• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 22.0°C / 25.1°C
  1 BF
  36%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 20.3°C / 23.2°C
  3 BF
  60%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  22°C 19.0°C / 23.3°C
  2 BF
  69%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  1 BF
  56%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  0 BF
  68%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  23°C 18.0°C / 22.7°C
  2 BF
  78%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 14.4°C / 17.0°C
  1 BF
  94%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.5°C / 18.5°C
  1 BF
  80%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 17.7°C / 21.9°C
  1 BF
  64%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 20.1°C / 21.9°C
  0 BF
  64%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.4°C / 21.8°C
  3 BF
  43%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 23.5°C / 23.7°C
  1 BF
  57%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.9°C / 19.9°C
  2 BF
  88%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 20.1°C / 20.1°C
  2 BF
  84%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  24°C 20.1°C / 24.5°C
  2 BF
  57%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.8°C / 19.9°C
  2 BF
  55%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 22.2°C / 25.0°C
  0 BF
  51%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 20.3°C / 20.3°C
  1 BF
  68%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  23°C 22.7°C / 22.7°C
  2 BF
  72%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 17.4°C / 17.4°C
  1 BF
  82%

Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου καθηγητής Γιώργος Χαλκιαδάκης

Η απάντηση του διοικητή του ΠΑΓΝΗ για την νέα ΜΕΘ και την Καρδιολογική κλινική

 • A-
 • A+
Απάντηση στην αναταραχή που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την φημολογούμενη αποδυνάμωση της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, με τη δημιουργία της νέας ΜΕΘ, έδωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Με μία εκτενή του δήλωση, ο κ. Χαλκιαδάκης κάνει λόγο για «αήθη επίθεση και αποπροσανατολιστικές εικασίες» και ξεκαθαρίζει ότι η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ «δεν είναι σε πόλεμο με κανένα».

Όπως διευκρινίζει ο ίδιος, η συγκεκριμένη εισήγηση τηρεί τις προδιαγραφές που θέτει η Τεχνική Υπηρεσία, η Επιτροπή Λοιμώξεων και η Επιστημονική Επιτροπή, υπογραμμίζοντας ότι οι προσπάθειές της διοίκησης να ανευρεθεί άλλος χώρος σε οποιονδήποτε όροφο χωρίς να διαταραχθεί η λειτουργία του νοσοκομείου, «κρίθηκαν εξαιρετικά χρονοβόρες, με υψηλό κόστος αλλαγής χρήσης, με σοβαρά τεχνικά αλλά και ιατρικά θέματα και ως αποτέλεσμα επιλέχθηκε η συγκεκριμένη λύση».

Σημειώνεται ότι την αντίδρασή τους στην εισήγηση του διοικητή του ΠΑΓΝΗ αναφορικά με την χωροθέτηση της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, εξέφρασαν γιατροί κι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Καρδιολογικής Φραγκίσκος Παρθενάκης, ο συγκεκριμένος χώρος δεν πληροί κανένα κριτήριο για Μονάδα Εμφραγμάτων, καθώς είναι μικρός ενώ γειτνιάζει με τις εισόδους τριών χειρουργικών δωματίων. «Είμαστε υπέρ της ανάπτυξης νέων κλινών ΜΕΘ, αλλά όχι εις βάρος της Καρδιολογικής Κλινικής», τονίζει ο ίδιος, κάνοντας λόγο για ένα σχέδιο «στα χαρτιά, χωρίς προδιαγραφές».

Την αντίδρασή τους στην πρόθεση του διοικητή εξέφρασαν και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο. «Η πρόταση της διοίκησης δεν καλύπτει ουσιαστικά αυτές τις ανάγκες, αλλά επιχειρεί με αποσπασματικό τρόπο να μπαλώσει κενά με το ελάχιστο δυνατό κόστος, συνωστίζοντας στον ίδιο χώρο μονάδες που είναι δύσκολο να συνυπάρξουν, με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται και να υποβαθμίζονται», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα εξέδωσαν κοινό ψήφισμα φορείς και σωματεία εργαζομένων της Κρήτης, με το οποίο εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στην φημολογούμενη αποδυνάμωση της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ. «Συμφωνούμε στην ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ, αλλά σε καμία περίπτωση εις βάρος μιας κλινικής η οποία αποτελεί πρότυπο στην Ελλάδα και χαίρει διεθνούς εκτίμησης. Μιας κλινικής η οποία έχει σώσει χιλιάδες Κρήτες αλλά και ξένους επισκέπτες. Μιας κλινικής που η ανάπτυξη της είναι επιβεβλημένη και όχι η συρρίκνωσή της», αναφέρεται στο ψήφισμα των φορέων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γ. Χαλκιαδάκη:

«Πάγια αρχή της Διοίκησης είναι η αποφυγή δηλώσεων, προκειμένου να παραμένει προσηλωμένη στην προάσπιση της Υγείας των πολιτών. Η πρόσφατη πανδημία και η μέχρι τώρα εξαιρετική αντιμετώπισή της από όλους, ανέδειξε με επιτακτικό τρόπο την ανάγκη άμεσης διάθεσης κλινών Εντατικής Θεραπείας.

Η αδήριτη ανάγκη ανάπτυξης μονάδας Εντατικής Θεραπείας, συνάντησε μια ευτυχή για όλους μας ευγενή δωρεά, την συνεισφορά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για ανάπτυξη επιπλέον κρεβατιών ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα. Στην συγκυρία αυτή, κινηθήκαμε ταχύτατα με υπάρχουσες αλλά και νέες προτάσεις, ώστε να αξιοποιήσουμε τη μοναδική αυτή ευκαιρία, όχι μόνο υπό την απειλή του κορωναϊού, αλλά κυρίως απ’ την ανάγκη εξυπηρέτησης των βαρέως πασχόντων, των θυμάτων των τροχαίων ατυχημάτων και των ογκολογικών ασθενών.

Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες βρεθήκαμε στο επίκεντρο μιας αήθους επίθεσης ψευδών και αποπροσανατολιστικών -για την κοινή γνώμη- εικασιών.

Διευκρινίζουμε λοιπόν, για αποφυγή οποιαδήποτε παρερμηνείας, τα εξής:

 1. Η ευκταία πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου για μετακίνηση της Μονάδας Εμφραγμάτων στον αρχικό της χώρο, που παρότι εξοπλισμένος για την υποδοχή της, παρέμεινε επί δεκαπενταετίας σχεδόν πλήρως αναξιοποίητος και αντίστοιχα η δημιουργία στον πρώτο χώρο της νέας Μονάδας Ενηλίκων είναι, θέμα συζήτησης με όλες τις υπηρεσίες του νοσοκομείου και φυσικά της Καρδιολογικής Κλινικής, από τριμήνου.
 2. Η πρόταση αυτή τηρεί τις προδιαγραφές που θέτει η Τεχνική Υπηρεσία, η Επιτροπή Λοιμώξεων και η Επιστημονική Επιτροπή. Οι συνεχείς προσπάθειές μας ν’ ανευρεθεί άλλος χώρος σε οποιονδήποτε όροφο χωρίς να διαταραχθεί η λειτουργία του νοσοκομείου, κρίθηκαν εξαιρετικά χρονοβόρες, με υψηλό κόστος αλλαγής χρήσης, με σοβαρά τεχνικά αλλά και ιατρικά θέματα και ως αποτέλεσμα επιλέχθηκε η συγκεκριμένη λύση.
 3. Σε καμία περίπτωση, απόλυτα τίμια, δεν είμαστε σε πόλεμο με κανέναν. Πόλεμο έχουμε με την ασθένεια, τον φόβο και τον παραλογισμό. Η καρδιολογική Κλινική, όπως άλλωστε έχει αποδειχθεί από την χρόνια άψογη συνεργασία μας, είναι μία κορυφαία Κλινική για το νοσοκομείο μας. Καταβάλλουμε και φυσικά, θα συνεχίσουμε κάθε προσπάθεια ενίσχυσής της με προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής. Φυσικά, να ξεκαθαρίσουμε, ότι οι λειτουργίες της Καρδιολογικής Κλινικής που βρίσκονται άλλωστε σε άλλον όροφο, ουδεμία σχέση έχουν με τον προ συζήτηση χώρο.
 4. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ως κέντρο αριστείας, όπως άλλωστε και η Καρδιολογική Κλινική, εμφανίζει πληρότητα 100% μέσα στον χρόνο. Κατορθώσαμε με τη βοήθεια του Υπουργείου Υγείας και το φιλότιμο του προσωπικού, ν’ αυξήσουμε κατά 4 κρεβάτια τη δύναμη της ΜΕΘ. Σήμερα λοιπόν, προσπαθούμε να αναπτύξουμε 14 κρεβάτια, 9 ΜΕΘ και 5 ΜΑΦ, με τη διατήρηση 7 κλινών με δυνατότητα επέκτασης για τη Μονάδα Εμφραγμάτων. Και αυτή είναι η μόνη αλήθεια.

Η αγωνία να ψάχνεις κρεβάτι Εντατικής τα ξημερώματα σε όλη την Κρήτη, ο φόβος του ασθενούς που περιμένει να βρεθεί κρεβάτι στην Εντατική προκειμένου να χειρουργηθεί, η αγωνία της μάνας για το παιδί της, δεν μπαίνουν σε καμία ζυγαριά. Εάν χαθεί αυτή η ευκαιρία να θωρακίσουμε την Κρήτη, θα είμαστε όλοι μας υπεύθυνοι.

Γιατί όπως έχουμε πει…Κανένας μόνος, κανένας χωρίς βοήθεια».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Έντονες αντιδράσεις για την χωροθέτηση της νέας ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ
Την αντίδρασή τους στην εισήγηση του διοικητή του ΠΑΓΝΗ αναφορικά με την χωροθέτηση της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, εκφράζουν γιατροί κι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο.
Έντονες αντιδράσεις για την χωροθέτηση της νέας ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αντίθετοι στην συγχώνευση κλινικών οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ
Τη διαφωνία του με την συγχώνευση της Παιδοχειρουργικής και της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.
Αντίθετοι στην συγχώνευση κλινικών οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Όχι σε ρατσιστές και αντιεμβολιαστές
Αναχρονιστικές κι επικίνδυνες χαρακτηρίζει τις ρατσιστικές συμπεριφορές το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καταδικάζοντας τις ξενοφοβικές διαδηλώσεις.
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Όχι σε ρατσιστές και αντιεμβολιαστές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΓΝΗ: Αντιδρούν στην διακοπή των αδειών ειδικού σκοπού
Την αντίθεσή του στην διακοπή των αδειών ειδικού σκοπού εκφράζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
ΠΑΓΝΗ: Αντιδρούν στην διακοπή των αδειών ειδικού σκοπού
ΥΓΕΙΑ
«Υποβάθμιση της Νεφρολογικής Κλινικής για να βολευτούν ιδιώτες»
Τη μεθοδευμένη διάσπαση της Νεφρολογικής Κλινικής του Παν, Νοσοκομείου Ηρακλείου από τον διοικητή του Γιώργο Χαλκιαδάκη καταγγέλλει ο διευθυντής της κλινικής, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, Ευγένιος Δαφνής.
«Υποβάθμιση της Νεφρολογικής Κλινικής για να βολευτούν ιδιώτες»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας