• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 3.1°C / 7.3°C
  0 BF
  63%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  4°C 1.2°C / 5.5°C
  0 BF
  48%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  6°C 5.0°C / 10.1°C
  2 BF
  59%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  4°C 3.9°C / 3.9°C
  1 BF
  38%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  4°C 3.9°C / 3.9°C
  2 BF
  60%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  3°C 1.0°C / 4.8°C
  1 BF
  59%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  -2°C -2.6°C / -0.5°C
  2 BF
  50%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  4°C 2.9°C / 5.6°C
  1 BF
  63%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 6.5°C / 8.8°C
  3 BF
  64%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C -0.1°C / 2.9°C
  1 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 7.4°C / 9.6°C
  3 BF
  57%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C 3.5°C / 3.6°C
  1 BF
  53%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.9°C / 8.9°C
  0 BF
  71%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  4°C 2.5°C / 4.9°C
  0 BF
  46%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  4°C 2.5°C / 4.0°C
  1 BF
  70%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 4.8°C / 7.7°C
  2 BF
  36%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  5°C 3.3°C / 7.5°C
  1 BF
  71%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 0.4°C / 4.9°C
  1 BF
  53%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  4°C 2.7°C / 5.6°C
  1 BF
  60%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  -2°C -2.2°C / -2.2°C
  1 BF
  49%
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Κρήτη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

 • A-
 • A+
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο θα πραγματοποιήσουν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, ζητώντας μέτρα για την διασφάλιση της εργασίας τους.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί από το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο Ερμής», την Πέμπτη 14 Μαΐου έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 11 το πρωΐ.

Οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων διεκδικούν την επαναπρόσληψη των εργαζόμενων οδηγών τουριστικών λεωφορείων καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα πρόκειται για «ευθεία παραβίαση του επί δεκαετίες εφαρμοζόμενου ρυθμιστικού πλαισίου».

Σε σχετική  ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρεται:

«Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες του Σωματείου μας, των εκπροσώπων πολιτικών φορέων και της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας(ΟΣΜΕ) και του Ε.Κ.Η., σχετικά με το νόμιμο αίτημα μας - απαίτηση διεκδίκησης του δικαιώματος  επαναπρόσληψης των μελών μας, εργαζόμενων οδηγών τουριστικών λεωφορείων, η πολιτεία και οι εργοδοτικοί φορείς οι οποίοι έχουν σύμφωνα με το νόμο την υποχρέωση επαναπρόσληψης όλων των εργαζόμενων με τη συγκεκριμένη ειδικότητα, κωφεύουν, δεν αποσαφηνίζουν τη θέση τους και δεν έχουν προχωρήσει σε καμία ενέργεια, στην κατεύθυνση επαναπρόσληψης των οδηγών τουριστικών λεωφορείων και της  αποκατάσταση της νομιμότητας.

Η αδιαφορία της πολιτείας και των εργοδοτικών φορέων- επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων, η ευθεία παραβίαση του επί δεκαετίες εφαρμοζόμενου ρυθμιστικού πλαισίου, το οποίο επιβάλλει την επαναπρόσληψη των οδηγών τουριστικών λεωφορείων από την έναρξη της τουριστικής περιόδου την  1η Μαΐου, καθώς και η αγωνία των χιλιάδων εργαζόμενων οι οποίοι κυριολεκτικά βρίσκονται στο κενό, δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο μη αντίδρασης.

Για όλους τους παραπάνω σημαντικότατους λόγους, η διοίκηση του σωματείου μας αποφάσισε την  πραγματοποίηση εκδήλωσης - συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 14/05/2020 και ώρα 11:00 έξωθεν  της περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου κατ’ αυτόν τον τρόπο πλέον, να διεκδικήσουμε την δικαίωση των εργαζόμενων τους οποίους εκπροσωπούμε.

Με απόλυτο σεβασμό προς το κοινωνικό σύνολο, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα προληπτικά και προστατευτικά μέτρα, καλούμε όλους τους εργαζόμενους, σε συσπείρωση, αγωνιστική ετοιμότητα και καθολική συμμετοχή και παρουσία στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, προκειμένου όλοι μαζί να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στην πολιτική και εργοδοτική πρακτική για το συγκεκριμένο ζήτημα, και τη θέληση διεκδίκησης του νόμιμου και  αυτονόητου δικαιώματος μας στην εργασία και με τον τρόπο πλέον, να διεκδικήσουμε την δικαίωση των εργαζόμενων τους οποίους εκπροσωπούμε».

Στήριξη από το Εργατικό Κέντρο

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με ανακοίνωσή του, στέκεται πλάι στον αγώνα των οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης και του Σωματείου τους «Ο Ερμής», οι οποίοι, όπως τονίζεται, «διεκδικούν το αυτονόητο, το δίκαιο, να αντιμετωπιστούν ως εργαζόμενοι που οι επιχειρήσεις ανέστειλαν την λειτουργία τους, λόγο Πανδημίας του Covid 19, έτσι ώστε να ενταχθούν στο πλαίσιο που θα προβλέπει:

 • Καταβολή αποζημιώσεων ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους για όσο διάστημα δεν απασχοληθούν από τους εργοδότες τους 
 • Κάλυψη  της ασφαλιστικής δαπάνης,
 • Έκπτωση ενοικίου πρώτης κατοικίας, πάγωμα δανειακών οφειλών και τραπεζικών απαιτήσεων,
 • Προστασία των θέσεων εργασίας,
 • Εξειδίκευση μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας.

Η αδιαφορία της πολιτείας και των εργοδοτικών φορέων- επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων, παρά τις οχλήσεις του σωματείου, η ευθεία παραβίαση του επί δεκαετίες εφαρμοζόμενου ρυθμιστικού πλαισίου, το οποίο επιβάλλει την επαναπρόσληψη των οδηγών τουριστικών λεωφορείων από την έναρξη της τουριστικής περιόδου την  1η Μαίου, καθώς και η αγωνία των χιλιάδων εργαζόμενων οι οποίοι κυριολεκτικά βρίσκονται στο κενό, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στους οδηγούς, μη αντίδρασης.

Για όλους τους παραπάνω σημαντικότατους λόγους, η διοίκηση του σωματείου, αποφάσισε την  πραγματοποίηση εκδήλωσης - συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των οδηγών τουριστικών λεωφορείων στις 14/05/2020 και ώρα 11:00 έξωθεν  της περιφέρειας Κρήτης (Προ συγκέντρωση ΕΚΗ 10:00), προκειμένου κατ’ αυτόν τον τρόπο πλέον, να διεκδικήσουν την δικαίωση των δίκαιων αιτημάτων τους, με απόλυτο σεβασμό προς το κοινωνικό σύνολο, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα προληπτικά και προστατευτικά μέτρα».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μέτρα στήριξης ζητούν οι ιδιοκτήτες Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης
Προβληματισμός και αγωνία, επικρατεί στις τάξεις του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, αναφορικά με το μέλλον του κλάδου αλλά και το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί οι ιδιοκτήτες...
Μέτρα στήριξης ζητούν οι ιδιοκτήτες Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγέλλουν σωρεία «οικειοθελών αποχωρήσεων» στα ΚΤΕΛ της Κρήτης
Μαζικές απολύσεις και χορηγήσεις αδειών άνευ αποδοχών στο προσωπικό των ΚΤΕΛ και της Κρήτης, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Σωματείων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ).
Καταγγέλλουν σωρεία «οικειοθελών αποχωρήσεων» στα ΚΤΕΛ της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Κόντρα ταξί - λεωφορείων για μια θέση στο λιμάνι
Να διατηρήσει τα κεκτημένα του επιχειρεί ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Ηρακλείου αντιδρώντας στη σχεδιαζόμενη παραχώρηση θέσης για τα αστικά λεωφορεία μέσα στο λιμάνι του...
Ηράκλειο: Κόντρα ταξί - λεωφορείων για μια θέση στο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τροποποιήσεις στα Αστικά ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ
Επιστολή προς τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου στέλνει το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, αναφορικά με την τροποποίηση των δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ.
Τροποποιήσεις στα Αστικά ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Καταγγέλλουν απολύσεις στα ΚΤΕΛ με το πρόσχημα της πανδημίας
Κατάφωρη καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων στα ΚΤΕΛ, με αφορμή την πανδημία το νέου κορονοϊού, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ). 
Καταγγέλλουν απολύσεις στα ΚΤΕΛ με το πρόσχημα της πανδημίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Κινητοποίηση ξενοδοχοϋπαλλήλων στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων
Κάλεσμα για κινητοποιήσεις πραγματοποιεί με ανακοίνωση της η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων, διεκδικώντας να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί και εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
Χανιά: Κινητοποίηση ξενοδοχοϋπαλλήλων στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας