Από τα μεγάφωνα που είχαν στηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας οι συγκεντρωμένοι καλούσαν σε πανελλαδική αντίσταση στην «ισλαμοποίηση» της Κρήτης ενώ τάχθηκαν εναντίον της συνέχισης του προγράμματος φιλοξενίας μεταναστών στην Κρήτη.
Στο τέλος της συγκέντρωσης αναγνώστηκε ψήφισμα που κατέληγε στην κήρυξη της σημερινής ημέρας ως «έναρξη της εθνικής παλιγγενεσίας» ενώ κατά τη διάρκεια των ομιλιών διατυπώθηκαν ευθείες απειλές ακόμα και για τη ζωή πολιτικών και όσων τάσσονται αλληλέγγυοι στα δικαιώματα των μεταναστών και προσφύγων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία έγιναν περίπου 15 προσαγωγές ατόμων που ήταν εφοδιασμένα με στυλιάρια, ενώ δεν επαναλήφθηκε η παρουσία μαχαιριών ή ακόμα και αλυσοπρίονων, όπως είχε συμβεί σε αντίστοιχο συλλαλητήριο πριν από λίγες μέρες. Η παρουσία της αστυνομία ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, τόσο στην Πλατεία Ελευθερίας όσο και στους πέριξ δρόμους.
Αρκετοί από τους συγκεντρωμένους μετακινήθηκαν από τους νομούς Ρεθύμνου και Χανίων και για τον λόγο αυτό στην διαδρομή έγιναν έλεγχοι από την αστυνομία και επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβίαση του μέτρου της απαγόρευσης μετακινήσεων μεταξύ διαφορετικών νομών, ενώ και κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης δεν υπήρξε η παραμικρή μέριμνα για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, χωρίς ωστόσο να γίνουν συστάσεις επ' αυτού από την αστυνομία.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας