• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  33°C 30.6°C / 35.1°C
  3 BF
  28%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 28.0°C / 31.1°C
  3 BF
  57%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  34°C 32.6°C / 33.8°C
  1 BF
  54%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  3 BF
  39%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.9°C / 30.9°C
  3 BF
  45%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 22.0°C / 27.3°C
  2 BF
  36%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 18.4°C / 18.4°C
  3 BF
  82%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  28°C 27.9°C / 27.9°C
  2 BF
  46%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.8°C / 29.9°C
  4 BF
  54%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.9°C / 30.7°C
  3 BF
  58%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.8°C / 28.4°C
  4 BF
  47%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.7°C / 30.1°C
  2 BF
  51%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  4 BF
  51%
 • Λάρισα
  Θύελλα
  26°C 25.9°C / 30.1°C
  5 BF
  53%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  32°C 29.5°C / 32.2°C
  2 BF
  31%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.8°C / 30.8°C
  4 BF
  48%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  33°C 30.8°C / 35.0°C
  3 BF
  20%
 • Καβάλα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  28°C 27.3°C / 28.3°C
  3 BF
  71%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  28°C 28.1°C / 30.7°C
  3 BF
  78%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  26°C 25.6°C / 25.6°C
  1 BF
  55%

Λογιστές Χανίων: Κατηγορούν υπουργεία και ΑΑΔΕ για προχειρότητα

 • A-
 • A+
Δριμεία κριτική στα συναρμόδια υπουργεία και την ΑΑΔΕ για το γεγονός ότι λειτουργούν με προχειρότητα και φορτώνουν διαρκώς βάρη και ευθύνες στα λογιστικά γραφεία, ασκεί ο Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «τα υπουργεία τους και η ΑΑΔΕ βομβαρδίζουν ανηλεώς με υποχρεώσεις. Την στιγμή που αποκαμωμένοι από τα καμώματα τους έχουμε μπροστά μας την επίπονη περίοδο των φορολογικών δηλώσεων όπου στις ομαλές περιόδους τις διεκπεραιώναμε στα όρια των αντοχών μας, τώρα ζητάνε, ζητάνε, ζητάνε το ένα μετά το άλλο».

Σύμφωνα με τους λογιστές, «η ανικανότητα των διοικητικών στελεχών τους, κατακλύζει και αποσυνθέτει την ψυχική υγεία των λογιστών αφού οι αποφάσεις τους έχουν ξεπεράσει προ πολλού την σωματική κόπωση και τώρα την ψυχική μας κόπωση», τονίζοντας ότι τις περισσότερες φορές ενημερώνονται την τελευταία στιγμή, δεχόμενοι στη συνέχεια και την οργή των πελατών τους.

«Αποφάσεις του ποδαριού, καταιγισμός αποφάσεων,, αποφάσεις την παραμονή της εφαρμογής, ανούσιες δηλώσεις, ανοργάνωτοι σχεδιασμοί, συνέθεσαν το σκηνικό μιας κακοστημένης παράστασης μαριονέτας από αναίσθητους κι απάνθρωπους σκηνοθέτες», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος Λογιστών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τρομοκρατία στην εργασία μας; Να σταματήσουμε την εργασία μας να τρομοκρατηθούν αυτοί!

Τα υπουργεία τους και η ΑΑΔΕ βομβαρδίζουν ανηλεώς με υποχρεώσεις. Την στιγμή που αποκαμωμένοι από τα καμώματα τους  έχουμε μπροστά μας την επίπονη περίοδο των φορολογικών δηλώσεων όπου στις ομαλές περιόδους τις διεκπεραιώναμε στα όρια των αντοχών μας, τώρα ζητάνε, ζητάνε, ζητάνε το ένα μετά το άλλο.

Η ανικανότητα των διοικητικών στελεχών τους, κατακλύζει και αποσυνθέτει την ψυχική υγεία των Λογιστών αφού οι αποφάσεις τους έχουν ξεπεράσει προ πολλού την σωματική κόπωση  και τώρα την ψυχική μας κόπωση. Απ’ αιώνος απουσιάζει ο σεβασμός προς την εργασία και την επιστημονικότητα μας. Αν υπολογίσουμε ότι σε παλαιότερες περιόδους δουλεύαμε  στα όρια μας, ο τριπλασιασμός της εργασίας μας δια των αποφάσεων τους, υποδηλώνει μια αρρωστημένη κατάσταση που το μόνο βέβαιο είναι η κατακόρυφη πτώση της ποιότητας της εργασίας μας και  η καθημερινή εμφάνιση λαθών, τέτοιων που εξαφανίζει εν ριπή οφθαλμού τα μεροκάματα ενός μηνός.

Κι όλα αυτά εξ αιτίας της ανικανότητας των διοικητικών στελεχών των Υπηρεσιών αυτών να αποφασίσουν λογικά και καθαρά. Αποφάσεις του ποδαριού, καταιγισμός αποφάσεων, (πέρασαν την μισή χιλιάδα σε λίγους μήνες), αποφάσεις την παραμονή της εφαρμογής, ανούσιες δηλώσεις, ανοργάνωτοι σχεδιασμοί, συνέθεσαν το σκηνικό μιας κακοστημένης παράστασης μαριονέττας από αναίσθητους κι απάνθρωπους σκηνοθέτες.

Χθες Κυριακή εκδόθηκαν οδηγίες για το πρόγραμμα Συνεργασία για το πως θα το εφαρμόσουμε σήμερα το πρωί. Οι πελάτες μας μεθαύριο θα μας επιτίθενται γιατί χάσαμε το σήμερα. Δηλώσεις ξανά στα ενοίκια. Η διασύνδεση του ΑΦΜ του εκμισθωτή από τις ΥΔ αναστολών με την εφαρμογή των μισθωτηρίων του Taxis αδύνατη. Η μεταμεσονύκτια εργασία μας δυνατή γιατί αλλιώς δεν “βγαίνει” πάλι η δουλειά. Επιστρεπτέες ανωμαλίες; Όχι. Η ανωμαλία είναι στην μια πλευρά και εμείς επιτέλους δεν πρέπει να συμμετάσχουμε !

Καλούμε την Ομοσπονδία και τους Συλλόγους όλης της Χώρας να αντισταθούμε στην τρομοκρατία  που επιβάλλουν στην εργασία μας. Να σταματήσουμε την εργασία μας να τρομοκρατηθούν αυτοί. Να ζητήσουμε να απομακρυνθούν άμεσα τα ανίκανα διοικητικά όργανα διότι όσο παραμένουν η ανικανότητα τους αυτή θα μας οδηγεί στα νοσοκομεία. Πρέπει να αντιδράσουν στο σύνολο τους οι Σύλλογοι της Χώρας.

Η Ομοσπονδία πρέπει να καλέσει Έκτακτη Γ/Σ για να τους αντιμετωπίσουμε με άλλους τρόπους. Η ως τώρα συζήτηση με αυτούς δεν ήταν συζήτηση. Ήταν παρωδία, ήταν τραγωδία. Κακώς τους εμπιστευτήκαμε και συζητούσαμε μαζί τους. Χαμένη ήταν κάθε προσπάθεια μας. Τώρα, έστω και εμπαιγ​μένοι, πρέπει να  τους κοιτάξουμε κατάματα κι απ’ το βλέμμα μας να καταλάβουν».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαμαρτύρονται οι λογιστές για την εξαίρεσή τους από τα μέτρα για τον Κορονοϊό
Την αντίδρασή τους στην εξαίρεση του κλάδου τους από τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης λόγω του κορονοϊού, εκφράζουν οι Λογιστικοί Σύλλογοι στην Κρήτη.
Διαμαρτύρονται οι λογιστές για την εξαίρεσή τους από τα μέτρα για τον Κορονοϊό
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διαμαρτυρία λογιστών με αίτημα την παράταση δηλώσεων έως τέλος Σεπτεμβρίου
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών καλεί αύριο το πρωί, στις 10:30, το Δίκτυο Συνεργασίας - Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών (ΕΦΕΕΑ).
Διαμαρτυρία λογιστών με αίτημα την παράταση δηλώσεων έως τέλος Σεπτεμβρίου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Δικηγόροι: Η κυβέρνηση μας έχει απαξιώσει
Την δεινή οικονομική θέση που βρίσκονται οι δικηγόροι της χώρας εξαιτίας της πανδημίας επαναλαμβάνει ακόμα μία φορά σε ανακοίνωση της η Ολομέλεια των Προέδρων των δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.
Δικηγόροι: Η κυβέρνηση μας έχει απαξιώσει
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Την πλήρη επαναλειτουργία των δικαστηρίων ζητούν οι Μαχόμενοι Δικηγόροι
Τα κύρια αιτήματα των Μαχόμενων Δικηγόρων είναι η επαναλειτουργία των δικαστηρίων, η αναγνώριση του δικηγορικού κλάδου ως πληττόμενου και η χορήγηση ενισχύσεων για το μήνα Μάιο.
Την πλήρη επαναλειτουργία των δικαστηρίων ζητούν οι Μαχόμενοι Δικηγόροι

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας