• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 10.6°C / 12.9°C
  3 BF
  65%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 7.6°C / 12.2°C
  2 BF
  58%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.6°C / 14.0°C
  5 BF
  67%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 8.9°C
  3 BF
  53%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 8.9°C
  3 BF
  53%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 6.0°C / 7.7°C
  0 BF
  83%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 2.4°C / 2.4°C
  2 BF
  87%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 9.4°C / 9.4°C
  2 BF
  75%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.8°C / 14.9°C
  2 BF
  78%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 10.1°C / 12.9°C
  1 BF
  67%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 14.4°C
  5 BF
  62%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.6°C / 9.6°C
  5 BF
  69%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 14.9°C
  3 BF
  47%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 10.0°C
  0 BF
  76%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.5°C / 10.5°C
  0 BF
  80%
 • Ρόδος
  Ψιχάλες μικρής έντασης
  19°C 16.8°C / 19.3°C
  2 BF
  67%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.2°C / 12.2°C
  2 BF
  54%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 8.3°C / 10.5°C
  3 BF
  53%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 8.1°C / 12.3°C
  1 BF
  75%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 3.7°C / 3.7°C
  1 BF
  97%
Εφ.Συν. - Μάριος Διονέλλης

Αντίθετοι στην συγχώνευση κλινικών οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ

 • A-
 • A+
Τη διαφωνία του με την συγχώνευση της Παιδοχειρουργικής και της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση της διοίκησης να συν-νοσηλεύονται στην Παιδιατρική παιδιά με χειρουργικές παθήσεις, λοιμώξεις και άλλα οξέα ή χρόνια νοσήματα δημιουργεί ανησυχία στις τάξεις των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, η συγχώνευση της Παιδοχειρουργικής με τη Νεφρολογική Κλινική, προκειμένου να συνεχίσει η Μονάδα Αντιμετώπισης κορονοϊού τη λειτουργία της στο χώρο που στεγαζόταν η Νεφρολογική (προ πανδημίας), οδήγησε στη σημαντική μείωση των κλινών της Παιδοχειρουργικής Κλινικής. Όπως τονίζουν, αυτό έχει ως συνέπεια να χρησιμοποιούνται κλίνες της Παιδιατρικής Κλινικής (που είναι σε άλλο κτίριο) για την κάλυψη των αναγκών νοσηλείας παιδιών, που παραπέμπονται για επεμβάσεις από όλη την Κρήτη, το νότιο και ανατολικό Αιγαίο.

«Η μετεγχειρητική νοσηλεία παιδιών κοντά σε θαλάμους με νοσηλευόμενα παιδιά που έχουν λοιμώξεις και άλλα νοσήματα αυξάνει τους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των χειρουργημένων παιδιών», αναφέρουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι ζητούν οι κλινικές να επανέλθουν στην κανονική τους λειτουργία αλλά και να ενισχυθούν με τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμων παιδοχειρουργών, παιδιάτρων και κατάλληλα εκπαιδευμένων νοσηλευτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ανησυχία προκαλεί τις τελευταίες μέρες στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής η απόφαση της διοίκησης να συν-νοσηλεύονται στην Παιδιατρική παιδιά με χειρουργικές παθήσεις, λοιμώξεις και άλλα οξέα ή χρόνια νοσήματα. Η συγχώνευση της Παιδοχειρουργικής με τη Νεφρολογική Κλινική, προκειμένου να συνεχίσει η Μονάδα Αντιμετώπισης Κορονοϊού τη λειτουργία της στο χώρο που στεγαζόταν η Νεφρολογική (προ πανδημίας), οδήγησε στη σημαντική μείωση των κλινών της Παιδοχειρουργικής Κλινικής. Αυτό έχει ως συνέπεια να χρησιμοποιούνται κλίνες της Παιδιατρικής Κλινικής (που είναι σε άλλο κτίριο) για την κάλυψη των αναγκών νοσηλείας παιδιών, που παραπέμπονται για επεμβάσεις από όλη την Κρήτη, το νότιο και ανατολικό Αιγαίο. 

Η μετεγχειρητική νοσηλεία παιδιών κοντά σε θαλάμους με νοσηλευόμενα παιδιά που έχουν λοιμώξεις και άλλα νοσήματα αυξάνει τους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των χειρουργημένων παιδιών. Επιπλέον η νοσηλεία χειρουργημένων παιδιών περιλαμβάνει ιδιαίτερους χειρισμούς και παρεμβάσεις και απαιτεί κατάλληλη εμπειρία εκ μέρους του ελλιπούς νοσηλευτικού προσωπικού και τη συνεχή κάλυψη από ειδικευμένους παιδοχειρουργούς.

Η συγχώνευση του Παιδιατρικού Παθολογικού με το Χειρουργικό Τομέα επιβλήθηκε αυταρχικά από τη διοίκηση, χωρίς διάλογο και τη σύμφωνη γνώμη του προσωπικού, αναιρώντας αυθαίρετα διεθνή πρότυπα λειτουργίας Παιδιατρικών Νοσοκομείων. Η συνεχής υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και η σοβαρή απόκλιση από επιστημονικά αναγνωρισμένες πρακτικές διοίκησης και διαχείρισης δομών που σχετίζονται με το Παιδί, προκαλούν εύλογη ανησυχία. 

Η πρακτική αυτή συγχωνεύσεων που ακολουθεί η διοίκηση με αφορμή την πανδημία εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εξοικονομήσει πόρους, «μπαλώνοντας» τις χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό και τα χρόνια χωροταξικά προβλήματα με μετακινήσεις, ανακατατάξεις και συγχωνεύσεις, δηλαδή με ευκαιριακές λύσεις, χωρίς να αυξήσει σημαντικά την κρατική χρηματοδότηση για την ουσιαστική ενίσχυση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό και νέες υποδομές.

Η παροχή σωστής ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας στο άρρωστο παιδί θα πρέπει να το προστατεύει και να εγγυάται την ασφάλεια και το σεβασμό απέναντι στο μικρό ασθενή και την οικογένειά του. Οι Κλινικές και οι Μονάδες Φροντίδας πασχόντων παιδιών θα πρέπει να αποτελούν βασικό στοιχείο του κεντρικού σχεδιασμού ενός σύγχρονου δημόσιου συστήματος υγείας και όχι να αντιμετωπίζονται σαν «συμπληρωματικές» ή «επικουρικές» δομές.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει άμεσα να αποσυρθεί η εντολή της διοίκησης για συνοσηλεία χειρουργικών και παθολογικών ασθενών στην Παιδιατρική Κλινική του ΠαΓΝΗ. 

Διεκδικούμε:

 • να επανέλθουν η Παιδοχειρουργική και η Παιδιατρική Κλινική στην κανονική λειτουργία τους και να καταργηθεί η συγχώνευση των δύο κλινικών.
 • να ενισχυθούν οι 2 κλινικές με τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμων παιδοχειρουργών, παιδιάτρων και κατάλληλα εκπαιδευμένων νοσηλευτών.
 • να εξασφαλισθούν οι απαραίτητες νέες σύγχρονες υποδομές του νοσοκομείου με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησής του, ώστε να λυθούν τα χρόνια χωροταξικά του προβλήματα».
Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Όχι σε ρατσιστές και αντιεμβολιαστές
Αναχρονιστικές κι επικίνδυνες χαρακτηρίζει τις ρατσιστικές συμπεριφορές το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καταδικάζοντας τις ξενοφοβικές διαδηλώσεις.
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Όχι σε ρατσιστές και αντιεμβολιαστές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΓΝΗ: Αντιδρούν στην διακοπή των αδειών ειδικού σκοπού
Την αντίθεσή του στην διακοπή των αδειών ειδικού σκοπού εκφράζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
ΠΑΓΝΗ: Αντιδρούν στην διακοπή των αδειών ειδικού σκοπού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγέλλουν την παρουσία αστυνομίας στην κινητοποίηση στο ΠΑΓΝΗ
Δεκάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στην αγωνιστική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο ΠΑΓΝΗ υστέρα από το κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης σωματείων και...
Καταγγέλλουν την παρουσία αστυνομίας στην κινητοποίηση στο ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συμβολική διαμαρτυρία στο ΠΑΓΝΗ - Ζητούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας
Σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας προχωρούν την Τρίτη προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες με τις οποίες καλούνται να εργαστούν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.
Συμβολική διαμαρτυρία στο ΠΑΓΝΗ - Ζητούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Διαμαρτυρία για τη δίωξη του προέδρου εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στην 7η ΥΠΕ εργαζόμενοι σε δημόσιες δομές υγείας και εκπαίδευσης και συνταξιούχοι ΙΚΑ του νομού Ηρακλείου.
Ηράκλειο: Διαμαρτυρία για τη δίωξη του προέδρου εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κινητοποίηση σωματείου εργαζομένων στην Υγεία στην 7η ΥΠΕ Κρήτης
Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, στα πλαίσια της 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, συμμετείχε μαζί και με άλλα σωματεία υγειονομικών στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ.
Κινητοποίηση σωματείου εργαζομένων στην Υγεία στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας