• Αθήνα
  Χιονοπτώσεις
  1°C -0.2°C / 3.3°C
  1 BF
  90%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 2.0°C / 4.6°C
  3 BF
  31%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 3.7°C / 7.9°C
  4 BF
  50%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  0°C -1.9°C / -0.1°C
  4 BF
  37%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  2°C 0.7°C / 1.9°C
  5 BF
  44%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 1.3°C / 4.0°C
  3 BF
  44%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  -2°C -2.6°C / -0.9°C
  3 BF
  24%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 1.8°C / 5.6°C
  3 BF
  31%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  5°C 4.4°C / 7.5°C
  4 BF
  87%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 2.9°C / 5.9°C
  4 BF
  52%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 4.8°C / 6.8°C
  4 BF
  65%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 2.6°C / 2.6°C
  7 BF
  57%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 5.9°C
  3 BF
  39%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C -1.5°C / 2.9°C
  4 BF
  41%
 • Λαμία
  Χιονοπτώσεις
  -1°C -1.6°C / 1.7°C
  3 BF
  82%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 7.7°C / 8.8°C
  2 BF
  43%
 • Χαλκίδα
  Χιονοπτώσεις
  1°C 0.0°C / 2.6°C
  3 BF
  96%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  2°C 1.3°C / 3.2°C
  3 BF
  32%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 2.1°C / 4.7°C
  3 BF
  43%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  -2°C -2.2°C / -2.2°C
  3 BF
  41%
EUROKINISSI

Χανιά: Σχολεία ζητούν επιστροφή χρημάτων από εκδρομές που ακυρώθηκαν

 • A-
 • A+
Την επιστροφή των χρημάτων από ταξίδια σχολικά τα οποία δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω του ξεσπάσματος του κορονοϊού, διεκδικούν δύο σχολεία των Χανίων.

Πρόκειται για το 4ο ΓΕΛ Χανίων καθώς και το ΓΕΛ Κολυμβαρίου, τα οποία διεκδικούν επιστροφή χρημάτων, είτε από αεροπορικές εταιρείες, είτε από ταξιδιωτικά γραφεία.

Το θέμα που έχει προκύψει δημοσιοποιούν με ανακοινώσεις τους, τόσο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Λυκείου Χανίων, όσο και ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Κολυμβαρίου.

Στην εκδρομή του ΓΕΛ Κολυμβαρίου, θα συμμετείχαν πέντε μαθητές με δύο εκπαιδευτικούς, όμως όπως σημειώνει ο διευθυντής του σχολείου, παρ'ότι έχουν σταλεί παρά πολλά αιτήματα για να επιστραφούν εξ ολοκλήρου τα χρήματα των εισιτηρίων, η εταιρία δέχθηκε την επιστροφή μόνο των φόρων του αεροδρομίου, δηλαδή 19 ευρώ για κάθε εισιτήριο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή, είναι η μοναδική αεροπορική εταιρία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, η οποία δεν επιστρέφει ολόκληρη την αξία των εισιτηρίων λόγω της πρόσφατης αναστολής των σχολικών μετακινήσεων προς Ιταλία.

Ανάλογες διεκδικήσεις από ταξιδιωτικό γραφείο έχει και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Λυκείου Χανίων, ο οποίος σε ανακοίνωσή του ζητά πίσω την προκαταβολή του ταξιδιού, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο έχει επιδείξει παντελής αδιαφορία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του διευθυντή του Γενικού Λυκείου Κολυμβαρίου:

«Είμαστε το ΓΕΛ Κολυμβαρίου και επρόκειτο να ταξιδέψουμε στη  Ρώμη 7 επιβάτες (5 μαθητές & 2 εκπαιδευτικοί) από τα Χανιά  στις  1-3-2020  και να επιστρέψουμε στις 8-3-2020.

Παρόλο που έχουν σταλεί πολλά e-mail και έχουν γίνει αρκετά τηλεφωνήματα στην Aegean Airlines για να μας επιστρέψουν εξ ολοκλήρου την αξία των αεροπορικών εισιτηρίων, αυτό δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει !!! Η μόνη επιστροφή που μας έχει γίνει από την Aegean Airlines μέχρι στιγμής είναι το 1/3 της αξίας των αεροπορικών εισιτηρίων.

Αυτό είναι ανεπίτρεπτο γιατί είχε δεσμευτεί η Aegean Airlines ότι το αργότερο μέχρι τα μέσα του Απριλίου θα έχει επιστραφεί εξ ολοκλήρου το 100% της αξίας των αεροπορικών εισιτηρίων μας, κάτι που δεν ισχύει αφού έχουμε λάβει μόνο το 35% της αξίας και βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του Μαΐου.

Είναι η μοναδική αεροπορική εταιρία τόσο στην  Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη που δεν έχει επιστρέψει ολόκληρη την αξία των εισιτηρίων λόγω της πρόσφατης αναστολής των σχολικών μετακινήσεων προς το εξωτερικό. Ακόμη κι η αεροπορική εταιρία Ryanair που εκτελεί δρομολόγια στην Ελλάδα, έχει ήδη επιστρέψει ολόκληρη την αξία των εισιτηρίων στα σχολεία που επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Ιταλία ή σε άλλο ευρωπαϊκό προορισμό το Μάρτιο ή τον Απρίλιο 2020. 

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε την Aegean Airlines να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες χωρίς άλλες χρονοτριβές (έχουν περάσει πάνω από 3,5 μήνες από την έκδοση των εισιτηρίων) ώστε να γίνει άμεσα η επιστροφή της υπόλοιπης αξίας (το 65%) των αεροπορικών εισιτηρίων μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Λυκείου Χανίων:

«Με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την ακύρωση σχολικών εκδρομών έχουμε την ακύρωση της εκδρομής της Β τάξης του 4ου Λυκείου Χανίων. Οι γονείς έχουν πληρώσει προκαταβολή που όμως το γραφείο αρνείται να επιστρέψει ισχυριζόμενο ότι με βάση τον νόμο μπορεί να μην επιστρέψει τώρα την προκαταβολή αλλά στην καλύτερη περίπτωση ύστερα από ένα χρόνο.

Τα ταξιδιωτικό γραφείο πρακτορείο συνεχίζει να αντιμετωπίζει με απόλυτη αδιαφορία και χωρίς καμιά ευθύνη τους γονείς που πλήρωσαν την σχολική εκδρομή που ακυρώθηκε. Ουσιαστικά τα μέλη μας, οι γονείς των μαθητών –ταξιδιωτών, πλήρωσαν για υπηρεσίες που δεν έλαβαν ποτέ, χωρίς ούτε οι ίδιοι να έχουν υπογράψει τις συμβάσεις με τα πρακτορεία, ούτε οι ίδιοι αποφάσισαν την ακύρωση  τους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να υπάρξει ΤΩΡΑ νομοθετική ρύθμιση για πλήρη αποζημίωση των γονιών που έχουν καταβάλει προκαταβολή της σχολικής εκδρομής που ακυρώθηκε. Σημειωτέων από ότι γνωρίζουμε  είναι ένα ζήτημα που απασχολεί και άλλα σχολεία».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Καταγγελία κατά της Aegean - Δεν επέστρεψε χρήματα σε σχολείο
Ερωτήματα προκαλεί η στάση της Aegean Airlines η οποία σύμφωνα με καταγγελία του διευθυντή του ΓΕΛ Κολυμβαρίου αρνήθηκε να επιστρέψει τα χρήματα σε μαθητές λυκείου που δεν ταξίδεψαν στη Ρώμη λόγω της πανδημίας...
Χανιά: Καταγγελία κατά της Aegean - Δεν επέστρεψε χρήματα σε σχολείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πήγαν, είδαν και άρον άρον απήλθαν
Ο κορονοϊός στο μικροσκόπιο - Επέστρεψαν την ίδια μέρα στην Κρήτη μαθητές που ξεκίνησαν για εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Καλαβρία.
Πήγαν, είδαν και άρον άρον απήλθαν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Επέστρεψαν υπό τον φόβο του κορονοϊού μαθητές από την Ιταλία
Άμεση ήταν η επιστροφή από την Ιταλία στην Κρήτη μιας ομάδας μαθητών από το Ηράκλειο οι οποίοι βρίσκονταν στη γείτονα χώρα στο πλαίσιο εκδρομής, λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού.
Κρήτη: Επέστρεψαν υπό τον φόβο του κορονοϊού μαθητές από την Ιταλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μηνύματα των αυτοδιοικητικών για το «άνοιγμα» της Κρήτης
Σε δηλώσεις προέβησαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννης Κουράκης, με αφορμή την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις στην Κρήτη, η οποία ξεκίνησε από 18...
Μηνύματα των αυτοδιοικητικών για το «άνοιγμα» της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δύο νίκες στην Κρήτη εναντίον του κορονοϊού
Θετικά είναι τα νέα για δύο ανθρώπους που δίνουν μάχη με τον κορονοϊό στην Κρήτη. Η 63χρονη γυναίκα από την Αργεντινή, η κατάσταση της οποίας είχε φτάσει σε οριακό σημείο είναι πολύ καλύτερη και αναμένεται να...
Δύο νίκες στην Κρήτη εναντίον του κορονοϊού

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας