Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κατεδαφίζεται αυθαίρετη επιχείρηση στον Μπάλο Κισσάμου

Ο Μπάλος Χανίων

Κατεδαφίζεται αυθαίρετη επιχείρηση στον Μπάλο Κισσάμου

  • A-
  • A+
Την κατεδάφιση και απομάκρυνση μιας αυθαίρετης ξύλινης κατασκευής που βρίσκεται εντός αναδασωτέας έκτασης στον Μπάλο Κισσάμου, αποφάσισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Η κατασκευή, συνολικού εμβαδού περίπου οκτώ τετραγωνικών μέτρων, χρησιμοποιούταν από τον ιδιοκτήτη ως χώρος πώλησης τοπικών εδεσμάτων.

Σύμφωνα με την απόφαση, αρμόδια υπηρεσία για την εκτέλεση της τελεσίδικης απόφασης κατεδάφισης τον συντονισμό, την συνδρομή και παρακολούθηση είναι το Τμήμα Επιθεώρησης Δόμησης και Κατεδαφίσεων του ΣΕΠΔΕΜ (Σώμα Επιθεώρησης, Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας, κ΄ Μεταλλείων) του ΥΠ.ΕΝ.

Ο ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα προσφυγής μέσα σε 60 ημέρες ενώ σε περίπτωση που δεν απομακρύνει ή κατεδαφίσει την κατασκευή, θα πληρώσει πρόστιμο κατεδάφισης (ένα ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και ημέρα διατήρησης των αυθαιρέτων, με έναρξη την ημέρα της κλητεύσεως για κατεδάφιση).

Στην απόφαση αναφέρονται τα εξής:

«Αποφασίζουμε,

την κατεδάφιση – απομάκρυνση από αναδασωτέα έκταση στην θέση “Μπάλος ” τ.κ. Γραμβούσας Δήμου Κισσάμου αυθαίρετης ξύλινης κατασκευής εμβαδού 8,3τ.μ. που χρησιμοποιείται ως χώρος πώλησης τοπικών εδεσμάτων και επειδή μέχρι σήμερα η ανωτέρω
αυθαίρετη κατασκευή δεν κατεδαφίστηκε – απομακρύνθηκε από τους φερόμενους ιδιοκτήτες παρά την νόμιμη προς τούτο κλήτευσή σας.

 Σύμφωνα με το άρθρο 67Α Ν.998/79, όπως ισχύει σε συνδυασμό με το άρθρο 28 Ν.4014/2011, όπως ισχύει η κατεδάφιση -απομάκρυνση θα γίνει από την αρμόδια υπηρεσία της Α.Δ.Κ (Δνση Τεχνικού Ελέγχου), ενώ αρμόδια υπηρεσία για την εκτέλεση της τελεσίδικης απόφασης κατεδάφισης τον συντονισμό, την συνδρομή και παρακολούθηση είναι το Τμήμα Επιθεώρησης Δόμησης και Κατεδαφίσεων του ΣΕΠΔΕΜ (Σώμα Επιθεώρησης, Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας, κ΄ Μεταλλείων) του ΥΠ.ΕΝ , όπου απαιτείται και ύστερα από την υπόδειξη της οικείας Δνσης Δασών και του αρμόδιου Δασονομείου.

 Ο Δήμος Κισσάμου, που στην περιφέρειά του βρίσκεται η αυθαίρετη κατασκευή, στον οποίο κοινοποιείται η παρούσα απόφαση, παρακαλείται για την εφαρμογή των οριζομένων στην παρ. 5 του άρθρου 71 του Ν. 998/79 όπως ισχύει .

 Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την παρ.5 του άρθρου 67Α του Ν.998/79, όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 40 του Ν.4280/2014 (ΦΕΚ 159τ.Α΄) μπορείτε να παραδώσετε το κατεδαφιστέο στην Δνση Δασών Χανίων προς κατεδάφιση ή να προβείτε ο ίδιος στην κατεδάφιση, απαλλασσόμενος, από την ημέρα της κατεδάφισης ή της οικειοθελούς παράδοσης, του προστίμου της ίδιας διάταξης που εκδίδεται μετά την τελεσιδικία της παρούσης απόφασης, υποβάλλεται συμποσούμενο ανά έτος και υπολογίζεται ως εξής (ένα ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και ημέρα διατήρησης των αυθαιρέτων, με έναρξη την ημέρα της κλητεύσεως για κατεδάφιση) ενώ παραμένει η υποχρέωση καταβολής της ανωτέρω αποζημίωσης για το χρονικό διάστημα από την ημέρα της κλήτευσης για κατεδάφιση μέχρι της κατεδάφισης ή οικειοθελούς παράδοσης του αυθαιρέτου, με τον ίδιο τρόπο προσδιορισμού.

Κατά της απόφασης αυτής επιτρέπεται προσφυγή μέσα σε εξήντα (60) ημέρες από της κατά νόμο κοινοποίησης ή τοιχοκόλλησης στην οικία των φερόμενων ιδιοκτητών ως κάτοχοι της παράνομης κατασκευής, ή τον εργολάβο ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου της τοποθεσίας του ακινήτου και παρακαλείσθε να μας γνωστοποιήσετε αντίγραφο της τυχόν ασκηθείσης προσφυγής».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Επανέρχεται η Ένωση Ξενοδόχων για εισιτήριο στον Μπάλο
Όπως έχει ξαναπροτείνει η Ένωση Ξενοδόχων στο παρελθόν, «είναι απαραίτητο οι επισκέπτες να πληρώνουν στον αρμόδιο Δήμο εισιτήριο για την επίσκεψη τους στην συγκεκριμένη παραλία».
Χανιά: Επανέρχεται η Ένωση Ξενοδόχων για εισιτήριο στον Μπάλο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ντ. Μπακογιάννη: Να προστατευτούν περιοχές των Χανίων με υψηλό εισιτήριο
Η κα. Μπακογιάννη πρότεινε τον περιορισμό των επισκεπτών στον Μπάλο και την αύξηση του εισιτηρίου στο Φαράγγι της Σαμαριάς.
Ντ. Μπακογιάννη: Να προστατευτούν περιοχές των Χανίων με υψηλό εισιτήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Λήψη μέτρων για την προστασία και διαχείριση του Ελαφονησίου
Στη λήψη μέτρων για την προστασία και διαχείριση της περιοχής του Ελαφονησίου προχωρούν οι συμμετέχοντες στον Φορέα Διαχείρισης της περιοχής.
Χανιά: Λήψη μέτρων για την προστασία και διαχείριση του Ελαφονησίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Ανενημέρωτη η Μπακογιάννη για τον Φορέα Διαχείρισης της Σαμαριάς»
Την αντίδραση της διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς προκάλεσε η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη στη Βουλή επί του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
«Ανενημέρωτη η Μπακογιάννη για τον Φορέα Διαχείρισης της Σαμαριάς»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Δημιουργείται ενιαίος φορέας διαχείρισης του Ελαφονησίου
Στην δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης, με στόχο την προστασία της περιοχής του Ελαφονησίου στα νοτιοδυτικά των Χανίων, προχωρούν από κοινού οι Δήμοι Κισσάμου και Κανδάνου-Σελίνου.
Χανιά: Δημιουργείται ενιαίος φορέας διαχείρισης του Ελαφονησίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χαράτσι 10€ προτείνουν οι ξενοδόχοι των Χανίων για Μπάλλο και Ελαφονήσι
Την επιβολή εισιτηρίου ύψους 10 € στις παραλίες του Ελαφονησίου και του Μπάλου, προτείνει η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων. Στην επιστολή με τις προτάσεις των ξενοδόχων προς στους υπεύθυνους δήμους, τονίζεται ότι έτσι...
Χαράτσι 10€ προτείνουν οι ξενοδόχοι των Χανίων για Μπάλλο και Ελαφονήσι

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας