Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Ο κ. Χατζηδάκης «πουλάει πρασινάδες»

Από την επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη στη νήσο Χρυσή (Γαϊδουρονήσι) στις 9.6.2020

ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Ο κ. Χατζηδάκης «πουλάει πρασινάδες»

  • A-
  • A+
Επίθεση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού στην Κρήτη για την υπογραφή της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής αλλά και την επίσκεψή του στη νήσο Χρυσή (Γαϊδουρονήσι).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, «ο υπουργός έδειξε την άγνοιά του για το ζήτημα της Χρυσής» ενώ τον κατηγόρησε για υποκρισία αναφορικά με τη στάση του για το περιβάλλον, ειδικά με τον νέο περιβαλλοντικό νόμο, τον οποίο, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, «καταγγέλλουν 170 περιβαλλοντικές οργανώσεις και 4 Πανεπιστήμια».

Ο ΣΥΡΙΑ Λασιθίου κατηγορεί τον κ. Χατζηδάκη για «ψεύδη» αναφορικά με την κατάργηση των συμμετοχικών Φορέων Διαχείρισης και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι αυτές οι κινήσεις «υποδηλώνουν δόλια σχέδια για τις περιοχές Natura».

«Το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον το γνωρίσαμε πολύ καλά στο Λασίθι, με την έγκριση της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στο Γεωπάρκο Σητείας, που θα έχει σαν συνέπεια την ανεπανόρθωτη καταστροφή του, παρά την καθολική αντίδραση των κατοίκων», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, όπου επίσης υπογραμμίζεται ότι «δεν τον ενδιαφέρει η γνώμη των τοπικών κοινωνιών αλλά τα κέρδη λίγων “εκλεκτών φίλων” του κόμματός».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου:

«Ο κ. Χατζηδάκης ήρθε στο Λασίθι για να επισκεφθεί τη νήσο Χρυσή. Στις σύντομες δηλώσεις του, έδειξε την άγνοια και την υποκρισία που τον χαρακτηρίζει, αλλά έκρυψε επιμελώς τις προθέσεις του.

Σε δηλώσεις μόλις 2 λεπτών μας είπε:

Για την Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη “από το 2012”, ενώ αυτή έγινε τον Ιούλιο του 2017 (!), παρουσιάζοντας την ποιότητα της ενασχόλησης του με το θέμα.

Για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του 2015, που ήταν ερευνητικό έργο και δεν θα μπορούσε να θεσμοθετηθεί, γιατί μέχρι τότε δεν είχε ιδρυθεί φορέας διαχείρισης. Φορείς Διαχείρισης δημιουργήθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από 15 χρόνια αδιαφορίας από τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και καταδίκες από την Ε.Ε.

Για την “αδιαφορία των προηγούμενων”, μάλλον εννοώντας τον εαυτό του και τις κυβερνήσεις που συμμετείχε, γιατί επί 15 χρόνια δεν είχαν οριοθετήσει τις περιοχές Natura, δεν υπήρχαν φορείς διαχείρισης και Προεδρικά Διατάγματα, και δεν είχαν διαθέσει ούτε ευρώ από κρατικούς πόρους.

Για τα “έργα για το περιβάλλον με τα οποία θα μιλήσει”, όταν το νόμο που πέρασε πρόσφατα για το περιβάλλον, τον καταγγέλλουν 170 περιβαλλοντικές οργανώσεις και 4 Πανεπιστήμια.

Όμως “τα έργα” του κ. Χατζηδάκη είναι γνωστά. Παλιότερα από το κλείσιμο της Ολυμπιακής και το ιδιωτικό μονοπώλιο της Aegean που μεθόδευσε, μέχρι την πρόσφατη “σωτηρία της ΔΕΗ”, για να δικαιολογήσει τις απαράδεκτες αυξήσεις στους λογαριασμούς και το διπλασιασμό των μισθών των “golden boys” που διόρισε στη διοίκηση.

Τα έργα του αλλά και η άγνοια και τα ψέματα που χρησιμοποιεί ανερυθρίαστα στο δημόσιο λόγο του, μόνο ανησυχία μας προκαλούν για την ιδιαίτερη ενασχόληση του με τη Χρυσή. Η κατάργηση των συμμετοχικών Φορέων Διαχείρισης και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο, υποδηλώνουν δόλια σχέδια για τις περιοχές Natura. Το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον το γνωρίσαμε πολύ καλά στο Λασίθι, με την έγκριση της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στο Γεωπάρκο Σητείας, που θα έχει σαν συνέπεια την ανεπανόρθωτη καταστροφή του, παρά την καθολική αντίδραση των κατοίκων. Δεν τον ενδιαφέρει η γνώμη των τοπικών κοινωνιών (όπως έδειξε και στην περίπτωση της Σητείας και με την κατάργηση των φορέων διαχείρισης, όπου συμμετείχαν η αυτοδιοίκηση και τοπικοί φορείς).

Τον ενδιαφέρουν τα κέρδη λίγων “εκλεκτών φίλων” του κόμματός του και το έχει αποδείξει με τη μέχρι τώρα πολιτική του.

Κανέναν δεν θα ξεγελάσει πουλώντας “πρασινάδες”».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: «Μπλόκο» στον Χατζηδάκη για το αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο
Έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης βρέθηκαν πολίτες και μέλη της ομάδας «ΦυσητΗΡες», οι οποίοι διαμαρτύρονται για το αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, ζητώντας από τον υπουργού Περιβάλλοντος...
Ηράκλειο: «Μπλόκο» στον Χατζηδάκη για το αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο
ΝΤΕΛΟΓΟ
Ενα κερί στον Κωστή Χατζηδάκη
«Η εναλλακτική είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Δεν υπάρχει κάτι άλλο, το άλλο που θα μπορούσε να βρεθεί είναι να ξαναγυρίσουμε στα κεριά».
Ενα κερί στον Κωστή Χατζηδάκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ιεράπετρα: Τα «έψαλαν» για τις ανεμογεννήτριες στον Κ. Χατζηδάκη
Στο λιμάνι της Ιεράπετρας περίμεναν τον υπουργό Περιβάλλοντος κάτοικοι της πόλης αλλά και μέλη της «Επιτροπής Πολιτών Ιεράπετρας», προκειμένου να του εκφράσουν την αντίθεσή τους για την εγκατάσταση των...
Ιεράπετρα: Τα «έψαλαν» για τις ανεμογεννήτριες στον Κ. Χατζηδάκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στη νήσο Χρυσή ο Κ. Χατζηδάκης
Επίσκεψη του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη στη νήσο Χρυσή πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη και του δημάρχου Ιεράπετρας Θεοδόση...
Στη νήσο Χρυσή ο Κ. Χατζηδάκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κ. Χατζηδάκης: Η επίσκεψή μου στην Κρήτη έχει «πράσινο» χρώμα
Στο Ηράκλειο έφτασε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, όπου αύριο Τετάρτη θα παραστεί στην τελετή υπογραφής των συμβάσεων για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης - Πρώτος σταθμός του...
Κ. Χατζηδάκης: Η επίσκεψή μου στην Κρήτη έχει «πράσινο» χρώμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υπογράφτηκε σε πανηγυρικό κλίμα η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Αττικής
Με την παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη υπογράφτηκε στο Ηράκλειο η σύμβαση για την κατασκευή του υποθαλάσσιου καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ της Κρήτης και της Αττικής
Υπογράφτηκε σε πανηγυρικό κλίμα η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Αττικής

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας