Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Χανιά: Καταγγέλλουν βίαιη συμπεριφορά αντιδημάρχου σε εργαζόμενους ΟΤΑ

Χανιά: Καταγγέλλουν βίαιη συμπεριφορά αντιδημάρχου σε εργαζόμενους ΟΤΑ

  • A-
  • A+
Σε μία σοβαρή καταγγελία σε βάρος του αντιδημάρχου Πλατανιά Μανώλη Σολιδάκη προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση νομού Χανίων. Το κατηγορούν για βίαια φραστική συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση.

Με έγγραφό του προς τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη και τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μανώλη Ντουντουλάκη και Δημήτρη Ανθούση, ο Σύλλογος καταγγέλλει βίαιη φραστική συμπεριφορά, από τον αντιδήμαρχο σε βάρος υπαλλήλων του Δήμου Πλατανιά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό έλαβε χώρα τη Δευτέρα 25 Μαΐου στις 16:30. «Χωρίς καμία πρόκληση ή διαφωνία των εργαζομένων και με αφορμή μία εν μέρει απορριπτική απόφαση ελέγχου νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Κρήτης ο αντιδήμαρχος Πλατανιά οδηγήθηκε σε ακραία συμπεριφορά ξεσπώντας την οργή του στα γραφεία της Οικονομικής Υπηρεσίας κατηγορώντας τους υπαλλήλους της, χτυπώντας με γροθιές σε υπολογιστή και έπιπλα. Οι ύβρεις συνεχίστηκαν και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ακολούθησε και ρίξιμο αντικειμένων και μετά την αποχώρηση των υπαλλήλων», αναφέρουν στην καταγγελία τους οι εργαζόμενοι.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, «τέτοια περιστατικά αμαυρώνουν τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και απώτερο σκοπό έχουν εν τέλει τον εκφοβισμό των εργαζομένων προκειμένου να μην μπορούν να ασκηθούν τα καθήκοντά τους ανεπηρέαστα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πλατανιά Γ. Μαλανδράκης τόνισε ότι το περιστατικό θα ερευνηθεί και θα υπάρξει επίσημη απάντηση από τον Δήμο Πλατανιά στον Σύλλογο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Νομού Χανίων.

Αναλυτικά η καταγγελία των εργαζομένων:

«Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Α’ Νομού Χανίων πληροφορήθηκε με έκπληξή του για περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς Αντιδημάρχου του Δήμου Πλατανιά απέναντι σε εργαζόμενους συναδέλφους μας του εκεί Δήμου. Με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι όμοιες συμπεριφορές έχουν και στο παρελθόν επαναληφθεί χωρίς να δουν το φως της δημοσιότητας και χωρίς την ομόθυμη καταδίκη τους από το σύνολο της κοινότητας των ανθρώπων που εργάζονται στην Αυτοδιοίκηση, αιρετών και εργαζομένων.

Ο αντιδήμαρχος Πλατανιά φέρεται επανειλημμένα και κατά το παρελθόν να στοχοποιεί, απειλεί και εκβιάζει φραστικά υπαλλήλους του Δήμου. Αυτή τη φορά το περιστατικό έλαβε χώρα τη Δευτέρα 25 Μαΐου στις 16:30, όπου παρά το προχωρημένο της ώρας κάποιοι συνάδελφοι της Οικονομικής Υπηρεσίας δεν είχαν ακόμα αποχωρήσει από την εργασία τους, ενώ παρόντες ήταν η πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αιρετοί και υπάλληλοι του Δήμου.

Χωρίς καμία πρόκληση ή διαφωνία των εργαζομένων και με αφορμή μία εν μέρει απορριπτική απόφαση ελέγχου νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Κρήτης ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά οδηγήθηκε σε ακραία συμπεριφορά ξεσπώντας την οργή του στα γραφεία της Οικονομικής Υπηρεσίας κατηγορώντας τους υπαλλήλους της, χτυπώντας με γροθιές σε υπολογιστή και έπιπλα. Οι ύβρεις συνεχίστηκαν και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ακολούθησε και ρίξιμο αντικειμένων και μετά την αποχώρηση των υπαλλήλων.

Τέτοια περιστατικά αμαυρώνουν τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και απώτερο σκοπό έχουν εν τέλει τον εκφοβισμό των εργαζομένων προκειμένου να μην μπορούν να ασκηθούν τα καθήκοντά τους ανεπηρέαστα.

Ο Σύλλογος μας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε βίαιη συμπεριφορά και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους, διοίκηση και εργαζομένους, να αποτρέψουν με κάθε τρόπο γεγονότα που παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα απ’ όπου και αν προέρχονται.

Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας να μη σιωπήσουμε, να προστατέψουμε το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να βιοπορίζονται μακριά από βίαιες συμπεριφορές και bulling.

Καλούμε τον δήμαρχο Πλατανιά, τους επικεφαλής μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης και όλους τους αιρετούς του Δήμου να ταυτιστούν μαζί μας και να πάρουν θέση».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταδικάζουν την επίθεση επιχειρηματία σε δημοτική υπάλληλο
Την επίθεση την οποία δέχτηκε προ ημερών δημοτική υπάλληλος του Δήμου Μαλεβιζίου, καταδικάζουν οι «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου», τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή οφείλει να προστατεύει όλους τους εργαζομένους...
Καταδικάζουν την επίθεση επιχειρηματία σε δημοτική υπάλληλο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μεσσαρά: Επιτέθηκαν σε δημοτικό υπάλληλο με μαγκούρες
Επίθεση με μαγκούρες από δύο συγχωριανούς του δέχτηκε ένας δημοτικός υπάλληλος, στο χωριό Άνω Μούλια της Αγίας Βαρβάρας. Ο υπάλληλος φέρεται να έκανε παρατήρηση σε έναν κτηνοτρόφο, καθώς γινόταν χρήση νερού...
Μεσσαρά: Επιτέθηκαν σε δημοτικό υπάλληλο με μαγκούρες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρέθυμνο: Καταγγέλλουν οδηγό ταξί που πήγε να πατήσει δημοτικό εργαζόμενο
Μήνυση κατά οδηγού ταξί υπέβαλλε ο Σύλλογος Εργαζομένων στον Δήμο Ρεθύμνης, καθώς φέρεται να επιχείρησε να χτυπήσει με το επαγγελματικό του αυτοκίνητο εργαζόμενο σε απορριμματοφόρο.
Ρέθυμνο: Καταγγέλλουν οδηγό ταξί που πήγε να πατήσει δημοτικό εργαζόμενο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο εδώλιο υπάλληλος του Δήμου Αγίου Νικολάου για υπεξαίρεση
Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης θα καθίσει την Τετάρτη 1 Μαρτίου για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό, ένας πρώην δημοτικός υπάλληλος της μαρίνας του Δήμου Αγίου Νικολάου. Ο 51χρονος...
Στο εδώλιο υπάλληλος του Δήμου Αγίου Νικολάου για υπεξαίρεση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρέθυμνο: Συνελήφθη υπάλληλος της Πολεοδομίας για δωροδοκία
Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας δημοτικός υπάλληλος της Πολεοδομίας Ρεθύμνου κι ένας ιδιώτης πολιτικός μηχανικός, οι οποίοι φέρονται να ζήτησαν 500 ευρώ για να διευκολύνουν τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικής...
Ρέθυμνο: Συνελήφθη υπάλληλος της Πολεοδομίας για δωροδοκία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Αθωώθηκε εργοδότης για ξυλοδαρμό, καταδικάστηκε το θύμα
Το δικαστήριο αθώωσε τον εργοδότη που χειροδίκησε σε εργαζόμενη λόγω παραγραφής, ωστόσο καταδίκασε την εργαζόμενη σε τρεις μήνες φυλάκιση, επειδή απέιλησε τον εργοδότη.
Κρήτη: Αθωώθηκε εργοδότης για ξυλοδαρμό, καταδικάστηκε το θύμα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας