Κρήτης και όλης της χώρας», λέει στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, επισημαίνοντας παράλληλα και τους μεγάλους κινδύνους για τον τοπικό πληθυσμό και τους εργαζόμενους στην περιοχή.

Γιάννης Σέγκος, δήμαρχος Χερσονήσου

Από την πλευρά του, πάντως, ο ιδιοκτήτης ενός από τα δύο ξενοδοχεία (τα στοιχεία του στη διάθεση της «Εφ.Συν.») τονίζει πως ήδη βρίσκεται στην Αθήνα για να λάβει οδηγίες για το πώς θα χειριστεί τα περιστατικά και εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι θα ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες, ενώ τονίζει πως τη φύλαξη των ασθενών θα αναλάβει η ελληνική αστυνομία ώστε να μην έρθουν σε επαφή με τον τοπικό πληθυσμό.

Το δεύτερο κατάλυμα αποκλεισμού στο κέντρο της τουριστικής περιοχής

Πάντως, από τη θέση στην οποία βρίσκονται τα δύο ξενοδοχεία θα υποβάλουν σε ακόμα μεγαλύτερο βασανιστήριο τους τουρίστες που θα σταθούν άτυχοι και θα νοσήσουν από τον κορονοϊό, καθώς ακριβώς κάτω από τα παράθυρά τους θα χτυπάει η καρδιά του τουρισμού στην Κρήτη και εκείνοι θα πρέπει να μένουν για 14 ημέρες κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους ενός δωματίου και μάλιστα μέτριας ποιότητας, με ελάχιστους κοινόχρηστους χώρους. ;Oπως αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, αύριο, Πέμπτη, θα επαναφέρουν στον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος από σήμερα επισκέπτεται την Κρήτη, τη λύση του ενός ξενοδοχείου καραντίνας για όλη την Κρήτη.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης

Οι ίδιοι είχαν προτείνει ένα ξενοδοχείο, υψηλότερων προδιαγραφών, ανατολικά του Ηρακλείου σε όχι και τόσο τουριστική περιοχή και σε μικρότερη απόσταση από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τον Covid-19 στην Κρήτη. Ωστόσο το πρόβλημα ήταν το κόστος καθώς από την κυβέρνηση δίνονται μόλις 45 ευρώ για κάθε ημέρα διαμονής με την υποχρέωση παροχής τριών γευμάτων.

Κλίμα αβεβαιότητας

Την ίδια στιγμή τα προβλήματα στην Κρήτη αυξάνονται αντί να μειώνονται, ενώ αντίθετα οι προγραμματισμένες πτήσεις μειώνονται όσο το κλίμα αβεβαιότητας μεταφέρεται και στο εξωτερικό. Μέχρι πριν από 10 μέρες για την 1η Ιουλίου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ήταν προγραμματισμένες 60 πτήσεις, οι οποίες μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο έγιναν 40 και χθες ο αερολιμενάρχης μίλησε για 35, περιλαμβανομένων και των εσωτερικών πτήσεων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το πλήθος των προβλημάτων σε όλα τα επιμέρους κομμάτια της τουριστικής αλυσίδας οδηγεί τους πρώτους τουρίστες στην Κρήτη να φτάνουν εν μέσω απεργιών και κινητοποιήσεων. Σήμερα απεργούν οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων, διεκδικώντας υπογραφή συλλογικής σύμβασης από τους εργοδότες τους, αύριο Πέμπτη απεργούν οι ξεναγοί Κρήτης και Σαντορίνης καθώς απαιτούν στήριξη από την κυβέρνηση για τον κλάδο τους που πλήττεται καθώς και χαλάρωση των μέτρων προφύλαξης στους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ επίσης αύριο Πέμπτη κατεβάζουν ρολά και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης (μπαρ, καφέ, εστιατόρια) διαμαρτυρόμενοι για τις ασαφείς οδηγίες του ΕΟΔΥ και για τα υπερβολικά, όπως τα χαρακτηρίζουν, πρόστιμα που επιβλήθηκαν πρόσφατα μετά από ελέγχους για συνωστισμό.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρία τα ξενοδοχεία καραντίνας στην Κρήτη
Δημοσιεύθηκε η Υπουργική Απόφαση με την οποία δημοσιοποιείται η λίστα με τα τουριστικά καταλύματα τα οποία μισθώνονται αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του...
Τρία τα ξενοδοχεία καραντίνας στην Κρήτη
ΥΓΕΙΑ
Η λίστα με τα ξενοδοχεία καραντίνας
Υπουργική απόφαση για τα τουριστικά καταλύματα τα οποία μισθώνονται αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή κρουσμάτων Covid, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης της πανδημίας, ανακοίνωσε το...
Η λίστα με τα ξενοδοχεία καραντίνας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΡΗΤΗ - Λειψά τα μέτρα, χαμένοι οι εργαζόμενοι, κίνδυνος οι τουρίστες χωρίς τεστ
Μια σημαντική διάσταση πάντως που δημιουργεί και εύλογη ανησυχία είναι η υπαναχώρηση ως προς το θέμα των τεστ για κορονοϊό στους ταξιδιώτες εξωτερικού, καθώς η εξαγγελία για «δειγματοληπτικούς ελέγχους» δεν...
ΚΡΗΤΗ - Λειψά τα μέτρα, χαμένοι οι εργαζόμενοι, κίνδυνος οι τουρίστες χωρίς τεστ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με πτήση από Τσεχία άνοιξαν οι πτήσεις εξωτερικού στην Κρήτη
Ξεκίνησαν από σήμερα το πρωΐ οι αφίξεις πτήσεων εξωτερικού στα αεροδρόμια της Κρήτης, με την πρώτο αεροσκάφος να φτάνει στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου από Τσεχία στις 7:30.
Με πτήση από Τσεχία άνοιξαν οι πτήσεις εξωτερικού στην Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ασκήσεις προσομοίωσης στα αεροδρόμια της Κρήτης για τις πρώτες αφίξεις τουριστών
Άσκηση προσομοίωσης για τις πρώτες αφίξεις πτώσεων από το εξωτερικό, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο αεροδρόμιο Χανίων, με τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού, της Πυροσβεστικής και στελεχών του...
Ασκήσεις προσομοίωσης στα αεροδρόμια της Κρήτης για τις πρώτες αφίξεις τουριστών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Καθημερινά τεστ στα αεροδρόμια ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς
Το σχέδιο με το οποίο θα επαναλειτουργήσουν για τις διεθνείς πτήσεις τα αεροδρόμια στην Κρήτη παρουσιάζει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που επισκέφθηκε το Σάββατο τα αεροδρόμια Χανίων και...
Κρήτη: Καθημερινά τεστ στα αεροδρόμια ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας